Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Incadrare pentru 3 benzi sens unic la stanga


mmarinescu

Question

mmarinescu

Buna ziua,

Am urmatoarea nelamurire: Eu din legislatie inteleg ca pentru a ma incadra pe una din cele 3 benzi din stanga, trebuie sa fiu pe banda 3(drum vertical - sageata verde) iar nu pe banda 2, sageata rosie. Avand in vedere ca de pe fiecare banda se poate merge inainte de pe fiecare banda sau stanga banda stanga, dreapta, banda din dreapta. Este corect, sau de pe banda 3 (sageata verde - drum vertical) ma pot incadra doar pe banda 3 (drum orizontal), iar pentru celelalte doua benzi, trebuie sa fiu pe banda 2(sageata rosie), drum vertical?

Nu stiu cum este corect sa procedez, iar daca spre exemplu incerc sa ma incadrez pe banda 1 de pe banda 3 si intra cel de pe banda 2 in mine, cine este de vina?

Va multumesc!

Screen Shot 2018-06-02 at 22.50.53.png

Screen Shot 2018-06-02 at 23.11.18.png

Edited by mmarinescu
Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Nu prea am înțeles multe, nu sunt polițist rutierist, da am căutat actul normativ, care spune cam așa:

Art. 107

 

(1) La intersectiile prevazute cu indicatoare si/sau cu marcaje pentru semnalizarea directiei de mers, conducatorii de vehicule trebuie sa se incadreze pe benzile corespunzatoare directiei de mers voite, cu cel putin 50 m inainte de intersectie si sunt obligati sa respecte semnificatia indicatoarelor si marcajelor.
(2) La intersectiile fara marcaje de delimitarea benzilor, conducatorii vehiculelor ocupa in mers, cu cel putin 50 m inainte de intersectie, urmatoarele pozitii:
a) randul de langa bordura sau acostament, cei care vor sa schimbe directia de mers spre dreapta;
b) randul de langa axa drumului sau de langa marcajul de separare a sensurilor, cei care vor sa schimbe directia de mers spre stanga. Cand circulatia se desfasoara pe drumuri cu sens unic, conducatorii de vehicule care intentioneaza sa vireze la stanga, sunt obligati sa ocupe randul de langa bordura sau acostamentul din partea stanga;
c) oricare dintre randuri, cei care vor sa mearga inainte.
(3) Daca in intersectie circula si tramvaie, iar spatiul dintre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe doua sau mai multe randuri, toti conducatorii de vehicule, indiferent de directia de deplasare, vor circula pe un singur rand, lasand liber traseul tramvaiului.
(4) In cazul in care tramvaiul este oprit intr-o statie fara refugiu pentru pietoni, vehiculele trebuie sa opreasca in ordinea sosirii, in spatele acestuia, si sa-si reia deplasarea numai dupa ce usile tramvaiului au fost inchise si s-au asigurat ca nu pun in pericol siguranta pietonilor angajati in traversarea drumului public.

Art. 108

 

Schimbarea directiei de mers prin virare la dreapta sau la stanga este interzisa in locurile unde sunt instalate indicatoare cu aceasta semnificatie.

Art. 109

 

Daca in apropierea unei intersectii este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obliga sa se circule intr-o anumita directie, vehiculele trebuie sa fie conduse numai in directia sau directiile indicate.

Art. 110

 

(1) In situatiile in care exista benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea directiei de deplasare se face prin stanga centrului imaginar al intersectiei, iar daca exista un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificatiei acestuia.
(2) Schimbarea directiei de mers spre stanga, in cazul vehiculelor care intra intr-o intersectie circuland pe acelasi drum in aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stanga centrului intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.
(3) Amenajarile rutiere sau obstacolele din zona mediana a partii carosabile se ocolesc prin partea dreapta.

Art. 111

 

Se interzice circulatia participantilor la trafic pe sectoarele de drum public lainceputul carora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul.

Link to post
Share on other sites
 • 0
mmarinescu

Multumesc de raspuns. Asta ziceam si eu, ca de pe banda din mijloc, poti merge DOAR in fata. 

In practica, majoritatea se incadreaza pe banda din mijloc (2 albastru) pentru a ajunge pe prima sau a doua banda din stanga (1, 2 verde).

Eu personal, ma incadrez pe banda din stanga (3 albastru) pentru a face stanga si ma duc direct pe banda 1, 2 sau 3 stanga (verde), in functie de unde vreau sa ajung. 

Faza este ca mi s-a spus de mai multi prieteni ca as taia calea celor care vin de pe banda din mijloc (2 albastru), atunci cand ma duc direct pe banda 1 sau 2 verde... si ca trebuie sa fiu pe banda din mijloc(2 albastru) pentru a face stanga direct pe banda 1 sau 2 (verde), iar pe banda din stanga pentru a face stanga pe banda 3.

Voiam doar o confirmare de la politia rutiera, de preferat, ca incadrarea desenata cu verde este corecta.

Screen Shot 2018-06-03 at 18.37.34.png

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • fakeyoyo
   By fakeyoyo
   Buna seara/ziua tuturor! Am o scurta intrebare, asa de curiozitate. Cum e vizita medicala? Am auzit ca baietii trebuie sa fie goi pusca. E adevarat, si de ce se procedeaza astfel?
   Sunt doar curios, dar va multumesc la toti cei care vor raspunde! 
  • paulpop5
   By paulpop5
   Am o intrebare in legatura cu "smecherii" care incearca sa feneteze o coloana formata in sensul giratoriu, catre iesire.
    
   Sensul la care fac referire are 2 benzi si 4 iesiri. Majoritatea lumii vine din dintr-o directie, cu doua benzi pe intrare, iesind la cea de a treia iesire (cu o banda pe iesire). Majoritatea lumii, de asemenea, se incadreaza, corespunzator, pe banda de interior. In sens se formeaza cateodata o coloana, iar "smecherii" se incadreaza pe exterior, pentru a o "fenta". Intrebarea este: cand coloana incepe sa se miste, esti obligat sa il lasi pe unul de pe exterior (care iese la aceeasi iesire cu o singura banda ca si tine) in fata ta? Se poate numi neacordare de prioritate? Precizare: el nu se afla in mers, rotile lui nu se rotesc, iar din cate stiu eu, neacordare de prioritate e atunci cand fortezi pe cel de pe drum prioritar sa franeze.
    
   Multumesc
  • CetateanulCurios
   By CetateanulCurios
   Salutare,
   am o intrebare in legatura cu incadrarea auto. Vin de pe un drum cu o banda pe sens care se intersecteaza cu alt drum cu cate 2 benzi pe sens. De pe banda mea am cedeaza si pot face doar stanga sau dreapta. Daca voi efectua virajul la stanga, pe care banda sunt obligat sa ma incadrez? Pe prima banda, cea mai apropiata de bordura sau pe banda 2, cea de langa axul drumului sau pe oricare din ele, in functie de trafic? Am pus si o mica schita mai jos. Traseul liniei rosii sau albastre?
   Am cautat prin legislatie, dar nu pot zice ca am gasit ceva care sa ma lamureasca 100%. Pana acum Art. 42 OUG 195/2002 mi se pare cel mai bun raspuns, dar asta imi sugereaza ca pot sa ma incadrez pe orice banda apoi sa incerc sa revin pe prima banda cand am ocazia.

   Va multumesc. • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.