Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Am vazut ca au aparut niste manuale de istorie din care o sa se dea la academia de ofiteri . Din acele 7 manuale de clasa a XII din 2007 o sa se dea in fiecare an ? Sa stiu daca le cumpar sau nu . Mulltumesc !

Publicat

Salutare ! Citesc aceasta sectiune a forum-ului de mai mult timp.

Ce am remarcat este faptul ca se spun foarte multe lucruri din "surse". Cel mai sigur este sa asteptati informatiile oficiale alte institutiei.

ex. Cineva afirma pe aici ca probele sportive se vor sustine in "regiuni" (provincie). Iata s-a publicat regulamentul si se specifica clar locul de desfasurare al probelor, Bucuresti.

Am vazut ca au aparut niste manuale de istorie din care o sa se dea la academia de ofiteri . Din acele 7 manuale de clasa a XII din 2007 o sa se dea in fiecare an ? Sa stiu daca le cumpar sau nu . Mulltumesc !

Pe site-ul oficial al Academiei, vei gasi bibliografia completa.

• Displace 1
Publicat

Am gasito doar ca vroiam sa stiu daca si in anii urmatori se va da tot din acele manuale !

• Displace 1
Publicat

Pana cand ministerul va decide o schimbare a programei scolare la istorie si o schimbare a manualelor de istorie, se va continua cu cele din 2007.

Oricum,nu vad o astfel de schimbare in viitorul apropiat.

Publicat

Ce parere aveti despre mingea medicinala de 4kg de la Instersport? Costa 99 de lei si planuiesc sa-mi cumpar una, sa nu mai pierd timpul pe sala de forta. O iau cu mine pe stadion si exersez dupa ce alerg.

Publicat

Este buna ca sa te obisnuiesti cu ea , la sala nu cred ca are rost sa te duci daca iti lucrezi tricepsii cu o gantera si flotari zilnic , in 2 luni o sa fi destul de pregatit.

Publicat (modificat)

A aparut pe site-ul IPJ Caras-Severin urmatoarea informatie:

"INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN, cu sediul în municipiul Reşiţa, bd. Al. Ioan Cuza, nr. 40, recrutează şi selecţionează candidaţi în vederea participării la concursul de admitere la Academia de Poliţie „A.I. Cuza” şi şcolile postliceale de agenţi de poliţie, SESIUNEA 2013.

Cifrele de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ sunt:

- 200 de locuri la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti din care 6 locuri pentru rromi, 6 locuri pentru maghiari, 3 locuri pentru alte minorităţi;

- 300 locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, din care 3 locuri pentru rromi şi 2 pentru alte minorităţi;

- 150 locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, din care 3 de locuri pentru rromi şi 2 pentru alte minorităţi ;

Femeile şi bărbaţii candidează pe aceleaşi locuri.

Persoanele care doresc să participe la concurs, pe lângă condiţiile generale stabilite de lege mai trebuie să îndeplinească şi următoarele condiţii:

- să fie absolvenţi cu diplomă de bacalaureat;

- să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi până la 27 de ani ;

- să fi obţinut la purtate, în perioada studiilor liceale, media generală de minim 8,00 ;

- să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;

- să aibă înălţimea de minim 1,70 m. bărbaţii şi 1,65 m. femeile;

- să fie declarate „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic;

- să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

- să nu aibă antecedente penale sau să fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

Cererile de participare la concurs vor fi prezentate Serviciului resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin până la data de 31.05.2013 pentru Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza’’ şi până la data de 30.06.2013 pentru şcolile postliceale de agenţi."

Ne putem baza pe aceasta informatie?

sursa: http://www.politiaca...terea-2013.html

Modificat de tudor93
Publicat (modificat)

Daca era asa de sigura sursa specifica si numarul de locuri pe specializari. V-am zis nu mai speculati si citati surse nesigure.

Asteptati pana cand apar informatii oficiale pe site-ul Academiei.

Pana la urma daca chiar vrei poti cere relatii suplimentare la telefonul afisat in articol dar mai mult ca sigur nu vei primi nici un raspuns concret.

Modificat de Michael
  • Displace 3
Publicat

Sunt sigure locurile!Au fost aprobate.160 de locuri la osp,25 drept iar restul locurillor sunt pentru minoritati!

Publicat

buna ziua, sunt nou pe forum... anul acesta voi candida si eu pentru un loc la academie ... am inceput pregatirile fizice de la inceputul lunii aprilie cat si pe cele teoretice, dar pe acestea din urma le-am amanat datorita faptului ca am bac-ul anul acesta, sunt pe a 12 a. Este bine daca am inceput pregatire in aprilie? Alerg in fiecare zi patru km , m-am cronometrat la cei o mie metrii si îi fac in 3.35-3.40 , pe cei 50 ii fac in sapte sec... am probleme la aruncatul mingiei medicinale -arunc 6m... Ce-mi recomandati pentru a-mi imbunatatii performantele?

Pentru pregatirea teoretica la romana am luat niste carti de Alexandru Petricica...

la engleza sh istorie nu mi-am cumparat inca nimic...

• Membru
Publicat

Al. Petricica contine tese destul de usoare, parerea mea.

Publicat

Iti respect parerea. Consider ca-i destul d buna, avand in vedere numarul mare de grile, peste trei mii. Ce ma atras la acele doua volume sunt explicatiile exercitiilor. Mai am o carte d Stefania Popescu-'Gramatica Practica a Limbii Romane'-.

p.s. :imi cer scuze pentru eventualele greseli prezente in ce scriu, va rog sa ma atentionati!

• Membru
Publicat

Stefania Popescu este una dintre cele mai bune care exista pe piata la ora asta dar este de teorie. Daca reusesti sa intelegi tot ce scrie in ea este in avantajul tau, bineinteles.

Publicat

cu un mic efort reuşesc... nu-mi place ca are excercitii non grila. Apropo, e cineva care da la academie din judetul olt pe aici?

Publicat (modificat)

E pus regulamentul pe site-ul academiei.La proba scrisa ai :romana,istorie si limba straina toate in 4 ore,insa anul asta se va da in 2 zile(din cauza numarului mare de candidati ca urmare a cresterii numarului de locuri)

Modificat de Annimo
Publicat

Salut!Anul acesta si eu imi voi incerca norocul la academie :emo-yessir: ,mi-am cumparat pentru istorie manualul de la Corint al lui Zoe Petre,"O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri" apartinand lui Neagu Djuvara pe care il recomand plus o carte de teste.La romana am "Gramatica practica a limbii romane actuale" de Ada Iliescu" ,mai am "Analize si explicatii" de Stefan Gaitanaru si as dori daca imi puteti recomanda un manual cu notiuni de fonetica si lexic si o carte de teste.La engleza ma descurc binisor,ma apuc de pregatire de la 1 mai,dar nu am nici un manual de teorie sau teste si daca imi puteti recomanda o carte,culegere ceva.Si apropo inca nu au inceput inscrierile ,m-am interesat la IPJ lunea aceasta. :)

Publicat (modificat)

La engleza e buna 'Exam Activator' de la Longman

Modificat de Administrator
Eliminare citat inutil.
Publicat

Salutare tuturor. Cineva de pe aici care locuieste in sect. 2 sau 3?! Multumesc!

Publicat

Si inca o intrebare: A folosit cineva materia recomandata de pe site-ul Restricționat - spam!?

Publicat

Buna. numai ce m-am inscris si eu :) 

Nu vad nici un subiect despre facultatea de Arhivistica din cadrul Academiei de Politie. Cine imi poate spune si mie mai multe? 

Publicat

Buna. numai ce m-am inscris si eu :)

Nu vad nici un subiect despre facultatea de Arhivistica din cadrul Academiei de Politie. Cine imi poate spune si mie mai multe? 

Buna . Imi poti spune si mie te rog , daca te-ai inscris  , cum a decurs procedura  ? Mai exact ma intereseaza daca din momentul in care ai depus cererea de inscriere dosarul a trebuit finalizat intr-un anumit timp . Mersi . :)

Publicat

Buna. ma refeream la inscriereea pe acest forum:P

asta e ideea ca nu stiu nimic de inscriere, cerere sau altceva.

vrei sa dai si tu in vara asta? 

Publicat

Buna. ma refeream la inscriereea pe acest forum:P

asta e ideea ca nu stiu nimic de inscriere, cerere sau altceva.

vrei sa dai si tu in vara asta? 

Ok . 

Da , o sa dau si eu , dar la Campina nu la academie .  Din cate am inteles   , inscrierea e cam la fel la ambele . :)

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.