Jump to content
POLITISTI.ro

Centrul de pregatire multifunctional Schengen de la Ploiesti


Recommended Posts

Pentru că în perioada 22-26.10.2012 am efectuat un curs de pregătire profesională la acest centru m-am gândit să postez câteva impresii și informații care ar putea fi utile colegilor care vor urma acest curs. Cursul se referă la dobândirea cunoștințelor necesare operării sistemelor și semnalărilor informatice SINS și SIS precum și a procedurilor de lucru cu aceste baze de date și se adresează atât ofițerilor cât și agenților de poliție. Durata 5 zile, de luni până vineri, de la 08.00 la 13.40. Masa se ia în curtea unde au loc cursurile. Îndrumătorii sunt ok, pe unii dintre ei, cei mai tineri i-ați avut profesori pe Câmpina. La sfârșitul cursului veți susține o testare prin care va trebui să rezolvați o speță, să urmați procedurile învățate și să introduceți datele în bazele de date conform procedurilor aplicabile fiecărei spețe. Fiecare are un pc nou nouț, conectat la bazele de date, pe care va efectua aprofundarea cunoștințelor. Cursul mi s-a părut ok cu precizarea că ar trebui întâi dotate cu pc toate subunitățile și abia mai apoi chemați oamenii la cursuri.

Cazarea se face în una din clădirile fostului Liceu militar (sau de poliție cum mai este cunoscut) lângă Centrul Medical MAI. Locul de cazare se află pe str. Ghimpați din mun. Ploiești, (și nu pe bld. București cum aiurea am fost informat de o habarnistă de pe la MRU) în regim de hotel, cu recepție, iar în fiecare cameră dorm câte două persoane. Camera este dotată cu aer condiționat, figider, două șifoniere,o baie cu duș și apă caldă non-stop, priză cablu tv (dar fără televizor, există unul singur în club pe fiecare palier) așa că este de preferat dacă aveți unul mic să îl luați cu voi, microbiștii știu ce spun. Tot mobilierul, lenjeria, utilitățile sunt noi.

Prima impresie bună o am despre cele 3 mese oferite opțional, de o calitate cu mult peste ce am mâncat până acum, în valoare de 22 lei/zi/3 mese, adaosul comercial fiind de doar 3%. Masa se servește de către ospătare, la masa de prânz primind chiar și câte o sticlă de apă minerală. În oraș nu prea ai ce vizita, doar să faci vreo poză cu Leonard Doroftei pe la restaurantul acestuia, în rest plictiseală.

P.S. Un lucru de apreciat este faptul că unul din îndrumători (ofițer) a făcut demersuri pe la București astfel încât să nu mai existe ”confuzii” privind termenul de ”police officer” atunci când vine vorba de misiuni internaționale și la acestea să poată participa și agenții de poliție. Vom vedea dacă va avea și succes. Dacă mai sunt colegi care pleacă și au nelămuriri întrebați aici și vă voi răspunde în măsura în care voi avea informațiile.

 • Upvote 4
Link to comment

Am fost și eu în a doua decadă a lunii iulie și sunt de acord cu tot ce ai spus despre centru cu excepția aerului condiționat. Este adevărat că instalațiile există, dar când am fost eu erau nefuncționale, instalațiile erau pe post de ventilatoare, cred că nu aveau freon, în fine cu tot cu acest neajuns consider că nu am făcut cursul aiurea. Am mai fost la niște cursuri stupide pe la Slatina în anii trecuți care nu au folosit la nimic însă acum la Ploiești chiar am fost plăcut surprins în special de modul de abordare a tematicilor și interactivitatea dintre profesori și cursanți, ceva nou pentru instituția noastră. Sincer să fiu m-aș mai duce o dată, am auzit că acum se fac cursuri pentru SNRI.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 weeks later...

Vreau sa aduc in discutie un subiect "neveninos" in atentia dvs.Recent am participat la un curs Schengen la Buzau ,unde mi-am facut o parere pe care vreau sa o impartasesc si dvs. Este prima data cand in decurs de aproape 18 ani de cand sunt in sistem, am participat la un curs care sincer mi-a placut,mi-a facut o parere frt. buna despre ceea ce s-a predat si ,in primul rand,am vazut pentru prima data o noua optica de abordare a cursurilor cu politistii,deschisa,fara restrictii si plina de noutati.Astept pareri de la dvs.multumesc.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Ma duc si eu saptamana viitoare la un curs pe investigatii criminale, tot acolo. Sunt deosebit de curios cam cum se vor desfasura aceste activitati.

Edited by Cristi
Link to comment

Ma duc si eu saptamana viitoare la un curs pe investigatii criminale, tot acolo. Sunt deosebit de curios cam cum se vor desfasura aceste activitati.

Aprofundarea cunoştinţelor privind bazele de date SINS, SIS1 şi SIS2, protecţia datelor cu caracter personal, psihologie, sport.

Link to comment

Buna ziua.

Am niste nelamuriri legate de cursul schengen..

Pe data de 3 sunt programat la Ploiesti la curs, ar trebui sa ma prezint acolo din seara asta? Trebuie cumva sa am si uniforma la mine?

Multumesc!

Edited by Dan
modificare mărime font
Link to comment

La curs trebuie să fii prezent până a doua zi la 07.30 dimineaţă. Este de preferat să fii seara acolo din cel puţin două motive : 1. vei fi toată noaptea pe drum şi vei fi obosit şi 2. seara te poţi instala liniştit plus că te poţi înscrie la masă, etc. La curs nu trebuie să ai uniforma, se merge în civil. Poţi să mergi pe cont propriu, cu maşina personală sau vă puteţi uni 3,4 sau 5 colegi pentru a împărţi cheltuielile deplasării. Nu este obligatoriu să mergi în grup.

Edited by Dan
Link to comment
 • 1 month later...

centrul Multifunctional de Pregatire Schengen are doua locatii.

Una la Ploiesti si una la Buzau.

La Buzau cazarea se face in incinta. Dotarea este exceptionala. Cate doi in camera. Daca sunt posibilitati poti sta si singur.

Mancarea excelenta mai ales ca este cam 22lei. Nu esti conditionat de a servi masa. Mananci cand vrei ma refer la cele trei mese.

Profesorii sunt excelenti. Toti au experienta din operativ peste 15 ani.

Pacat ca cinci din ei sunt din Constanta ( 5 din 7 ). Au ajuns acolo cu restructurarea din 2011 a lui Igas. Acum nimeni nu-i ajuta sa plece cu srviciul acasa. Am fost la curs acolo. Chiar daca au acest impediment nu-l arata. Stau cazati in centru. Pacat ca innstitutia MAi ia uitat. Am discutat cu profesorii si se vede problema lor.

Insa aceasta nu se reflecta in munca lor de zi cu zi. Sunt comunicativi deschisi si te asculta de fiecare data.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Momentan sunt fericitul participant al unui curs de 2 luni la Ploiesti. Dupa primele 14 zile pot spune ca am vazut toate filmele de la Cinema City (inclusiv Anna Karenina), m-am ingrasat 1 kg.... concluziile le trageti voi.

Edited by Julius
 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 month later...

Ia un tv cu tine, că nu aveți decât în club pe fiecare palier și o bucată de cablu tv cu mufe tată+mamă pentru meciuri. În rest bani de buzunar să ai.

Edited by Dan
Link to comment
 • Member

Nu sunt din Bucureşti dar îţi apreciez umorul.

Mâine, la ora 13:00, plec.

Trenul trece prin Ploieşti Sud şi ajunge în Ploieşti Vest.

Aveţi idee în care din cele două staţii ar trebui să cobor pentru a fi cât mai aproape de respectiva instituţie?

Link to comment

La Ploiesti Sud. Exact in fata garii este si statie pentru autobuzul 30, cu care sa mergi pana la statia UPG. Inca cca 100m de mers pe jos si ai ajuns la Centru ;)

Link to comment
 • Member

La Ploiesti Sud. Exact in fata garii este si statie pentru autobuzul 30, cu care sa mergi pana la statia UPG. Inca cca 100m de mers pe jos si ai ajuns la Centru ;)

Am găsit şi staţia de unde pleca autobuzul 30, şi în această seară am avut onoarea să iau masa, la cantină, cu un membru al acestui forum, respectiv @bulibasha.

Voi reveni cu detalii referitoare la acest centru de pregătire.

Edited by Bogdanel
Link to comment
 • Member

He, he...vezi ca vizavi de unde sunteti cazati e un camin cu fete de liceu...:D

Bun pont, rămân dator.:))

Link to comment

Au peste 15 ani multe dintre ele si si mai multe chiar peste 18, deci totul e ok. :))

Om serios esti tu?? Lasa-l sa invete, ca de asta s-a dus la curs :slapb:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.