Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Mai degraba este vorba de nepasare.

Daca donau o masina pentru conducerea politiei municipale, a doua zi era inmatriculata!

• Membru
Publicat (modificat)

Eu am cumparat senzorul de acceleratie la "Golan" si nici acum dupa 2 saptamani nu s-a gasit un maistru sa vina sa il monteze, le-am zis sefilor si au zis ca o sa se rezolve, dar dupa la un instructaj ridicau din umeri, ca ei nu stiau ca am cumparat eu senzorul si chiar ar fi vrut ei sa il cumpere sa se rezolve problema.  <_<

Asa ca pe sefi nu ii intereseaza daca nu sunt direct afectati, prostimea poate sa execute serviciul si la pas.

Modificat de DannyBAD
Publicat (modificat)
Poliţia Rutieră Ilfov va folosi timp de cinci luni un automobil Hyundai Elantra facelift. Acesta a fost oferit spre testare de către Colina Motors, distribuitor autorizatModelul primit spre utilizare este dotat cu motor de 1.6 litri benzină şi va putea fi întâlnit frecvent în perioada sezonului estival pe Autostrada Bucureşti-Constanţa în cadrul acţiunilor de monitorizare a traficului şi prevenire a accidentelor rutiere realizate de către Poliţia Rutieră. 

Exemplarul Hyundai Elantra facelift poartă însemnele Poliţiei Rutiere şi este echipat cu aparatură specifică: girofar, sirenă, staţii de emisie-recepţie TETRA şi aparat etilotest. "Siguranţa în trafic reprezintă un aspect foarte important al zilelor noastre, motiv pentru care am demarat parteneriatul cu Poliţia Rutieră Ilfov. Prin intermediul acestuia dorim să sprijinim activităţile de prevenire a accidentelor rutiere. Sperăm ca acesta să fie doar primul pas pe care Colina Motors îl face în colaborare cu Poliţia Rutieră, iar parteneriatul să fie extins şi către alte acţiuni de natură şă sprijine condusul defensiv", a declarat Andra Piţigoi, Director General Colina Motors.

Modificat de Sache
  • Apreciez 2
Publicat

In curand, in dotarea Politiei Romane, vor intra 400 de Dacia Duster. Stie cineva la ce servicii vor fi repartizate?

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

În dotarea Poliţiei Române sau a ministerului? Pentru că dacă intră la minister, acolo sunt mulţi pupăcioşi şi de obicei ajung pe la tot felul de trântori sau paraziţi.

Publicat

In dotarea Politiei Romane. Pupaciosi sunt si in cadrul IGPR-ului, asa ca nu stiu cate vor ajunge in teritoriu. Dar, si in teritoriu sunt destui!

Publicat

De unde stii Sache ca vin astea 400 de bucati? E sursa sigura sau zvon? Intreb, sa nu mi-o iei in nume de rau, pentru ca zvonuri de genul asta se tot aud si nici nu mai stii ce sa crezi.

Am vazut ca si jandarmilor le-au luat niste vw transporter noi. I-am vazut cu ele pe la mitinguri si in patrulare. Un coleg a vazut 8 bucati, acum o saptamana, cum veneau cu ele de pe DN1. Nou noute, cu numere rosii si tipla pe scaune.  Le duceau la unitati.

Ultimul lot de masini a fost acum patru ani, in 2010, cand au venit MCV-urile si toate au intrat in curtea DPR.

Daca ai sursa sigura, intreaba daca vin cu aparatura radar. Daca da, stii unde merg. Daca nu, la OP.

Daca investesc in dustere si nu in loganuri, Politia face o treaba  buna. Avem doua la Bucuresti si arata foarte bine inscriptionate plus ca una este 4x4. E smecherie pe zapada cu ea. Partea proasta este ca-s pentru insotiri si nu pentru munca de zi cu zi.

Pot spune ca in ultima perioada am vazut pe strada exagerat de multe dacii duster, in majoritatea lor inchise la culoare, noi, care cu siguranta apartin unor ministere ori institutii. Foarte multe. Inseamna ca s-a dat drumul la achizitii si asta nu e rau. Plus ca ridicam industria auto romaneasca.

Banuiesc ca vor intra cateva si in curtea IGPR-ului, si la ei este nevoie, dar in mare parte vor ajunge in operativ pentru ca, dupa cum stiti, e criza mare la toate unitatile.

Totusi, 400 este foarte putin. Dar daca este un inceput, este ceva.

Publicat

În data de 10.06.2014, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o întâlnire informală între secretarul de stat, general locotenent magistrat dr. Ilie Botoș și președintele S.N.A.P., Iulian Surugiu. Scopul acestei întâlniri l-a reprezentat clarificarea unor aspecte, atât cu privire la unele proiecte legislative cât și a reglementării unor probleme de sistem.

În acest sens, domnul secretar de stat a făcut următoarele precizări:

- în cursul lunii Iulie se va definitiva ordonanța privind plata orelor lucrate de polițiști în intervalul sâmbetelor, duminicilor și sărbătorilor legale, în intervalul normal al programului de lucru;

- în perioada imediat următoare vor intra în posesia Poliției Române un număr de 400 de autospeciale marca Dacia „Duster” care vor fi repartizate în teritoriu;

- referitor la insuficiența polițiștilor din mediul rural, se va analiza suplimentarea numărului de polițiști;

- referitor la controalele abuzive a șefilor asupra agenților de poliție, în cel mai scurt timp se vor impune norme privind această activitate astfel încât cei care efectueză controlul să fie poarte uniformă, să utilizeze numai autospecialele din dotare și să se afle în timpul orelor de program.

Tot cu această ocazie, s-a readus în discuție faptul că la nivelul I.G.P.R. încă se menține sporul de 50% pentru lucrări de excepție acelorași polițiști care au beneficiat de el din 2009.

sursa: snapromania.ro

• Moderator
Publicat (modificat)

Da, terminologia este corecta: procuror militar

Modificat de CITADELA
  • Apreciez 2
Publicat

Sa traim si sa le vedem.

Acum, intrebarea mea vizavi de aceste masini, ce inteleg ei prin teritoriu? Conform DEX, darea lor pentru utilizare in tara, la IPJ-uri, exceptand capital, ori catre toate structurile OP?

Sa fiu mai exact, sunt curios daca vine vreuna si la Bucuresti.

Publicat

Ilie Botos a fost procurorul general al Romaniei.

Publicat

De unde stii Sache ca vin astea 400 de bucati? E sursa sigura sau zvon? Intreb, sa nu mi-o iei in nume de rau, pentru ca zvonuri de genul asta se tot aud si nici nu mai stii ce sa crezi.

Daca ai sursa sigura, intreaba daca vin cu aparatura radar. Daca da, stii unde merg. Daca nu, la OP.

Daca investesc in dustere si nu in loganuri, Politia face o treaba  buna. Avem doua la Bucuresti si arata foarte bine inscriptionate plus ca una este 4x4. E smecherie pe zapada cu ea. Partea proasta este ca-s pentru insotiri si nu pentru munca de zi cu zi.

Pot spune ca in ultima perioada am vazut pe strada exagerat de multe dacii duster, in majoritatea lor inchise la culoare, noi, care cu siguranta apartin unor ministere ori institutii. Foarte multe. Inseamna ca s-a dat drumul la achizitii si asta nu e rau. Plus ca ridicam industria auto romaneasca.

Banuiesc ca vor intra cateva si in curtea IGPR-ului, si la ei este nevoie, dar in mare parte vor ajunge in operativ pentru ca, dupa cum stiti, e criza mare la toate unitatile.

Totusi, 400 este foarte putin. Dar daca este un inceput, este ceva.

Este sursa sigura! Ulterior, am vazut stirea si pe un site al unui sindicat. Nu stiu la ce structuri vor ajunge pentru ca nu se stabilise nimic, dar, probabil, se vor repartiza la anumite structuri in functie de nevoile fiecarui ipj.

Sunt OK cu sistemul 4x4, dar cu motorizarea Diesel. Avem una pe benzina, iar consumul nu scade sub 11 litri/100 km, la un mers normal.

Ministerele si institutiile publice au trecut la achizitii de autoturisme, in special cele din productia autohtona.

Cu exceptia a circa 10 autoturisme, toate celelalte autovehicule ale ipj-ului nostru au depasit normele de casare.

400 de autoturisme noi ar ajunge doar pentru un ipj. Sa speram ca este doar inceputul!

Publicat

Eu am citit, tot pe site-ul celor de la SNAP cum ca, la fel, in urma unei asemenea intalniri intre conducerea MAI si cei de la sindicat, ca se demareaza procedura de achizitionare a 5000 de autospeciale destinate operativului si, pe langa asta, la bilantul MAI pe 2013, uitandu-ma pe internet, am vazut discursul actualului ministru Oprea, postat de TVR, care pe langa alte lucruri, a spus si el ca se demareaza procedura de achizitionare a acestor 5000 de masini. Am inteles ca s-au alocat cateva zeci de milioane de euro de la buget pentru asta.

Acum ce sa zic? Astea 400 or fi inceputul pentru ca este foarte adevarat, sunt extraordinar de putine pentru nevoile zilnice (In Bucuresti, numai la Brigada Rutiera ne-ar trebui vreo 150, basca toate cele 25 de sectii de politie de OP din capitala, per total cam o mie si ceva, numai pentru Bucuresti) mai ales ca nu s-a mai facut o revigorare in sensul asta din 2010 de cand au fost aduse MCV-urile pentru Circulatie care, 500 de bucati fiind toate, au acoperit doar o parte a nevoilor acestei structuri.

In 2006 cand au fost aduse loganurile, primele, s-au luat, la fel cum se zvoneste ca se intentioneaza, tot 5000 de ,,unitati,,.

Atunci, cei de la achizitii, au optat si pentru un lot de ,,nescrise,, ,cu aparatura radar, foarte bune si foarte eficiente,  lucru ce cred ca daca s-ar achizitiona iarasi 5000 de bucati, cele neinscriptionate nu vor figura pe lista de prioritati.

Cica trebuie sa se stea neaparat la vedere. Un fel de momaie pentru ciori. Metaforic vorbind, nici alea nu se mai sperie. Acum te ameninta cu tupeu pentru ca te stie de, cum te vrea conducerea, momaie.

In fine. Multumesc pentru lamuriri Sache si dupa cum spuneam, sa vina astea 400 de masini, pentru inceput si... Sa speram ca vor mai veni pana la 5000 cu totul.

Daca altceva nu ti se ofera, macar de masini mai acatarii sa avem parte.

Cu siguranta, ce se va achizitiona, vor avea motoare diesel. Si astea de la Bucuresti tot diesel sunt.

Toate bune tuturor colegilor!

Publicat
Poate cu ocazia repartizarilor se vor avea in vedere punctual necesitatile si lipsurile de pina acum.
Ditribuirea, in general pe anumite structuri, nu reflecta adevaratele nevoi.
La nivel local difera dotarea, situatia operativa,intinderea zonei de competenta, etc. a structurilor similare.
  • 2 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Ministerul Afacerilor Interne ar putea beneficia, la următoarea rectificare bugetară, de circa 31 de milioane de euro pentru achiziţionare de autovehicule cu dotări speciale destinate muncii operative, iar alte 450 de autospeciale vor intra în dotarea instituţiei din octombrie, prin programul Rabla.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunţat, joi, că vicepremierul Gabriel Oprea a început demersurile necesare pentru aprobarea utilizării, cu ocazia rectificării bugetare, a aproximativ 31 de milioane de euro, sumă provenită din venituri proprii, ce ar urma să fie utilizată pentru achiziţionarea de autovehicule cu dotări speciale destinate muncii operative. Potrivit estimărilor făcute de MAI, cu această sumă ar putea fi cumpărate între 4.000 şi 5.000 de autovehicule. Alte 450 de autospeciale ar urma să intre în dotarea MAI din octombrie, prin programul Rabla, la care ministerul a aplicat în acest an. mediafax.ro

http://www.replicaonline.ro/ministerul-de-interne-ar-putea-primi-31-de-milioane-de-euro-la-rectificarea-bugetara-pentru-achizitia-de-autovehicule-187303/

Din calculul meu, din 31 de mil de euro, daca vrei sa iei 4000 de auto, trebuie sa dai undeva la 7700 pe bucata. Daca informatia e reala, sunt curios ce pot lua din banii astia.

• Membru
Publicat

Logan troaca. 7000 de euro masina  - 1000 euro voucher = 6000 euro. Pana la 7700 - rampa, statie si ciubucareala.

• Membru
Publicat

Cateva limuzine full-option pt sefuti si daca mai raman bani,luam si Logan, varianta "cheala", (a se citi: autospeciala)

Publicat

...Alte 450 de autospeciale ar urma să intre în dotarea MAI din octombrie, prin programul Rabla, la care ministerul a aplicat în acest an.

Din calculul meu, din 31 de mil de euro, daca vrei sa iei 4000 de auto, trebuie sa dai undeva la 7700 pe bucata. Daca informatia e reala, sunt curios ce pot lua din banii astia.

Am verificat pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, dar MAI nu apare in lista proprietarilor-persoane juridice/institutii publice care au aplicat pentru Programul de stimulare a innoirii parcului auto national, lista ce a fost publicata la data de 11.09.2014. Totusi, a fost aprobata prelungirea sesiunii de inscriere pana la data de 30.09.2014. MAI a aplicat sau doreste sa aplice?

La circa 8.000 de euro vor cumpara, ca si in anul 2006, modelul Logan in echiparea standard sau, mai corect spus, in varianta de echipare Acces, ce are un pret de lista, cu TVA, de 6.990 Euro. Asta pentru cei de rand, pentru ceilalti, probabil, vor cumpara modelul Duster Laureate.

Publicat

Cele 450 de Dustere care zice-se ca vor intra in dotarea M.A.I. (nu a politiei)  luna viitoare, se sustine, din partea celor care le achizitioneaza, ca au aer conditionat. Ca atare, mai mult ca sigur sunt Laureate si 1.5 dci. In acest caz, modelul in sine costa 14.800 euro. Cel de 90 hp si 4x2 pentru ca nu cred ca vor opta pentru 4x4 cu 110 hp pentru 17.100 euro. Acum punem in discutie ”dotarile” care pentru OP constau in rampa, statie si colant cu insemne aplicate pe partile laterale. Astea cat sa coste? 3.500 euro maxim.

Pentru Rutiera se mai monteaza in plus aparatura radar care sincer sa fiu, nu stiu la cat s-ar putea ridica.  Inca 5.000 in plus sa zicem. Deci cu totul nu ar trebui sa sara de 23-25.000 de euro.

Dotarea autospecialelor de politie din Romania este una destul de precara comparative cu cele din America, spre exemplu, unde kit-ul ”luminos” constine stroboscoape pana si pentru semnalizatoarele de pe aripi.

MCV-rile, la vremea lor, pretul le era de 33.000 de euro cu tot ce ”aveau” pe ele in conditiile in care modelul ”civil” costa 11.000 de euro.  

Restul de 4.500, care vor veni in ”transe” incepand cu februarie 2015, dupa cum se preconizeaza, nu se stie ce tip pentru ca marca mai mult ca sigur va fi Dacia.

Probabil ca este prematur sa ne pronuntam pe costuriel de achizitie in materie de mijloace de locomotie fara a sti prioritatile ministerului.

Si campania asta electorala isi are rostul ei si la cum se pune problema, te astepti la oricine sa se faca frate cu dracul iar noi sa ramane tot pe mal!

Nu mai bine asteptam sa vedem ce-o fi?

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Sunt curios să văd câte dintre cele 450 Dustere vor ajunge la Poliţia Română. Vom vdea cât de curând.

Publicat

Din câte se aude toate vor intra în dotarea poliției.

4x4? O noutate și mai ales o veste bună având în vedere că iarna este aproape iar patrularea iarna, așa cum știm cu toții, este o corvoadă și un mare risc cu dotarea actuală.

Ministerul încheie contract cu Renault?

Păi... Nu cu Dacia?

Eu ce să-nțeleg, din declarația de presă a doamnei purtător de cuvânt, că vor aduce și Renault?

Nu știu cine i-a scris doamnei cele anunțate dar ultima parte a comunicatului, partea cu cele 2800 de mașini noi, n-am înțeles-o mai deloc cu toate că am ascultat-o de mai multe ori.

Vin acum 450 și se vor contracta altele 2800 luna asta iar din cauza formalităților obligatorii primul lot va intra în dotarea ministerului până la sfârșitul anului?

Zău că n-am înțeles mare lucru.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.