Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Recommended Posts

• Moderator

Conform Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice

Art. 208. – Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul sa obtina, personal, la sediul politiei rutiere din judetul care îl are în evidenta, informatii cu privire numarul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate.

Pentru acest lucru trebuie depusa o solicitare/cerere scrisa la sediul politiei rutiere, iar raspunsul se primeste in termen de maxim 30 de zile de la inregistrarea ei.

• Upvote 2

la bucuresti, te duci in Udriste, la sediul BPR si isi ofera ce informatii vrei la parterul cladirii, Biroul de Informatii Publice. fara nici o cerere, afli pe loc cite puncte ai doar prezentind permisul.

este unul din locurile unde iti rezolvi rapid problemele. Spre deosebire de alte institutii :hmmmt:

Se face o cere unde se cerer "oglinda" permisului de conducere, conform legii 30 zile dar eu am obs ca la noi il elibereaza imediat, circa 10 min.

Stii bine, asa e legea nu se ridica pe loc chiar daca cumuleaza pe loc cele 15 puncte, trebuie intai primita notificarea acasa, dupa care in 5 zile trebuie sa seprezinte pentru a preda permisul de conducere, da ca nu il preda in aceste 5 zile se prelungeste perioada de suspendare cu 30 de zile.

stiu cazuri in care nu l-au ridicat pe loc, desi depasise 15 puncte. au primit acasa notificare sa il prezinte in 5 zile.

Chiar daca aduni 15 puncte in momentul intocmirii unui proces verbal, politistul nu-ti poate retine permisul de conducere, deoarece punctele pe care le-ai primit conf. p.v. nu au fost implementate in baza de date ( ceea ce dureaza putin ). Dupa ce se face implementarea punctelor respectivului p.v., deabia atunci figurezi cu 15 puncte cumulate si ti se face comunicare sa predai permisul de conducere . :emo-yessir:

Edited by Eduard

mersi ptr info. asa se explica desi sincer nu mi se pare normal. sa ma explic: daca in baza de date are deja 12 puncte si agentul il sanctioneaza cu inca 3, in mod evident - indiferent daca noul pv este in baza de date sau nu - soferul a indeplinit "baremul" deci este normal sa i se ridice permisul, emisa dovada. daca va face contestatie ptr ultimele 3 puncte nu are decit sa il ridice in baza unui certificat de grefa.

s-ar evita probleme si costurile legate de comunicarea notificarilor, mai ales ca multi soferi nici nu isi ridica posta si deci nu vor avea la cunostinta despre notificarea emisa de politie. nu mai adaug cei care nici nu mai locuiesc la adresa din buletin (inclusiv eu, pe motiv de stagiu militar - prietenii stiu de ce :) )

Multe ar trebui sa fie logice si clare( sa se usureze munca si birocratia ), dar la noi............. asta este ! :emo-yessir: Cineva nu vrea :hmmmt: Ne place sa lucram mai complicat.

Edited by Eduard

nu te pot contrazice desi as vrea :)

promotia mea din facultate avea un motto pe care practica l-a confirmat 100% si de aceea il apreciez: "legile sunt ca pinza de paianjen, doar prostii se lasa prinsi in ea"

cine a alcatuit-o a avut viziune referitor la faptul ca nimic nu se va schimba in bine prea curind.

• 1 month later...

Nu exista nicio alta modalitate de a afla punctele "din dotare"? Gen un site public actualizat or something?

Intreb pentru o ruda apropiata care tocma' a fost penalizat pentru centura si, din cate isi aminteste, mai are vreo cateva pentru depasirea vitezei, dar nu are idee cate.

Multumesc frumos Marius.

Presupun ca raspuns la respectiva cerere electronica vine in termenul legal de 30 de zile? E bine si asa decat deloc si eviti un drum la Circulatie cu tot ceea ce presupune acest lucru. ;)

• 1 month later...

mersi ptr info. asa se explica desi sincer nu mi se pare normal. sa ma explic: daca in baza de date are deja 12 puncte si agentul il sanctioneaza cu inca 3, in mod evident - indiferent daca noul pv este in baza de date sau nu - soferul a indeplinit "baremul" deci este normal sa i se ridice permisul, emisa dovada. daca va face contestatie ptr ultimele 3 puncte nu are decit sa il ridice in baza unui certificat de grefa.

s-ar evita probleme si costurile legate de comunicarea notificarilor, mai ales ca multi soferi nici nu isi ridica posta si deci nu vor avea la cunostinta despre notificarea emisa de politie. nu mai adaug cei care nici nu mai locuiesc la adresa din buletin (inclusiv eu, pe motiv de stagiu militar - prietenii stiu de ce :) )

Eu abea acum am gasit topicul asta :hmmmt:

SURPRIZA: La Bucuresti, dupa emiterea instiintarii aleia pe care cetateanul de bine al Patriei o ignora, se procedeaza foarte marsav de catre Politistii Rutieri. Esti oprit in trafic... tu prezinti permisul pt ca asa esti tu, un tip corect, iar politistul iti reteaza o dovada inlocuitoare inseriata din topul sau de dovezi shtampilate cu drept de circulatie pana la orele 23:59 ale zilei in curs :naughty:

Si te invita sa o contesti la Judecatorie :ner:

Eh poftim...

Sa inteleg ca, daca un cetatean a acumulat cele 15 puncte de penalizare si este depistat in trafic ca nu a predat permisul de conducere in termenul legal, el aflandu-se in perioada cand mai poate preda permisul de conducere, atunci politistul rutier retine permisul de conducere pe loc? (a fost o dezbatere in acest sens la noi la birou si nu s-a ajuns la nici o concluzie).

nu mi se pare a fi ceva ilegal sa retina permisul daca cetateanul se afla in cele 5 - 15 zile (dupa caz) ptr predarea permisului. dimpotriva, se face un serviciu acestuia ca nu il mai pune pe drumuri, cheltuieli, etc.

problema este alta - sa presupunem ca cetateanul nu are la cunostinta (poate s-a stricat cutia postala de la bloc si comunicarea au luat-o pustanii, cum pateam eu cu ziarele si revistele; sau postasul a lasat-o pe avizier; sau nu am ridicat-o de la posta) de acea notificare si nu preda permisul. Evident, in baza de date el figureaza cu suspendarea dreptului de a conduce iar daca este prin din nou in masina - vom avea dosar penal ptr conducere fara permis.

exista vreo posibilitate ca politia sa aiba o evidenta a celor care nu primesc acea notificare astfel incit sa nu avem dosare penale facute aiurea? in mod evident ca faptul de a nu avea la cunostinta de acea notificare (la dosar se depune returul postei, deci dovada exista) duce la lipsa intentiei si implicit la inexistenta infractiunii. insa se cheltuie bani si resurse cu dosare penale in loc sa se faca ceva ptr a evita acest lucru.

asa este, dar eu pun discutie cazurile in care nu semneaza destinatarul, in fapt se face retur (adica nu o primeste nimeni si nici o ridica cineva de la oficiu in urma reavizarii). mi se pare normal sa existe o mentiunei in dreptul lui X de genul - retineti permisul ca nu a primit plicul. or something :)

Pai e simplu. Nu a predat permisul... se adauga 30 zile suspendare din momentul cand e depistat in trafic... (60 total). Suspendarea nu intra decat in clipa cand preda permisul.

@Rusy: Da, se retine pc-ul pe loc. Dispozitia e a fostului 1111 ;)

Stii ce fac judecatorii cu dispozitiile? Raspunsul cred ca-l stii. Pe mine ma intereseaza exact baza legala prin care eu politist rutier in baza art. cutare pot sa-i retin pe loc contravenientului permisul de conducere fara ca eu sa fie reclamat ca am abuzat etc etc.

111 alin 1 lit A nu e suficient de clar?!

Retii permisul dupa ce s-a emis comunicarea de cumul puncte si daca s-a depasit perioada legala in care putea sa il predea....

• 4 months later...

Exista si un timp maxim, o perioada de prescriere, pentru instiintarea ca ai depasit 15 puncte?

Concret:

Azi, asteptand pe cineva in zona sediului Politiei Rutiere, am intrat si am cerut la un ghiseu sa mi se spuna cate puncte de penalizare am active. Mi s-a cerut permisul, l-am dat, a verificat si a zis ca am 3 puncte, de acum aprox o luna. Dupa o scurta pauza insa, mi s-a spus ca, de fapt, in Aprilie 2009 as fi acumulat 15 puncte in decurs de 6 luni, ca mi-ar fi trimis o instiintare acasa, si mi-a aratat un plic care s-ar fi intors la ei. Dupa care mi-a retinut permisul pe 30 de zile, dandu-mi o dovada pentru azi.

E normal asa ceva, dupa ce in timp de peste doi ani nu mi-au adus la cunostinta acasa, si nici cand am fost oprit in trafic (ultima oara de aceeasi Politia Rutiera din acelasi judet, de domiciliu), sa mi se ia permisul asa? Plus ca mi-a spus ca sa fac o cerere sa nu primesc 30 de zile suplimentare ca nu m-as fi prezentat la termen... Care termen, ca eu nu am fost niciodata instiintat...

Adica, au fost mai bine de doi ani in care puteam fi instiintat, fie acasa, fie atunci cand am fost oprit, si, totusi, nu am fost instiintat. Eu vroiam doar sa stiu situatia la zi, si brusc aflu ca nu mai pot face ce mi-am propus in urmatoarele 30 de zile...

• Moderator

Punctele de penalizare se prescriu in termen de sase luni de la aplicarea acestora. Sanctiunea contraventionala complementara de retinere a permisului de conducere si suspendare a dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice se prescrie in termen de 30 de zile de la aplicare, in cazul in care nu a fost adusa la cunostinta contravenientului prin una din metodele prevazute de O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor din Romania, acest termen purtand denumirea de "prescriptie a executarii sanctiunii contraventionale". Nu mi se pare normal ca v-a fost retinut permisul de conducere.

• Upvote 1
  • Downvote 1