Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

+ DarkSide și Ben.

Știți ce este foarte ciudat? Am întâlnit câțiva șefi de birou pe la Ordine Publică care în trecut au fost agenți de de poliție/subofițeri ajunși peste noapte mari ofițeri. Erau cele mai frustrate persoane din secțiile respective și se comportau cu agenții pe care îi aveau în subordine de parcă erau sclavii lor.

Mergeau pe principiul "dacă pe mine cât am fost agent m-au frecat superiori de m-au rupt și eu procedez la fel, ce naiba".

Nu vreau să generalizez treaba asta, este exact ce am observat.

• Apreciez 2
Publicat

poate sa faca ceva cu a lui cariera,

E singurul lucru cu care nu sunt de acord din postarea ta. Evitarea cacofoniei. Nu e impusa de nimic in lb. romana. E un moft. O pretiozitate. :P

In rest, perfect match.

+ DarkSide și Ben.

Știți ce este foarte ciudat? Am întâlnit câțiva șefi de birou pe la Ordine Publică care în trecut au fost agenți de de poliție/subofițeri ajunși peste noapte mari ofițeri. Erau cele mai frustrate persoane din secțiile respective și se comportau cu agenții pe care îi aveau în subordine de parcă erau sclavii lor.

Mergeau pe principiul "dacă pe mine cât am fost agent m-au frecat superiori de m-au rupt și eu procedez la fel, ce naiba".

Nu vreau să generalizez treaba asta, este exact ce am observat.

Probabil esti tanar. Eu am intalnit zeci de asemenea specimene. Pan' la penise o sa te obisnuiesti. De disparut nu vor disparea, din pacate inca nu s-a inventat meteoritul care sa provoace extinctia asta.

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Din păcate unii dintre voi nu văd esența discuției. Nu este vorba de agenți amărâți, care își plâng de milă, școli de rahat, șamd. Este vorba despre faptul că unii deștepți (din păcate ofițeri cu funcții de conducere prin MAI) traduc mot a mot expresia ”police officer” și în acest fel agenților le sunt refuzate mai mult de 80% din misiunile internaționale pentru că deh.....condiția esențială este să fii ofițer de poliție.

ben chiar nu își plânge nimeni de milă dar tu cum te-ai simți dacă la aceste misiuni ar trebui să fii ”special agent” (agent special de poliție nu ? :) pentru a participa iar tu să nu poți pentru că ești ofițer ?! Despre asta este vorba. Nu despre cât de capabili sunt unii sau alții. Oameni capabili există în sistem și de o parte și de alta dar aceștia nu sunt prin birouri cu aer condiționat, nu rup ușile la ora 16.00 și a doua zi te întreabă pe un ton răstit de ce nu ai făcut și treaba lor. Niciodată astfel de oameni nu vor sta pe acest forum ”pentru a își plânge de milă” sau pentru a se pune la curent cu ultimele noutăți.

Modificat de Dan
  • Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Dan, sunt de acord cu tine ca nu despre asta este topicul, dar, din pacate, inevitabil, unii in asta au transformat discutia, au pus-o in termenii agenti vs ofiteri.

Parerea mea este ca si agenti au sanse reale (poate mici, dar exista) sa participe la misiuni internationale. Trebuie doar mai multa insistenta.

Repet ce a zis si Marius: pe intrapol (joi mi se pare) a fost postat un anunt privind participarea agentilor la cursul EUROPOL, fara de care nu poti participa la astfel de misiuni. Deci, se poate si nu vor exista interpretari ca s-au selectat doar ofiteri.

Poftim. Sunt curios cati dintre cei care au macanit pe aici si s-au plans ca sunt discriminati chiar o sa-si miste curul sa invete ceva pt examen si o sa se prezinte, ca de dat din gura au tot dat. Ete sansa mult dorita pusa pe hartie

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Degeaba eşti curios. Nu se mai pot înscrie la examen întrucât nominalizările șefilor însoțite de rapoartele personale ale agenților de poliție, aprobate de către conducerea unității trebuiau înaintate la Serviciile de Resurse Umane până la 11.10.2012.

Ca să nu mai vb de faptul că cei ce nu au acces la intrapol (care încă sunt mulţi) habar nu au avut de existenţa acesteia.

Publicat (modificat)

Eu ,sansa mea am vazut-o acum 4 ani lipita pe un geam la avizier din cauza ca.. (total aiurea) am intaziat sa plec de la serviciu..necum intrapol.. restul a fost doar munca..Adica ar fi trebuit sa iau la cunostinta prin semnatura??

Modificat de mars31m
  • Apreciez 1
Publicat

In ceea ce priveste misiunile internationale, parerea mea este ca ar trebui sa se tina cont de conditiile care trebuie sa le indeplineasca candidatul. Sunt foarte multe misiuni unde, daca s-ar trece peste traducerea libera a "police officer", ar avea mai multe sanse agentii decat ofiterii. Nu pot sa cred decat ca prin aceasta traducere se elimina concurenta, destul de numeroasa, as putea spune.

In cele din urma, noi sa fim sanatosi ca de prostii si aberatii o sa ne lovim tot timpul.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

In anii ‘90, agentii de politie plecau fara nici o problema in misiunile din strainatate. Apoi, in 2002, o adresa a partenerilor externi in care solicitau mai multi „ police officer” pentru o noua plecare a fost tradusa papagaliceste de cineva din conducerea MAI, iar din acel moment au fost acceptati numai ofiteri de politie, desi era evident ca numarul acestor nu acoperea intreaga cerere pentru misiunile din strainatate! Degeaba s-au chinuit, de-a lungul anilor, cei care indeplineau toate conditiile postului sa-si lamureasca sefii ca termenul de „police officer” inseamna in romana „lucrator de politie”, adica agenti si cadre superioare deopotriva!

Modificat de Leonidas67
Publicat

Marius trebuia sa iti spuna cum si cand a aflat despre anuntul postat pe Intrapol.

Sansele sunt reale decat pe hartie.

Mai zlilele trecute un agent de la Sectia 4 Craiova nu se putea nici macar inscrie la un curs de engleza la Slatina.

De ce? Pentru ca seful de sectie ,,nu i-a dat voie".

Si exemplele sunt multe.

”Ignoranța este noaptea minții, o noapte fără lună și fără stele!”

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Dintre politistii care sunt parinti si au copii mai marisori,adica peste 10 ani,stiti ce spun acestia despre a fi politist?nu!? ."Mama vs Tata ,cand voi fi mare si vreu sa ma fac politist, vreau sa fiu ofiter deoarece voi castiga mult mai bine ca tine,nu trebuie sa stau pe strada in frig,nu trebuie sa ma cert cu toti nebuni de pe strada,voi sta intr-un birou caldut si binenteles" asta vizavi de subiect" voi merge in misiuni internationale ca (police officer),sa avem pardon".

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Fara nici o intentie "criminala" de blasfemiere a ofiterilor de politie, acum o saptamana fiul unui inspector de la noi (care a fost sergent de O.P. mai demult) a zis un lucru: -Tati nu este politist, el este ofiter!... Oare cine l-a invatat? (Nu am generalizat, cunosc ofiteri jos palaria)

• Apreciez 2
  • 4 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

in afara de cei cu academia toti pana la unul au ajuns ofiteri cu PCR si spaga, TOTI< TOTI< TOTI...........indiferent ca e bun sau rau, am fost agent 2 avansari in grad inainte de termen, terminat drept, dar sa ajung ofiter cu toate ca eram bun diplome, onoruri, prime, premii, medalii, salarii de merit,,,a trebuit sa apelez la un cineva s-a dat tainul si uite asa am reusit, ce vroiai sa fac sa raman jos ? tot aia lucrez ca inainte dar pe salariu mai mare, sa fi ajuns altul?? in RO nimic nu e pe gratis----vremurile cu meritul acordat este al oamenilor de onoare, ce noi suntem in LEGION ETRANGER,,,NU--- suntem in politia romana,,, asa ca mai bine sa nastem monstri dar somnul ratiunii e dulce,,,,,

Modificat de serpico
  • Displace 13
  • Moderator
Publicat

cu toate ca eram bun diplome, onoruri, prime, premii, medalii, salarii de merit

Ţi-au dispărut lăudătorii şi acum te lauzi singur ... lasa-i şi pe cei din jur să te aprecieze.

• Membru
Publicat

in afara de cei cu academia toti pana la unul au ajuns ofiteri cu PCR si spaga, TOTI< TOTI< TOTI...........indiferent ca e bun sau rau, am fost agent 2 avansari in grad inainte de termen, terminat drept, dar sa ajung ofiter cu toate ca eram bun diplome, onoruri, prime, premii, medalii, salarii de merit,,,a trebuit sa apelez la un cineva s-a dat tainul si uite asa am reusit, ce vroiai sa fac sa raman jos ? tot aia lucrez ca inainte dar pe salariu mai mare, sa fi ajuns altul?? in RO nimic nu e pe gratis----vremurile cu meritul acordat este al oamenilor de onoare, ce noi suntem in LEGION ETRANGER,,,NU--- suntem in politia romana,,, asa ca mai bine sa nastem monstri dar somnul ratiunii e dulce,,,,,

Ştii ce se spune, că: unui om cu cât este mai cinstit, cu atât mai greu îi este să bănuiască pe alţii că nu-s cinstiţi.

Iar reciproca este perfect valabilă. Tu nu faci nimic altceva decât să o confirmi. Dacă tu ai "apelat", trăieşti cu impresia că şi toţi ceilalţi au făcut-o.

Publicat (modificat)

am fost in misiuni internationale, dobitocii din MAI fost ingineri agronomi, mecanici etc cei din cauza caroro nu pot evolua adevaratii ofiteri caonsacrati,,, atata cultura au ,,,POLICE OFFICER" nu inseamna sensul interpretat de NOI ROMANII care ne infoiem ce destepti suntem fata de altii,,,este pur si simple o functie, un oficiant cu imputerniciri de POLICE, ce inseamna ordine si nicidecum un grad interpretat in stil bolsevic si militaros, suntem mai rau ca rusia, macar aia sunt militari nu ,,cica functionari"

P.S. tot respectul pentru ingineri dar pantru cei care profeseaza nobila meserie nu pentru tradatorii meseriei, au venit in politie fiind constienti de incapacitatea lor de a se realiza in domeniul si specialitatea lor

raspuns pt ,,one ass to risk"" nu ma laudam din contra este un trist adevar, numai ca pentru tine care atat ai inteles ce se poate face? oricum am certitudinea ca esti un ilustru!

Modificat de serpico
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Eu zic să înveţi să scrii în limba română şi ulterior să te lauzi. Şi zici că ai dat tainul? Atunci eşti mai rău decât agronomii ăia din M.A.I.. De ce zic asta? Dă-ţi seama singur, mie mi-e ruşine de ruşinea ta. Nu ai ce căuta printre noi, asta dacă într-adevăr eşti poliţist şi nu vreun jăndar frustrat. Corupţii trebuie să înfunde puşcăria.

Modificat de Cristi
  • Apreciez 2
Publicat

pt. loial...nu o faceam dar mi s-a spus ,,franc" ,,sunt ocupate dar daca te bagi tu costa iese altul",,,EI ce zici?...sa nu-mi insinuezi DGA si nimicuri deacestea te rog daca esti din interior si bine documentat stii de ce

• Apreciez 1
  • Displace 5
  • Membru
Publicat

Vezi că unii dintre noi de pe aici s-ar putea să lucrăm pe la D.G.A. Cum spuneai că te cheamă?

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

E greu cu forumurile ăstea, te solicită la maxim, este? Au o grămadă de butoane, linii, chenare ... e moarte, ce s-o mai lălăim aiurea. E o adevărată artă, ceva similar unor probleme de fizică cuantică, să-ţi dai seama care este nickname-ul unui membru. Oricum eşti tare! Ai să fii surprins câţi "loiali", "începători", etc, sunt pe aici. Şi pe mine mă miră cum de şi-au ales toţi acelaşi nickname pe forum. :D

• Apreciez 3
Publicat

Dupa cum te exprimi, chiar nu ai cum sa fii politist.De unde ai aparut frate, din Afganistan? Fa-ti si tu o introducere, explica de ce esti suparat, ai fost JAC si dupa misiuni prin strainatate ai dat "tainul" si ai ajuns ofiter la politie, sau tot la jandarmi? Nu intra cu bocancii in casa noastra, ca este violare de domiciliu si este posibil sa pleci mai repede decat crezi, de unde ai venit.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.