Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Bun. si cum se procedeaza?! daca ai facut 2 ani la alta facultate la bugetla academie platesti tot 2,nu?

Publicat

Cei de la academie nu au spus ca acea declaratie e destinata celor de la FR in plus si in regulament scrie ca este pentru cei cu frecventa. Azi am sunat iar la academie si mi s-a spus ca nu au un raspuns deocamdata, asteapta sa vada ce le spune ministerul pentru ca au primit multe telefoane de reclamatie. Cica sa urmarim site-ul saptamana asta sau sa mai sunam.

Publicat

Domnilor, v-am mai spus şi sus, acea declaraţie este necesara participanţilor la admiterea de la FR. Cei care participă la admitere la ZI şi vor fi declaraţi admişi, în cazul în care au terminat o facultate la buget, vor fi obligaţi la plata cursurilor de la academie, fiind considerate locuri cu taxă. 

daca e sa platesti,vei plati anii facuti la Ministerul Educatiei.

Sunt baieti in Academie,care au facut ani/terminat facultati prin alta parte si au primit fluturase de la MECTS,nicidecum de la MAI.

Sunt si care au 'scapat'...

Au zis ca vor posta ceva concret pe site in urmatoarele zile.

Publicat

Problema e ca pe mine m-a speriat putin secretarul de la academie care se ocupa cu invatamantul la zi.Fiind in aceasta cauza, terminand deja o facultate bugetata el mi-a zis clar si raspicat ca nu mai am dreptul sa mai sustin concursul de admitere la academie si ca este obligatoriu asa cum scrie in regulament sa avem acea declaratie fara de care nu ne vom putea plati taxa si nici primi legitimatia de concurs. Acum vad ca de la cate sesizari si reclamatii or fi avut, au intors-o putin si zic ca asteapta raspuns de la minister si ca vor afisa pe site ceva in zilele urmatoare sau sa sunam noi sa mai intrebam. In orice caz mi se pare foarte absurd sa ramana asa, nu ar fi cinstit ca regulile sa se schimbe in timpul jocului, acest lucru trebuia specificat inainte de a ma inscrie, nu sa ma lase sa-mi fac dosarul si sa dau si psihologicul. Sper sa remedieze greseala din regulament sau ce o fi ea, caci e o prostie mare sa schimbi lucrul asta cu 3 saptamani inainte de admitere dupa ce dosarele erau deja la ei la Bucuresti.

Publicat

Am sunat acum la academie iar si mi s-a spus ca cica nu mai am dreptul sa mai dau admitere daca am deja o facultate bugetata. Care mai sunteti in situatia asta sunati si voi si vorbiti si postati aici pe forum ce va spune. O nedreptate mai mare ca asta nu puteau sa faca, mai ales acum inainte cu 3 saptamani de admitere cand dosarul e deja complet si e la Bucuresti. Astept ca cei care sunt in aceeasi situatie cu mine sa posteze cate ceva de mai afla.

Publicat

M-am interesat si eu deoarece am terminat Campina dar am inteles ca pot sustine examenul deoarece nu este facultate bugetara cu diploma e pur si simplu o scoala postliceala.

• Membru
Publicat

Asa am inteles si eu . Cei care au facut o facultate de stat bugetata isi cam iau adio de la admitere anul asta , din pacate.

Publicat

Ce inseamna au facut o facultate de stat bugetata ? Daca sunt anul I, II sau III si nu au dat examenul de licenta se incadreaza sau nu ?

Publicat (modificat)

Mie unul imi vine greu sa cred asa ceva , eu stiam ca daca ai o facultate absolvita la buget trebuie sa o platesti si sa faci dovada cu chitanta eliberata.

Modificat de Madalin
Publicat

E fenomenala treaba!!!!Si eu sunt in aceeasi situatie dar am sunat inainte de a depune dosarul si mi s-a specificat in mod clar ca pot participa la admitere, chiar avand si posibilitatea de a plati facultatea bugetata!!!Si culmea, am depus dosarul, am luat psihologicul si domnii se razgandesc pe ultima suta de metri!!!! :faint:

Voi da si eu un telefon pentru a ma convinge!Dar din cate s-a discutat...e oficial?s-a postat undeva in regulament?Daca aflati ceva, va rog respectuos, aduceti la cunostinta pe forum...Va multumesc!

Publicat

Nimeni nu stie nimic. 

Asta e tara lui Papura Voda.

Romania "te iubesc" !

Publicat

Vă rog cineva să mă lămurească dacă se poate. Am o mică miopie de -0.75 mi-a depistat-o medicul oftalmolog în timp ce am făcut fișa medicală. Eu nu port ochelari și când am fost să depun fișa medicală pentru înscriere m-a pus doctorița să semnez ceva gen o derogare pentru ca am această mică miopie. Acuma stau si mă întreb la București la examen tre să vin cu ochelari sau fară cu toate că eu nu port ochelari. În ce constă această derogare ? ( heeelp, mi-am luat panică :D )

Publicat

Daca ti-a scris pe fisa medicala ca ai miopie...sfatul meu este sa iti faci ochelari ca sa nu ai probleme in privinta citirii panoului cand ajungi acolo!nu te panica pentru derogare, asa se procedeaza pentru cei care au probleme cu vederea!!Nu te afecteaza cu nimic ci iti vine in ajutor...

Publicat

E fenomenala treaba!!!!Si eu sunt in aceeasi situatie dar am sunat inainte de a depune dosarul si mi s-a specificat in mod clar ca pot participa la admitere, chiar avand si posibilitatea de a plati facultatea bugetata!!!Si culmea, am depus dosarul, am luat psihologicul si domnii se razgandesc pe ultima suta de metri!!!! :faint:

Voi da si eu un telefon pentru a ma convinge!Dar din cate s-a discutat...e oficial?s-a postat undeva in regulament?Daca aflati ceva, va rog respectuos, aduceti la cunostinta pe forum...Va multumesc!

Gyna eu ieri am sunat la academie si mi s-a facut legatura cu un profesor din interior care e in Senatul Universitar, Senatul fiind cel care a intocmit regulamentul de admitere. Art.13 litera f) nu permite celor cu facultate absolvita bugetata sa sustina admiterea, adica nu li se va elibera legitimatia de concurs pe data de 20 iulie. Nu putem decat sa ne interesam ce e de facut pe cale legala, pentru ca ni se ingradeste un drept, mai ales ca noi am indeplinit criteriile de recrutare unde trebuiau sa ne specifice asta si sa nu ne lase sa ne inscriem inca de la inspectoratul judetean, dar noi pe langa dosar am dat si psihologicul. Ar trebui toti care suntem in situatia asta sa urlam cat mai mult la cei de la academie sau gasita o solutie pe cale legala pentru ca nu este corect ceea ce au decis ei. Astept sa mai posteze persoane care mai sunt in cauza si sa ne sfatuim daca mai avem vreo solutie si ceva de facut in sensul admiterii.

Publicat

Cred ca cea mai buna intrebare la momentul actual este de cine apartine Academia ? De ministerul invatamantului sau de interne ?

Daca apartine de invatamant atunci iti cam ingradeste un drept . Daca apartine de interne atunci rezulta ca nu are nici o legatura cu cel al invatamantului deci nu este nici o problema in a fi absolvit o facultate la buget a min. invatamantului si apoi sa urmezi cursurile Academiei tot la buget.....

Publicat

Uzzy, ceea ce spui tu face referire doar la cei care au absolvit o facultate bugetata sau ii include si pe cei care urmeaza o astfel de facultate, dar s-au inscris si la Academie?

Adica practic facultatea nu e absolvita

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Si eu sunt in aceeasi situatie, azi am aflat si am ramas masca, ar trebui sa facem o petite sau ceva de genul pentru ca pe site-ul AdP scrie clar ca se poate, nu e posibil sa te lase sa te pregatesti luni intregi si dupa sa-ti zica in ultima luna ca nu poti sa candidezi...

Modificat de aaddyy
  • Apreciez 1
Publicat

Gyna eu ieri am sunat la academie si mi s-a facut legatura cu un profesor din interior care e in Senatul Universitar, Senatul fiind cel care a intocmit regulamentul de admitere. Art.13 litera f) nu permite celor cu facultate absolvita bugetata sa sustina admiterea, adica nu li se va elibera legitimatia de concurs pe data de 20 iulie. Nu putem decat sa ne interesam ce e de facut pe cale legala, pentru ca ni se ingradeste un drept, mai ales ca noi am indeplinit criteriile de recrutare unde trebuiau sa ne specifice asta si sa nu ne lase sa ne inscriem inca de la inspectoratul judetean, dar noi pe langa dosar am dat si psihologicul. Ar trebui toti care suntem in situatia asta sa urlam cat mai mult la cei de la academie sau gasita o solutie pe cale legala pentru ca nu este corect ceea ce au decis ei. Astept sa mai posteze persoane care mai sunt in cauza si sa ne sfatuim daca mai avem vreo solutie si ceva de facut in sensul admiterii.

Dar acest articol este foarte interpretabil si ne induce mult in eroare! initial am crezut...ca pentru cei care au absolvit o facultate bugetata nu se pune problema unei astfel de declaratii din moment ce noi vom achita taxele aferente dupa admitere, si in al doilea rand nici nu a aparut ca o conditie de recrutare, cum era vorba pentru cei de la FR...Mda...ce poti sa faci!!!Decat sa te conformezi...Alta solutie nu se poate preconiza...

• Apreciez 1
Publicat

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 137 din 25 februarie 1991 se înfiinţează Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", instituţie militară de învăţământ superior cu autonomie universitară, subordonată ministrului de interne, în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" se înfiinţează:

• Facultatea de Poliţie, echivalentă cu studii juridice superioare;
  • Facultatea de Psihosociologie;
  • Facultatea de Pompieri, echivalentă cu studii superioare în domeniul tehnic, profilul construcţii (art.3);

Fragmentul e luat de pe site-ul Academiei, deci e subordonata Ministerului de Interne

• Apreciez 1
Publicat (modificat)
Art. 176. — (1) Învățământul superior militar, de informații,
de ordine publică și de securitate națională este învățământ de
stat, parte integrantă a sistemului național de învățământ, și
cuprinde: învățământ universitar pentru formarea ofițerilor,
ofițerilor de poliție și a altor specialiști, precum și învățământ
postuniversitar.

Din legea educatiei 2011.

Intelegeti ce vreti din post-ul meu si al Mihaelei .Tara lui Papura Voda.

(4) Formele de organizare a învățământului, admiterea la
studii, derularea programelor de studii, finalizarea studiilor,
autorizarea și acreditarea instituțiilor de învățământ, în
învățământul superior militar, de informații, de ordine publică și
de securitate națională, se supun procedurilor și condițiilor
aplicabile instituțiilor de învățământ superior civil.
(5) Pentru învățământul superior militar, de informații, de
ordine publică și de securitate națională, după caz, Ministerul
Apărării Naționale, Ministerul Administrației și Internelor,
Ministerul Justiției, Serviciul Român de Informații și alte instituții
cu atribuții în domeniile apărării, informațiilor, ordinii publice și
securității naționale pot emite ordine, regulamente și instrucțiuni
proprii, în condițiile legii.
Modificat de Michael
Publicat

Ieri profesrul cu care am vorbit din Senatul Universitar mi-a spus ca Academia de Politie este subordonata M.A.I. doarece banii vin de la Interne, dar se supune legilor Ministerului Educatiei. Art.13 litera f) cica a fost introdusa in urma unei interventii a unui jurist din Min. Educatiei in Senatul Universitar ce a impus acest lurcu, multi din profesori nefiind de acord pentru ca ni se ingradeste un drept! In acest sens nu exista practic nicio dispozitie de la M.A.I. care sa precizeze sau sa ne interzica sa sustinem concursul de admitere daca avem o facultate bugetata absolvita, dar cei de la academie se incapataneaza sa dea credit celor impuse de Min. Educatiei, astfel nu vor sa ne elibereze legitimatiile de concurs la inscriere fara a avea acea declaratie! Eu unui voi cauta sa vad cat de legal este totul, vorbind cu un avocat, pentru ca nu au dreptul sa ne elimine din concurs dupa ce deja am sustinut examenu psihologic care face parte din etapele de concurs. Scrie clar pe foile primite de la inspectoratele judetene, la etapele concursului la punctul C) testarea psihologica. Prin urmare noi practic am sustinut o etapa din probele eliminatorii!

Nu stiu sa va spun nimic celor care urmeaza acum o facultate bugetata si au facut 1, 2 sau 3 ani de stiudiu deja. Sunati la academie si ei va vor lamuri, asa cum m-au lamurit si pe mine. Adica ca vor sa faca o ilegalitate! In orice caz o sa vad eu de unde scoate M.A.I. sau Academia de Politie banii care i-am cheltuit pana acum pentru ca n-am de gand sa las lucrurile sa ramana asa.Nu ca ar fi multi, doar ca n-o sa sara nimeni sa mi-i dea si o sa iasa urat!

Publicat

+ ca in conditiile de recrutare nu a fost specificat acest lucru.

Daca banii vin de la interne atunci nu inteleg ce ii intereseaza pe cei din ministerul educatiei acest lucru ? Fiecare cu banii lui ....

Publicat

E tara nimanui in care exista cate unul care dupa ce a dormit in papuci o gramada de timp a zis hai sa facem o modificare. De atatia ani sunt admisi studenti care aveau deja o facultate bugetata, au si terminat academia, altii inca sunt in interiorul academiei care sunt in cazul asta, dar ei s-au trezit acum. Sincer mi-e scarba de oamenii care conduc tara asta. Nu stiu cum si ce vor face pentru ca eu nu stau cu mainile in san.

Ai dreptate Michael, ca trebuiau sa nu ne lase sa ne inscriem inca de la inceput.Acest lucru trebuia specificat in conditiile de recrutare. Nicaieri nu se schimba regulile in timpul jocului. NICAIERI! Dar la noi DA! Ce ma enerveaza maxim e ca cei de la academie ne cred prosti si zic in sinea lor ca noi vom renunta daca ne sperie zicandu-ne ca nu avem dreptu sa dam. Ori gasesc calea sa dau, ori vor suferi! Lucrurile nu vor ramane asa, i-am spus si profesorului de la academie ca am de gand sa merg si-n instanta, pentru ca au facut greseala si au permis sa ma inscriu si sa sustin proba din concursul din 2013, adica examenul psihologic, dupa care mi s-a luat nepermis dreptul de a continua admiterea. Tot ce mi-a zis este ca am dreptate si in rest tacea! Om vedea ce-o iesi ca sunt tare curios!

• Apreciez 1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.