Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Avem masini confiscate, noi,care zac prin parcurile auto si ruginesc. Sunt masini care au o vechime si de 10 ani in parcurile auto. Chiar este asa de greu ca sa se faca ceva sa le putem folosi? In alte tari acest tip de masini sunt folosite la flagranturi deoarece nu sunt inscriptionate.

• Apreciez 3
Publicat

S-a pus acum cateva zile intr-o conferinta, problema masinilor confiscate (acelasi lucru am spus si noi @DanielConstantin).  Dl. chestor de poliţie Florea Oprea, subsecretar de stat din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, a luat la cunostiinta de acest lucru, a promis ca va analiza si discuta acesta problema si daca se va putea, va emite o lege in acest sens.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Mâine dimineață, în jurul orelor 08:00, va avea loc, pe platoul din fața M.A.I. ceremonia de înmânare a cheilor celor 450 de Dacia Duster care vor intra în dotarea acestuia, înmânare ce se va face de însuși ministrul Oprea.

Până aici toate bune și frumoase însă, acestea nu sunt inscripționate, nu au niciun fel de dotare, sunt cum sunt aduse de la Pitești, nu toate merg în dotarea poliției iar ca să vă faceți o idee, Poliția Capitalei vă beneficia de doar 12 bucăți în condițiile în care numai Brigada Rutieră ar avea nevoie de minim 50 dar va primi doar una singură.

Revin cu amănunte mâine după ceremonie.

Totuși, nu vă faceți iluzii că vom patrula în mașini noi prea curând.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Recepție autoturisme Dacia Duster pentru structurile operative ale M.A.I.

Miercuri, 5 noiembrie a.c., ora 9.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența primului ministru Victor PONTA și a viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, vor sosi primele autoturisme Dacia Duster achiziționate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, care vor fi predate structurilor operative ale MAI.

Flux de ştiri al M.A.I.

Publicat (modificat)

Un pas inainte! Fara sa fiu rautacios  de inscriptionare si dotarea cu rampa pentru semnale luminoase si acustice cine se ocupa?se vor gasi alte fonduri???

Modificat de s3rgiu
Publicat

Nu se ocupă nimeni.

Mașinile nu vor fi inscripționate și nici rampă nu vor avea.

Nu sunt destinate patrulării.

Au motoare de 1,6 benzină și 77 KW, 4x4 iar ca model sunt Laureate și toate au numere de MAI.

Am înțeles că merg pe la judiciar.

Din spusele ministrului Oprea, se intenționează achiziționarea a peste 5000 de bucăți iar premierul Ponta a spus că vor fi producție autohtonă.

La începutul anului viitor vor veni circa 1800 de bucăți destinate muncii operative, așa cum o știm cei mai mulți.

Publicat

Cu motor de 1,6, pe benzina, si un consum de 11-12 litri/100 km in oras sa tot patrulezi! Mult mai indicat era motorul de 1,5 litri, pe motorina, cu un consum de 6-7 litri/100 km in oras. Daca si cele 5.000 vor fi tot asa, mai bine nu. Nu o sa avem carburant pentru ele!

Ce sa faci la Judiciar cu autospeciale cu numere de MAI? Supravegheri operative?

• Moderator
Publicat

Asa se întâmplă când pe sus ajung să ne conducă niste "politisti doar cu numele", ce nu au iesit în viata lor în teren, care nu au prins un hot în toată cariera fulminantă, nu au făcut o investigatie, un filaj, o supraveghere operativă, nu au deschis un MS, DUI, etc ... Ne pomenim cu masini pentru judiciar, crimă sau fraude având numere cu MAI. Avem pe acolo pe sus, prin ministerul ăla numai habarnisti.

Publicat

Sache, nu știu ce să-ți răspund vizavi de motorizare.

Sunt alții plătiți să gândească și chiar pe bani mulți. Ce m-a surprins la ele este faptul că, cu toate că au 6 trepte, îți cere treapta superioară foarte repede și ajungi să-i dai a 5-a la 70 km/h.

Păi la a 6-a, în condițiile astea, am 90 km/h.

Numărul de MAI, după cum știi, este de înregistrare însă îi poți atribui oricând număr de înmatriculare. Nu e obligatoriu să-l aibe de MAI.

Nu asta este problema.

Așa că... Prin primăvară, cred, vor veni mașini, în operativ, în adevăratul sens al cuvântului, care vor fi și vizibile pe străzi. Până atunci ne vom chinui tot cu actualele pe care suntem forțați de împrejurări să le reparăm pe barba noastră.

• Apreciez 2
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Acuma, ce sa mai zici,ministerul se ocupa de problema dotarii cu autospeciale...praf in ochii fraierilor si cam atat!!! Pun pariu ca toate Dusterele sunt de culoare alba :doh: !!!!

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Oficialii MAI isi cer scuze ca nu au tinut cont de simturile tale cromatice la alegerea masinilor. Se pare ca nici cotiere nu au pus pt tine, iar jentile din pacate nu sunt OZ.

Modificat de Ben
  • Apreciez 2
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Nu trebuia sa se tina cont de simturile mele cromatice ci doar de  eficienta in munca...Pastreaza mistourile pentru tine.

Publicat

Nu sunt toate albe. Mai sunt si bleumarin dar alea sunt altei structuri.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Sunt alții plătiți să gândească și chiar pe bani mulți.

Din pacate, ai dreptate! Nu isi justifica salariile sau salariile de merit sau de excelenta pe care le au marea majoritate a celor care se ocupa de achizitii.

Ce m-a surprins la ele este faptul că, cu toate că au 6 trepte, îți cere treapta superioară foarte repede și ajungi să-i dai a 5-a la 70 km/h.

Păi la a 6-a, în condițiile astea, am 90 km/h.

Asa cum am mai postat treapta unu este demultiplicata scurt, simuland practic un reductor, foarte folositor in teren accidentat, la urcarea rampelor si coborarea pantelor. Cu motorizarea de 1,5 litri, pe motorina, cutia cu sase trepte este mai bine pusa in valoare.

Numărul de MAI, după cum știi, este de înregistrare însă îi poți atribui oricând număr de înmatriculare. Nu e obligatoriu să-l aibe de MAI.

Nu asta este problema.

Este o problema de care ne-am lovit in urma cu ceva timp. Structura la care lucram la momentul respectiv a primit un autoturism pentru munca operativa cu numar de MAI si abia dupa aproape un an am reusit sa primim si numar de inmatriculare pentru ca ipj-ul nu avea bani pentru inmatriculare si nici nu a fost de acord sa suportam noi cheltuielile. Evitam sa folosim aceasta masina din cauza numarului de inregistrare de MAI.

Așa că... Prin primăvară, cred, vor veni mașini, în operativ, în adevăratul sens al cuvântului, care vor fi și vizibile pe străzi. Până atunci ne vom chinui tot cu actualele pe care suntem forțați de împrejurări să le reparăm pe barba noastră.

In primavara carui an? In 2015 nu sunt alegeri!

Vor fi vizibile pe strazi?! Cine o sa le conduca? Cel putin la noi, situatia este grava. Lipsa de personal se reseminte foarte mult, in special in perioada concediilor si in week-end. Cu doua-trei patrule pe schimb, si ale mixte, sa tot faci munca de politie, intr-un oras cu peste 110.000 de locuitori.

Dupa trei-patru ani, tot noi le vom repara si pe cele care vor fi aduse. Daca intretinerea tehnica a autospecialelor ar fi facuta in mod profesionist acestea ar putea fi folosite un timp mai indelungat in conditii de siguranta pentru cei care le folosesc, dar si pentru ceilalti participanti la traficul rutier. Este relativ usor sa cumperi masini noi, dar la intretinerea lor ulterioara se gandeste cineva. Se gandeste cineva daca vom avea carburant pentru acestea si, implicit, la ce consum au?

De ce sa cumperi masini 4x4 care vor fi folosite doar in oras? De ce sa platesti mai mult pentru un sistem pe care nu il vei folosi? Cei din MAI ar trebui sa tina cont de ceea ce este nevoie pentru fiecare structura.

• Apreciez 1
Publicat

O noua autospeciala in colectia Grupei de accidente din IPJ Ilfov !!! 

Împortatorul oficial Volvo în România, a încheiat un parteneriat cu Polița Rutieră Română, prin care susține campania “Alege Viața!”.

Astfel, pentru o perioadă de șase luni, Poliția Rutieră Română va beneficia de un model Volvo V60 Ocean Race pus la dispoziție de EIT Form Auto. Cu o motorizare diesel de 2,0 litri, ce dezvoltă 136 de cai-putere și un moment motor de 350 Nm, modelul Volvo V60 pus la dispoziția Poliției Rutiere Române are un consum mediu de numai 4,9 l/100 km, dar și o serie de echipamente de siguranță de excepție.

Prețul de listă al modelului Volvo V60 Ocean Race oferit spre folosință Poliției Rutiere Române este de 46.833 euro, cu TVA.

http://www.topgear.ro/galerie/volvo-sustine-campania-alege-viata

Publicat (modificat)

Colina Motors, distribuitor autorizat Hyundai, a oferit recent Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, spre testare, o unitate Hyundai Elantra facelift, în cadrul unei ceremonii de predare desfăşurate la showroom-ul din şos. Olteniţei nr. 181, Popeşti-Leordeni.

Autoturismul echipat cu motor de 1.6 litri MPi va fi utilizat de către Poliţia Rutieră din cadrul oraşului Popeşti-Leordeni în actiuni specifice, pe o perioadă de cinci luni, cu posibilitatea prelungirii acestui parteneriat. Noul model Hyundai va putea fi întâlnit frecvent în perioada sezonului estival şi pe Autostrada Bucureşti-Constanţa în cadrul acţiunilor de monitorizare a traficului, prevenire a accidentelor rutiere şi intervenţie realizate de către Poliţia Rutieră.

Modelul Hyundai Elantra poarta însemnele Poliţiei Rutiere şi este echipat cu aparatură specifică: rampă luminoasă, sirenă, staţii de emisie-recepţie TETRA (TErrestrial Trunked RAdio), aparat etilotest.

Si tot la IPJ Ilfov Politia Rutiera Popesti Leordeni http://www.motormania.ro/2014/06/04/comunicat-colina-motors-a-oferit-o-unitate-hyundai-elantra-facelift-politiei-rutiere-ilfov/

Modificat de Catalin
Te rog nu mai posta doar link-uri. Sunt multe situaţii în care acestea după o vreme nu mai sunt active. De aceea e bine să postezi un măcar un minim rezumat.
  • 2 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

DACIA VECHE în care au murit cei doi polițiști constănțeni era DATĂ LA CASAT

Acuzaţii grave în cazul accidentului de ieri în care doi poliţişti de la Transporturi Navale Hârşova şi-au pierdut viaţa. Dacia care le servea drept maşină de serviciu fusese iniţial dată la casat. A fost însă repusă în uz şi dată celor doi oameni ai legii care o reparau pe banii lor. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui pe ţară al sindicatului poliţiştilor, Dumitru Coarnă.

Accidentul în care și-au pierdut viața ieri după-amiază șeful postului de poliție Transporturi Navale Hârșova, Sorin Laurențiu Rădulescu și adjunctul acestuia, Liviu Gabriel Bălosu, ridică multe semne de întrebare. Nu se știe încă, la acest moment, dacă este vorba de neatenția polițistului care se afla la volan sau dacă, pur și simplu, mașina veche avea o defecțiune, astfel încât șoferul nu a putut frâna la timp. Un martor a postat pe facebook o poză de la accidentul produs între Bordușani și Cegani.

În imagine se vede autoturismul vechi, strivit sub roțile autobuzului, în care cei doi oameni ai legii nu au avut nicio șansă. În zecile de comentarii postate la știrea privind accidentul pe site-ul nostru, cei care au vizionat-o sunt de părere că uzura mașinii le-a adus moartea polițiștilor.

Oamenii legii care au murit în misiune aveau 20 de ani vechime în poliție. Ambii aveau 40 de ani și se aflau practic la jumătatea carierei, iar colegii spun că erau de un profesionalism desăvârșit. Nu doar soțiile îi plâng: de ieri, doi băieți de 4 și 9 ani nu mai au cui să spună „tată”.

Cei care i-au cunoscut sunt în stare de șoc. Trupurile celor doi polițiști au fost ridicate astăzi de la morga spitalului din Fetești. Familiile vor primi sprijin din partea sindicatului polițiștilor pentru a-i înmormânta, dar și compensațiile bănești la care au dreptul urmașii polițistilor care mor în misiune.

http://www.reporterntv.ro/stire/dacia-veche-in-care-au-murit-cei-doi-politisti-constanteni-era-data-la-casat

Daca erau intr-unul din noile Dustere, repartizate la toti puhavii, oare ar fi fost alta situatie?

Pe seful de post am apucat sa-l cunosc la un curs la ISOP anul trecut. Odihneasca-se-n pace. 

Modificat de Ben
Publicat

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!

Cred ca ar fi avut sanse de supravietuire daca s-ar fi aflat intr-un Duster.

Dupa acest accident groaznic, cei de la Logistica ne-au cerut rapoarte privind starea tehnica a autospecialelor din dotare: ce defectiuni au, ce le lipseste. Anterior s-au mai facut rapoarte, dar nu au fost luate in seama, "din lipsa de bani" sau de interes? Se uita un singur lucru: peste 90% din autospecialele ipj-ului nostru au termenul de casare depasit de mult!

Publicat
PREDARE DE AUTOTURISME DACIA LOGAN CĂTRE POLIŢIA CAPITALEI

Vineri, 9 ianuarie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a fost predat, către Poliția Capitalei, primul lot de autoturisme Dacia Logan achiziționate în cadrul celei de a doua etape a procesului de reînnoire a parcului auto al M.A.I.

În discursul său, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat faptul că, în actualul context generat de evenimentele tragice din Franța, orice investiție în sistemul de siguranță și securitate este justificată și mai necesară ca oricând, iar îmbunătățirea logisticii forțelor de ordine este un obiectiv prioritar pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Redăm, în continuare, alocuțiunea domnului Gabriel OPREA, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne.

”Vreau să mulțumesc tuturor polițiștilor, tuturor celor care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne și care în aceste săptămâni au fost de serviciu și și-au făcut datoria așa cum se cuvine, fie în misiuni de ordine publică cu prilejul Crăciunului, Revelionului, fie când au acționat în stradă pentru ajutorarea cetățenilor și pentru a  preveni situațiile  de urgență.

Știu că a fost o perioadă grea pentru noi toți, plină de misiuni, dar la Ministerul Afacerilor Interne asta înseamnă normalitatea – să fii permanent în serviciul public, să muncești zi de zi pentru siguranța și securitatea cetățenilor.

De aceea, am vrut să vă mulțumesc astăzi și să vă pun la dispoziție un lot  de autospeciale care să vă ajute în  munca dumneavoastră operativă.

Odată cu recepționarea acestor autoturisme Dacia Logan, începem, practic, etapa a doua a procesului de reînnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne, unul dintre cele mai ambițioase proiecte pe care împreună   le-am propus ca obiectiv al acestui an.

Așa cum spuneam și cu alte ocazii, este o mândrie că am reușit - împreună cu dumneavoastră, colegii mei, și cu sprijinul Guvernului României și al Primului ministru Victor Ponta - să ducem mai departe acest proiect atât de necesar pentru Ministerul Afacerilor Interne și dumneavoastră știți cel mai bine, pentru că dumneavoastră sunteți în stradă.

Prima etapă a reînnoirii parcului auto s-a încheiat în luna noiembrie a anului 2014, când am predat cele 450 de autospeciale Dacia Duster destinate muncii operative.

Acum suntem deja în etapa a doua, asta înseamnă alte 2.879 de autoturisme, dintre care 2.341 destinate Poliției Române.

Astăzi, aceste autospeciale sunt destinate Poliției Capitalei – cea mai mare unitate a Poliției Române, care supraveghează, ajută și asigură siguranța celor peste 2 milioane de bucureșteni.

Începând de acum, în fiecare lună, până în luna aprilie, vom recepționa în etape, întreg lotul de peste 2.800 de autospeciale, care vor fi destinate tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Jandarmerie, Poliție și Pompieri.

Totodată, în această lună vom începe procedurile de achiziție pentru alte mijloace de mobilitate în valoare de 20 de milioane de euro, din veniturile proprii ale ministerului.

Cer inspectorului general al Poliției Române și șefului Poliției Capitalei - ca  în scurt timp - aceste autoturisme dedicate muncii operative să se găsească în stradă, în patrulare, în misiuni de ordine publică sau de combatere a criminalității.

Mă aștept, și cred că sunt în asentimentul tuturor românilor, al bucureștenilor, ca eficiența muncii de poliție să se simtă, să crească simțitor și, astfel, și nivelul de siguranță al cetățenilor Capitalei.

Ne-am bătut împreună, în sensul bun al cuvântului, ne-am ținut de cuvânt. Acum, stimați colegi, este  rândul dumneavoastră să vă respectați  angajamentul de a crește performanța și eficiența muncii.

Autospecialele pe care le recepționați astăzi sunt Logan Ambiance, iar prețul de achiziție este de aproximativ 7.800 de euro bucata. Fiecare mașină are anvelope de iarnă, astfel încât pot fi utilizate chiar de astăzi, chiar de acum în munca operativă de poliție.

Ultimele evenimente tragice din Franța au demonstrat că orice investiție în sistemul de siguranță și securitate este justificată și este mai necesară ca oricând.

Exacerbarea riscurilor la adresa securității cetățenilor impune un răspuns ca atare din partea instituțiilor statului cu atribuții în ordinea și siguranța publică.

De la tragicul eveniment de miercuri, fiecare dintre noi trebuie să privim cu mai multă responsabilitate prioritățile pe care le avem, iar îmbunătățirea logisticii forțelor de ordine din România este pentru mine un obiectiv important al acestui an.

Am toată considerația pentru cei care sunt responsabili pentru siguranța și securitatea românilor și, de aceea, vom face împreună tot ceea ce depinde de noi pentru ca militarii și polițiștii să aibă tot ceea ce le este necesar pentru îndeplinirea misiunilor.

Anul trecut am făcut împreună lucruri importante. A fost, însă, doar un început pentru a trece la normalitate a ceea ce înseamnă întărirea statului de drept, a instituțiilor din domeniul siguranței și securității naționale.

Iar acest obiectiv rămâne prioritar pentru Ministerul Afacerilor Interne.
Stimați colegi, vreau să vă urez la început de nou an La Mulți Ani și mult succes în misiunile dumneavoastră.

La evenimentul care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne au participat secretarii de stat și conducătorii direcțiilor centrale din M.A.I., șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă și comanda Poliției Capitalei.   

Sursa: MAI

post-2-0-44489200-1420815087_thumb.jpg post-2-0-19420700-1420815097_thumb.jpg

Publicat

Chiar era nevoie de atata circ pentru predarea unor autoturisme de doi lei. Fara A.C., fara proiectoare de ceata si cu un motor anemic de 1,2 litri, de 75 C.P. Parca au intrat in dotare niste modele Porsche sau BMW. In tarile civilizate tot asa se procedeaza?

• Membru
Publicat

Devine penibila treaba cu manifestarile astea. Sunt bine-venite, nu zice nimeni altceva, dar parca mai avem un pic si facem o parada cu [cenzurat] dat si pt niste imprimante. Bine, omul e non stop in campanie electorala.

• Moderator
Publicat

Nu trebuie să vă mire astfel de parade şi manifestări penibile. 

Să ne amintim puţin ce a făcut stimabilul ministru, imediat după ce a fost numit la interne.

Printre primele OMAI emise de proaspătul ministru la aceea vreme a fost cel prin care a instituit acordarea de plachete comemorative, decoraţii şi alte acareturi de acest gen. Se poate verifica. 

O altă modificare legislativă a fost cea cu acordarea onorului. Dacă vă aduceţi aminte, a fost un scandal cu preşedintele şi cine are dreptul să primească onorul, când garda de jandari a acordat onorul şi premierului iar ulterior şi preşedintelui. Ei bine, după acel episod au fost modificate actele normative, iar acum după cum puteţi vedea primeşte onorul şi ministrul de interne.

Mai mult decât atât, dacă veţi urmări activitatea ministrului veţi observa că are un fetiş în a acorda medalii, plachete şi decoraţii. I-a dat lui Ţiriac şi pe la diverşi consilieri sau consuli ai ambasadelor străine.

Ce s-o mai lungim, omul are o plăcere pentru acest tip de activităţi şi este într-o continuă campanie electorală.

Partea bună este că mai şi face câte ceva. Alţi miniştri nu numai că nu i-a interesat de dotare, ba chiar ne-au tăiat şi salariile.

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Am avut ocazia astazi sa ma urc intr-o masina din "lotul cel nou"

-motor anemic de 1.2

-ABS+ESP

-AC

-geamuri electrice fata

Ca si dotari specifice, la momentul de fata sunt chele, fara mijloace speciale de avertizare sonora, girofarele au fost doar pentru ceremenie, nu sunt incluse.

Sa speram ca le doteaza ulterior.

• Moderator
Publicat

Sunt penibile aceste "ceremonii" de predare a mașinilor. Se intonează și imnul ...

• Moderator
Publicat

Mai lipsea un sobor de popi, ca sa fie tacamul complet...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.