Popicu Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Trec printr-o chestie mai putin obisnuita. O persoana, (am banuieli cine ar putea fi insa nu stiu sigur) trimite constant e-mailuri de pe o adresa de gmail (fara a isi da numele si prenumele sau date de contact, este un user inventat) catre partenera mea de viata. Fosta mea relatie s-a incheiat acum cateva luni iar unul din principalele motive au fost aceste emailuri. Persoana nu face amenintari, insa trimite neadevaruri despre mine si practic pune la indoiala loialitatea mea fata de partenera. Am schimbat partenera de viata, dar si noua partenera a inceput sa primeasca astfel de mesaje. Ceea ce e o dovada a faptului ca totusi eu sunt persoana luata in vizor si nu era o vendetta personala cu fosta prietena. Actuala partenera de viata mi-a spus ca nu mai avem ce discuta pana problema asta nu se rezolva. Aceasta persoana "binevoitoare" imi submineaza orice sansa de a avea o viata sociala normala, o relatie normala. Daca mi-ar trimite mie mesajele le-as ignora si nu ar fi nici o problema. Trimitandu-le partenerelor mele de viata practic face ca acestea sa nu mai aiba incredere in mine. Am incercat sa ma pun in pielea acestei persoane si sa vad cum pot afla detaliile partenerei (atat fosta cat si actuala). Detaliile de contact, in cazul acesta se pot afla de pe Facebook sau de pe Google cunoscand numele. Am cerut sfatul unui cunoscut, avocat de profesie, si acesta mi-a spus ca va cauta sa gaseasca o incadrare juridica pentru situatia asta insa este destul de dificil avand in vedere ca hartuirea se face in mod indirect iar eu nu am cum demonstra numele persoanei din spatele adresei de email. Poate politia romana sa afle numele persoanei aflate in spatele unei adrese de email? In mod normal, s-ar putea folosi IP-urile de pe care sunt trimise mailurile insa acestea sunt dovezi circumstantiale intrucat un email se poate trimite si dintr-un restaurant pe wi-fi si nu numai de acasa. In plus politica Google face ca IP-urile de pe care sunt trimise mailurile sa fie confidentiale si sa poata fi facute publice pe baza de citatie. La crearea unui cont de email, providerul de servicii cere o adresa de email secundara pentru confirmarea contului. Poate Politia Romana sa afle aceasta adresa sau identitatea persoanei? Ce as avea eu nevoie sa fac pentru a asigura legalitatea unei actiuni ca si aceasta din partea politiei? Va rog sa ma ajutati sa imi recapat dreptul la o viata personala normala! va multumesc! 1 Link to comment
Moderator Cristi Posted March 10, 2014 Moderator Share Posted March 10, 2014 Nu este de competenta politiei sa rezolve triunghiurile amoroase. E la mintea cocosului ca mesajele alea le primesti de la vreo fosta pe care ai lasat-o cu ochii in soare. Cine? Tu trebuie sa stii. Repet, nu este de competenta politiei, pentru ca nu discutam nici de o fapta de natura penala, nici de o fapta de natura contraventionala. E ca si cum te-ai duce la politie pentru ca primesti spam. 2 Link to comment
Recommended Posts