Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

De ce nu au luat opţiunea ce aduce maşina fără inscripţionarea modelului şi a motorizării?! E gratis la VW. Şi inscripţiile nu mai trebuiau decupate, arăta mult mai curat. Şi oricum, nu e vreo motorizare care să dea pe cineva pe spate. Cred că era mai bine fără.

Ai impresia că "specialiştii" MAI care s-au ocupat de această achiziţie ştiau despre acest aspect?
Mai bine puneau o inscripţie de la o motorizare mai puternică.
:))

Ce este chestia aia de pe capota?

Este sistemul video de monitorizare al traficului rutier: aparat radar şi camere video de recunoaştere a numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor pe langă care trece autospeciala de poliţie. Un astfel de sistem au şi poliţiştii americani, doar că este mai elegant integrat în caroseria autospecialei sau nu se vede deloc.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Acum, ca sa fiu putin carcotas, referitor la masinile achizitionate pt rutiera, la un pret de lista putin mai mic decat cel de 13500 euro pt Polo, se gaseste Skoda Rapid, in varianta de baza, Active, care are totusi dotarile de minime ca si confort(AC, oglinzi electrice-incalzite, geamuri electrice fata, etc), respectiv siguranta(ABS, ESP, vreo 8 airbaguri, 5 stele EuroNCAP, etc), precum si o motorizare de 1.2 TSI 110 Cp, ceva mai sprintena decat Polo.

Totodata, e clasa urmatoare(inlocuind Octavia Tour), e model mai nou(2013, pe cand Polo e 2009 cu facelift), mai spatioasa, mai eleganta, mai impunatoare, care ar fi adus un plus de imagine Politiei Romane

Modificat de RPG
Publicat

Totodata, e clasa urmatoare(inlocuind Octavia Tour), mai spatioasa, mai eleganta, mai impunatoare, care ar fi adus un plus de imagine Politiei Romane

Nu este din clasa următoare. Modelul Rapid se bazează pe platforma de la Skoda Fabia (clasa mică), aceeaşi care este folosită şi la Vw Polo. Practic, modelul Rapid înlocuieşte atât modelul Fabia Sedan cât şi modelul Octavia Tour. Se putea opta pentru o motorizare mai puternică pentru Vw Polo sau pentru un model din clasa compactă, pentru Vw Golf de exemplu.

• Membru
Publicat

Dimensiuni exterioare:

Rapid: lungime: 4,483 mm; latime: 1,706 mm; inaltime: 1,461 mm

Octavia Tour: lungime: 4,572 mm; latime: 1,762 mm; inaltime: 1,462 mm),

Polo: lungime: 3,970 mm; latime: 1,901 mm; inaltime: 1,462 mm),

Rapid este intradevar bazat pe o platforma alungita de Vw Polo(nu s-a folosit sasiul de Octavia 3 din motive financiare), dar ca dimensiuni e mult mai apropiat de Octavia Tour decat de Polo.

Lasand la o parte aspectul estetic si dimensiunile, cei 20 de cp in plus ar fi fost un lucru bun avand in vedere utilizarea lor.

Publicat

Modelele nu implică nicio comparaţie între ele. Am condus modelul Skoda Rapid şi nu este chiar aşa de încăpătoare, mai ales la partea din spate. În schimb, portbagajul este foarte generos, de 530 litri, cu vreo 20 de litri mai mare decât oferă Dacia Logan, modelul berlină. Nu cred că portbagajul contează.

Ideea este că se putea opta cel puţin pentru un model din clasa compactă, cu motorizarea de peste 150 CP.

• Moderator
Publicat

Eu am înţeles că preţul per bucată a fost de nouă mii şi ceva de euro, mai redus decât preţul de listă al unui model similar care este de 13500 euro. Deci au reuşit să obţină o reducere de preţ. Sper să nu mă înşel.

Ce este chestia aia de pe capota?

Drăcovenia aia de pe capotă include aparat radar şi camere pentru citirea numerelor de înmatriculare (asemănătoare cu cele folosite de CNADNR pentru rovinietă) care citesc şi compară instant cu o bază de date cu maşini date în urmărire, iar când găseşte vreo potrivire anunţă. În felul ăsta sunt depistate mult mai operativ.

Publicat

Pe noi nu ne intereseaza in mod deosebit portbagajul, iar ca spatiu interior i-ti garantez ca Polo sta mai bine !!!

• Apreciez 1
Publicat

Sa inteleg ca, infractorii vor sta tot comod pe bancheta din spate, nu au luat in considerare bancheta din plastic.

• Moderator
Publicat

@Maniaku: in principiu nu te intereseaza marimea portbagajului, insa daca masinile ar avea dotarea normala (lanterne, trusa paramedic, conuri, banda de marcaj, defibrilator, scule tactice, flares, stickuri pt intepat cauciucuri, armament cu teava lunga etc.) la care adaugi si gentile/rucsacele a 1-2 politisti, parca ai avea nevoie si de ceva spatiu in spate...

Probabil ca unii s-au dus cu gandul la P.P.C. cand s-a precizat marimea portbagajului.... :))

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Citadela detaliaza te rog....P.P.C..? Dotari , optiuni...?

Modificat de Elvis
  • Membru
Publicat (modificat)

Ppc era porthartul pe care il avea militianul inainte in dotare, stil gentuta in care erau tinute acte normative, pvcc, iar in mediul rural, montan am auzit ca aveau inclusiv harti cu zonele in care actionau.

Mai inseamna si "poata pica ceva" intr-adevar, dar nu cred ca la asta se referea Citadela.:) S-ar putea sa ma insel.

Modificat de Ben
  • Moderator
Publicat

Da, la "poate pica ceva" ma refeream...

@Elvis: PPC-ul ar trebui sa aiba lada frigorifica, navete goale, agatatori pt sacose, folie impotriva prafului de pe cartofi etc. :))

• Apreciez 2
Publicat

Buna ziua

Tocmai ce am vazut o reclama cu GOLF 1.2 TSI  150 Cp la 14500 Euro

.Daca se negocia bine cred se putea achizitiona acest model.

Oare se putea ????

Publicat

Tocmai ce am vazut o reclama cu GOLF 1.2 TSI  150 Cp la 14500 Euro

Oare se putea ????

Motorul 1,2 TSI ofera 110 CP.
Se putea orice, dar nu s-a vrut!

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

De mâine, luni 12.10.2015, încep să se distribuie, pe etape mai mult ca sigur, noile autospeciale Vw Polo către unitățile de poliției rutieră.

Modificat de genessys30
  • Membru
Publicat

Parcarea IGPR, astazi, 12.10.2015. Sunt 150 masini pentru colegii de la rutiera. Astazi au ajuns si dupa ce va face receptia dl. ministru, vor fi repartizate. Din ce am vazut vin cu 2 seturi de roti. A fost facuta pe fuga deoarece m-am lipit de o speta cand am ajuns la parcare...

Untitled.png

• Apreciez 3
Publicat

Astazi au ajuns si dupa ce va face receptia dl. ministru, vor fi repartizate.

Au asteptat sa se intoarca din Statele Unite. Vor fi repartizate tot asa cu mare fast, cu sobor de preoti, cu inmanare de chei si defilare?

Le doresc colegilor de la Rutiera sa le foloseasca cu placere, sa se bucure de ele, fara evenimente, dar meritau niste autospeciale performante.

• Membru
Publicat

Sincer nu stiu ce sa mai cred... Gospodarul ne-a transmis astazi ca pe sectie vor veni 4 VW Polo din lotul aflat in parcarea IGPR... :-?? A mai auzit cineva dracovenia asta? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.