Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Va rog sa mă informati ce acte trebuie sa depun pentru preschimbarea permisului de conducere al carui termen de valabilitate expira peste 1 luna (vreau sa-l schimb până atunci)

Precizez ca am 45 ani impliniti, domiciliul în București..

Din ce m-am documentat pe net, rezultă câteva întrebării:
- de unde descarc sau unde gasesc fișa posesorului permisului de conducre ?
- daca mai trebuie certificat medical in cazul meu ?
- unde trebuie platita taxa permis si ce cuantum are acum ?
- se pot rezolva toate acestea in sediul din Pipera nr. 49 ?

Acte necesare preschimbare permis de conducere
act de identitate solicitant + copie xerox;
vechiul permis de conducere cu viza sau fisa medicala (daca permisul de conducere este expirat)
fisa tip a detinatorului permisului de conducere, dactilografiata si semnata cu negru in spatiul destinat
chitanta reprezentand contravaloarea permisului de conducere achitata la orice unitate CEC sau BCR - 46,50 lei;
copie legalizata a actului din care rezulta schimbarea numelui (daca este cazul);
fotografie tip noul permis.

Fişa deţinătorului o ai în atache.
Nu ai nevoie de fişă medicală dacă permisul nu a expirat
Chitanta reprezentand contravaloarea permisului de conducere achitata la orice unitate CEC sau BCR - 46,50 lei
Nu ai precizat exact domiciliul tău dar în principiu adresa postată de tine este cea exactă din câte ştiu. Succes !

Edited by Dan
  • Upvote 2

Merci Dane,

Inca cateva neclaritati:

• citez " vechiul permis de conducere cu viza " Permisul meu este emis in 23,04.2002 insa e acelasi tip ca cele ce se emit in prezent= plastifiat(si nu are aplicata viza medicala)
  • astazi dupa-amiaza am fost la un CEC cu intentia sa platesc taxa de 46,50 lei, insa mi-a spus ca e 68 lei (sa fie vorba de alta taxa ?)
  • fotografiile se realizeaza la Politie(sistem carte identitate) sau trebuie realizate la un centru fotografic si prezentate la ghiseu ? Daca e varianta doi, ma intereseaza marimea lor(probabil3/4) in ideea de a realiza singur:
  • fisa tip se completeaza obligatoriu cu masina de scris ? sau se admite si olograf ?
  • noul permis se elibereaza in limita a doua ore ?(pentru Bucuresti)
  • cu domicilu nu cred ca-s probleme, deoarece e acelasi de acum 10 ani(cel trecut pe actualul permis)

Multumesc.

• Moderator

Fişa deţinătorului permisului de conducere (formular tip, procurat de la un birou de copiat acte trebuie completat prin dactilografiere, semnat şi datat)
Dacă solicitarea preschimbării se face după expirarea valabilităţii administrative a permisului de conducere este nevoie de examinarea medicala.

Pozele se fac la ghiseu, iar permisul se elibereaza dupa 2 ore.
Bafta!

Plata taxei se poate face direct la sediul din Pipera, parter, ghiseul 17 sau 18, nu mai retin, este CEC acolo.

• Upvote 1
  • 6 months later...

Buna ziua.. acum ma inscriu pentru a doua oara la scoala de soferi si as dori sa stiu daca chitanta conform careia am achitat taxa de 68 RON pentru eliberarea permisiul auto mai este valabila. Mentionez ca am achitat taxa in 2009 si nu am fost niciodata la examen dupa ce am terminat cursurile de conducere. Va multumesc!

in cazul in care intre timp am schimbat domiciliul pe C.I. ( de ceva timp) ce acte trebuie ca sa preschimb si permisul?

ma intereseaza daca trebuie ceva referitor la domiciliu, ca pe celelalte le stiu. Ms!!!

daca ati schimbat domiciliul nu este obligatorie schimbarea permisului de conducere. permisul de conducere este valabil pana la expirarea valabilitatii.

Art.24. -

(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum şi la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României.

• Upvote 1
  • Member

Am si eu o intrebare:

Art 189 alin.1 din H.G. 1391/2006 este abrogat sau e in vigoare?

ART. 189

(1) Politistul rutier este obligat ca, atunci cand verifica documentele unui conducator de autovehicul sau tramvai, sa urmareasca daca exista concordanta intre datele inscrise in actul de identitate si cele din permisul de conducere. In cazul in care constata neconcordante referitoare la nume, prenume, domiciliu sau resedinta, precum si in cazul in care termenul de valabilitate a expirat, politistul rutier este obligat sa retina permisul de conducere si sa elibereze dovada inlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie de 15 zile.

:hmmmt:

Edited by CYP79
  • Upvote 1

Art 189 alin.1 din H.G. 1391/2006 este in vigoare ptr ca inca exista permise de conducere valabile dupa modelul "vechi" in care este inscris domiciliul.

in schimb, art. 24 din oug 195 a fost modificat prin oug 69/2007 in sensul scoaterii din articol a schimbarii permisului de conducere in cazul schimbarii domiciliului..

• Upvote 2
  • Downvote 1
  • Member

Sa inteleg ca politistul rutier poate (chiar este obligat) sa retina permisul de conducere (cel de tip vechi), atunci cand nu corespunde domiciliul de pe buletin cu cel de pe permis! Nu? Este "acoperit" legal, conform art. 189 alin.1 din H.G. 1391/2006 (daca este in vigoare)!

• Upvote 1

eu am gasit altceva la Art. 189. - (1) Daca autovehiculele ori remorcile imobilizate pe partea carosabila a drumului nu pot fi deplasate, conducatorii acestora sunt obligati sa puna in functiune luminile de avarie si sa instaleze triunghiul de presemnalizare.

ramane valabil ce ti-am spus mai sus si citeste ce a scris si cyan

• Upvote 2
  • Downvote 1
  • Member

Nu m-ai convins. Daca bagi pe google "Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006" te asigur ca de la art 189 incepe sectiunea "Măsuri tehnico-administrative" cu capitolul "Reţinerea sau retragerea permisului de conducere".

Nu stiu unde ai gasit tu acel articol!

Astept si alte pareri!

HG1391_2006.pdf

Edited by CYP79

In cateva saptamani imi expira permisul de conducere.Cu aproape un an de zile am schimbat domiciliul si implicit CI.

Acum la preschimbarea permisului de conducere as putea avea vreo problema pentru ca nu l-am schimbat intr-un anumit timp de la schimbarea domiciliului?

Se poate obtine un alt tip de permis de tip "international" ?

Edited by turbojack

Buna ziua. Detin 2 proprietati. Am permisul valabil pana in 2016, iar ITP-ul autoturismului este valabil pana in iulie 2013, amandoua documente pe adresa din Bucuresti. De curand mi-am facut mutatia in Ilfov. Trebuie sa-mi schimb si permisul si talonul? Daca da, trebuie alta vizita medicala si alt ITP? Multumesc pentru un aventual raspuns.

• 2 weeks later...

in cazul in care v-ati stabilit doar resedinta in Ilfov nu este necesara nicio modificare in certificatul de inmatriculare sau permis.

in cazul in care v-ati schimbat domiciliul nu este necesara preschimbarea permisului de conducere ci doar a certificatuluii de inmatriculare al autoturismului.

art 11 alin 10) din OUG 195/02 Proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite autorităţii competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a oricărei modificări a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, după caz, ale proprietarului, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

• Upvote 4
  • Downvote 1

Acte necesare preschimbare permis de conducere

• fotografie tip noul permis.

treaba cu fotografia inca se practica? trebuie adusa fotografie separat chiar daca se mai face o poza acolo? Acum 8 ani stiu sigur ca asa a fost...

Edited by CristiXP

inca o lamurire va rog daca se poate

copie legalizata a actului din care rezulta schimbarea numelui (daca este cazul);

pe un site al prefecturii am gasit chestia asta ,dar suna un pic altfel :

f) În cazul schimbării numelui – documentul care atestă acest lucru, în original şi copie.

Trebuie legalizata copia ? sau e destul sa mergi cu cea in original si o copie ?

Merci fain.

• Moderator

Ori una ori alta.

Dacă ai actul original și o copie xerox, funcționarul poate aplica stampila ”conform cu originalul”.

Dacă nu vrei să te duci cu originalul, depui o copie legalizată.