Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

E o mare prostie ceea ce spune. O prostie pe care i-au băgat-o cap proştii de la logistică, cum că vezi domnule ei marii specialişti trebuie să omologheze absolut orice şi că o să întrebe dracu din baltă dacă e omologat ori ba. Păi mergând pe aceeaşi logică imbatabilă nu trebuie să îmi cumpăr nici un pix dacă nu îl omologhează trântorii de la logistică, că o să invoce vreun avocat că am scris cu un pix neomologat. Dacă plec la drum cu o autospecială şi mi se arde un bec, n-am voie să cumpăr unul dintr-un peco ... că nu l-au omologat trâtorii şi căpuşele? Hai să fim serioşi. Se umflă în pene şi voi îi credeţi.

În primul rând, trâtorii de la structurile de logistică nu omologhează nimic, pentru că nu sunt o autoritate cu astfel de atribuţii. 

În al doilea rând, dacă se întâmplă ceva, eşti cercetat după prevederile legii, nu după toate dispoziţiile aberante a unor trântori rupţi de realitate.

Dacă eu montez lumini şi sirenă şi când mă duc la o intervenţie le voi folosi, ceilalţi participanţi la trafic trebuie să-mi acorde prioritate, lucru ce nu mai este valabil dacă merg cu avarii şi claxoane. Pentru că în lege nu scrie nicăieri că trebuie să acorde prioritate când am avarii şi claxonez dintr-o maşină a poliţiei, ci numai când am semnalele acustice şi luminoase. 

În caz că vei lovi un logan dintr-ăsta nou şi grozav, echipat exact aşa cum l-au trimis deştepţii ăia "omologatori" de la logistică, într-o intersecţie în timp ce te deplasezi la o intervenţie, cu claxoane, flash-uri, avarii sau ce altceva mai are pe acolo, te asigur eu că în mod cert vei fi vinovat de producerea accidentului. În schimb dacă ai semnale şi lumini speciale situaţia se schimbă, pentru că intervin anumite obligaţii pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Catalin@, poate că este o prostie ceea ce am spus, dar să știi că nu mi-au băgat-o în cap „ proștii de la logistică”, pentru că pot și eu să gândesc. Și colegul despre care am scris (caz real și nu inventat), a fost cercetat după prevederile legii și aluat doi ani cu suspendare. Dacă citeai mai atent ce am scris, puteai să observi că  nu am scris că cei de la logistică au obligația să omologheze sistemul de avertizare luminos, ci am spus doar că cei de la logistică (cei de la  Direcția Logistică din cadrul I.G.P.R sau cei de la serviciile de logistică din cadrul i.p.j-urilor) au obligația să achiziționeze aceste sisteme de semnale acustice și luminoase, iar în cazul producerii unui eveniment soldat cu pagube materiale sau cu victime, avocații celeilalte părți se vor lua de aceste aspecte și ca să vă demonstrez ție și lui Sache că eu am dreptate și că aceste mijloace de avertizare luminoase și sonore trebuie să fie și omologate, vă redau mai jos un text din O.U.G nr.195/2002 actualizată, dacă nu mă credeți citiți actul normativ respectiv:

Art. 32

(5) Mijloacele speciale de avertizare, luminoase sau sonore, se certifica sau se omologheaza de autoritatea competenta, potrivit legii. Conditiile de utilizare a acestora se stabilesc prin regulament.”

Modificat de iav
  • Apreciez 3
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Te-ai uitat vreodată pe cartea de identitate a unei maşini a poliţiei? Ai citit cu atenţie toate rubricile de acolo? 

A fost condamnat pentru nerespectarea art. invocat de tine mai sus? Pot să pun pariu că nu. Aşa că nu ne mai povesti despre cazuri reale ce n-au nicio legătură cu subiectul discutat. Aşa de curiozitate, citeşte cu atenţie toate rubricile dintr-o carte de identitate a unei maşini a poliţiei, poate, poate vezi ceva diferenţe.

Publicat (modificat)

Te-ai uitat vreodată pe cartea de identitate a unei maşini a poliţiei? Ai citit cu atenţie toate rubricile de acolo? 

A fost condamnat pentru nerespectarea art. invocat de tine mai sus? Pot să pun pariu că nu. Aşa că nu ne mai povesti despre cazuri reale ce n-au nicio legătură cu subiectul discutat. Aşa de curiozitate, citeşte cu atenţie toate rubricile dintr-o carte de identitate a unei maşini a poliţiei, poate, poate vezi ceva diferenţe.

Nu m-am uitat, dar „luminează-mă tu”. Clegul, normal că nu a fost condamnat pentru nerespectarea articolelor invocate de mine mai sus, iar cazul l-am dat ca să vă arăt că dacă dai de necaz nu ai nicio scuză.

Am impresia că ești unul din acei șefi care-și împing subalternii să execute serviciul indiferent de consecințe, știind că dacă ceva iese prost, cei care o vor păți sunt subalternii și nicidecum el care a dat doar ordine verbale.

Studiază  art. 61, alin. 1 și 62, alin. 1 din O.U.G nr.195/2002 republicată.

ART.61

„(1) Pentru a avea prioritate de trecere, autovehiculele prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b), atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta, trebuie sa aiba in functiune semnalele luminoase si sonore.”

ART.62

„(1) La intrarea in intersectiile unde lumina rosie a semaforului este in functiune ori indicatoarele obliga la acordarea prioritatii de trecere, conducatorii autovehiculelor prevazute la art.61 alin.(1) trebuie sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita pentru evitarea producerii unor accidente de circulatie, in caz contrar urmand sa raspunda, potrivit legii.”

Deci chiar dacă ai semnalele acustice și luminoase în funcțiune tot trebuie să circuli cu atenție sporită, nu treci glonț prin intersecție.

Art.91, alin.2 din Regulamentul pentru aplicarea O.U.G nr. 195/2002 prevede că: „(2) Semnalele mijloacelor de avertizare luminoasa pot fi folosite si fara a fi insotite de cele sonore, in functie de natura misiunii ori de conditiile de trafic, situatie in care autovehiculul respectiv nu are regim de circulatie prioritara.” De aici i s-a tras și colegului deoarece instanța a considerat că nu se deplasa în regim de de circulație prioritară și nu i-a reținut nicio circumstanță atenuantă. Din conținutul textului de lege rezultă că pentru a avea prioritate trebuie să ai concomitent în funcțiune ambele  semnale(acustice și luminoase), ori din câte știu eu semnalele acustice la autospecialele care se află în dotare în prezent nu sunt separate, ci sunt montate în același dispozitiv pe care noi îl numim generic „rampă”. Cele noi care nu au această rampă, înseamnă că nu au nici „sirenele”, iar ca să montezi un astfel de sistem cumpărat de tine, trebuie să umbli la instalația electrică a autovehiculului, autovehicul, care este în garanție și nici electricienii auto de la garajele i.p.j-urilor nu au voie să umble și să monteze astfel de echipamente.

După umila ta părere, faptul că au fot achziționate acele autospeciale fără ca să fie dotate cu semnale acustice și luminoase este un lucru bun, iar „deștepții de la logistică” au procedat bine, pentru că oricum „proștii” care le folosesc or să scoată bani din buzunarul propriu ca să cumpere „licuricii”, iar pe post de „sirene” vor folosi „claxoanele”.

Atunci nu trebuie dotate nici cu stații(chiar cu stații emisie-recepție le-au dotat?), pentru că oricum cei care le folosesc , dacă au nevoie vor folosi telefoanele personale, pe care le plătesc din buzunarul propriu.

Conform concepției tale nu trebuie să mai dea nici combustibil, pentru că oricum dacă nu vrei să mergi pe jos o să scoți bani din buzunar ca să cumperi carburantul necesar pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Are dreptate Sache când scrie:„Eu personal, daca as avea in dotare o astfel de masina, m-as deplasa la apeluri fara nicio graba si cu respectarea regulilor de circulatie si in niciun caz nu i-as monta lumini de avertizare sau sirena. Asa se doreste, asa as face.”.

Modificat de iav
  • Apreciez 3
  • Displace 3
  • Moderator
Publicat

Nu mai trage tu concluzii prezentându-le aici ca şi cum ar fi părerile mele. Mai şi foloseşti nişte expresii a căror sens nu-l înţelegi.

Suntem pe o arie publică şi de aceea nu am să-ţi spun exact cam ce cred despre tine şi nici care sunt diferenţele dintre o maşină a poliţiei şi una civilă, tocmai pentru că nu sunt ca tine, atât de "deştept" încât să postez asemenea aberaţii într-o arie publică pentru a da idei creţe tuturor frustraţilor şi avocaţilor. Habar n-ai pe ce lume trăieşti, eşti prea "încet" ca să-ţi dai seama ce tâmpenii postezi. Nu am spus nicăieri că e bine sau că au procedat bine, că au achiziţionat autospeciale fără lunini şi semnale speciale, la fel cum nu am spus nicăieri că nu mai trebuie staţii radio ori combustibil. Eu nu am spus nicăieri că e bine să se deplaseze la intervenţii cu caxoane şi avarii. Ăstea sunt doar nişte concluzii măreţe demne de un inteligent ca tine. Aşa că impresiile tale conform cărora aş fi nu ştiu ce şef sunt la fel de tâmpe ca şi concluziile pe care le tragi. 

Iar exemplul ăla pe care-l invoci nu face nimic altceva decât să dea de pământ cu aberaţiile pe care le susţii. Numai că tu nu realizezi, chiar dacă singurel spui că a fost găsit vinovat tocmai pentru că nu folosea semnalele acustice. 

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Și care sunt diferențele între o „mașina” a poliției și una civilă?

Dar tu știi de ce „mașinile” poliției sunt dotate atât cu lumini roșii cât și cu lumini albastre?

Și să știi că ceea ce am scris nu sunt secrete, iar avocații le cunosc foarte bine, la fel și unii dintre „frustrați” cărora „le mai merge și mintea”. Am scris tocmai pentru ca acei colegi care cred că dacă au „licuriciul” pe acoperișul mașinii, au toată șoseaua la dispoziție să nu aibă probleme. Sunt destule știri cu „mașini” ale poliției,salvării sau pompierilor implicate în accidente, deși se deplasau la intervenții și aveau și „licuricii” și „goarnele” în funcțiune și cam în toate cazurile conducătorii auto au fost vinovați.

Ce vroiai să le  spun colegilor care au în dotare aceste autospeciale, incomplet echipate? că fac foarte bine?

Nu, le-am sups să fie atenți că-și riscă viața și libertatea pentru că unii care stau prin birouri și care nu știu ce presupune un apel la 112, nu și-au făcut treaba bine.

Am scris și în speranța( speranța ete cea mai renumită prostituată din România, pentru că toți trăim cu ea) că poate unii din șefii noștri vor citi și ei și se vor trezi la realitate.

În caz de eveniment nimeni nu va lua în considerare faptul că ai vrut să-ți faci datoria deși nu ai avut dotarea necesară(și asta nu din vina ta).

Tu dacă vrei nu ai decât să faci ceea ce crezi.

Modificat de iav
  • Apreciez 4
  • Displace 4
Publicat

Sunt puturoase graaaav.....oare au vreo limitare electronică pana se face rodajul sau atata pot ele?

Publicat

Eu zic sa nu va mai certati si sa luati toata frustrarea pe care o aveti si sa o varsati la sindicate ... care sunt singurele care pot ( in mica masura ce e drept) sa ne ajute cu ceva! Eu am o masina noua in dotare si i-am montat din buzunarul meu stroboscoape in bara si parbriz, si am facut asta pentru a-mi face munca mai usoara... Dar faptul ca am aceste lumini nu ma deplasez la apel de urgenta nerespectand semafoarele si semnele de circulatie. Cum spuneam mai sus ... nu iti face nimeni statuie ca ajungi cu 2 minute mai repede... ! Eu le-am montat din proprie initiativa pentru a fi mai vizibil si doar atat! Dar va spun la toti .... respectati toate regulile de circulatie si incercati sa scapati de sindromul Superman deoarece conteaza sa ajungeti nu sa ajungeti mai repede. 

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

eu personal i-am dat 150 km/h la noul loganas, deci nu au vreo limitare. Un lucru este clar si acela este ca sunt puturoase

• Apreciez 1
  • Displace 4
  • Moderator
Publicat

Ce tare! Masina inca in rodaj si tu ii dai forja... Te asteptam aici peste vreo 2 ani sa postezi ca ti-a picat turbina sau altele! Asa imi plac soferache astia care fac experimente pe masinile de serviciu...

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

... si care pe deasupra mai recunosc si singurei in aria publica, politisti fiind ca au incalcat legea cu masina de politie. Bravo  :good:

Sau poate a prins cand se deplasa la 112 pe autostrada cu girofarul si sirena lipsa.

Constientizati si voi din cand in cand ca e spatiu public aici.

Modificat de Ben
Publicat

A primit si sectia mea doua masini noi, in sfarsit ... nu am avut ocazia inca sa conduc vreuna, ajungand de circa 2 ore pe raza de competenta...

Personal imi place cum arata noul Logan. Mai ales botul, care e foarte voluminos si impunator. Da impresia ca sub capota e ditamai motorul , dar surpriza... il stiti si voi pe micutul 1.2 care trage din greu... Rampa nu, doar inscriptia cu Politia. In interior, e frumos. Aspect nou, miros de nou. AC, servo, geamuri electrice, deh.. in sfarsit, dotari minime. Oricum, lumea de prin comuna se uita cam asa :shock:  dar si asa :wub:  parca vroiai copiii sa se apropie de el sa-si faca poze :))

Oricum.. ma bucur ca la postul unde lucrez eu ne-a ramas Loganul vechi, pe care nu trebuie sa-l mai impartim cu nimeni. Benzina sa fie.

• Membru
Publicat

Am revenit azi din concediu, si pe drumul catre Bucuresti, am avut placerea sa intalnesc foarte multe loganuri noi, cu numere provizorii si girofar albastru ce mergeau spre Moldova. Banuiesc ca sunt pentru servicii, deoarece nu erau inscriptionate. 

Publicat

In Satu Mare pana in anul 1992 ( si înainte de 1989 ) pe mașinile de poliție de patrulare existau doua sisteme sonore. ADA 02 cu difuzor TOA si 2 bucati clacson bosch pe doua tonalitati cu releu. Probabilitatea ca cele doua sisteme sa se strice simultan era extrem de mica, având pe autospeciala tot timpul minim un sistem functional. Sa nu uitam condițiile de trafic de atunci si cele din prezent.

• Moderator
Publicat

Guardpsg....ce n-as da sa pun mana pe un set de claxoane din acelea!

• Membru
Publicat

Te asteptam aici peste vreo 2 ani sa postezi ca ti-a picat turbina sau altele!

Turbina? :))

Buna asta!

• Membru
Publicat (modificat)

Intre timp, presa ne ia peste picior:

1. https://www.facebook.com/ChristianSabbaghOficial/videos/637870416357590/?fref=nf

2.http://www.evz.ro/ca-in-bancurile-cu-militieni-politistii-fac-cheta-ca-sa-isi-cumpere-girofaruri-din-obor.html

EXCLUSIV EVZ. Ca în bancurile cu milițieni : CULMEA DOTĂRII. Polițiștii fac chetă ca să își cumpere GIROFARURI DE PLASTIC, din Obor

Noile autoturisme Dacia Logan achiziționate de Ministerul de Interne nu au fost prevăzute cu rampe luminoase. Din această cauză, agenții de la Ordine Publică și de la Rutieră nu pot urmări infractorii.

Mult lăudatele mașini cu care au fost dotate structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au o problemă: nu au fost prevăzute cu girofaruri. Le putem vedea atât prin București, cât și prin județe. O bună parte sunt destinate serviciilor operative, gen Serviciul Omoruri sau Economic, care nu ar necesita sistemul de lumini. Însă, multe autospeciale primite de la MAI au fost repartizate de către șefii inspectoratelor județene de poliție sau din Poliția Capitalei la Rutieră și la Ordine Publică, servicii la care mașinile trebuie să fie echipate cu rampe de lumini și sirene pentru a putea să se deplaseze la o sesizare 112, în misiune. „Contractul de achiziție a fost încheiat la sfârșitul anului 2014 și a fost semnat de responsabili MAI de la direcțiile Logistic, Finandciar și Juridic care au omis să precizeze că pe autospeciale se poate amplasa girofarul și sistemul acustic”, susține Cosmin Andreica, de la Sindicatului Național al Agenților de P o l i ț i e (SNAP).

În lipsa girofarurilor, polițiștii nu pot trece pe roșu și nici nu pot trage pe dreapta vreun șofer pentru că ar încălca legea privind circulația pe drumurile publice care prevede folosirea, doar în misiuni, a semnalelor acustice și luminoase.

Drept ur mare, polițiștii care patrulează cu ele sunt nevoiți să apeleze la diferite artificii. „Unii p o l i ț i ș t i care patrulează cu astfel de autospeciale au fost puși de șefi să facă chetă și să cumpere girofaruri din plastic, de la tarabele din Piața Obor. Unul, de fabricație chinezescă, s-a topit atunci când a fost pus în funcțiune. Montarea lor este ilegală, pentru că trebuie să fie autorizate”, a declarat Cosmin Andreica.

IGPR: „MAI a încheiat contractul”

Sindicaliștii susțin că rampele nici nu au fost prevăzute în documentele de achiziții ale MAI. Drept urmare, girofarurile nu pot fi montate de la alte mașini mai vechi sau la service-ul MAI, fiindcă ar ieși din garanție. „Fiecare mașină poate fi colantată cu inscripția: Poliția Română. Însă, montarea rampelor se poate face la reprezentanțele Dacia, doar pe banii unității de poliție sau a polițiștilor”, a mai adăugat Andreica.

Modificat de DannyBAD
  • Membru
Publicat

E destept foc Andreica asta. Saracul de el stie ce spune cand face afirmatia ca au devenit girofarurile marfuri de contrabanda  :wacko: si asta pt ca cererea foarte mare a venit din partea politistilor? Deci, unul sarac cu duhul ar putea interpreta ca politistii incurajeaza contrabanda. Bravo, bai Andreica! Esti foarte desptept  :good: Din pacate mai vorbesti si in numele politistilor.

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Sa ne asteptam la dume de genul "Cum sa scapi de amenda: ii ceri politistului sa-ti arate ca are rampa omologata" sau ca nu te poate opri Politia in trafic daca nu are rampa omologata ? :))

Modificat de Constantin24
  • Apreciez 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Mda..ipocrizia asta n-ai ce face!Se pare ca unora le place sa comenteze doar pe langa subiect si nu-i intereseaza care este de fapt esenta si scopul urmarit,iar  apoi sa jigneasc fara ca sa cunosca persoana!Asta este ...n-avem cum sa fim toti la fel de destepti din pacate!Scuze pentru off topic!

Modificat de cipri83
  • Apreciez 2
  • Displace 5
  • Membru
Publicat (modificat)

My friend, incearca sa inveti sensul cuvantului "ipocrizie" pt ca ce ai scris tu pe acolo nu defineste ipocrizia. Eu inteleg ca incerci sa faci o aluzie la o postare de-a mea de la ultima noastra discutie, dar nu prea ai bunghit-o.

Oricum ai un 10 de la mine pt efort.  :good:

E bine de stiut ca tie ti se pare in regula cum a considerat nea Andreica sa prezinte aceasta problema - girofarurile sunt produse de contrabanda :wacko: si asta pt ca e cerere mare din partea politistilor. Astea sunt cuvintele lui, asta a scos el pe gura, asa a prezentat problema. Ti se pare in regula? Poti sa faci diferenta intre scop si mijlocul prin care iti atingi scopul? Sau sa ma astept la urmatoarea postare sa arunci cuvinte aiurea in propozitie? Nu trebuie sa cunosti persoana ca sa iti dai seama ca scoate prostii pe gura, asa cum nu trebuie sa te cunosc pe tine ca sa-mi dau seama ca nu prea le ai cu semantica.

Mai exerseaza la finetea ironiei prin apropouri ca nu prea iti ies. 

Modificat de Ben
  • Apreciez 2
  • Displace 7

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.