Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Dupa ce am scris mai sus ca sunt necesare in regim de urgenta masini  ( CORECT ECHIPATE SI DOTATE ) la circulatie si nu numai vad ca se continua dotarea cu LOGAN dar cum spuneam cel de baza .
Dar chiar se doreste doar Logan de ce nu se fac modificarile din fabrica ( chiar si la motoare) ? Nu cred ca cei de la DACIA ar zice  nu  dar le-ar fi cerut  acest lucru..

Dotarea Poliţiei Române s-a făcut în 2014 şi 2015 şi cu modelul Dacia Logan, în varianta de echipare de mijloc Ambiance, având ca opţional A.C., deci nu cu varianta de bază. Totuşi, motorul cu care este echipat acest model este unul de intrare în gamă şi lasă mult de dorit; este vorba despre motorul pe benzină de 1,2 litri, de 75 CP. Referitor la modificările tehnice din fabrică, acestea ar fi putut fi realizate, dar cei din MAI nu au cerut aşa ceva. Oricum, chiar şi cu aceste modificări tehnice Logan-ul nu s-ar fi ridicat la nivelul altor autoturisme produse de către alţi producători şi care ar fi fost mult mai indicate pentru dotarea Poliţiei Române.

Publicat

Ce  a raspuns colegul de mai sus este exact ce am banuit.  Echiparea de  mijloc Ambiance cu AC  dar cu motorul de 1.2 l, 75 CP  este o gluma proasta pentru politia rutiera.

De ce nu s-a cerut macar motor  cu caracteristici superioare ? ( cel putin 110 CP ). Crede cineva ca nu putea Dacia sa importe daca nu produce motoarea mai puternice  de la RENAULT.?  Nu mai zic de inscriptionare , girofaruri  si statii. Ca sa mai vorbesc de faptul ca nu pot intelege de ce conteaza cantitatea si nu calitatea produsului ?  Trebuiau atatea masini doar ca sa iasa la numatoare ? AVEM MASINI DAR NU SI COMBUSTIBIL.

Dar daca caietul de sarcini pentru licitatie a fost facut special ( cu  pretul ce mai mic ) ,cum puteau  sa vina si alti producatori ,chiar daca poate aveau caracteristici asemanatoare.si sigur daca in caietul de sarcini este trecut masini pentru POLITIE stiu producatori ce sa ofere .!!!

Vezi cazul recent SEAT, pentru Politia si Carabinieri din Italia.  Dar la noi ......

Publicat

Dacia nu are modele performante de autoturisme pentru Poliţia Rutieră sau pentru alte structuri care necesită deplasări rapide. Aceste structuri ale Poliţiei Române au nevoie de autospeciale cu motor care să ofere cel puţin 150 CP, altfel, în condiţiile actuale, nu are rost să discutăm degeaba.

Publicat

Dacia nu are modele performante de autoturisme pentru Poliţia Rutieră sau pentru alte structuri care necesită deplasări rapide. Aceste structuri ale Poliţiei Române au nevoie de autospeciale cu motor care să ofere cel puţin 150 CP, altfel, în condiţiile actuale, nu are rost să discutăm degeaba.

Pai daca  DACIA nu are ce trebuie de ce se s-a luat Dacia pentru Rutiera ???

Am inteles poate pentru celelalte structuri ( desi nu cred ) dar RUTIERA NU AVEA NEVOIE DE JUCARIILE ASTEA . Sper cam-am facut inteles.

• Moderator
Publicat
Trebuie să adresezi această întrebare celor din minister, degeaba ne întrebi pe noi. Te înșeli dacă ai impresia că polițiștii care frecventează acest site au fost consultați când au făcut aceste achiziții.

ps: Te rog să nu mai folosești funcția citat pentru postarea anterioară, pentru că e inutil și interzis de regulament. Mulțumesc.

Publicat

Ce intrebare a-si putea pune la Minister atata timp cat cei de la logistica fac tot ce stiu ei.. Daca doar li se ordona sa faca caiete de sarcini gresite din start ce mai pot spune. .Masini cat mai multe chiar daca inutile.

Deci in final pot spune doar atat. 

ISI BAT JOC DE MUNCA COLEGILOR  DUMNEAVOASTRA DIN TOATE STRUCTURILE.

Publicat

Pentru Poliția Rutieră se vor achiziționa, dacă nu s-au achiziționat deja fiind ”trimise” la echipat, pentru că din comunicatele oficialităților, luna viitoare, octombrie,  trebuie să le vedem pe stradă, autospeciale Vw Polo și nu Dacia Logan.

S-a spus, tot din partea conducerii acestei structuri, de la nivelul cel mai înalt, că se dorește o diferențiere între autospecialele de la circulație și cele de ordine publică. Așa cum s-a întâmplat și cu loganurile MCV despre care oricine știe că sunt folosite exclusiv de Poliția Rutieră. Din câte se aude, la ”circulație”, nu vor rămâne decât mcv-urile și noile Polo. Restul, la OP, cele utilizabile, iar cele ”moarte” la casat.

Motorizarea acestor noi autospeciale Polo care vor intra în dotarea Poliției Române nu o știu decât cei care au întocmit caietul de sarcini însă, bănuiesc, că va fi un pic peste cea a loganului de 1.2 și aici fac referire la putere.

Decât Logan 1.2 mai bine Polo 1.2. Altfel te miști cu 105 CP comparativ cu 75 cât are loganul de 1.4 ori 1.5. Este adevărat că la capitolul spațiu, mă refer la habitaclu, este o mare diferență iar loganul câștigă detașat însă... Mașinile astea le folosim în opretativ și nu la cărat bagaje de la aeroport.

Asta este! Dacă atât ni se oferă cu atât lucrăm. N-avem ce face. Totuși, pentru Poliția Rutieră e ceva. Nu mult dar este.

• Membru
Publicat

Am primit logan cu motor de 0.9.

Nu se compara cu 1.2, e aproape decent :D .

• Membru
Publicat (modificat)

Pentru Poliția Rutieră se vor achiziționa, dacă nu s-au achiziționat deja fiind ”trimise” la echipat, pentru că din comunicatele oficialităților, luna viitoare, octombrie,  trebuie să le vedem pe stradă, autospeciale Vw Polo și nu Dacia Logan.

S-a spus, tot din partea conducerii acestei structuri, de la nivelul cel mai înalt, că se dorește o diferențiere între autospecialele de la circulație și cele de ordine publică. Așa cum s-a întâmplat și cu loganurile MCV despre care oricine știe că sunt folosite exclusiv de Poliția Rutieră. Din câte se aude, la ”circulație”, nu vor rămâne decât mcv-urile și noile Polo. Restul, la OP, cele utilizabile, iar cele ”moarte” la casat.

Motorizarea acestor noi autospeciale Polo care vor intra în dotarea Poliției Române nu o știu decât cei care au întocmit caietul de sarcini însă, bănuiesc, că va fi un pic peste cea a loganului de 1.2 și aici fac referire la putere.

Decât Logan 1.2 mai bine Polo 1.2. Altfel te miști cu 105 CP comparativ cu 75 cât are loganul de 1.4 ori 1.5. Este adevărat că la capitolul spațiu, mă refer la habitaclu, este o mare diferență iar loganul câștigă detașat însă... Mașinile astea le folosim în opretativ și nu la cărat bagaje de la aeroport.

Asta este! Dacă atât ni se oferă cu atât lucrăm. N-avem ce face. Totuși, pentru Poliția Rutieră e ceva. Nu mult dar este.

Vw Polo, 1.2 TSI, are mai nou 110 Cp, dar doar in varianta de echipare Highline, motiv pentru care nu cred ca va fi achizitionata.

Cred ca cei de la logistica vor alege o echipare medie, gen Comfortline, unde, acelasi motor, are doar 90 Cp, care sunt insuficienti chiar si pt structurile de OP.

In privinta spatiului, am mai vazut masini de clasa mica "in uniforma" si le statea bine, dar era vorba de Skoda Fabia RS, 180 Cp, la unguri. Pana si moldovenii au achizitionat pt structurile de politie rutiera Skoda Rapid, care e o optiune net superioara.

Am primit logan cu motor de 0.9.

Nu se compara cu 1.2, e aproape decent :D .

Vreau test-drive! :) La ce structura se intampla minunea, daca nu sunt indiscret? Eu am un 1.2, si am avut ocazia astazi sa il scot vreo 200 de km, la drum intins, in regim de urgenta, la viteze maricele. Pe langa motorul de care tragi ca de un caine mort, e instabila in viraje, are un ruliu pronuntat datorita suspensiei moi si garzii mari la sol. Aaa, si faptul ca n-am avut sirena, fiind sprijinit in acest sens de colegii de la SAS, din masinile lor:)

Modificat de RPG
Publicat

Încă o măsură proastă! De ce trebuie să se diferenţieze? Care este fundamentul acestei decizii? Suferă unii de la rutieră şi nu mai vor să fie confundaţi cu ceilalţi colegi? Păi atunci fiecare structură să îşi inscripţioneze autospecialele cu denumirea structurii respective, nu? Doar unii pot conduce MCV-uri sau Polo? Este o mare inepţie! Credeam că s-a schimbat ceva în mentalitatea unora, dar m-am înşelat! Poliţia este una singură, iar pe maşini trebuie să scrie doar POLITIA! Aşa este în toate statele civilizate din lumea asta.
Restul, adică ciurucurile vor ajunge la OP? Din milă? De ce? Să se chinuie alţi colegi cu ele? Apoi se vor lăuda unii pe la tv că au fost dotate şi structurile de OP cu "autospeciale", chiar dacă trebuiau casate sau topite.
Apropo, domnule
ministru Oprea, OP-ul când va fi dotat cu autospeciale noi?

Pana si moldovenii au achizitionat pt structurile de politie rutiera Skoda Rapid, care e o optiune net superioara.
Eu am un 1.2, si am avut ocazia astazi sa il scot vreo 200 de km, la drum intins, in regim de urgenta, la viteze maricele. Pe langa motorul de care tragi ca de un caine mort, e instabila in viraje, are un ruliu pronuntat datorita suspensiei moi si garzii mari la sol.

Modelele Skoda Rapid au fost cumpărate de către autorităţile moldovene cu sprijinul americanilor.
Nu este prea mare diferenţa între cele cele două motorizări pe benzină care sunt disponibile pe modelul Dacia Logan. Ţinuta de drum este identică, iar de motor tragi ca de un câine aproape mort, cel puţin în sarcină. Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie!

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Vreau test-drive! :) La ce structura se intampla minunea, daca nu sunt indiscret? Eu am un 1.2, si am avut ocazia astazi sa il scot vreo 200 de km, la drum intins, in regim de urgenta, la viteze maricele. Pe langa motorul de care tragi ca de un caine mort, e instabila in viraje, are un ruliu pronuntat datorita suspensiei moi si garzii mari la sol. Aaa, si faptul ca n-am avut sirena, fiind sprijinit in acest sens de colegii de la SAS, din masinile lor:)

esti prea indiscret pentru aria publica :) asa ca ti-am trimis PM

Publicat

Sache, sunt zvonuri. Nu știu, ca și procent, cât adevăr au în ele și mai ales nu știu să-ți răspund la întrebări pentru că mă depășesc cu mult.

Ce se va întâmpla, cum și mai ales în ce fel, rămâne de văzut pentru că, după cum știi, nimic nu este bătut în cuie având în vedere dotarea (fac referire la autospeciale) promisă și care de fapt, în realitate, s-a dovedit un mare fâs.

Cât privește mentalitatea celor la care faci referire nu pot decât să-l citez pe Mihai Eminescu care, în finalul poeziei ”Epigonii”, spunea: -”Toate-s praf... Lumea-i cum este... şi ca dânsa suntem noi.”-

Așa că... La ce te mai miri?

• Displace 1
Publicat (modificat)

Motorizare? Aparat radar, alte dotari?

Modificat de shinoby
  • Membru
Publicat (modificat)

Oare prindem noi ziua in care o sa ne achizitioneze Ford Police Interceptor Sedan sau Dodge Charger ?  Macar cate o bucata - doua pe IPJ, repartizate la Rutiera. Sau visez prea mult ? Or fi fost prosti americanii cand au semnat cu firma Ford, pentru masina aceea, facuta special pentru nevoile politiei :hmmmt:

Altii nu mai stiu cum sa mai modifice motoarele ca sa scoata tot ce se poate din ele, ca sa tina pasul cu infractorii, iar noi tot cu motorizarea de 1.2. :good:

Modificat de Albu
  • Apreciez 1
Publicat

Are girofar??? Şi sirenă??? :faint: Ca să fiu cârcotaş, afirm că rampa pare o chinezărie şi nu prea dă bine pe Polo.

Motorizare? Aparat radar, alte dotari?

Autospeciala din imagine nu are aparat radar, iar după dimensiune roţilor bănuiesc că motorizarea are în jur de 100 CP, iar ca nivel de echipare pare a fi unul de mijloc. Dotări: proiectoare de ceaţă!

Lasând "răutăţile" la o parte, cred că este un pas înainte, deşi mă aşteptam şi îmi doream altceva.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Up-date: Poliția Rutieră, dotată cu 400 sute de mașini VW Polo

121527_1.jpg

Aproximativ 400 de mașini marca Volkswagen Polo vor intra în dotarea Poliției Rutiere. Mașinile sunt din gama Comfortline 1.2 TSI, cu tehnologie Blue Motion, 4 uși, 90 CP, consum urban real de 6,5 litri/100 km. Prețul de listă al unei asemenea mașini este 13.511 euro (TVA inclusă).
Conform surselor, prețul negociat de comisia MAI cu Porsche Auto România este de 9.400 de euro/mașină (TVA inclusă). Aceleași surse ne-au comunicat că mașinile vor fi livrate treptat, până în luna noiembrie 2015, fiind colantate și dotate cu mijloacele de semnalizare acustică și vizuală. Afacerea „Polo”, dacă cifrele se confirmă, reprezintă un prim pas spre normalizarea achizitiilor publice în domeniul siguranței.

4117.jpg
4118.jpg
4119.jpg
4120.jpg
4121.jpg
sursa: puterea.ro
Modificat de Sache
  • Apreciez 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Cu mentiunea ca nu am prestat niciodata pe linia de munca pentru care sunt autospecialele astea si ca nu cunosc in detaliu nevoile specifice ale structurilor de politie rutiera, o sa imi permit o comparatie intre dotarea actuala(MCV) si proaspetele Vw Polo:

Date Tehnice:

Dacia Logan MCV: 85 Cp, masa proprie ~ 1280 kg, acceleratie 0-100: 14.6 secunde, v max constructiva: 163 km/h

Volkswagen Polo: 90 Cp, masa proprie ~ 1106 kg, acceleratie 0-100: 10,8 secunde, v max constructiva: 184 km/h

Ca si siguranta Vw Polo are 5 stele Ncap, fata de Dacia Logan care are doar 3.

Polo are: Abs, Esp, ceva mai multe Airbaguri

Subiectiv:

Nu e ceea ce speram, cu atat mai mult pt politia rutiera, dar:

- ii sta bine in uniforma

- fata de logan, va fi infinit mai sprintena

- avand in vedere inaltimea loganului si suspensia moale, Vw Polo va fi mult mai stabil si mai bun in viraje

- Volkswagen are tendinta de a face masini mult mai fiabile decat Dacia

-Daca tot le-a placut Polo, puteau sa opteze pt varianta de 110 Cp, sa trecem pragul psihologic :))

E un inceput, timid, dar totusi un inceput...

Modificat de RPG
  • Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

VW-Polo-Politia-Rutiera.thumb.jpg.210683

De ce nu au luat opţiunea ce aduce maşina fără inscripţionarea modelului şi a motorizării?! E gratis la VW. Şi inscripţiile nu mai trebuiau decupate, arăta mult mai curat. Şi oricum, nu e vreo motorizare care să dea pe cineva pe spate. Cred că era mai bine fără.

• Apreciez 1
Publicat

Gata?

Încep să le livreze ”beneficiarilor” sau...? Că pozele sunt făcute în fața IGPR iar în locul plăcuței cu nr. de înmatriculare este trecut modelul. A fost cumva adusă să o ”recepționeze” mai marii instituției care a comandat lotul?

Din ceea ce se vede, în afara rampei, are TETRA montată pentru că se observă o a doua antenă pe plafon.

Părerea mea personală este că nu se compară cu loganul. Mașina este mai scurtă, mai joasă și ceva mai puternică decât MCV-ul (care are doar 75 CP,  cel cu ”I”-ul roșu are 85 și niciun MCV al PR nu are această motorizare) iar aceste aspecte nu pot decât să avantajeze.  

Cum ministerul se pare că nu mai achiziționează autospeciale pe motorină, nu cred că Logan MCV 1.2 Mpi ar fi fost o soluție.

Una peste alta este că artă destul de bine, cu excepția rampei, și este un pas înainte. Unul mic dar este.

Poate cu timplul, cei care se ocupă de achizții, vor fi ceva mai receptivi la nevoile ”operativului” și vor dota instituția cu autospeciale din ce în ce mai puternice, adaptate nevoilor anilor în care trăim.

Acum  rămâne să le primim pe unități pe acestea și să le vedem cu se descurcă la ”job”.

Publicat

Buna ziua

Este un inceput timid dar este ceva, chiar daca ar fi putut fi un model mai puternic. Sa speram ca nu vor fii singurele achizitii de la rutiera si pentru celelalte structuri.

Vreau sa cred ca  pot fi achizitionate si modele mai puternice chiar daca de la alte branduri ( vezi exemplu Marea  Britanie care au masini de patrulare chiar si  KIA )

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.