Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Administratia locala NU face parte din "jegosul asta de minister".Sumele care se acorda primariilor sunt defalcate din bugetul de stat. Urmand aceasta linie de rationament,la urma-urmei poti sa postezi pe FB si ca lucrezi la O.N.U. dat fiind faptul ca Romania este stat membru :-D .

Publicat

Administratiile publice locale sunt autonome si din cauza aceasta nu sunt in structura niciunui minister al Statului si deci,nu fac parte din "organismul" acestuia.Conceptual ,poate ar putea fi reprezentate ca niste structuri partenere (rezultate din dezmembrarea voluntara a unor organe ale statului si organizate pe criterii teritoriale), de mici dimensiuni carora statul le-a delegat anumite atributii si responsabilitati ale sale. Insa tot statul national si unitar,reprezentant al poporului roman,prin autoritatile sale- legislative,executive si judecatoresti,constituie instanta unica si suprema pe intreg teritoriul tarii.Acesta este intelesul notiunii de suveranitate nationala adica puterea imperativa(din latinescul imperium) de a decide si de a comanda in interiorul acelei tari,fara nici un amestec din exterior care nu este liber-consimtit prin tratate sau intelegeri de drept international(ca in cazul institutiilor U.E.)

• Apreciez 2
Publicat

Si ca sa revenim la topic...am citit majoritatea articolelor privitoare la rectificarea bugetara insa nu reusesc sa identific nicicum despre ce absolventi ai prom. 2011 se face referire "ca urmeaza a fi incadrati". Poate reusiti voi!

• Membru
Publicat

Si de ce mai exista in MAI - Secretar de Stat pentru Comunitatile Locale ?

Publicat

Si ca sa revenim la topic...am citit majoritatea articolelor privitoare la rectificarea bugetara insa nu reusesc sa identific nicicum despre ce absolventi ai prom. 2011 se face referire "ca urmeaza a fi incadrati". Poate reusiti voi!

Este o eroare a jurnaliștilor. Promoția 2011 a fost încadrată. Încă o dovadă că articolele sun scrise doar cu copy-paste.Trist dar adevărat.

• Moderator
Publicat

mars31m aruncă o privire peste bugetul MAI-ului ăstuia de care ești atât de îndrăgostit și vei fi surprins să vezi câți bani se duc direct la comunitățile ăstea locale și atât de autonome, direct din bugetul MAI.

Aporpo, nu mi-a răspuns nimeni, vă este rușine că lucrați în cadrul Poliței ROMÂNE (pentru că nu există națională) încât vă treceți abrevierea asta MAI, specifică impostorilor?

Publicat

se ocupa de relatiile cu comunitatile locale la fel cum departamentul afaceri europene se refera la relatiile cu institutiile europene,nu are in subordine Uniunea Europeana..glumesc omule,nu o lua in tragic.. :clip: Pentru a te lamuri mult mai bine si mai exact cauta un tratat de Drept Administrativ,il recomand,daca-mi permiti,pe susscrisul prof. Moinescu,a fost profesorul meu si explica foarte clar in opurile sale toate problemele.. :emo-yessir:

• Membru
Publicat (modificat)

Omule ai impresia că îmi face vreo plăcere să-i văd pe acești viermi cum se duc în școlile de poliție pentru 2-3 luni și după își dau aere de colegi cu mine?

Este o mare diferență între Secretar de Stat pentru Comunitatile Locale și Șef de departament sau Secretar de Stat pentru Relatia cu ...

Că nu se subordonează primarul direct ministrului administrației este altceva sau că vrem noi să ne mințim singuri că sunt autonomi si alte abureli de acest gen. Dar realitatea este că datorită celor din conducerea MAI-ului, internele au ajuns cenușăreasa acestui minister când este vb despre bugete, dotări sau drepturi iar când vine vorba despre muncă, polițiștii din IGPR-ul ăsta sunt cei cu care isi fac treaba, in timp ce cei din administratie culeg roadele.

Modificat de Octavian
Publicat

Daca te referi la mine,eu nu lucrez si nu am nicio treaba cu aparatul central al M.A.I. De aceea am pus poza de la avatar ca sa nu existe nici o confuzie..Uniforma este de un bleumarin..muncitoresc(felicitari,asta e buna!!)-bidungat fara panglici late pe maneca,etc.

Pe de alta parte din moment ce numitul aparat central al MAI ca si cel al inspectoratelor generale din subordine sunt pline de oameni incompetelti si care iau banii degeaba atunci exista o singura solutie rationala..pur si simplu desfiintarea lor ca redundante..esti de acord, nu ?

Din acest rezultat logic deriva o problema si anume faptul ca nicio institutie publica nu poate functiona fara o structura ierarhica coordonatoare si pentru a nu exista doua institutii care se ocupa de acelasi domeniu necesitand un cost dublu de functionare.

De aici rezulta o alta solutie logica si anume fuzionarea structurii de executie ramasa cu o alta structura din domeniul ordinei publice si care are avantajul ca necesita costuri de functionare mai reduse...Ghici care structura??...........EXACT, ACEEA!

Cum spune proverbul romanesc.."Ai grija ce-ti doresti,ca s-ar putea sa se intample"...

,

Publicat

Iar ca sa fiu corect total,poza a fost facuta pe 05-07-2012 in Aleea Privighetorilor nr.1A-sectorul 1 (pentru cine stie care este semnificatia datei ,a locului si a evenimentului respectiv...) :emo-yessir:

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

In cele din urma, ce credeti , dupa declaratia domnului prim-ministru Ponta ar fii posibila o incadrare a absolventiilor promotilor 2012 inainte de 1 decembrie??

Publicat

Pana cand nu apare ceva scris, de baza este OUG37/27.06.2012-M.O. 441/03.07.2012 .

Pe vorbe n-o sa-ti poata spune nimeni daca o sa fiti incadrati inainte de 01.12.2012 .

Publicat

Interesante subiecte abordati pe un forum despre promotia 2012. Totusi poate da cineva un raspuns mai concret ? Pt ca nu am inteles nimic din declaratia Prim ministrului Ponta.Nu exista o promotie 2011 ce urmeaza a fi incadrata ...

• Membru
Publicat

Referitor la ,,ORDONANŢĂ nr. 17 din 23 august 2012

privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

EMITENT: GUVERNUL

PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 611 din 24 august 2012

Data intrarii in vigoare : 27 august 2012

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. I.3 din Legea nr. 127/2012 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

ART. 9

(1) Prin derogare de la prevederile art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2012 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea absolvenţilor promoţiilor 2012 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, absolvenţii promoţiilor anului 2012 ale instituţiilor de învăţământ superior de formare profesională iniţială cu profil medical din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională sunt repartizaţi la unităţi şi numiţi în funcţii.

(2) În perioada septembrie-noiembrie 2012, absolvenţii promoţiilor anului 2012 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care nu intră sub incidenţa dispoziţiilor alin. (1) beneficiază de indemnizaţia şi drepturile de hrană acordate în cuantumul stabilit pentru anul 2012, potrivit prevederilor legale în vigoare, elevilor şi studenţilor aflaţi în ultimul an de studii în cadrul şcolilor militare de maiştri militari şi subofiţeri, respectiv academiilor şi instituţiilor de învăţământ superior, după caz, precum şi de drepturile de cazare şi de transport, numai dacă instituţiile publice la care urmează să fie încadraţi organizează cursuri de formare profesională şi absolvenţii participă la aceste cursuri.,, Sa inteleg ca absolventii scolilor de politie ai anul 2012 vor primii norma de hrana pe perioada septembrie-noiembrie 2012???

Publicat

De la 1 septembrie, vor funcţiona, la nivel naţional, 2.748 de posturi de Poliţie în mediul rural, la care vor lucra, în ture, câte patru-cinci persoane, sub coordonarea unui şef de post care îşi va obţine funcţia în urma unui concurs, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă.

Pentru suplimentarea numărului de poliţişti la nivelul comunelor, aproape toată promoţia nouă de agenţi de poliţie a fost încadrată în Poliţia Rurală.

Potrivit lui Tobă, cei mai mulţi dintre aceştia vor fi nevoiţi să-şi închrieze locuinţe, iar banii de chirie vor fi decontaţi de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Sursa : Mediafax

Am fost noi, promotia 2012 incadrati si nu stim inca?

Publicat

Din pacate se refera la promotia 2011 care a fost incadrata in anul 2012.Sper ca va veni si randul dvs.cat mai repede.

Publicat

Zeci de agenţi vor fi angajaţi în Poliţie până la sfârşitul anului

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani va angaja, până la sfârşitul acestui an, zeci de agenţi de poliţie, a anunţat şeful instituţiei, comisarul şef Viorel Şerbănoiu. El a declarat, vineri, într-un briefing de presă, că Poliţia Botoşani urmează să numărul de posturi din inspectorat va fi suplimentat cu 65 de agenţi. Aceştia vor fi proaspăt absolvenţi de şcoli de poliţie, urmând să îşi desfăşoare activitatea la posturile de poliţie rurale, care au fost înfiinţate începând cu data de 1 septembrie.

Publicat

Referitor la ,,ORDONANŢĂ nr. 17 din 23 august 2012

privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

EMITENT: GUVERNUL

PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 611 din 24 august 2012

Data intrarii in vigoare : 27 august 2012

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. I.3 din Legea nr. 127/2012 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

ART. 9

(1) Prin derogare de la prevederile art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2012 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea absolvenţilor promoţiilor 2012 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, absolvenţii promoţiilor anului 2012 ale instituţiilor de învăţământ superior de formare profesională iniţială cu profil medical din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională sunt repartizaţi la unităţi şi numiţi în funcţii.

(2) În perioada septembrie-noiembrie 2012, absolvenţii promoţiilor anului 2012 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care nu intră sub incidenţa dispoziţiilor alin. (1) beneficiază de indemnizaţia şi drepturile de hrană acordate în cuantumul stabilit pentru anul 2012, potrivit prevederilor legale în vigoare, elevilor şi studenţilor aflaţi în ultimul an de studii în cadrul şcolilor militare de maiştri militari şi subofiţeri, respectiv academiilor şi instituţiilor de învăţământ superior, după caz, precum şi de drepturile de cazare şi de transport, numai dacă instituţiile publice la care urmează să fie încadraţi organizează cursuri de formare profesională şi absolvenţii participă la aceste cursuri.,, Sa inteleg ca absolventii scolilor de politie ai anul 2012 vor primii norma de hrana pe perioada septembrie-noiembrie 2012???

asta am auzit si eu,cum ca e posibil ca in perioada asta sa se acorde ceva norma de hrana,nu stiu in ce suma... e adevarat,poate cineva sa ne lamureasca? eu unul insa sunt sceptic,nici macar nu a intrat solda pe 2 luni si ceva,daramite bani in plus..

Publicat

@ DoarEu , cred ca e vorba de promotia 2012 de agenti de penitenciare. Din 17 septembrie ei vor fi in practica pana in 1 decembrie ( sa speram) si vor primi norma de hrana.

• Membru activ
Publicat

valabil si pentru promotia 2012 de ofiteri de la penitenciare :)

Publicat

Chiar ieri se anunta ceva comunicat din partea ministerului pe la televizor cum ca, promotia va fi toata incadrata in cadrul structurilor rurale si ca s-a diminuat numarul de locuri la scoala Cimpina pentru urmatorul stagiu la 50 . Bafta .

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.