Jump to content
POLITISTI.ro

Urmarita de un vecin


Anna26

Recommended Posts

Buna ziua,

De aproximativ un an, cel putin o data pe luna, un vecin de cartier ma urmareste. De multe ori ma si opreste pe strada si imi face avansuri pe care le-am refuzat de fiecare data ferm. Nu il cunosc, insa este foarte insistent si are o privire pierduta, banuiesc ca ar avea probleme mintale. A ajuns sa imi fie frica de fiecare data cand ies din casa, desi nu a fost niciodată violent.

Mentionez ca nu îmi pot dovedi prin acte resedinta la adresa curenta, deci nici motivul pentru care il intalnesc atat de des, deoarece am grija de locuinta unei mătuși ce este plecata in străinătate.

Cum as putea proceda in acest caz si ce dovezi pot strange impotriva lui avand in vedere ca nu este violent? 

 

Link to comment
  • Moderator

Articolul 208 din noul Cod Penal : 

Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Va sfatuiesc sa luati legatura cu politistul de proximitate din zona dumneavoastra si sa ii explicati situatia. Acesta va stii ce sa faca mai departe.

Link to comment

Multumesc frumos pentru raspuns! As mai avea două intrebari, imi cer scuze daca sunt banale. 

Politistulde proximitate il gasesc la secția de politie?

Se poate ocupa de aceasta situatie si daca nu am domiciliul sau resedinta in aria de care se ocupa el? Nu as dori sa am probleme pentru faptul ca nu am viza de flotant.

Link to comment
  • Moderator

Politistul de proximitate il gasiti la Sectia de Politie de care apartineti. Da, va poate acorda indrumari in vederea solutionarii problemei dumneavoastra, indiferent de statutul vizei de flotant.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.