Jump to content
POLITISTI.ro

M.A.I sub mandatul ministrului Gabriel Berca


NewsBot

Recommended Posts

Astăzi, 10 februarie a.c., la sediul M.A.I. s-a desfăşurat, în prezenţa primului ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, ceremonia de învestire în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Gabriel Berca.

101148435iizykgc.jpg1011511glnnq45l.jpg

A fost o perioadă marcată de procese de reorganizare şi restructurare a unor structuri, iar aceste lucruri, împreună cu dumneavoastră, le-am făcut într-un mod cât se poate de profesionist”, a menţionat Traian Igaş.

Voi rămâne în continuare ataşat de acest minister, în condiţiile în care ceea ce am făcut aici, am făcut cu bună credinţă şi am pus suflet în tot ce s-a construit”, a declarat fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat că este onorat de funcţia încredinţată, precizând că

"Este momentul să demonstrăm că Ministerul Administraţiei şi Internelor este chintesenţa administraţiei publice româneşti. Trebuie să dăm fiecărui angajat al acestui minister încredere, stabilitate şi atunci când condiţiile economice o vor permite, să reuşim să le dăm şi acele elemente financiare care conferă această stabilitate”.

De asemenea, Gabriel Berca a subliniat faptul că, una dintre priorităţile mandatului său, o reprezintă restabilirea încrederii populaţiei în Ministerul Administraţiei şi Internelor. „Important va fi să lucram în echipă, doar în echipă putem reuşi. Nu voi face însă concesii. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru ceea ce facem. Sunt convins că împreună vom performa şi acesta este angajamentul nostru”.

Link to comment

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus astăzi, 10 februarie a.c., ca efective ale inspectoratelor judeţene de jandarmi şi, respectiv, pentru situaţii de urgenţă din judeţul Bacău, să se deplaseze, în cel mai scurt timp, în judeţul Vrancea, pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale din această zonă.

De asemenea, efective de jandarmi şi lucrători ai I.S.U. Prahova se vor deplasa, în cursul zilei de astăzi, potrivit Dispoziţiei ministrului Gabriel Berca, în judeţul Buzău, pentru suplimentarea forţelor aflate în misiuni de intervenţie şi salvare a populaţiei din zonele afectate.

La această oră, elicopterele din cadrul Unităţilor Speciale de Aviaţie din Bucureşti şi Iaşi acţionează, cu prioritate, pentru misiuni de salvare, în zonele afectate din judeţele Vrancea şi Buzău.

Link to comment
 • Moderator

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat că dorește să unifice centrele de reacţie rapidă în situaţii de urgenţă sub o singură autoritate, întrucât ”cheltuiala de timp sau cea cu resurse ne fac rău”.

"Situaţiile de urgenţă: sunt adversarul disipării instituţionale a centrelor de reacţie în situaţii de urgenţă şi mă gândesc foarte serios la reorganizarea lor sub o singură autoritate coordonatoare. Cheltuiala de resurse, cheltuiala de timp ne fac rău, cu atât mai mult cu cât, după vremea care este afară, ferească Dumnezeu pentru ce se poate întâmpla mai departe", a spus Ungureanu, prezent la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Administraţiei şi Internelor de către Gabriel Berca.

Vor trece jandarii la pompieri sau invers? :hmmmt:

Link to comment
 • Moderator

Aici puteți vedea și asculta exact discursurile avute în această dimineață de ex-ministru, ministrul actual și primul ministru.

PS: Pentru colegii de la Buzău, vedeți că mâine vine noul ministru de interne în vizită cu primul ministru, datorită situației existente în urma viscolului și a zăpezii. Au anunțat la televizor că se vor deplasa mâine acolo la voi.

Link to comment

1_10022012_icon1.jpg

Primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, alături de ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, s-au deplasat astăzi, 11 februarie a.c., în judeţele afectate Buzău şi Vrancea, pentru evaluarea situaţiei la faţa locului.

Link to comment

icons_berca_2.jpg

Astăzi, 12 februarie a.c., ora 14.00, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, se va desfăşura o videoconferinţă cu prefecţii din 31 de judeţe şi municipiul Bucureşti, susţinută de ministrul Administraţiei şi Internelor, domnul Gabriel Berca, având ca temă evaluarea şi gestionarea situaţiilor create ca urmare a căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului, precum şi avertizarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 12-14 februarie 2012.

Link to comment

1_10022012_icon1.jpg

Astăzi, 14 februarie a.c., începând cu ora 18.30, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, se va desfăşura o conferinţă de presă susţinută de ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, având ca temă situaţia evenimentelor produse în urma fenomenelor meteorologice din unele zone ale ţării.

Link to comment

1_10022012_icon1.jpg

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a vizitat astăzi, 15 februarie a.c., Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), situat în localitatea Ciolpani, judeţul Ilfov, unde a analizat stadiul proiectului împreună cu factorii de decizie din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul Gabriel Berca a subliniat faptul că acest Centru trebuie să devină funcţional, pentru a creşte capacitatea de reacţie în faţa factorilor de risc generaţi de fenomenele meteorologice periculoase.

Ministrul şi-a exprimat încrederea că, odată cu operaţionalizarea acestui Centru integrat de gestionare a situaţiilor de urgenţă, autorităţile vor asigura o eficienţă sporită acţiunilor de gestionare a situaţiilor de urgenţă apărute la nivel naţional şi, implicit, o intervenţie rapidă în scopul acordării de sprijin oamenilor şi salvării de vieţi.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au reconfirmat faptul că Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei va deveni operaţional din luna iunie a acestui an.

Ministrul Gabriel Berca şi-a asumat ca obiectiv prioritar îmbunătăţirea acţiunilor şi serviciilor oferite comunităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă.

INFORMATII DE BACKGROUND :

Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (C.N.C.C.I.) se activează pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă de amploare şi complexitate ridicată, potrivit procedurilor în vigoare şi asigură coordonarea la nivel strategic şi operativ.

Construcţia şi dotările Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor au costat aproximativ 1,5 milioane euro, sumă alocată din fonduri de la bugetul de stat. Sediul a fost inaugurat în data de 11 noiembrie 2008.

În prezent, Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei nu este funcţional, dat fiind faptul că se derulează faza de distribuire şi montare a echipamentelor în cele 40 de locaţii şi de testare a sistemului informaţional.

Link to comment

icon_8_1.jpg

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a cerut prefecţilor, astăzi, 16 februarie a.c., în cadrul unei videoconferinţe, să verifice modul în care autorităţile locale au acţionat pentru deszăpezire şi, acolo unde este cazul, să aplice amenzi celor care nu şi-au făcut datoria.

„Aveţi la nivel local toate forţele capabile să intervină în situaţii de urgenţă, iar acolo unde este cazul intervenim şi noi. Vreau ca fiecare Comitet judeţean să-şi prioritizeze zonele în care este necesară intervenţia, iar deciziile să fie trecute prin Comitetele locale. Există o discrepanţă între modul în care s-a intervenit la nivel central şi local. Nu este normal ca toată lumea să se uite la centru şi să aştepte de acolo soluţii”, a avertizat ministrul, menţionând că prefecţii au posibilitatea să ia măsurile legale faţă de autorităţile publice locale, atunci când acestea nu îşi fac datoria în situaţii de urgenţă.

Ministrul Gabriel Berca a cerut autorităţilor să fie pregătite pentru a acţiona în cazul unor inundaţii, deşi în acest moment nu există semnale pentru astfel de evenimente.

În acelaşi timp, ministrul Administraţiei şi Internelor a insistat pentru o bună colaborare a prefecţilor cu preşedinţii de consilii judeţene şi cu primarii, precum şi pentru tratarea cu seriozitate, de către autorităţile publice locale, a cursurilor de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă organizate de specialiştii I.G.S.U. în teritoriu.

Precizările au fost făcute în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (C.N.S.U.), desfăşurată astăzi, la sediul M.A.I., sub conducerea ministrului Administraţiei şi Internelor.

În cadrul şedinţei a fost analizat modul în care autorităţile publice centrale şi locale au acţionat pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase (ninsoare, viscol, ger).

La şedinţă au participat membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar în plan teritorial, prin sistemul de videoconferinţă, prefecţii, subprefecţii, membrii comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă din zonele afectate, reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor

Link to comment

1_10022012_icon1.jpg

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, participă joi, 23 februarie a.c., începând cu ora 11.00, la şedinţa de evaluare a activităţii Poliţiei Române în anul 2011, ce va avea loc la Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Link to comment

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a participat astăzi, 23 februarie a.c., la şedinţa de evaluare a activităţii Inspectoratului General al Poliţiei Române în anul 2011, desfăşurată la Centrul Cultural al M.A.I., în prezenţa premierului Mihai Răzvan Ungureanu, a reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii şi ai Parlamentului României.

Edited by Eduard
 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Urmăriți și ce a spus procurorul general, zice câteva lucruri interesante și care cel puțin merită remarcate, cum ar fi:

 • în 90 % din dosarele penale instrumentate de procurori, polițiștii sunt cei care au efectuat urmărirea penală și a propus soluții, deci nu se poate face o analiză a activității polițiștilor separată de activitatea procurorilor și invers. Așa că nu se poate spune că polițiștii au lucrat rău și procurorii bine sau viceversa.
 • mai spune acolo despre fuga nebună după bețe și că încă se păstrează modul de evaluare total greșit, acest lucru ducând la o activitate îndreptată către cantitate și nu către calitate
 • ne mai spune că modul în care DGA-ul își face treaba este greșit, întrucât acolo există preocupare numai pentru monitorizarea polițiștilor, creându-se o percepție total greșită conform căreia numai polițiștii sunt cei corupți.

Urmăriți și acest clip, spre deosebire de alții, spune lucruri interesante.

 • Upvote 4
Link to comment

Sa-l vedem pe ministru cum rezolva problema ultrajelor,ce aport isi aduce la modificarea legii si cum apara politistii ;au mai zis si altii si tot ca inainte a ramas.

Frumos din partea Codrutei ca a criticat un pic DGA-ul ca se ocupa doar de monitorizarea politistilor si cam atat,are mare dreptate. Dupa ce ne-au infometat la maxim se apuca sa ne testeze sa vada ,,cat de rezistenti suntem la coruptie".

Frumos din partea ei ca a amintit cu respect de moartea colegului nostru de la rutiera Gancea Lucian cazut la datorie pe DN 1 la Saliste anul trecut intr-un accident rutier in radarul politiei.

Cred ca a fost un discurs realist si fara abureli ieftine.

Link to comment
 • Moderator

I-a bătut puțin și voalat așa, obrazul și domnului Popa, care dădea din cap dezaprobând afirmația conform căreia a scăzut autoritatea și polițiștii sunt ultragiați, umiliți și neapărați de sistem.

Link to comment

1_10022012_icon1.jpg

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a avut, astăzi, 24 februarie a.c, o întâlnire informală cu reprezentanţi ai sindicatelor poliţiştilor şi personalului contractual din cadrul M.A.I.

La discuţii au participat factori de conducere din M.A.I. şi reprezentanţi ai:

 • Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual,
 • Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”,
 • Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie,
 • Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul”,
 • Federaţiei Poliţiştilor „Sed Lex”.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii sindicatelor au prezentat principalele probleme de ordin profesional şi social cu care se confruntă poliţiştii şi ceilalţi angajaţi ai ministerului.

Ministrul Gabriel Berca i-a asigurat pe cei prezenţi de faptul că se va implica în rezolvarea aspectelor ce i-au fost semnalate, inclusiv prin propuneri de ordin legislativ. În acest sens, ministrul a precizat că va susţine în Parlament iniţiativele privind înăsprirea pedepselor pentru infracţiunea de ultraj asupra poliţiştilor şi le-a solicitat reprezentanţilor sindicali propuneri de modificare a legislaţiei în domeniu. Ministrul Administraţiei şi Internelor şi-a exprimat disponibilitatea pentru dialog, în scopul rezolvării problemelor întâmpinate de angajaţii M.A.I.

Tot astăzi, ministrul Gabriel Berca a avut o întrevedere cu reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor, în cadrul căreia au fost discutate aceleaşi teme.

Link to comment

Punctul de vedere formulat de procurorul general este obiectiv si reflecta o realitate trista. In timp ce noi continuam sa numaram si o facem prost, procurorii reușesc sa câștige constant la capitolul imagine si drepturi financiare. Generalii aserviti politic au ingaduit umilirea polițiștilor si au tolerat dezvoltarea unor structuri cu atributii paralele gen poliție locală sau Jandarmerie. Sper ca noul ministru va înțelege mesajul procurorului general.

 • Upvote 1
Link to comment

nu stiu daca ati urmarit si discursul lui MRU... mie personal imi place omul asta mult... are cuvintele la el si stie ce spune... si crede ce spune. urmariti cu rabdare mai ales de la minutul 9...

 • Upvote 1
Link to comment

Kayne m-ai facut curios si exact de la minutul 8 l-am urmarit cu toate ca stiam ca este o pierdere de vreme.

Ai dreptate are cuvintele la el .......pe o foaie format A4.

Pe mine ma ingrijoreaza modul cum ii fug ochisorii de la dreapta la stanga.....sa fie din cauza ca minte?

Avem respectul lui, vorbeste despre politistii care au terminat scoala si nu sunt angajati, despre cei cazuti la datorie, despre ultraj , despre cei cu catuse la manute ( aici discutia poate dura la nesfarsit despre regiile DGA ), despre cadrul legislativ etc .........Doamne Dumnezeule nu PDL- ul, al carui reprezentant este, conduce tara de 8 ani ?

Treaba cu momentul de reculegere a fost studiata in detaliu, noi care suntem in viata ar trebuii sa pastram un moment de reculegere pentru cei cazuti la datorie in fiecare zi a vietii noastre, dar sa faci asta la un bilant mie unul mi se pare fortat.

Sa vedem ce o sa faca nu ce spune ca de spus ne-am cam saturat.

Acesti oameni care dau bine pe sticla nu ne respecta nici in moarte si iti spune unul care a participat la cateva inmormantari de politisti care s-au stins inainte de vreme.

Si pentru a face o comparatie o sa-ti pun cateva imagini Kayne, poate o sa intelegi.

Edited by Elvis
 • Upvote 2
Link to comment

Oare domnii astia traiesc pe alta lume? Numai Academia de Politie o vad in fata? De celelalte scoli ati uitat? Aveti 1500 de oameni care stau pe tusa si inca 1400 care urmeaza sa someze, iar voi vorbiti de 300 de oameni? Naiba sa va ia!!!

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.