Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
alina9

Preschimbare permis - schimbare domiciliu

Question

alina9

Bine v-am gasit.

M-am casatorit anul trecut in octombrie, si pe noua carte de identitate am domiciliul in Bucuresti (eu fiind din Constanta). Permisul de conducere l-am obtinut in 2007 in Constanta, si nu l-am schimbat in cele 10 luni care au trecut de cind m-am casatorit, pentru ca nu am condus. Acum as vrea sa il schimb, si am citeva nelamuriri:

1. Trebuie sa refac vizita medicala?

2. Permisul il schimb la sectia de politie de la actualul domiciliu, sau in Constanta, unde l-am obtinut?

3. Ce acte si taxe sint necesare? Am mai cautat informatii pe net, dar am gasit chestii contradictorii..

Multumesc,

Alina

Share this post


Link to post

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
25tess

1. Nu, intrucat ai obtinut permisul in anul 2007, acum vei primi un nou permis care va fi valabil pana in anul 2017 si atunci va trebui sa faci vizita medicala.

2. Permisul il preschimbi unde vrei tu.

3. Cerere, vechiul permis, taxa la bcr sau cec (68 lei),fisa detinatorului permisului de conducere, actul de identitate si certificatul de casatorie.

Gasesti detalii aici:

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
bundesgrenzschutz

25tess, eu stiam ca mai nou faci vizita medicala la orice preschimbare de pc... poate nu stiu eu bine??

Share this post


Link to post
 • 0
Marius

bundesgrenzschutz

Dacă prezintă o fişa medicală prelungeşte valabilitatea noului permis cu 10 ani, respectiv 5 ani, după caz.

Dacă nu o face şi solicită eliberarea unui nou document în cazurile prevăzute de lege (pierdere, schimbare nume, etc.), se eliberează un duplicat al documentului care o să aibă valabilitatea documentului iniţial (cei 10ani/5ani de când a prezentat ultima dată o viză medicală).

Share this post


Link to post
 • 0
alina9

@bundesgrenzschutz: Da, si mie imi spunea cam toata lumea lucrul asta, desi pe net gasisem si contrariul... nici nu mai stiam ce sa cred. Acum s-au clarificat lucrurile, in linkul de la 25tess am gasit ce trebuia.

 

@25tess, @Marius: Multumesc pentru raspunsuri.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
 • 0
andreea2012

Buna seara. As dori sa stiu in ce act normative este stipulat termenul in care trebuie schimbat permisul auto, la schimbarea numelui. Chiar astazi am citit urmatoarele:

 Sanctiunea aplicata conform art. 100 alin. (1), pct. 4. din OUG195 nu se poate aplica, articolul 44 din HG 1391 regulam. de aplicare a OUG195 a fost abrogat prin HG 480/2013 si nu a fost inlocuit de un alt articol.

In eventualitatea intocmirii unui proces verbal de contraventie sa precizati la rubrica \"Mentiuni\"din procesul verbal ca nu exista un termen legal ptr schimbarea permisului ca urmare a schimbarii numelui.

OUG195
Art.100. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
4. neîndeplinirea obligaţiei de a solicita autorităţii competente, în termenul prevăzut de legeconfused.gif, eliberarea unui nou permis de conducere sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai corespund din punctul de vedere al formei şi conţinutului celor în vigoare;

HG1391
Art. 43. – Titularul permisului de conducere trebuie sa declare pierderea, furtul sau distrugerea acestui document autoritatii emitente, în cel mult 48 de ore de la constatare, si sa solicite eliberarea unui nou permis de conducere.
Art. 44 – (1) Eliberarea unui nou permis de conducere se efectueaza, în conditiile legii, în baza urmatoarelor documente:
a) fisa detinatorului permisului de conducere;
b) originalul si copia actului de identitate;
c) dovada platii contravalorii permisului de conducere si a taxei de eliberare a acestui document;
d) permisul de conducere a carui preschimbare se solicita, în original, daca acesta exista.
e) fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, daca solicitarea preschimbarii s-a facut dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere.
(2) Pe lânga documentele prevazute la alin.(1) solicitantul trebuie sa prezinte:
a) în cazul schimbarii numelui- documentul care atesta acest lucru, în original si copie;
b) în cazul pierderii, furtului sau distrugerii- dovada publicarii anuntului prevazut la art.43;

HG nr. 480/2013 - modificarea si completarea Regulam. de aplicare a Codului Rutier
13. Articolele 42-44 se abroga.

Pe de alta parte, OUG 195 prevede la art. 24 alin. (5^3) ca prin ordin MAI se vor stabili conditiile eliberarii permiselor in cazul pierderii, deteriorarii, schimbarii numelui, respectiv Ordinul MAI 123/2013.

Art. 24. -
(5^1) În cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permiselor de conducere ori al schimbării numelui titularului, autorităţile competente eliberează, după caz, un duplicat a cărui valabilitate nu poate depăşi valabilitatea administrativă a documentului înlocuit sau alt permis de conducere.
(5^2) Eliberarea unui nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă se realizează la expirarea valabilităţii documentului, după efectuarea examinării medicale prevăzute la art. 22.
(5^3) În cazurile prevăzute la alin. (5^1) şi (5^2), eliberarea permiselor de conducere respective se realizează fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ordinul MAI nr. 123/2013 prevede conditiile in care se elibereaza un duplicat in cazul schimbarii numelui dar nu prevede termenul in care se poate solicita eliberarea duplicatului, astfel ca nu exista temei legal ptr aplicarea sanctiunii.


Cat este de adevarat acest lucru?

Multumesc frumos.

Edited by andreea2012

Share this post


Link to post
 • 0
iulia11

Daca mi-a expirat de 2 zile dovada data pentru preschimbarea permisului de conducere strain,mai pot merge sa o schimb,sau trebuia sa merg inainte sa expire?

Share this post


Link to post
 • 0
monalisa98

Bună ziua! Urmează să îmi schimb buletinul... Odată cu acest lucru, schimbarea de domiciliu. Este necesar să îmi schimb și permisul abia eliberat? 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • razvanttt
   By razvanttt
   Buna ziua! E legal ca dupa mai mult de 5 ani sa-mi fie suspendat permisul auto? Am primit pe 22.03.2017 dispozitie de la Serviciul Rutier precum ca trebuie sa predau permisul in 5 zile pe motiv ca pe 24.02.2012 mi-a fost respinsa plangerea contraventionala irevocabil. In plus mi s-au mai adaugat 30 zile la cele 30 initiale pentru fapta comisa. Hotararea judecatoreasca nu mi-a fost trimisa acasa, este disponibila doar online si m-am reprezentat singur in instanta.
  • Aflorei
   By Aflorei
   Buna ziua.... in anul 2015 am fost oprit de un echipaj de politie si sa constatat ca nu aveam permis.....m.i sa intocmit dosar penal...in luna decembrie 2015 am obtinut permisul de conducere...m.au judecat in anul 2017 luna februarie si m.i sa dat 8 luni cu suspenare si 2 ani perioada de incercare iar  instanta nu mi.a anulat perimisul dar m.i la anulat politia rutiera(specific nu cunoasc asa de bine legile)nu m.ia venit hartie acasa sa predau permisul!!!ce raspuns imi puteti da va rog??!! acum cu permisul in buzunar de exemplu il pot schimbat in anglia si pot circula cu el???multumesc pentru intelegere!!
  • SimpleCitizen
   By SimpleCitizen
   Buna ziua domnilor!
   Am cumparat o tricicleta micuta (exact ca cea din imaginea atasata) bunicului. Va rog sa ma ajutati cu precizarea incadrarii ei fiindca nu stiu daca trebuie s-o inmatriculez sau bunicul o sa aiba nevoie de orice fel de permis pentru conducerea. Precizez ca are motor electric de 250w si viteza limitata la 25km/h.
   Multumesc pentru ajutorul!

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.