Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
Tournique

Amendă aplicată pentru parcare neregulamentară

Question

Tournique

Buna ziua,

Dupa cat timp se inregistreaza in sistem o amenda? 

In cazul meu, am parcat masina la 1m de stalpul unde se termina, legal, parcarea (mai erau masini multe parcate dupa semn). Nu am incurcat trotuarul sau traficul, doar acolo am avut ghinionul sa gasesc loc.

Am plecat din Bucuresti sambata, intre timp am fost sunat de cineva care mi-a spus ca sunt niste politisti ce se uita (sau fac poze?) masinilor parcate acolo. 

Nu am gasit un fluturat in geam si din pacate nu am acces la cutia postala prea curand. Am dat un telefon la taxe si impozite si mi s-a comunicat ca nu este o amenda pe CNP-ul meu.


In cat timp se inregistreaza in sistem amenzile? 

Multumesc,

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Confunzi poliţiştii din cadrul Poliţiei Române cu gardienii locali ai primăriilor, aşa-zis "poliţiştii" locali. Mergi la Primărie şi interesează-te despre posibila sancţiune pentru staţionare neregulamentară.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Tournique

Salut Marius,

Nu stiu daca a fost Politia Romana sau locala, intru cat nu am fost de fata. 

Oricum, daca s-a eliberat o amenda, ar trebui sa existe in cadrul "Taxe si Impozite" la primaria de care apartin, nu?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Peferistu

Pe 29.07 m-am cazat la un hotel din Mamaia pentru 3 nopti. Am platit prin aplicatia primariei Constanta suma de 90 de lei, contravaloarea parcarii pe 7 zile, numai ca pe data de 30.07, deci la numai o zi, am gasit in parbriz instiintare cu foto de la politia locala precum ca autoturismul a fost surprins parcat intr-o zona fara plata taxei de parcare. Am intrat pe alicaria de pe mobil prin care am platit cu o zi in urma si am constatat ca in momentul platii am ales plata pentru zona Constanta in loc de Mamaia.

 

Tin sa precizez ca autoturismul a fost parcat in parcarea hotelului unde am fost cazat, deci nu aveam nici un interes sa platesc pentru Constanta, atata timp cat autoturismul nu a fost miscat de pe locul de parcare de la hotelul din Mamaia.

Masina nu este pe numele meu, ci al surorii mele.

In instiintare scrie ca amenda va fi aplicata proprietarului autoturismului. 

Ceva sfaturi in aceasta speta? Nu ar fi mare amenda (de la 600 la 1000 ron), dar de ce sa platesc in momentul in care eu am platit deja (chiar daca prin bifarea eronata in aplicatie)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

@Peferistu, doar instanţa de judecată poate anula sancţiunea aplicată. Dacă consideri că ai şanse să o câştigi, poţi formula contestaţie la Judecătoria Constanţa şi ataşezi dovada de plată. Poţi trimite documentele prin poştă cu confirmare de primire.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Peferistu

Gata, s-a rezolvat! Am surprins politistul local ca iar imi fotografia, pentru a doua zi consecutiv masina si iar imi punea instiintare in parbriz... Am mers la el, i-am explicat situatia, a cautat nr masinii in aplicatie si a gasit parcarea platita pt Constanta. Mi-a zis sa stau linistit, ca nu se mai merge mai departe, intrucat se vede buna vointa din partea mea, plata efectuata si eroarea in plata parcarii. Deci s-a rezolvat. Multumesc pentru sfat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   Conform art. 28 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor - actualizată, cu modificările şi completările ulterioare, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal
   Amenzile se plătesc/achită astfel:
   cele cuvenite bugetelor locale se achită, prin mijloace de plată online, prin instituţii de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României (ex. amenzile la regimul rutier); cele care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate, prin mijloace de plată online, în conturile dedicate, la instituţiile de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la unităţile Trezoreriei Statului; O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă sau electronic, prin e-mail, organului din care acesta face parte.
   Plata amenzilor contravenţionale achitate prin intermediul sistemelor electronice de plată prevăzute de lege se dovedeşte prin prezentarea extrasului de cont al plătitorului sau a dovezii de plată emise de către sistemele de plăţi, aceasta specificând data şi ora efectuării plăţii; în aceste situaţii se elimină obligativitatea pentru plătitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plată emisă de sistemul de plăţi către agentul constatator sau organul din care acesta face parte.
  • Alin3
   By Alin3
   Salut,
    In wk am avut placerea sa ma trezesc cu o invitatie la Udriste pentru intocmirea procesului verbal deoarece am parcat in fata unui garaj din beton ce nu este folosit.
   Proprietarul nici nu mai are masina. Probabil are o sanie si muraturi in el.
   Cum pot contesta amenda?
   Le-am scris deja celor de la ADP sector 1 pentru a verifica legalitatea acelor garaje.
   Puteti sa-mi recomandati ceva?
  • catalinache
   By catalinache
   Buna ziua,
   Am fost amendat de Politie cu 500 lei, deoarece am sunat "abuziv" la 112 de doua ori intr-o noapte. Pentru acelasi motiv am sunat si in urma cu alte 2 zile, iar politistul mi-a dat dreptate.
   Lucrurile stau asa: la magazinul Carrefour din piata se descarca marfa aproape toata noaptea. Imaginati-va zgomotul facut de carucioare la contactul cu asfaltul, strigatele celor lucreaza etc. Asta se intampla in fata blocului si nu se poate dormi din cauza zgomotului. Si nu e vorba de un camion, ci de macar 3 - 4 pe noapte.....
   Agentul care m-a amendat s-a facut pur si simplu ca nu vede camioanele si carucioarele cu marfa.... L-am invitat sa se apropie de lucratori si nu a vrut.... cica are alte apeluri in asteptare. Am sunat la sectie ca sa explic reclam situatia si sa trimita o alta echipa care sa constate dar am fost refuzat pe motiv ca nu au oameni, Apoi am primit procesul verbal prin posta.....
   Ce e de facut?
   Merci.
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.