Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Cine spune asta? Tu? Dacă da, dă-mi te rog voie să te contrazic și să-ți spun că te înșeli. Nu te supăra, faci cumva parte din conducerea IGPR de gândești așa? Autospecialele neinscripționate, dotate cu cele amintite mai sus, ar fi cea mai eficientă armă împotriva acestui mic haos de pe șoselele din România. Aceste autospeciale vor trece neobservate și din interiorul lor se vor observa cele mai flagrante fapte antisociale. Mă refer la cele de natură rutieră. Ori, un om care știe că există așa ceva pe străzi și-l poate lua din oală fără ca el să observe de unde, ar fi mai ponderat și se va gândi de două, sau mai multe ori, înainte să-i treacă prin cap să face ceva ghidușii pe stradă. Dovada eficienței folosirii acestora ai avut-o prin filmulețele oferite de Brigada Rutieră făcând acțiuni cu astfel de mașini. Prin cretina decizie a conducerii de a ține tot mai mulți polițiști ”la vedere”, nu se induce cetățeanului o altă idee decât cea prin care se crede că dacă poliția se vede este și prezentă, iar dacă nu se vede, chiar nu este. Repet, mă refer la poliția rutieră. Din punctul meu de vedere asta-i o imensă idioțenie și crasă incompetență. Radarele ar fi mult mai eficiente (dovada clară a faptului că folosirea Passat-ului neinscripționat de pe A2 a lăsat repede câțiva ”jmecheri” fără PC doar pentru simplu fapt că nu știau că poliția îi monitorizează, lucru ce nu s-ar fi întâmplat cu acesta la vedere), nefiind observate, mod de lucru de altfel, foarte normal. Astfel determini șoferul necivilizat să conducă dacă nu legal, măcar ceva mai legal sau aproape de legal, înfricoșându-l ideea că poliția, deși n-o vede, îl monitorizează, fiind pasibil oricând de sancțiuni.

Eu nu am spus că toate trebuie să fie așa, dar în niciun caz să te încăpățânezi să nu aduci un lot pentru a le testa eficiența sau să refuzi să le folosești. De ce polițiile altor state folosesc astfel de mijloace de locomoție și a noastră, nu? Și nu fac referire la cei care n-au nevoie de ”clopoței”. Îmi poți explica cu argumente? Cetățenii n-ar avea de ce să se simtă vânați pentru că cei care vor respecta legislația nu vor păți absolut nimic.

• Apreciez 3
Publicat

Fac parte din I.G.P.R, dar din conducere ba. Acum ceva timp mă aflam într-o autospecială, dotată cu acele semnale acustice și luminoase,care erau în funcțiune, autospecială pe care scria mare „Poliția” și s-a găsit totuși un domn conducător auto( profesionist), care ne-a depășit, pe linie continuă, în curbă, care după aceia,în fața noastră, tăia curbele de mama focului de ziceam că este pe circuitul de F1 de la Monaco. A oprit după circa trei kilometri, după ce colegul din dreapta răgușise somându-l prin stația de amplificare să oprească. Bine înțeles că a rămas și cu gaură în buget și„piton”. Acum te întreb dacă cu o mașină dotată cu semnale acustice, luminoase, inscripționată și cu aparatură video pe ea cetățeanul respectiv l-a durut drept în dos, cam ce se întâmplă cu cele „ undercover”, sau poate nu ai auzit de niste oltenași care pe undeva prin Banat, au fost depistați cu ajutorul unui aparat radar tip pistol, că au depășit viteza legală, dar nu au oprit la semnalele polițiștilor decât după după mai mulți kilometri, motivând că au crezut că sunt dușmani care vor să-i împuște. Și să mai știi că dau domnii conducători auto în radare indiferent că sunt la vedere sau pe mașini neinscripționate. Respectarea legii depinde de om și nu de aparate sau mai bine zis de frica acestora.

• Apreciez 1
  • Displace 4
  • Moderator
Publicat

Zilele trecut am avut ceva treaba la IPJ Ilfov...si m-am speriat cand am intrat in curtea din spate...parca era la "dezmembrari"... cred ca sunt 30-40 de autospeciale, in diverse faze de degradare si demontare!

Publicat
în urmă cu 14 ore, Elvis a scris:

Sigur erau oltenasi ?

Sigur, sigur. Din ăia mici,iuți, urâți și ai dracului.

• Apreciez 1
  • Displace 4
Publicat

Mulțumesc olteanului care mi-a dat minusul. Și ca să mai iau un minus pot să spun că vorbeau și la perfectul simplu.:))

• Apreciez 1
  • Displace 5
Publicat (modificat)

Ar fi frumos dar cred mult prea complicat (nu doar financiar)daca Politia Rutiera ar putea achizitiona macar 100 buc BMW seria 3 si inscriptionate din fabrica . Cred ca s-ar schimba optica soferului roman .S-au poate s-ar cuminti.

DAR cum spuneam cred ca sunt vise.

Modificat de serbanandrei99
Publicat

Nu ar fi rău absolut deloc dar ar trebui să fim puțin realiști și să înțelegem că astfel de autovehicule sunt destul de scumpe, la fel și costurile de întreținere ca urmare a utilizării zilnice ca și autospeciale de poliție. Poliția rutieră, prin IGPR, a fost dotată cu 400 de Vw Polo (o părere personală este că Jetta sau Golf ar fi fost o alegere mult mai înțeleaptă), cu câteva zeci de Audi A4 (cred că 30) și 2-3 Q5. Ultimele două modele sunt utilizate exclusiv pentru însoțirea demnitarilor români sau străini și doar primele, Polo, sunt utilizate de agenții de poliție pentru munca operativă de zi cu zi. Partea proastă este că acestea consumă mult și după aproximativ un an de la achiziționarea lor au fost retrase, cele care au făcut numărul de kilometri pentru prima revizie, fiindcă că nu s-a încheiat un contract pentru aceste consumabile. Unele sunt retrase de vreo 3 săptămâni. Când se va rezolva problema, habar n-avem. Momentan ne facem treaba cu cele câteva care n-au ajuns la limita de kilometri și cu MCV-urile, alea care mai funcționează.

Autospecialele poliției trebuie alese dintre cele de clasă medie, nici scumpe dar nici cele mai ieftine, cu unele modificări special pentru această instituție, modificări făcute de producător la cererea utilizatorului (în majoritatea statelor civilizate este o onoare pentru un producător de mașini să doteze poliția statului respectiv, oferind discount substanțial sau diferite avantaje pentru că vând cu miile într-un astfel de contract), fiabile și cât de cât puternice. Din păcate, cei care se ocupă de astfel de achiziții, cei din IGPR, dezamăgesc de fiecare dat sau ori de câte ori au ocazia polițiștii din operativ achiziționând numai tâmpenii.

Un procent destul de mare în îmbunătățirea imaginii Poliției Române o are dotarea. Atât timp cât această dotare nu există, și imaginea are de suferit indiferent câte campanii se vor face pentru a o îmbunătății. Iarăși un lucru greu de înțeles de conducerea acestei instituții.

Am înțeles însă dintr-un comunicat al celor de la SNAP că polițiștii din București, Brașov și Constanța, vor fi dotați cu tablete pe care le vor putea utiliza în a accesa diferite baze de date pentru mai multe informații legate de cei cu care intră în contact. Criteriile după care sunt ghidați în achiziții, numai de ei sunt știute.

Programul este unul pilot. Să vedem cum și când va debuta.

• Apreciez 1
Publicat

Muică!!! ce de olteni sunt aici?!!! Îmi dădură la minusuri, fără număr ca la Guță.

• Apreciez 4
  • Displace 6
Publicat

Cică se vor mai achiziționa în jur de 2000 de bucăți dar am înțeles că la nivel de minister.

Poate le dă prin cap ”Dumnezeilor” de la achiziții să aducă și un lot de neinscripționate, dotate cu aparatură video, pentru că actualele autospeciale, MCV-urile, sunt praf.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

Am cules azi o informatie si anume ca, de sapt viitoare, la nivelul DGPMB, vor veni cate 2 polo/sectie pentru BOP.

Modificat de RPG
  • Membru
Publicat

Se confirma informatia, @RPG. Pe 17.10.2016, incepand cu ora 10.30, vor fi distribuite de la sediul SC.MIDOCAR VITAN SRL, un numar de 52 autospeciale de serviciu inscriptionate, marca VW POLO, destinate structurilor de ordine publica, cate 2 autospeciale pentru fiecare sectie. Am citit aseara adresa pe SCI.

Publicat

Și cele de la Brigada Rutieră (Polo) sunt trase pe dreapta (nu toate dar majoritatea, unele de la sfârșitul lui august) că n-are cine le schimba uleiul la 22.000.

Vai de mama noastră!

• Membru
Publicat

Fiind in garantie ar fi normal ca reviziile sa le efectueze dealerul VW, cum se intampla la Dacia Logan cele noi.

Publicat

Așa ar fi normal dar uite că nu așa se întâmplă. 

De MCV-uri nu mai zic, sunt căzute rău. La fel și aparatura de pe ele. 

• Membru
Publicat

La nivelul secțiilor de poliție din București au venit 2 Vw polo / secție. 

Publicat

"AGERPRES: Dotarea Poliției Române. Care este situația actuală?
Bogdan Despescu: ...Cred că sunt și probleme în ceea ce privește parcul auto. Avem, pe de o parte, un deficit de aproape 38 — 40% din punct de vedere al numărului de auto, dar ce este mai important — din ce avem în funcțiune la acest moment 75% au peste cinci ani ca vechime. Cea mai mare problemă este tot în zona posturilor de poliție, unde parcul auto a fost realizat undeva în 2006 — 2007. Un autoturism folosit pe parcursul a zece ani are o modalitate de funcționare și ajunge spre momentul de casare. Anul acesta avem în derulare o achiziție și cred că, până la finalul anului, vor intra în parcul auto, în dotarea Poliției Române, peste 500 de autovehicule. Aproape 200 pentru zona de ordine publică, pentru Capitală și bineînțeles pentru inspectoratele de poliție județene, dar și pentru structurile operative. Parte din aceste autovehicule le achiziționăm cu finanțare externă, pe proiecte, cred că mai bine de jumătate. Noi avem, acum, peste 15 proiecte. Valoarea lor ca și beneficiu pentru Poliția Română este de peste 100 de milioane de lei.
AGERPRES: Aveți un orizont de timp în care se va ajunge la o dotare adecvată?
Bogdan Despescu: Înnoirea parcului auto nu s-a realizat numai în 2016. Anul trecut au fost peste 3.000 de autovehicule care au intrat în parcul Poliției Române. Cred că puțin probabil să se poată înnoi parcul auto într-un singur an. E nevoie de o perioadă de etapizare."

sursa: agerpres

Publicat

Polo nou de sectie. Rampa functiona doar pe albastru, iar ieri l-am vazut deplasandu-se la interventie cu semnalele acustice in functiune si rampa tot doar partea albastra aprinsa...

20161026_113112.jpg20161026_113130_0.jpg

• Apreciez 1
Publicat

Există posibilitatea, dar n-aș prea crede, să poți alege culoarea pe care o vrei funcțională. Așa cum au MCV-urile unde poți separa roșul de albastru și partea frontală de partea posterioară a rampei. De ce spun că n-aș prea crede? Pentru că așa au și Polo de la Rutieră, doar că aici nu poți separa culorile, roșul de albastru, ci doar fața de spate. Din câte se pare, rampa pare a fi tot Federal Signal Vama și, dacă-i așa, ca o glumă, este așezată invers față de cele de pe primul lot de Polo. Adică baza mare este poziționată în sus iar la cele de la circulație, baza mare în jos.

La fel, există posibilitatea ca aceasta să se fi defectat. Nimic nou. Și la primul lot au fost două sau trei mașini cărora nu le funcționau rampele de la preluare. Sunt în garanție și pot fi înlocuite sau reparate.

Sache, să înțeleg, din ce declară Inspectorul general, că mai vin mașini? Sunt curios dacă au luat în calcul și un lot, la nivel național, de radare fiindcă nu mai este cazul să aduc în discuție starea jalnică a MCV-urilor.

Publicat

Da, o sa primim autovehicule noi. Am inteles ca de maine si ipj-ul nostru va primi cateva Vw Polo ce vor fi repartizate la OP. Deasemenea, in luna noiembrie vor avea loc licitatii pentru achizitia de autovehicule destinate structurilor Politiei Romane, in special pentru ordine publica urban si rural.

Legat de achizitia unor aparate radar:
"Mai avem o procedură de achiziție a unor aparate de detectare a vitezei. Acele "pistoale", în termen popular. Dacă până anul trecut am acționat cu radare pe mijloace auto, de anul trecut avem în dotare astfel de mijloace și vrem să dezvoltăm sistemul de detectare a vitezei, în toate județele, cu astfel de mijloace.
AGERPRES: Este o variantă mai bună?
Bogdan Despescu: Este mai eficientă. Aparatul radar avea nevoie să funcționeze la o anumită temperatură, asta înseamnă că habitaclul mașinii, autovehiculului respectiv, trebuia să îi asigure atât răcirea pe timpul verii, cât și încălzirea pe timpul iernii. Aparatele (noi — n.r.) sunt foarte ușor de folosit și nu țin de anumite condiții de temperatură sau de zona de poziționare."
sursa: agerpres

• Apreciez 2
Publicat
în urmă cu 3 ore, Sache a scris:

Bogdan Despescu: Este mai eficientă. Aparatul radar avea nevoie să funcționeze la o anumită temperatură, asta înseamnă că habitaclul mașinii, autovehiculului respectiv, trebuia să îi asigure atât răcirea pe timpul verii, cât și încălzirea pe timpul iernii. Aparatele (noi — n.r.) sunt foarte ușor de folosit și nu țin de anumite condiții de temperatură sau de zona de poziționare." sursa: agerpres

Cu alte cuvinte, in traducere libera : "Politistii rutieri n-o sa mai stea vara la aer conditionat si iarna la caldura, pentru ca noile aparate radar nu au nevoie de asemenea conditii sa functioneze , iar combustibil nu este si nu in ultimul rand, ne pasa mai mult de tehnica si dotare (care si asa lasa mult de dorit) decat de personal!" Asta ar cam fi una din interpretarile "stimabilului" domn!(asta ,asa ca sa incercam putin sa fim carcotasi!.....sau nu)

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Pe "zvonuri", in noiembrie vor avea loc noi licitatii pentru achizitionarea de autospeciale, dar deja se stie ca acestea vor fi tot VW POLO. Urmatoarele autospeciale ar urma sa ajunga la subunitati (DGPMB), in acelasi sistem 2bucati/sectie, pe data de 1 Decembrie... 

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.