Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna!Ce poti deveni daca urmezi Facultatea de Arhivistica?

Publicat

Va salut

O sa fac un scurt rezumat in ceea ce priveste persoana mea si asteptarile mele,iar apoi voi trece la intrebarile propriu zise.

Numele meu este Emilian,am 20 de ani locuiesc in Germania,dar sunt cetatean roman si intentionez ca anul viitor sa ma inscriu la Academia de Politie.

Vorbesc patru limbi straine : engleza,germana,franceza si spaniola,primele doua fluent,celelalte doua la nivel mediu.

Am 1.68 inaltime si 59 de kilograme,am practicat Judo in copilarie timp de doi ani,iar mai tarziu am facut kickbox,unde am si reusit sa ma clasez pe locul doi la campionatul national.

Nu am tatuaje,gauri de la cercei sau semne pe fata,cu exceptia arcadei pe care am avut o sparta de tre ori si am ramas cu o taietura de 2 centimetri.

Nu am probleme medicale grave,singura problema sesizabila fiind dantura;un dinte lipsa.Avand in vedere sporturile pe care le am practicat,se intelege. :lol:

Acum o sa va pun si intrebarile si sper sa fiti amabili sa imi raspuneti.

1.Faptul ca nu indeplinesc minimul de 1.70m reprezinta un impediment si voi fi respins ?

2.Se impune o dantura perfecta ? (voi rezolva si problema cu dintele lipsa intre timp)

3.Controlul medical include si un test antidrog ? (sunt consumator de marijuana)

4.Spre ce ramuri ma pot indrepta la terminarea academiei ? (Nu vreau la rutiera sa fiu pazitor de boscheti si sa amendez pentru 5km/h in plus,nu vreau nici sa confisc fructe si legume de la tarani din piata si nici sa bat pustii pentru 2 grame de marijuana)

Va multumesc anticipat.

• Moderator
Publicat

1. Da, dacă nu ai înălţimea minimă vei fi respins.

Restul nu mai contează, orientează-te către alt domeniu.

Baftă!

Publicat

Multumesc pentru promptitudine,desi nu e chiar raspunsul pe care mi l doream.

Care sunt sansele obtinerii unei derogari ? Sunt doar 2 centrimenti,e aproape insesizabil.

• Membru
Publicat

Care sunt sansele obtinerii unei derogari ?

De la consum de droguri? Zero. Sfatul meu e sa-ti vezi de treaba, mai ales ca esti plecat in alta tara.

Publicat (modificat)

Inca pastram mentalitatile comuniste ?Faptul ca sunt consumator nu ma face automat un infractor.

Olanda este o tara in care consumul si detinerea in anumite cantitati nu sunt pedepsite de lege,ba mai mult exista coffe shopuri unde se comercializeaza marijuana si produse derivate ale plantei....si ce surpriza....rata infractionalitatii este mai mica decat in Romania.

Dupa 89 s-au deschis granitele,lumea a mai iesit pe afara si a vazut ca dracu nu e chiar asa de negru,nu mai traim in comunism.

Cand o sa dispara stereotipurile si dogma comunista?Prea multi din fostele structuri ale militiei si ale Securitatii sunt inca in functie.

Marijuana nu este un drog,nu poate fi inclusa in aceeasi categorie cu : heroina,cocaina,pastilele,etnobotanice etc

Cred ca ar trebui sa se faca o informare corecta asupra drogurilor si a adevaratelor lor pericole,dar in Romania e mai usor sa interzici si apoi sa bagi la puscarie decat sa iei masuri reale.

Acest demers trebuie facut de catre Politia Romana.

Acum imi puteti raspunde concret la intrebarea pusa ?

Modificat de getodacul
  • Membru
Publicat (modificat)

Îmi place când drogaţii dau lecţii. Dragul meu, în România nu ai ce căuta cu droguri, aşa spune legea. Ţine-ţi frustrările pentru tine şi stai acolo printre flower powerii ca tine.

Modificat de Cristi
Publicat

Daca nu sunteti in stare sau daca nu aveti  bunavointa sa raspundeti concret la intrebare,va rog frumos,evitati-o.

Lasati pe cineva mai capabil sau mai binevoitor sa raspunda.

Daca nu as fi mentionat faptul ca sunt consumator,nu eram criticat de nimeni.

Publicat (modificat)

Sansele sa obtii o derogare sunt  nule.Au fost persoane cu 1 cm lipsa si nu au reusit sa obtina derogarea.

Chestia este ca daca chiar vrei sa lucrezi in politie trebuie sa renunti la multe lucruri.Nu se poate sa vii cu mentalitate din exterior si sa faci reguli in Romania..

Modificat de military
Publicat

Am inteles,multumesc pentru raspuns.

Sunt dispus sa fac multe sacrificii,de aceea si doresc sa ma  intorc in Romania,altfel as putea lucra aici in continuare pe 1500 de euro,dar ca orice roman adevarat vreau sa fac ceva pentru tara mea.

Nu vreau sa fac alte reguli,doar ca oamenii care aplica aceste reguli ar putea fi mai maleabili si mai indulgenti in anumite privinte.

Probabil este vina mea ca am trait si vizitat tari ca Germania,Austria,Spania sau Olanda.

Tarile astea ne dau clasa la orice capitol,dar atata timp cat Statul te vrea prost si inchis la minte,e si normal sa nu accepte in sistem oameni educati in Europa.

Am inteles perfect mesajul dumnevoastra.

Eu,totusi o sa incerc in continuare,nu ma dau batut si poate intr o zi vom fi colegi.

PS : Unii,nu mai fiti asa de incapatanati si ingamfati  si dati le ascultare si tinerilor,pentru ca ei sunt bazele si viitorul tarii,mentalitatile trebuie sa se schimbe !

Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva prin postarile mele.

Sa traiti bine ! :emo-yessir:  :lol:

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Ai impresia că ai ajuns pe o altă planetă acolo? Sau crezi că poliţiştilor le este interzis să ajungă prin alte ţări?

Mai mult, ţi-ai permis să pui etichete şi să jigneşti, cu un tupeu fantastic deşi habar nu ai ce prevede legea, venind cu nişte poveşti generate de "sindromul Răducioiu". Mai mult, te mai şi incluzi sigur în categoria "oamenilor educaţi prin Europa", în condiţiile în care replicile tale dovedesc doar o crasă lipsă de educaţie şi tupeu. Cel ce nu a scăpat de stereotipuri eşti doar tu, din moment ce nu eşti capabil să realizezi faptul că au trecut peste 20 de ani şi cei ce au apucat vremurile comuniste au ieşit la pensie.

Până una alta, datorită educaţilor ca tine, eu când mă duc prin Europa în concediu şi sunt întrebat de unde sunt, după ce le spun, ăia îşi verifică automat buzunarele. Îţi vine să crezi? Iar asta se întâmplă datorită celor educaţi ca tine, ce au mâncat lebedele de pe lacurile din Viena. Tot datorită vouă şi a educaţiei extraordinare, poliţiştii români sunt detaşaţi periodic şi mucesc pe străzile din Paris sau Londra, pentru a da o mână de ajutor colegilor de acolo.

Vorbeşti doar din auzite, exact ca o ţaţă fanatică a otv-ului. Caută şi consultă eurobarometrele privind starea infracţionalităţii şi ai să vezi că România este printre cele mai sigure ţări şi multe ţări de care vorbeşti tu stau mai rău şi în acest domeniu nu ne mai dau clasă de multă vreme. Aşa că renunţă la stereotipurile otv-iste şi păstreză-ţi sfaturile de doi lei, pentru că din câte se poate observa te supraestimezi singurel.

• Apreciez 3
Publicat

Salut! M-am hotarat si eu intr-un final sa dau la academia de politie ,asta o sa se intample in 2014;)) insa mi-am facut cont pe acest site pentru a fi la curent cu tot ce se mai intampla...asa ca mi-ar placea ca cei care ajung acolo sa imi impartaseasca din experienta lor!:D As avea si o intrebare : care este inaltimea coerspunzatoare pentru fete 1.60 sau 1.65? :D

Publicat (modificat)

Ai impresia că ai ajuns pe o altă planetă acolo? Sau crezi că poliţiştilor le este interzis să ajungă prin alte ţări?

Mai mult, ţi-ai permis să pui etichete şi să jigneşti, cu un tupeu fantastic deşi habar nu ai ce prevede legea, venind cu nişte poveşti generate de "sindromul Răducioiu". Mai mult, te mai şi incluzi sigur în categoria "oamenilor educaţi prin Europa", în condiţiile în care replicile tale dovedesc doar o crasă lipsă de educaţie şi tupeu. Cel ce nu a scăpat de stereotipuri eşti doar tu, din moment ce nu eşti capabil să realizezi faptul că au trecut peste 20 de ani şi cei ce au apucat vremurile comuniste au ieşit la pensie.

Până una alta, datorită educaţilor ca tine, eu când mă duc prin Europa în concediu şi sunt întrebat de unde sunt, după ce le spun, ăia îşi verifică automat buzunarele. Îţi vine să crezi? Iar asta se întâmplă datorită celor educaţi ca tine, ce au mâncat lebedele de pe lacurile din Viena. Tot datorită vouă şi a educaţiei extraordinare, poliţiştii români sunt detaşaţi periodic şi mucesc pe străzile din Paris sau Londra, pentru a da o mână de ajutor colegilor de acolo.

Vorbeşti doar din auzite, exact ca o ţaţă fanatică a otv-ului. Caută şi consultă eurobarometrele privind starea infracţionalităţii şi ai să vezi că România este printre cele mai sigure ţări şi multe ţări de care vorbeşti tu stau mai rău şi în acest domeniu nu ne mai dau clasă de multă vreme. Aşa că renunţă la stereotipurile otv-iste şi păstreză-ţi sfaturile de doi lei, pentru că din câte se poate observa te supraestimezi singurel.

Ma bucur ca cineva a luat atitudine.

E incredibil ce putea sa afirme acel baiat. "getodacul" . Sunt curios de ce nu a incercat in Germania sa se inscrie in Politie cu atitudinea si cel mai important mentalitatea asta.

Modificat de Michael
Publicat

Buna,

O intrebare: stie cineva cate locuri se scot anul acesta la academie sau la scoala de subofiteri? Sunt locuri comune atat pentru fete cat si pentru baieti? Ms.

Publicat

Nu stie nimeni! O sa se anunte cu 3-4 zile inainte de inceprea probelor sportive...o sa fie o abrambureala,ca in fiecare an!

Publicat

Proba de viteza mi se pare cea mai grea , mai ales ca nu ai decat o singura incercare , iar timpii destui de severi.

Publicat (modificat)

Dupa cum puteti observa, probele si baremele si toate precizarile sunt exclusiv pentru scolile de politie (subofiteri).

Academia de politie nu a anuntat nimic, nu este nimic afisat pe site-ul lor.

Eu zic sa mai asteptati pana sa afirmati cu exactitate update-ul site-ului Academiei de Politie.

Modificat de Michael
  • Displace 1
Publicat

Ai dreptate, dar tinand cont ca aveau aceleasi probe si bareme, doar proba scrisa era diferentiata.. Ma indoiesc sa nu fie si acum la fel ! Cu toate astea, nu ne ramane decat sa asteptam :)

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.