Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

Suntem pe drumul cel bun, cel puţin asa se vede...... :good:

Modificat de cs777
Publicat (modificat)

Zilele trecute a postat o colega pe grupul de pe facebook un mesaj cum ca pe 26 noiembrie va fi juramantul. Sa speram ca nu se va repeta istoria :)

Modificat de zgaby
  • Membru
Publicat

Ar fi interesant ca pe 26 noiembrie sa depunem juramantul,chiar de ziua mea :naughty:

• Displace 1
Publicat

sa inteleg ca pana la urma ne incadreaza la timp? dat fiind articolul de mai sus postat de Catalin

Publicat

am inteles ca in proportie de 99%,incadrarea va fi la timp.. se pare ca elevii de anul I vor fi trimisi acasa o saptamana in perioada 23-30 noiembrie pentru a se face loc promotiei noastre in vederea depunerii juramantului :).. ma rog,am inteles ca asta e valabil pentru Campina si Cluj.. intrebarea mea insa acum este: se va incadra toata promotia 2012 a tuturor scolilor din subordinea MAI sau doar partea celor de la Politie Ordine Publica? (Campina-Cluj)..

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat (modificat)

De incadrat, veti fi incadrati, nu se pune problema. Asa a fost si la noi, am asteptat pana cand au inceput sa apara zvonurile, care intr-un final s-au concretizat. Se mai aude si prin operativ de promotia 2012, deci se pare ca aveti toate sansele. Va doresc sa veniti la serviciu cat mai curand.

Modificat de Rober7
  • Apreciez 1
Publicat

Așteptam o scuză din partea lui Damaged de genul "Am venit recent din Italia, știți voi... cheamă-chiamata, după două săptămâni am uitat româna" :))

:slapb:

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat
Referitor la resursele umane

Politia Romana a mai primit un numar de 2800 de posturi, 1600 urmand a fi ocupate de promotia din 2012. Politistii promotiei de agenti 2012 Campina, vor fi repartizati pentru acoperirea deficitului de personal, in special la structurile rutier, SIF, SIC, DIT

In 2012, efectivele de politie rurala au crescut cu aproximativ 30%.

La repartizarea promotiei de agenti din 2012 se va tine cont de necesarul de resurse umane al fiecarui judet, astfel incat, dupa repartizare, fiecare judet sa aiba aproximativ acelasi grad de ocupare a posturilor din organigrama.

In Romania avem 1 politist la 917 locuitori. In mediul urban avem 1 politist la 1093 locuitori.

La posturile de politie exista o medie de 2,7 politisti. Din totatalul celor 990 politisti de la posturile de politie, 37% locuiesc in locuinte de interventie, 52% sunt navetisti.

http://prolex.ro/pol...octombrie-2012/

Se pare ca vom fi repartizati in mediul urban , desi cu totii ne asteptam sa lucram in mediul rural.

• Moderator
Publicat

SIF? Din ce stiu, nu prea mai sunt locuri in schema pt. agenti.

• Moderator
Publicat

Nu puneți prea multă bază în ce delirează vameșul ăla de la ProLex, pentru că habar nu are pe ce lume trăiește. Omul ăsta nu are nicio legătură cu munca de poliție, e doar un oportunist și un profitor ce vorbește mai mult din închipuiri.

Nu dați prea multă crezare la aceste informații, pentru că e foarte posibil să nu aibă legătură cu realitatea și să fiți dezamăgiți.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Si chiar daca sunt locuri la SIF, SIC, BIC, etc cu siguranta sefii de acolo isi doresc proaspeti absolventi din Botosani care sa lucreze la Craiova pentru ca au o vasta experienta si cunosc foarte bine infractorii din Dolj!

La circulatie ? Asta da.......Omul asta, vamuitorul, a luat-o razna rau.

Pai daca aveti profil rural de ce va asteptati sa lucrati in urban?

Eu zic sa nu va faceti mari sperante sa nu aveti dezamagiri la fel de mari.

Veti lucra in rural asa cum vi s-a spus.

Efectivele de la posturile de politie au crescut in 2012 cu 30%?????

In Dolj s-au injumatatit adica au scazut cu apropae 50%!

,,990 de politisti la posturile de politie"...........pai numai in Dolj ar trebuii sa lucreze la posturi peste 400 de agenti, Doljul fiind judetul cu cele mai multe posturi de politie, 104!

Vamuitorul Lincu s-a mai trezit inca o data vorbind desi nu are nicio treaba.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Imi amintesc ca si in cazul nostru, Promotia 2011, incepusera sa apara la un moment dat tot felul de zvonuri. Si multi chiar credeau. Vedeti voi, colegi din promotia 2012, realitatea uneori nu coincide cu calculele de pe hartie. Pai cum sa va bage la SIF, SR, SIC sau ce altceva mai scrie pe acolo, cand se stie bine ca specializarea voastra e "Ordine Publica" si destinatia, din cat se stie, este meidul rural. In prezent daca incerci sa te muti la unul din Serviciile de mai sus, este foarte greu din pricina lipsei locurilor si in unele cazuri este necesara si specializarea pe domeniul respectiv.

Eu va doresc sa va bage cat mai repede, oriunde, numa' sa va vedeti incadrati si cu timpul vedeti pt ce sunteti potriviti si va veti putea dedica unui anumit domeniu.

• Apreciez 2
Publicat

Nota Pro Lex:

Pentru asigurarea resurselor umane, Pro Lex propune ca scolile de politie sa fie ca toate celelalte unitati de invatamant postliceale cu durata de 1 an si care nu asigura incadrarea absolventilor la terminarea cursurilor. Cursurile vor fi efectuate pe cheltuiala cursantilor. In functie de deficitul de personal, fiecare inspectorat de politie va scoate la concurs posturile vacante la care or participa absolventii cursurilor postliceale predate in scolile de politie.

In acest moment, cursurile au durata de 2 ani, fiind foarte greu de prevazut necesarul de personal de peste doi ani. Posturile vacante se ocupa cu absolventii scolilor de politie si prin exceptie, prin incadrari directe, drept pentru care multe posturi raman vacante o mare perioada de timp. De asemenea, din lipsa de fonduri, multi absolventi nu sunt incadrati la termen, dar nici nu pot desfasura o alta activitate remunerata.

Cred ca o sa se faca o mare prostie daca se va pune in aplicare ideea domnului din sindicat...

Deci,eu nu vad de ce si-ar plati cineva cursurile,iar sindicalistii ar trebui sa propuna masuri pentru curatarea sistemului,pentru ca sunt alte probleme mult mai mari. Daca s-ar face schimbarea asta,scoala nu o sa mai aiba farmecul respectiv si nu o sa mai fie nici concurenta mare,deci,scade si nivelul elevilor. Si nici nu vad logica...de ce sa mergi din Banat/Moldova/etc. pana in Campina sau nu stiu ce scoala MAI pentru a face cursuri cu plata si pe urma sa duci o viata grea si plina de pericole,plus ca pe banii aia mai esti si "stors" in instructii. Mai bine acesti domni s-ar lupta pentru modificarea legilor,sa sporeasca autoritatea Politiei, sau pentru salarii,ca multi n-au cu ce-si intretine familiile.Si cred ca daca "In functie de deficitul de personal, fiecare inspectorat de politie va scoate la concurs posturile vacante la care or participa absolventii cursurilor postliceale predate in scolile de politie." se va pune in aplicare si asta,o sa castige concursul doar cei cu bani sau cu relatii.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Mda, de acord... daca se aplica, dupa terminarea scolii or sa intre pe posturi doar cei cu pila sau banu! Sa speram ca nu se aplica.

• Displace 1
Publicat

Voi chiar credeti ca-l ia in serios cineva pe Lincu pe la minister?

Propune Lincu.......extraordinar.

Publicat (modificat)

“Deci, noi in anul acesta reparam greseli care au fost facute anii trecuti la adresa MAI. MAI a beneficiat de sume mari in acest an pentru a readuce in echilibru finantarea ministerului. Sigur ca, legat de drepturile de echipament, avand in vedere negocierile purtate cu FNI si Comisia Europeana, am reusit pentru ultima parte a anului am reusit sa alocam o suma mai mica. Dar si aceste drepturi vor fi platite pe masura ce posibilitatile financiare ale statului roman o vor permite. /.../ In acest an am reangajat toti absolventii promotiei de la academia de politie, de anul trecut, care ramasesera pe drumuri, si este vorba de vreo 2.500 de persoane. Tot anul acesta rezolvam, incepand cu 1 decembrie 2012, angajarea tuturor absolventilor academiei din anul 2012. Este vorba despre 2.800 de persoane”, a promis Mircea Dusa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a participat astăzi, 1 noiembrie, la Baia Mare, la ceremonia de împuternicire în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a comisarului şef de poliţie Viorica Marincaş

Modificat de Panter

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.