Jump to content
POLITISTI.ro

Serviciul Român de Informaţii


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

Astăzi directorul SRI a fost audiat la Parlament în legătură cu activitatea instituţiei pe care o conduce în privinţa acestei obsesii naţionale indusă de prompteriste şi analiştii lui peşte prăjit, ce habar nu au pe ce lume trăiesc, sunt proşti ca noaptea, dar îşi dau cu părerea despre lucruri ce le sunt total străine.
Evident că domnul George Maior şi-a aparat instituţia, dar a simţit nevoia să-şi dea şi el cu părerea, aruncând nişte săgeţi către Poliţia Română.

Priviţi aici ce a declarat directorul SRI şi ce a răspuns ministrul de interne:

Oare ditamai directoru SRI-ului, nu are un minim de cunoştiinţe juridice? El nu o fi aflat până acum că e o diferenţă majoră între o informaţie şi o probă dintr-un dosar de cercetare penală?
Poate să facă el câte hărţi va dori, că în baza lor nu va fi nicodată vreun interlop condamnat !

Să-i spună cineva şi lui, că: NU CONTEAZĂ CEEA CE ŞTII, CI NUMAI CE POŢI DOVEDI!
Şi că e diferenţă mare între o informaţie şi o dovadă dintr-un dosar penal.

Nu ar fi rău nici dacă s-ar mai interesa să afle cam cât de bune sunt acele informări cu care se laudă (după părerea mea, chiar şi ca număr sunt foarte puţine) şi că majoritatea ajung după ce treaba e consumată/răsuflată, sau după ce deja s-a început urmărirea penală în dosar ori că în general sunt fără vreo valoare operativă reală.

În ulima vreme s-a creeat aşa o ... falsă impresie faţă de serviciul român de informaţii, conform căreia ăştia ar fi un fel de miezul din fanta, spuma berii sau mai ştiu eu ce ...
Numai cei ce nu au văzut vreodată şi nu au avut contact cu deosebitele informări ale celor de la SRI, pot cădea într-o astfel de capcană, pentru că cei ce au contact cu astfel de documente pot confirma că în marea lor majoritate sunt doar maculatură.

Binînţeles că ministrul de interne, după cum ne-a obişnuit, abia leagă câteva cuvinte ... deci ce pretenţii mai putem avea, ca el să-şi apere oamenii şi să-i spună directorului că se umflă aiurea-n pene.

 

 • Upvote 2
Link to comment

Cine era tipul ăla...ăla de a apărut în clip după Maior... că pe mine m-a umflat râsul când l-am văzut. Ha! Auzi la el: Și noi avem foarte bine documentate grupările... :ner:

Link to comment
 • Moderator

Îţi dai seama numai după moaca lui că foloseşte nişte termeni complet străini pentru el, de care habar nu are ce presupun. Trebuie să fie destul de naşpa pentru el, să vorbească despre "documentare", fără să aibă habar de ce presupune acest lucru.

Ştiţi ce e rău? Faptul că omul de rând, priveşte şi vede aceste manipulări şi dezinformări pe la televizor şi neştiind despre ce e vorba, crede prostiile pe care le văde şi rămâne cu falsa impresie conform căreia:

 • domnule SRI-ul îşi face treaba, a trimis informări către poliţie, dar ăia nu le-au luat în seamă şi din cauza asta interlopul nu e la beci !

Şi în realitate nu e deloc aşa.

Omul de rând ar trebui să ştie că degeaba face domnul director Maior hărţi şi informări, degeaba se ştie şi se vorbeşte pe la colţuri despre cineva că e interlop, pentru că nu poate fi reţinut şi băgat la puşcărie pe baza unor bârfe de la colţ de stradă. E nevoie de dovezi, care nu sunt acelaşi lucru cu informările sereiştilor.

Link to comment

da, dar daca ai in vedere proiectul de lege prin care ofiteri SRI pot deveni organe de cercetare penala atunci vezi toate astea intr-o noua lumina. in sintagma " siguranta nationala" poti baga orice- momentan au bagat presa, evaziunea fiscala si urmeaza clanurile interlope. deci, sri se va ocupa de toate astea.

ptr cei mai batrini: va suna cunoscut?

Link to comment

Ba eu zic că e foarte bine dacă se procedează așa. În felul acesta ne îndreptăm cu pași repezi către momentul 89 ...să terminăm odată cu bâlciul ăsta de trei lei.!!!

Link to comment

Buna ziua tuturor! Ce a uitat d-nul Maior sa ne spuna este numarul de "interventii" facute de subordonatii dansului vis-a-vis de anumiti interlopi pe care [cenzurat] serviciul pe care-l conduce i-a recrutat( te umfla rasul-auzi recrutat...practic sunt niste hoti cu legitimatie) si care au anumite probleme cu legea...Ganditi-va ca acei sri-sti nu vin decat pe cale ierarhica, iar anumitor capete "incoronate" de pe la noi, le tremura desuu-rile(evident cei care se simt cu musca pe caciula) cand sunt contactati(neoficial,desigur) de respectivii sri-sti...sau se incheaga "cumetrii" ...Poate am fost prea acid dar asta este realitatea...

Daca le mai acorda si dreptul de a deveni organe de cercetare penala, atunci sa te tii....

Link to comment
 • Moderator

Teo, te rog sa ne spui si noua daca in anii in care ai lucrat la CO ai vazut vreodata vreo informare venita de la SRI.

Eu unul, in apropae 15 ani de politie nu am vazut asa ceva si nici nu am auzit vreun coleg din cadrul formatiunilor operative sa fi primit vreodata. Chiar nu imi dau seama unde a trimis dl. Maior aceste informatii "pretioase".

Link to comment

Buna Marius, nici eu nu am vazut vreo informare de la cei de la sri, ori de la alt serviciu de informatii...acestia furau informatiile de la noi, ori ne trimiteau dupa vreun flagrant "date si indicii" despre persoanele pe care noi tocmai le "priponisem"...

In schimb despre acele "interventii"....acestea veneau mai des de la fostul "2siunsfert" , iar daca era vorba de vreun arab, aparea si sri-ul pe fir...

Iar chestia asta cu "documentarea" gruparilor interlope, ea se face, dar in interesul partidului de la putere...doar din 4 in 4 ani sunt campanii electorale....asa se afla "afacerile" acestora, se trimit avertismente, care bineinteles sunt luate in serios si toata lumea are de castigat....Practic nu exista grupare de tip mafiot sa nu aiba in spate un sri-st, un parlamentar, pe cineva din guvern si nu in ultimul rand din politie( numai oameni precum bine a spus serhente Garcia-Soric) insa sefi mari si f.mari!!!!

P.S. Am uitat sa adaug pe cei din faimosul serviciu de informatii al MAI( nu toti, caci peste tot sunt uscaturi...)

Link to comment
 • 1 year later...

E regretabil faptul că suntem nevoiți să revenim asupra unei întâmplări tragice, pe care ZIUA de Vest avea, înfruntând stupizenii și bășcălii ieftine, să o promoveze cititorilor încă din luna mai 2012. ”Crima de la SRI”, așa se intitula materialul nostru din luna mai a.c. este acum subiect național și internațional. Faptul că doar câteva organizații media au menționat numele primei surse (ZdV) și data nu este vreo mirare la noi, la români. Se fură idei, materiale, surse, de ce nu am fi și noi victimele nerecunoașterii priorităților asupra unor subiecte?! Dar asta nu e așa de important acum. Cel mai important este să vă spunem, mai departe, adevărul despre oamenii din sistem. Despre securiștii de la putere, despre cei descoperiți până și de televiziunea Al Jazeera (așa faimă avem!), despre care știm de mult. Comportamentul de tip criminal, specific celor formați în dictatură (genul securistei care a ordonat uciderea unui om amărât) se regăsește și în atitudinea verbală a altora, care nu sunt în SRI, sunt în alte instituții publice și care, din păcate, manipulează oameni, sisteme, presa, ba chiar și pe unii dintre agenții lor ”acoperiți”, cam proști și cu ifose, după gustul meu, dar… agenți, nu-i așa? Primele noastre telefoane au fost, după regulile jurnalistice, cele mai corecte (la numai câteva ore de la primirea și credibilizarea sursei noastre). Am sunat la Poliție, Spitalul Militar, Parchetul Militar, Institutul de Medicină Legală. Poliția, prin vocea comisarului-şef Gheorghe Popescu, ne-a ironizat, minimalizând subiectul. Bășcălia, calitatea întâi a securiștilor din Miliție! Bâlbe și amăgiri, de la Parchetul Militar și Spitalul Militar… Doar medicii legişti au confirmat, cu păstrarea confidențialității, adevărul! Ce tristețe! De ce? Pentru că restul, toți cei din sistemul lui Băsescu, puși de el în funcții și promovați, ca și el, de alți securiști, au ales tăcerea mincinoasă, când, se știe, adevărul iese oricum la lumină. Și a ieșit, numai pentru că cei trei criminali au avut peste capul lor o sinistră instigatoare la crimă care a dat ordin, fiind mai vinovată decât ei (care au executat un ordin din gura unei dictatoare), și care au decis să apeleze la avocat. Acela nu avea de ce să tacă! Cerem DEMISIILE celor vinovați pentru mințirea cetățenilor. A șefilor din Poliția Timiș, a conducerii Spitalului Militar și a Parchetului Militar. Cerem asta pentru vina lor de a fi contribuit la manipulare, dezinformare, minimalizare a mesajului jurnalistic, mistificarea realității și scârbă față de Constituția României, care asigură dreptul de a ști. Securiștii să plătească, așa cum o să decidă legea, iar noi, jurnaliștii, să facem mai multe exerciții de respect unii față de alții. Și față de adevăr.

http://www.ziuadevest.ro/editorial/35093-criminalii-de-la-securitatea-sri-.html

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Inca o data cetatenii patriei isi pot da seama seama ce inseamna aceste institutii ,,militarizate".

De ce nu pot raspunde in fata comisiilor parlamentare aceste servicii supersecrete BIE, MIE, TIE, GIE, MAE etc , nu stiu.

Ce stiu eu este ca ,,doamana" aia care a dat ordinul ca acel hot nenorocit sa fie linsat face parte din fostele trupe de securitate.

Adica alea din care provin sefii jandariilor. Ca lumea se mira de ce jandarii au facut prapad la demonstratiile din iarna........eu nu ma mir, pentru ca le cunosc mentalitatea acestor domnii.

Dar poate ne explica ,,donii procori" DIICOT de ce jandarii participa la perchezitii, adica intra cu bocancii murdari de namol in casele civililor.

Asta face secretomania din aceste institutii asa zis militare, secretomanie de care nici dupa 10 ani de ,,civilie" sefii nostrii nu se pot debarasa. Securistii sunt peste tot, inclusiv in Politia Romana, pe functii de conducere.

Edited by Elvis
 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

N-are nici o legatura statutul militar al unei institutii sau persoane cu ce s-a intamplat acolo. Ce, daca erau civili nu mai murea respectivul sau se intampla sa nu-l linseze? Poate se desistau. "Bai, stati linistiti ca suntem civili." Daca e sa se intampla, se intampla, indiferent de statutul tau profesional.

Ce nu stie tovarasul/a ziarist/a e ca UP e de competenta procurorului, avand in vedere infractiunea comisa, adica cea a Parchetului Militar, mai precis, organele de CP, fiind cel mai probabil organele speciale, respectiv comandantul unitatii. Asa ca ar face bine sa nu se mai ofuscheze si sa-si indrepte adevarata atentie spre cine trebuie.

Cat despre cei 3 caporali, se vede onoarea militara unde e, pe care o tot flutura unii de parca ar face parte din masonerie daca sunt militari. Arunca vina pe cucoana capitan, invocand executarea unui ordin si cercetarea lor daca nu-l respecta. Ceea ce nu stiu inteligentii si nici avocatii lor sau cel putin se fac ca nu stiu, e ca nu poti sa invoci executarea unui ordin in apararea ta, daca acel ordin contravine regulilor de convietuire sociala, mai exact C.pen., cu atat mai mult pe timp de pace.

Edited by Ben
 • Upvote 2
Link to comment

e ca nu poti sa invoci executarea unui ordin in apararea ta, daca acel ordin contravine regulilor de convietuire sociala, mai exact C.pen., cu atat mai mult pe timp de pace.

si ce sa faca altceva? art 320 ind.1 nu este aplicabil asa ca o recunoastere sau o condamnare cu circumstante atenuante tot acolo ii duce pe toti. Isi incearca sansa mai ales ca judecata o face tribunalul militar unde se mai cunoaste cum este problema cu ordinul superiorului :)

"Poliția, prin vocea comisarului-şef Gheorghe Popescu, ne-a ironizat, minimalizând subiectul."

pe mine ma deranjeaza intentia de a pune batista pe tambal de care a dat dovada politia (si ceilalti insa fiind militarizati nu am pretentii de la creierele lor spalate). fiind o institutie civila nu exista nici un motiv sa nu confirmi fapta si apoi sa spui ca se fac cercetari sub directa supraveghere a procurorului si sa indrepti presa catre Parchet. insa se vede in mod clar mentalitatea de a se kk pe el de frica cind este vorba de SRI si ca nici macar nu s-a gindit sa intocmeasc un comunicat de presa neutru, care sa impace atit secretul cercetarilor penale cu deschiderea catre presa. simpla implicare a SRI i-a paralizat neuronul si gindirea a luat-o la goana saraca.

Edited by maxu08
Link to comment
 • Member

judecata o face tribunalul militar unde se mai cunoaste cum este problema cu ordinul superiorului :)

Poate ca nu am o gandire lucida, juridica si gandesc cu picioarele spunand asta, dar chiar daca esti familiarizat cu ceea ce inseamna ordine si ierarhie militara, n-ai cum sa iei in calcul ca circ. atenuanta sau, mai rau, ca factor care sa-i exonereze de vina, ordinul superiorului, avand in vedere fapta comisa, mobilul, imprejurarile, ca doar nu i-a ordonat sa treaca pe rosu.

Oricum, ordinul dat (din cate am citit) reiese doar din declaratiile celor 3 caporali care au tot interesul sa se spele pe maini si a celorlalti boschetari veniti la furat care au "supravietuit", cum spun jurnalistii, de parca jucasera rolul porcului la Ignat, care tocmai ce scapase. Deci e cuvantul lor impotriva cuvantului ei. Eu din cate stiu, declaratiile trebuie coroborate cu alte probe. Asa ca ma intreb cata valoare au. Dar, ma rog, asta este o alta discutie care tine de probatoriu.

PS De ce nu poate fi invocat art. 320, ind.1?

Link to comment
 • Moderator

Şi uite aşa, din acest spirit de castă prost înţeles sau colegialitatea prost înţeleasă Comisarul ăla şef a implicat şi Poliţia în acestă mizerie, deşi această instituţie nu are nicio treabă sau legătură. S-a gândit el să facă puţin pe deşteptul răspunzându-le în doi peri, din colegialitatea asta de căc.t, prost înţeleasă. Am observat că sunt destui poliţişti ce se consideră "colegi" cu "alte arme", dar în schimb când este vorba de adevăraţi colegi, poliţişti, nu ratează ocazia de a-i critica sau bălăcări în public. Când este vorba de ai noştri, uită complet de spiritul de castă, ce este până la urmă firesc, dar când este vorba de alţii, imediat se trezeşte în ei un sentiment mărinimos de colegialitate ... cu alte cuvinte, nu ştim să ne urmărim interesul propriu.

Ce era aşa greu să le răspundă frumos şi să le spună că nu este treaba poliţiei în acest caz şi că detalii pot obţine de la instituţiile ce au competenţe?

I-a "ironizat"!? Chiar că merită să şi-o fure acum! A implicat Poliţia într-o treabă în care nu avea nicio legătură, probabil tocmai din această "prost-înţeleasă colegialitate" cu toţi soldăţoii sau alte "arme".

Link to comment

am vaga senzatie ca s-ar incadra la art 176 CP coroborat cu art.320 ind.1 alin (7).

daca vor fi incadrati la art.174/175/183 CP vor putea apela la art 320 ind 1.

ai dreptate cu privire la ordinul superiorului dar eu sunt convins ca va fi circumstanta atenuanta iar agravanta va fi aruncata in sarcina sefei. chestia cu ordinul are o mai multa relevanta intr-o instanta militara decit una civila. mai ales ca cei 2 inculpati sunt doar caporali si pot face pe idiotii si soldateii de plumb.

oricum, minim 15 estimez eu. si-au .... viata ptr nimic. cretini cu totii. ce ma inspaiminta pe mine este ideea lor (de la momentul comiterii faptei) ca vor scapa de pedeapsa!! orice om normal la cap stie ca daca ucide, va ajunge la pirnaie ptr 20 de ani. In schimb, astia 3 nu au avut nici cea mai mica problema cu riscul legal al faptei, asa erau de convinsi ca vor scapa.

Link to comment

maxu08@, ai punctat exact unde trebuia, adica la cei care se aflau atunci la conducerea politiei in Timis, si da chiar este de competenta instantelor civile deoarece la aceasta speta poti spune ca au fost complici prin tainuirea si chiar favorizarea acestor criminali si alte institutii civile in afara politiei! Am gasit un nou articol in care apare mai in detaliu aceasta crima odioasa, am sa-l postez :

Poliţia Timiş, în frunte cu Gheorghe Popescu, a muşamalizat crima de la SRI...

ZIUA de Vest a prezentat în exclusivitate un caz şocant, în care mai mulţi angajaţi ai SRI Timiş au omorât în bătaie un om fără adăpost, pe strada Pomiculturii din Timişoara. Se întâmpla în mai 2012. La acea vreme, reprezentanţii IPJ Timiş, în frunte cu fostul şef al IPJ Timiş, comisarul-şef Gheorghe Popescu, au încercat să muşamalizeze incidentul. Pur şi simplu, au minţit cu neruşinare. Şi cu sânge rece.

Crima SRI - „confundată” cu o gâlceavă între boschetari

Pe 25 mai, şeful Poliţiei Timiş, Gheorghe Popescu, actual adjunct al IPJ Timiş, a fost contactat de ziarul ZIUA de Vest, pentru a confirma sau infirma crima comisă de angajaţi ai SRI Timiş. La acea vreme, Gheorghe Popescu spunea că îşi aminteşte vag acest caz. „Ştiu de un astfel de incident. Ştiu că nu au fost implicaţi ofiţeri SRI, ci a fost o bătaie între boschetari, iar, din păcate, o persoană a decedat în urma acestui incident”, spunea şeful de atunci al IPJ Timiş, comisar-şef Gheorghe Popescu. După ce toată presa din România a relatat despre cazul ucigaşilor de la SRI Timiş, Gheorghe Popescu, inspector adjunct la IPJ Timiş, şi-a schimbat radical declaraţia făcută în urmă cu câteva luni.

Comisarul-şef face pe uitucul

Iniţial, Gheorghe Popescu a spus că niciodată nu a făcut astfel de declaraţii ziarului ZIUA de Vest şi nu a încercat să muşamalizeze nimic. La nici o zi de la această declaraţie, Popescu se râzgândeşte şi spune că declaraţia din 25 mai a fost făcută în necunoştinţă de cauză. „Am şi uitat de atunci cum s-a întâmplat sau ce s-a întâmplat. Altcineva s-a ocupat de caz, nu am ce să... Fiecare să răspundă pentru ce face. Aşa am avut informaţiile la data respectivă, nu am vrut să dezinformez pe nimeni. Eu nu fac anchete”, ne-a declarat Gheorghe Popescu, adjunctul IPJ Timiş. Mai mulţi poliţişti, unii în subordinea directă a lui Popescu, povestesc în mediile lor că au fost nevoiţi să avanseze diferite „atenţii”, din toate categoriile cunoscute, către comisarul-şef Gheorghe Popescu. Totul pentru a fi menţinuţi în funcţii. După ce „atenţiile” erau primite, comportamentul lui Gheorghe Popescu se schimba, culmea, în mai rău faţă de subalternii cu... „atenţiile”. Acesta era modul bizar al lui Popescu de a-şi justifica „incoruptibilitatea”. Nu doar Gheorghe Popescu, şeful de atunci al Poliţiei Timiş, a coordonat marea muşamalizare şi a încurcat agenţi ai Serviciului Român de Informaţii cu nişte simpli boschetari.

Încercare de muşamalizare în lanţ

Comisarul-şef Cristian Florin Lombrea, şeful Secţiei 5 Poliţie Timişoara, a dat şi el informaţii de aşa natură încât totul să pară o simplă gtâlceavă între boschetari. Pe 25 mai, Cristian Lombrea transmitea, prin intermediul purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, că pe strada Pomiculturii a avut loc o bătaie între boschetari. „Pe strada Pomiculturii a fost o bătaie între boschetari. Nu ştim dacă cineva a decedat în acest conflict”, a transmis Lombrea, prin purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, în mai 2012. Alţi dezinformatori care s-au speriat de efectul pe care ar putea să-l aibă dezvăluirea cazului au fost mai mulţi angajaţi ai Spitalului Militar din Timişoara, unde a ajuns victima angajaţilor SRI Timiş. Colonelul Cristian Dăescu, fostul şef al SRI Timiş, mutat între timp la Arad, nu a vrut la acea dată să spună absolut nimic despre crima subordonaţilor săi.

Un angajat de la IML - mai curajos ca toată Poliţia Timiş

În momentul în care ZIUA de Vest relata în exclusivitate despre omorul de la SRI Timiş, o singură instituţie din Timişoara a confirmat crima petrecută în ograda celor de la SRI. Sub protecţia anonimatului, un angajat al IML Timişoara (Institutul de Medicină Legală) a confirmat întreaga poveste „La noi a fost adusă o persoană neidentificată, care a decedat la Spitalul Militar. Bărbatul care a decedat la acest spital a fost adus de pe strada Pomiculturii”, ne-a declarat un angajat al IML, în urmă cu jumătate de an. Pe 27 octombrie 2011, la un imobil pe care SRI îl deţine pe strada Pomiculturii din Timişoara, un hoţ de fier vechi avea să-şi găsească sfârşitul. El a fost lovit cu bestialitate de trei caporali ai SRI, la ordinul locotenent-colonelului SRI Camelia Maria Toman şi a decedat la scurt timp. Niciunul dintre angajaţii Serviciului Român de Informaţii nu a consemnat nimic despre teribila crimă. În momentul de faţă, dosarul celor patru agenţi SRI se află pe masa procurorilor militari de la Tribunalul Militar Timişoara. Foştii angajaţi SRI, trecuţi între timp în rezervă, riscă o pedeapsă maximă cu închisoarea, de până la 15 ani, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Ei sunt cercetaţi în stare de libertate. Iar toţi cei care au tăinuit şi dezinformat se aşteaptă să scape basma curată. Asta, probabil, pentru că în România, un boschetar e mai prejos decât un câine comunitar. Iar aşa-zişii oameni ai legii se cred mai presus de lege… Chiar şi atunci când mint, fură sau ucid.

http://www.ziuadeves...omisar-ef-.html

Edited by Leonidas67
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

N-are nici o legatura statutul militar al unei institutii sau persoane cu ce s-a intamplat acolo. Ce, daca erau civili nu mai murea respectivul sau se intampla sa nu-l linseze? Poate se desistau. "Bai, stati linistiti ca suntem civili." Daca e sa se intampla, se intampla, indiferent de statutul tau profesional.

Oare Ben? Sa nu aiba nicio legatura statutul lor de militari cu faptul ca am aflat acest lucru dupa 2 ani si toata lumea a tacut inclusiv colegul nostru comisarul-şef Gheorghe Popescu? De ce, cei trei caporali, nu au declarat ca le-am dat eu ordin? Sau altcineva?

Chiar daca nu crezi, mintea conduce pumnul si nu invers.

Sa nu intelegi ca le caut vreo scuza celor trei , sunt la fel de viniovati ca si ,,doamna".

Numai ca vezi tu Ben in armata nu prea este asa de simplu cum crezi tu cu nerespectarea ordinelor.

,,Iar aşa-zişii oameni ai legii se cred mai presus de lege… Chiar şi atunci când mint, fură sau ucid."

Asta ne face asocierea de ani de zile cu tot felul de maimutoii.

Edited by Elvis
Link to comment

avind in vedere lipsa oricaror probe de la vreun CFL, oare cum or fi reusit sa-i faca pe cei 3 sa isi recunoasca faptele? :) simplele declaratii ale celor 2 care au scapat nu ar fi fost suficiente, singure, sa dovedeasca vinovatia celor 3 dincolo de orice indoiala.

oricum, trebuie sa recunoastem si faptul ca fara o cooperare din partea SRI nu s-ar fi ajuns la un rechizitoriu insa si fapta comisa este dincolo de orice limita umana. este pur si simplu o executie nazisto-comunista. daca ai pune-o intr-un manual al Gestapoului/NKVD s-ar fi inserat perfect ca si exemplu de lucru.

Link to comment

Maxu cred ca in afara celor doua declaratii mai sunt altele date de colegii celor 4 care au constientizat gravitatea faptelor si ca pot deveni foarte usor tainuitori. Si cred ca au raportat mai departe la vremea respectiva.

Ca toata lumea a incercat a puna batista pe tambal .......

Se putea intr-un sistem ,,demilitarizat"? Nu cred.

Edited by Elvis
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

maxu08@, ai punctat exact unde trebuia, adica la cei care se aflau atunci la conducerea politiei in Timis, si da chiar este de competenta instantelor civile deoarece la aceasta speta poti spune ca au fost complici prin tainuirea si chiar favorizarea acestor criminali si alte institutii civile in afara politiei!

Leonidas, tu macar stii ce inseamna complicitate, tainuire, favorizare de faci afirmatii...nici nu vreau sa le cataloghez ca te superi... . Pe langa faptul ca nu ai cum sa fii complice prin tainuire, tainuirea nu prea are cum sa existe la infractiunea de omor, cu celelalte forme calificate care urmeaza. Intelegi? Asa ca, te rog, nu mai arunca vorbe in vant si acuzatii OTV-iste penibile la adresa conducerii Politiei fara sa stim despre ce vb. Singurul lucru de care poate fi acuzat inspectorul sef e ca nu a fost inspirat pe moment si in loc sa fie un pic diplomat si s-o paseze catre SRI si Parchetul militar, avand in vedere ca ei se ocupa de ancheta, a preferat sa faca pe istetul si sa dea cu mucii-n fasole, ca sa le dea "jurnalistilor" apoi motive sa scrie articole, mai ales ca au un talent de a le inflori.

Am impresia ca unii dintre noi sunt ziaristi, nu politisti.

Maxu, eu cred ca pur si simplu s-au spart in ancheta, cum se spune. Entelijenti si scoliti nu prea sunt din moment ce ei erau convinsi ca nu au cum sa fie pedepsiti, dupa cum bine ai spus si tu, asa ca probabil ca a fost nevoie sa-i sperie un pic cu niste povesti.

Edited by Ben
Link to comment
 • Moderator

Nu numai prin spartul în anchetă cred că au obţinut ceva în dosar. Au dus hoţul la spitalul militar, cine la dus acolo, ce au povestit pe acolo când ăla încă nu dăduse colţul şi nici nu le trecea prin cap la ce se va ajunge, etc, etc ... posibilităţi sunt destule

Link to comment
 • Marius changed the title to Serviciul Român de Informaţii

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.