Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Multumesc, am inteles.

De fapt inca nu am inteles totul. Daca nu fac o limitare legala de viteza, ca am inteles ca prinde si 60 km/h, nu se mai incadreaza la categoria moped si nu pot circula cu permis categoria B pe el ? Cer scuze ca sunt cam greu de cap ...

Publicat (modificat)

Dacă nu faci omologarea la RAR, în sensul în care să poți circula cu acesta cu permis categoria B și ești depistat în trafic de către polițiști, ești pasibil de închisoare, deoarece comiți infracțiunea prevăzută de art.86/alin.2 din OUG 195/2002-republicată, adică aceea de conducere a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania și care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Modificat de Dan
Publicat

Am fost la proprietarul scuterului si i-am cerut cartea de inregistrare la RAR, si acolo nu scria in ce categorie este incadrat autovehicolul ( ori ca e L1e - moped ori ca e L3e - motocicleta ) si nici nu scria viteza maxima care o poate atinge. Nu scria decat ca e motor de 49 cc. Am fost cu actul respectiv ( acuma nu mai are act de inmatriculare la primarie - acesta trebuie sa il fac cand o sa cumpar scuterul ) la politia comunei, si am intrebat pe seful de post daca cu carnet categoria B pot circula pe scuter. El a citit prin legislatie si a zis ca cu B-ul pot sa merg pe scuter si ca se incadreaza la categoria moped. Mi-a citit si fragmentul ala unde spune ca A-ul, B-ul si C-ul, sunt valabile si pentru A1, A2, B1, C1. Deci inseamna ca pot nu ? Eu ma gandesc ca atata timp ca in cartea de inregistrare nu scrie nimic despre viteza maxima sau ca e categoria L3e ( motociclete pana la 125 cc si / sau viteza maxima de pana la 100km/h ) si nu scrie decat ca e 49 cc, inseamna ca seful de post a zis bine ca pot circula pe scuter. Ca politia pe strada, cum ati zis si dumneavoastra nu are datoria sa verifice ce viteza maxima poate atinge autovehicolul, ci doar sa verifice daca am actele in regula si circul legal. Am dreptate ? Ca nu vreau sa risc o amenda care sa fie mai mare poate si decat banii care i-am dat pe scuter, si apoi sa mai trebuiasca sa mai fac scoala si pentru carnet A1 sau A. Ca oricum nu imi permit financiar sa mai fac si o astfel de scoala si sa mai cumpar si scuter.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.