Jump to content
POLITISTI.ro

Iubita imi este hartuita/amenintata.

Deian

Recommended Posts

Buna seara.

Iubita mea este hartuita si amenintata de catre un tip de ceva vreme. Ii trimite mesaje, stie tot timpul unde este, o ameninta ca o prinde si o bate sau o violeaza. Ea locuieste singura, parintii ei fiind divortati, iar mama sa, cea cu care locuieste in mod normal, este plecata la munca in strainatate. In schimbul incetarii acestor acte de hartuire, ii cere bani.

Locuim intr-un oras relativ mic, unde "interlopii" se gasesc la toate colturile, majoritatea cunoscandu-se cu unii politisti, motiv pentru care exista si teama de a apela la ajutorul politiei.

Au fost prea multe cazuri in care baieti care aveau mainile murdare, fie de sange, fie de droguri, au scapat curati ca lacrima, fie pe baza unor pile, fie in urma "achitarii" datoriei.

Exista intr-adevar si politisti corecti, care-si fac treaba asa cum trebuie, si am avut onoarea sa cunosc un numar destul de mare de astfel de oameni.

Insa ce pot face acum? Sa iau problema in propriile maini? Si ce rezolv?

-Daca am avantajul de partea mea, il bag in spital, ma da in judecata, platesc amenzi sau fac inchisoare.

-Daca avantajul este de partea lui, ma baga in spital, il dau in judecata, "interlopul" isi aranjeaza ce are de aranjat, si scapa basma curata.

Va rog frumos dati-mi un raspuns, pentru ca o terorizeaza.

Nu-mi spuneti direct sa sun la politie, pentru ca nu eu sunt cel care trebuie sa sune, si ea nu va suna pentru ca stie ce o asteapta in cazul in care el primeste o simpla bataie pe umar.

Am nevoie de indrumare, va rog sa tratati problema cu seriozitate maxima.

O seara placuta va doresc si multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Daca locuieste singura, de ce nu stai cu ea pentru a o proteja, atat cat poti?

De ce nu pui mana pe telefon si raspunzi "tare" celui care o amentinta, facandu-l sa inteleaga ca nu este o femeie singura?

Si... nu in ultimul rand... de ce nu mergeti la Politie impreuna pentru a sesiza aceste aspecte?

• Moderator

Deian,

Aveti mesaje/SMS-uri de la acest individ pe telefon, eventuale inregistrari ale convorbirilor? Daca rapunsul este afirmativ aveti un mare avataj, iar daca raspunsul este negativ trebuie sa te gandesti la posibilitatea colectarii unor asemenea dovezi.

Mai exista si alte persoane (prieteni, cunoscuti, etc.) care sa aiba cunostinta despre aceasta situatie?

El nu o suna, ii trimite mesaje. Eu abia astazi am aflat de toata treaba, mi-a spus totul.

SI nu este o femeie, este inca fata, cel putin din punctul meu de vedere.

Am precizat faptul ca ii este teama sa apeleze la politie tocmai din cauza ca totul se poate rasfrange impotriva ei de 10 ori mai rau.

Da, banuiesc ca are mesaje de la el, mi-a spus telefonic toata treaba pentru ca eram plecat si nu a mai suportat.

Pentru ea e o tema sensibila, nu suntem impreuna de mult timp, si ezita sa-mi spuna toate detaliile pentru ca se simte probabil stanjenita de situatie.

• Moderator

Sa nu stearga mesajele respective si sa-i faca o plangere penala individului, pe care sa o depuna la Parchet. Chiar daca ulterior plangerea o sa ajunga tot la politie, o sa primeasca numar de inregistrare de acolo.

Deian, daca nu sunteti impreuna de mult timp si nu stii lucrurile, fi foarte atent in ce te bagi.... faptul ca ezita sa iti spuna lucruri e posibil sa fie datorat altui fapt decat stanjeneala... ia in calcul si asta inainte sa te arunci cu capul inainte

• Upvote 1

Sa nu stearga mesajele respective si sa-i faca o plangere penala individului, pe care sa o depuna la Parchet. Chiar daca ulterior plangerea o sa ajunga tot la politie, o sa primeasca numar de inregistrare de acolo.

Ii este teama de urmari. Chiar daca el nu va putea pe viitor sa ajunga la ea, ii poate face rau prin intermediul altora.

Deian, daca nu sunteti impreuna de mult timp si nu stii lucrurile, fi foarte atent in ce te bagi.... faptul ca ezita sa iti spuna lucruri e posibil sa fie datorat altui fapt decat stanjeneala... ia in calcul si asta inainte sa te arunci cu capul inainte

Am luat in calcul acest amanunt, si ma bucur foarte multe ca ai pus problema astfel, pentru ca nici eu nu stiu in ce ma bag, si de asta am apelat la acest forum inainte de a actiona in orice fel, fie sa iau problema in mainile mele fie sa apelez la politie.

• Moderator

Totuși este bine să știi că nu polițiștii sunt cei care-i achită și îi lasă liberi pe acești „interlopi de la colț de stradă”.

Incearca sa pui ratiunea inainte si sa vezi despre ce este vorba, sa o ajuti si sa o protejezi atat cat poti / te lasa si in limitele legale. Mai ales ca ai foarte multe necunoscute in fata. A iubi sau a crede ca iubesti pe cineva nu insemna sa fi nesabuit si sa faci vreo prostie.... Incearca sa aduni cat mai multe date, sa analizezi informatiile, sa fi langa ea sa o sprijini moral cel putin si nu ezita sa apelezi la organele de ordine daca este cazul.

• Moderator

Deian, sa ne intelegem de la bun inceput. TU nu poti sa faci plangere in locul iubitei tale. Este alegerea ei daca face sau nu, daca vrea sa scape sau se complace in situatia asta.

Nu exista alta optiune decat plangere scrisa catre autoritatile statului. Noi nu te putem indruma sa-ti faci singur dreptate sau alte sfaturi asemanatoare, pentru ca asta ar insemna sa incalci legea. Nu vei rezolva nimic in acest mod, singura optiune viabila e calea legala.

Daca nu ai incredere in politia din zona ta, nu-i nicio problema poti trimite sesizarea la Bucuresti.

• Upvote 2

sa faca plingere la Parchet, direct si personal sau prin avocat. daca refuza, atunci sa spunem ca nu stii totul :)

in general, adevarul estebundeva la mijloc. cu exceptia celor bolnavi psihic si a cazurilor patalogice, nici unui barbat nu i se pune pata pe o fata fara un istoric "sentimental" in spate. de care tu inca nu ai la cunostinta.

• Upvote 4

• Member

Pai de unde are individul numarul de telefon al fetei, si cum s-a ajuns la situatia asta?

Eu tind sa cred ca mai sunt detalii destul de importante pe care fie nu le-ai spus, fie nu le cunosti nici tu. Mai afla cate ceva si revino. Rezolvarea situatiei din punct de vedere legal e numai una, si anume sa depuna plangere, si sa caute cat mai multe probe. Daca ai cunostinta despre politisti care favorizeaza infractorii apeleaza 0800.806.806, dar trebuie sa fi sigur, sa nu fie doar barfe.

• Upvote 3

Pai sunt intr-adevar detalii pe care nu le cunosc, si va trebui sa le aflu.

Voi reveni, in orice caz merci pt suport!

Si in legatura cu politistii care favorizeaza.. presupun ca ai nevoie de probe si dovezi ca sa sustii asa ceva, si nu am.

• Moderator

Asta e un stereotip des utilizat in Romania, politist pe mana cu interlopii. Eu zic sa cauti mai sus.

• Upvote 1
  • Downvote 1

• 2 weeks later...

asta suna a santaj sau extorsiune, de ce nu faci direct un flagrant cu politia locala. Exista procurori, mascati , protectia martorilor. decat sa stea terorizata si tu stresat . am mai vazut la televizor ca s-a facut si asa ceva nu numai descinderi la adrese gresite

• Downvote 7

asta suna a santaj sau extorsiune, de ce nu faci direct un flagrant cu politia locala. Exista procurori, mascati , protectia martorilor. decat sa stea terorizata si tu stresat . am mai vazut la televizor ca s-a facut si asa ceva nu numai descinderi la adrese gresite

WTF este "extorsiune" ?????? este un nou termen din limbajul juridic al politiei locale?

• Moderator

asta suna a santaj sau extorsiune, de ce nu faci direct un flagrant cu politia locala.

Gata? Au terminat comunitarii de lipit afise electorale, iar acum se ocupa de flagrante? :doh:

Mare ti-e gradina, Doamne!

• Moderator

Va dati seama ce fluturi prind stimabilii pe acolo, prin locala?

Mai si intra pe aici sa dea cu mucii-n fasole si sa debiteze astfel de ineptii: "extorsiune"