Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Cele 100 de autovehicule pentru activitati operative de oras/teren neinscriptionate cred ca sunt destinate pentru conducerea IGPR, DGPMB, precum si a ipj-urilor. Trebuie sa fie prevazute cu geamuri actionate electric atat in fata, cat si in spate, dar si, minim, cu radioCD cu MP3/USB.

Caietul de sarcini pentru cele 100 de autovehicule este facut special pentru Dacia Duster.

Publicat (modificat)
Chiar acum, Sache a scris:

tipul AA semnifica o berlina sau o berlina cu hayon

Cred că tipul AA este doar berlină. Tipul AB înseamnă berlină cu hayon, așa că vor fi luate doar berline ( gen Logan) și nu berline cu hayon ( gen Sandero, Polo).

Reglementările și normele tehnice în transporturile rutiere 

CAPITOLUL IIIDefinirea categoriilor de folosință ale vehiculelor rutiere

1.1.1.1. berlină - caroserie închisă, cu sau fără montant central (stâlpul B) între ferestrele laterale; acoperiș rigid fix, putând avea o trapă de aerisire; 4 sau mai multe locuri, dispuse pe cel puțin două rânduri; 2 sau 4 uși laterale, poate avea o capotă de portbagaj sau ușă spate (hayon), 4 ferestre laterale conform ISO 3833-1977 pct 3.1.1.1 AA (berlină) sau AB (berlină cu hayon);

Modificat de iav
Publicat

Citeam pe un site din cele 222 de autoturisme pentru munca operativa destinate politiei romane Porsche Romania va livra 216 masini iar Automobile Bavaria va livra doua suv-uri acum intrebarea este ce model x1 sau x3 si unde vor ajunge ramane de vazut.

Publicat (modificat)

Licita va avea loc abia în data de 10.11.2017, adică peste o lună și jumătate.

Dacă licitația nici măcar nu a avut loc, de unde știe site-ul ăla că Porsche Romania și Automobile Bavaria sunt cele care vor livra autospeciale și numărul acestora?!

Modificat de iav
Publicat

Am impresia că ăștia de la Minister, au preluat deviza de la Kaufland :  "Ieftin și bun".

• Apreciez 1
Publicat

După cerințele din caietul de sarcini postat anterior, singurul model care se încadrează ar fi Logan Laureat cu motorul de 0.9 Tce. Sandero, Polo, Fabia ies din ofertă pentru că au caroseria din grupa AB ( berlină cu hayon), iar caietul de sarcini spune clar, caroseria din categoria AA( berlină). Motorul de 1.0 12V 75 cp, nu corespunde cerințelor, pentru că are doar 56 kw și se cere de minim 65 kw. Dacă este așa, nu văd pentru ce se mai face licitație. Nu zic că Logan-ul nu ar fi mașină bună, dar este bună ca mașină de familie. Ca autospecială pentru patrulare, nu este chiar așa de bună (cel puțin părerea mea). Numai eu știu de căte ori m-a încurcat ușa din spate, atunci când eram nevoit să bag un recalcitrant în mașină, pentru că nu aveam loc. După părerea mea Dokkerul este mai bun, are și motorizare mai bună, iar faptul că are ușile din spate culisante, cu o lățime de 703 mm, poți să bagi un „ ciumeg” de 1,90 m. lejer.

• Îmi place 1
Publicat (modificat)

Eu zic să nu te mai enervezi, oricum nu putem schimba noi nimic, și să așteptăm să vedem ce mașini vor lua.

Că le vrem sau nu, tot pe alea le vom primi, și anune ce vrea și consideră ministrul că ne trebuie.

Mai trebuie să treacă mulți ani până când ne vom alinia cu celelalte țări europene la capitolul ăsta.

Modificat de genessys30
Publicat

genessys30, de mult, de foarte mult timp nu mă mai enervez. Cât despre aliniatul cu celelalte țări europene, din 1990 încoace aștept această aliniere, care nu mai vine și am ajuns să cred că este doar Fata Morgana.

Ân Romania, speranța este cea mai mare și cea mai longevivă prostituată. Toți trăim cu ea și moare și ultima.

Publicat

Nici Dokker-ul nu corespunde caietului de sarcini deoarece, are caroserie de tipul AC break, așa că cei care se speriau că vor patrula cu Polo și nu vor încăpea în mașini, să stea liniștiți că sigur vor primi Loga-uri Laureat 0.9 Tce 90 CP, dar de data asta vor fi inscripționate și dotate cu rampă de semnalizare optico-acustică și cea mai de top dotare, respectiv ,o priză tip brichetă, de 12 V. în portbagaj și ușor accesibilă. Pot să pun pariu că Dacia va fi singurul ofertant.

Publicat

iav, nu fi atat de sigur. Si atunci cand au fost cumparate autoturismele Vw Polo, apareau auto de tip AA, ceea ce pentru MAI inseamna autoturisme berlina sau autoturisme cu patru portiere si hayon. Important este sa aibe patru portiere laterale, iar daca are sau nu hayon nu conteaza, pentru MAI.

Ideea principala este ca avem mare nevoie de autoturisme de serviciu noi. In ultimii ani doar structurile de suport si unele servicii din cadrul ipj-ului nostru au primit masini noi, de regula neinscriptionate, iar ceilalti nu au primit mare lucru. Oricum, cred ca media de masini/ipj pe care le vom primi va fi de circa 100 de bucati. Vor fi foarte putine daca tinem cont ca vor fi impartite intre structurile de rutiera si cele de OP, iar OP inseamna urban si rural. Peste 90% dintre autovehiculele de serviciu au norma de casare depasita, au, in medie, peste 250.000 de km parcursi si constutuie un pericol pentru cei care le conduc. Doar la ipj-ul nostru ar fi nevoie de circa 250 de autovehicule noi pentru a le inlocui pe cele vechi de la Rutiera si de la OP.

Doamna ministru de interne, cum se vede lumea dintr-o masina de serviciu ca BMW X5?

Domnule doctor chestor-principal, sef al IGPR, aceeasi intrebare: cum se vad lucrurile dintr-un BMW X5? Dar de la volanul unui BMW 320xd, pe care il folositi atunci cand va deplasati in judetul natal?

Nu spun ca este rau ca cei care ne conduc sa foloseasca astfel de masini ca masini de serviciu, dar cand tu iti faci serviciul cu un harb fabricat in 2002 sau in 2006, parca nu este O.K.

Publicat

Având în vedere că se achiziționează 5600 de bucăți înclin să cred că nu vor fi doar Dacia Logan sau Duster. Așa a fost și cu Polo care au venit la circulație iar apoi la op. 

Să așteptăm să vedem ce achiziții se vor face. 

Apropo... mașina mea personală este o berlină cu hayon, Octavia mai exact, iar pe talon scrie AA. Deci.. 

Publicat

Poate că cel care a întocmit caietul de sarcini pentru achiziționarea acelor mașini nu a știut care sunt tipurile de caroserie pentru categoria M1. Da Sache, avem mare nevoie de mașini de patrulare, dar cei de pe la logistică ar trebui să fie mai atenți ce achiziționează. La fel de bine pot să aciziționeze și Trabant ( norocul nostru că nu se mai fabrică), că și aia a fost mașină. Am avut un coleg care stătea cam înghesuit pe locul din dreapta față la Logan și cred că în Polo nici nu încăpea decât dacă demonta caunul din față.

genessys30,  la Logan, pe cartea de identitate la tipul caroseriei este trecut AA(berlină), iar la Sandero este trecut AB( berlină cu hayon), Dokkker-ul are caroseria de tip break (AC). Probabil că la omologarea de tip pentru Octavia ta, nu s-a considerat acel capac de la portbagaj, care se deschide înpreună cu luneta ca fiind o ușă. Definiția hayonului spune că aceasta este o ușă spate rabatabilă, care include luneta în ea.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Ați văzut că DGA-ul a fost dotat cu Skoda Fabia? 

Probabil că în urma licitației câștigate de Porsche România și Bavaria Motors. 

:naughty:

Intrați pe pagina de Facebook a instituției și le veți vedea. Sper să nu ne aducă și nouă tot Fabia. Nu că nu ar fi frumoase sau bune dar sunt pentru fete, nu pentru mașini de poliție. 

• Moderator
Publicat

Nu stiu daca ai observat, dar fetele ocupa o pondere din ce in ce mai mare in politie... De ce nu ar avea si ele masini? :)

• Apreciez 2
Publicat

DGA a primit, conform contractului semnat cu PR, 50 de autoturisme marca Skoda Fabia in varianta de echipare Ambition (a doua in gama), cu motorizare 1,0 TSI, pe benzina, in trei cilindri, de 95 CP și cutie de viteze manuala cu 5 trepte. Pretul pe bucata a fost de 34.317 lei (in jur de 7.500 Euro), fără TVA.

Sunt curios ce model va livra Bavaria Motors.

Sunt si mai curios ce va cumpara Politia Romana.

• Apreciez 1
Publicat

up-date: RCR este singura care a depus o oferta la licitatia organizata de Politia Romana pentru achizitia a 5.600 de autovehicule in urmatorii doi ani de zile.

Parerea mea: cele 100 de bucati neinscriptionate vor fi Dacia Duster 1 sau poate 2, 4x4, Diesel, de 1,5 litri si 109 CP, iar restul de 5.500 vor fi Dacia Logan, cu motor pe benzina, de 0,9 cmc și 90 CP.

P.S. Nu inteleg de ce Dacia nu echipeaza modelele Logan si Sandero cu motorizarea pe benzina de 1,6 litri, de 114 CP, care se gaseste pe Duster si Lodgy, daca tot vor sa renunte la motorizarile Diesel.

Publicat (modificat)

Să sperăm că lucrurile nu vor sta așa. 

Când s-a început reînnoirea parcului auto, demarat pe vremea lui Oprea, au venit multe Loganuri și Dustere dar pentru rutieră au venit 400 de Polo. Apoi au venit și pentru op. Sache, nu te contrazic pentru că bănuiesc că ești informat însă sper să nu fie așa. Nu că Loganul nu ar fi bun, dar pentru poliție nu poți lua, pentru op și circulație cele mai slabe mașini iar pentru alte structuri crema. 

Eu unul aștept să vedem ce va fi. Așteptări mari nu am dar... sunt doar curios.

Modificat de genessys30
Publicat

Și eu sper la ceva mai bun, mai performant, dar, din păcate, calculele dau alte rezultate.

Publicat

O parte din structurile de CCO au fost dotate cu autovehicule Vw Tiguan si Vw Golf. Urmeaza si celelalte.

• Apreciez 1
Publicat

Salut domnilor 

Daca ar fi normal, ar trebui ca cei care folosesc des masinile ( RUTIERA,ORDINE PUBLICA)  sa primeasca acest tip de masini.

Poze ceva cu cele de care spuneti aveti?

Masini pentru sefi cred ca sunt alt model.

Publicat

Sache, astea sunt cele din lotul de 220 a cărei licitație a câștigat-o Porsche România? Dotează structurile ”ascunse” cu astfel de mașini și pentru cei mulți și proști, Logan? 

Ăștia câte au primit? 50? 100? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.