Jump to content
POLITISTI.ro

Activitati pentru siguranta in scoli ale politistilor


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru siguranţa elevilor şi combaterea absenteismului şcolar

Poliţiştii împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au organizat la data de 29 februarie 2012, între orele 10.00-12.00, o acţiune pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ din municipiul Timişoara.

Aceasta a avut drept scop prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar prin depistarea elevilor care lipsesc nemotivat de la cursuri şi identificarea unităţilor de alimentaţie publică din zona şcolilor în care se serveşte băuturi alcoolice sau ţigări.

La acţiuni au fost angrenaţi poliţiştii de proximitate, cei de la compartimentul de prevenire a criminalităţii dar şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş şi au depistat 48 de elevi care se aflau în barurile din zona şcolilor deşi trebuia să fie la cursuri.

Au fost întocmite note raport pentru cei 48 de elevi iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar vor lua măsurile legale care se impun.

În baza Planului de măsuri privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, ieri, 28.02.2012, între orele 10.00 şi 13.00, poliţişti din cadrul Compartimentului Proximitate al Poliţiei Municipiului Sf. Gheorghe, judeţul Covasna, în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna au organizat şi au executat o acţiune în vederea identificării elevilor care absentează nemotivat de la cursuri şi frecventează unităţile de alimentaţie publică amplasate în apropierea unităţilor de învăţământ.

Poliţiştii şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au fost verificat 18 unităţi de alimentaţie publică şi un internet – caffe, unde au identificat 11 elevi care absentau nemotivat de la cursuri.

Elevii au fost conduşi la unităţile de învăţământ din care făceau parte şi prezentaţi conducerii şcolilor, urmând ca împotriva lor să se ia măsuri disciplinare.

În timpul acţiunii, nu au fost identificate elevi care să fi consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, poliţiştii au instruit administratorii şi angajaţii unităţilor verificate cu privire la respectarea prevederilor Legii 61/1991 republicată.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

"Aceasta a avut drept scop prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar prin depistarea elevilor care lipsesc nemotivat de la cursuri"- asta nu mi se pare ca este treaba politiei.

seamana cu actiunile de verificare a bolnavilor la domiciliu. aceste 2 probleme erau vitale a fi rezolvate si ma mir ca nu s-a implicat SRI/Parchetul General. :)

  • Downvote 1
Link to comment

maxu08, acestea sunt activitati curente care se realizeaza de politistii de proximitate, insa nelamurirea mea este alta : de ce unii considera o astfel de activitate o stire de larg interes?

Link to comment
  • 4 months later...

Împreună, pentru siguranţa copiilor

Inspectoratul General al Poliţiei Române împreună cu „Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual” – FOCUS dau startul campaniei de informare şi sensibilizare a opiniei publice „Împreună, pentru siguranţa copiilor”.

Campania se adresează copiilor din clasele I - IV şi părinţilor acestora şi se va desfăşura în trei etape: iulie - august 2012 (pe litoral), septembrie - octombrie (în şcoli), decembrie - perioada sărbătorilor de iarnă (în mall-uri, hipermarket-uri şi alte zone aglomerate).

În perioada iulie - august, activităţile vor fi organizate pe litoral şi vor include distribuirea de materiale informative: 5.000 de evantaie cu sfaturi pentru siguranţa copiilor, 7.500 de brăţări şi aproximativ 2000 de flyere inscripţionate cu numărul de urgenţă pentru semnalarea dispariţiilor de copii – 116 000. Zilnic, timp de 8 săptămâni, pe postul Radio Constanţa vor fi prezentate recomandări care să îi ajute pe părinţi să prevină dispariţia copiilor. Pornind de la aceste sfaturi, realizatorii emisiunii radio vor organiza concursuri în urma cărora se vor distribui peste 50 de premii oferite de Centrul FOCUS.

Tot în această perioadă, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, împreună cu echipa Focus vor vizita taberele şcolare din Năvodari, Eforie Sud şi 2 Mai. În acest context, ei le vor explica copiilor cum să se protejeze de eventualele pericole, cum să reacţioneze în situaţii de risc şi la cine să apeleze când au o problemă. Se vor organiza, de asemenea, concursuri pe teme de siguranţă cu premii care vor consta în materiale promoţionale pe care este inscripţionat numărul 116000.

În cea de-a doua etapă a campaniei, care va coincide cu începutul anului şcolar, se va lansa un kit on-line de sfaturi pentru părinţi şi copii sub genericul ,,Înapoi la şcoală – ştiu să fiu în siguranţă”. Tot în această perioadă, ofiţeri de prevenire din toate judeţele împreună cu echipa Focus vor susţine prezentări în diferite centre de învăţământ, pe tema dispariţiilor de minori. Nu în ultimul rând, în cadrul sesiunilor de informare se vor distribui materiale informative, printre care atât broşuri cu sfaturi pentru părinţi, cât şi pentru cei mici. Pentru a fi cât mai atractive, broşurile pentru copii includ pe lângă sfaturi practice şi jocuri educative.

Cea de-a treia componentă a campaniei se va derula în timpul vacanţei de iarnă, care se va axa pe distribuirea de materiale de informare pentru siguranţa copiilor în locuri aglomerate. Nu este un secret faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, mall-urile şi hipermarket-urile reprezintă zone cu un risc crescut ca minorii să dispară sau să se rătăcească.

Parteneriatul dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual” – FOCUS a debutat în 25 mai 2007; tot pe 25 mai, în anul 2009, a fost lansat oficial în România numărul european pentru dispariţii de copii – 116 000 şi a fost anunţată derularea campaniei comune de promovare la nivel naţional a acestui număr. De asemenea, în anul 2011, Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi FOCUS au finalizat mecanismul „Alertă Răpire Copil” care poate fi declanşat în cazul răpirilor sau dispariţiilor în care viaţa copilului dispărut este pusă în pericol. ( Inspector şef Constanţa ).

„Echipa FOCUS nu va înceta nicio clipă să lupte pentru binele şi, mai ales, pentru siguranţa copiilor. Pe lângă intervenţia complementară, alături de autorităţile publice, în cazurile de dispariţie, organizăm regulat campanii de conştientizare a acestei problematici în România. În acest an, alături de Inspectoratul General al Poliţiei Române, derulăm campania „Împreună pentru siguranţa copiilor”, prin care dorim să le aducem la cunoştinţă părinţilor şi copiilor pericolele la care se expun zi de zi. Nu întâmplător am ales acest titlu pentru campanie: doar prin eforturi comune, vom putea oferi copiilor un viitor mai sigur. Şi avem convingerea că prevenirea este cea mai bună metodă de a combate fenomenul alarmant al dispariţiilor de copii.” (Mihaela Geoană – Preşedinte FOCUS)

Pentru mai multe informaţii, consultaţi site-ul Poliţiei Române la adresa: www.politiaromana.ro/prevenire şi site-ul Focus, la adresa: www.copiidisparuti.ro

Recomandări preventive:

SFATURI PENTRU PĂRINŢI:

Pentru a evita dispariţia copilului dumneavostră:

• Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, la joacă, atunci când vă aflaţi la cumpărături şi în zonele aglomerate; câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze;

• Învaţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;

• Explicaţi-i, pe înţelesul său, cu exemple concrete, că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni; în niciun caz nu trebuie să se urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească pe aceştia, indiferent de pretext;

• În concedii, acordaţi o atenţie sporită supravegherii copilului dumneavoastră; aglomeraţia şi mediul străin reprezintă factori de risc care pot favoriza pierderea acestuia;

• Nu-l trimiteţi singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaşte;

• Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte;

• Învaţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil;

• În cazul dispariţiei copilului, alertaţi imediat Poliţia la numărul de telefon 112 sau sunaţi la Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, la numărul 116000.

În cazul în care copilul dumneavoastră a dispărut:

• Verificaţi la rude şi prietenii apropiaţi dacă copilul nu se află la aceştia;

• Anunţaţi în cel mai scurt timp Poliţia; sesizarea dispariţiei unui copil se poate face prin apel la numărul de urgenţă 112, prin sesizare directă la sediul unităţii de poliţie sau prin sesizarea verbală a unei patrule din teren; după anunţarea Poliţiei, sunaţi la 116 000 la Centrul Focus, pentru a mări numărul persoanelor care îl caută şi a mediatiza dispariţia copilului;

• Păstraţi-vă calmul! Chiar dacă vă aflaţi într-o stare de emoţie puternică, este foarte important să vă stăpâniţi, pentru a oferi poliţiştilor toate detaliile ce îi pot ajuta să vă găsească copilul în cel mai scurt timp.

Trebuie să fiţi în măsură să furnizaţi anchetatorilor:

- descrierea semnalmentelor şi a semnelor particulare;

- câteva fotografii recente ale copilului;

- o înregistrare audio-vizuală, dacă dispuneţi de aşa ceva;

- descrierea obiectelor de vestimentaţie cu care era îmbrăcat la momentul dispariţiei, precum şi a obiectelor pe care le avea asupra sa;

- împrejurările în care a dispărut;

- profilul său psihic şi moral, starea de sănătate;

- o listă cuprinzând persoanele din anturajul său, locuri pe care obişnuia să le frecventeze;

- datele de contact ale adulţilor apropiaţi (bunici, unchi, mătuşi, vecini etc);

- în general, orice informaţie care vi se pare de interes pentru poliţişti (riscul de a fi fost luat de un membru al familiei, certuri recente, antecedente de părăsire a domiciliului, dispariţia unor obiecte personale din camera sa etc);

SFATURI PENTRU COPII:

Pentru a nu vă pierde de părinţi:

• Nu vă îndepărtaţi de părinţi atunci când vă aflaţi în oraş, la cumpărături sau pe stradă, în vacanţe;

• Nu intraţi în vorbă cu persoane necunoscute şi nu răspundeţi invitaţiei acestora de a le însoţi, indiferent ce vă spun acestea; nu vă lăsaţi intimidaţi de ameninţări sau impresionaţi de promisiunile acestora - atunci când sunteţi acostaţi de asemenea persoane, îndepărtaţi-vă de acestea şi apelaţi la cineva cunoscut;

• Dacă vă pierdeţi de părinţi, rămâneţi în zona în care i-aţi văzut ultima dată şi apelaţi la sprijinul unui adult (preferabil de la o instituţie, un magazin etc); dacă vedeţi un poliţist în zonă, adresaţi-vă acestuia.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Poliţia Română alături de elevi la începutul unui nou an şcolar

10.000 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniştea publică, precum şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ cu ocazia începerii noului an şcolar.

Luni, 17 septembrie a.c. are loc deschiderea noului an şcolar de învăţământ.

Poliţia Română a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zona instituţiilor de învăţământ.

În acest sens, vor fi suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi ambuteiajelor.

Astfel, pe lângă dispozitivul curent, peste 10.000 de poliţişti, dintre care 8.277 de poliţişti de ordine publică şi 1.743 de poliţişti de la rutieră, vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ.

Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Reamintim faptul că, în cadrul unei videoconferinţe, susţinute la data de 5 septembrie a.c., şeful Poliţiei Române a solicitat tuturor inspectoratelor judeţene de poliţie şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să ia măsurile necesare pentru ca noul an şcolar să se desfăşoare în siguranţă. De asemenea, a solicitat ca o atenţie sporită să fie acordată pentru protecţia elevilor din clasa 0.

În acest sens, a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor. De asemenea, a solicitat efectuarea de patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, întrucât multe şcoli deţin terenuri de sport frecventate de copii.

Şeful Poliţiei Române a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor şi a solicitat o atenţie deosebită unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Poliţiştii din structurile de prevenire, de proximitate şi de la posturile comunale vor avea întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolilor, cât şi cu părinţi şi elevi.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor, precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Totodată, vor fi activate patrulele şcolare de circulaţie.

Inspectorul general a solicitat directorului general şi inspectorilor şefi transparenţă totală, informarea opiniei publice cu privire la măsurile pe care le întreprind şi la competenţele poliţiei.

În cursul anului şcolar trecut a scăzut numărul infracţiunilor sesizate, cu 1,56% şi cei al elevilor autori de infracţiuni cu 16%. De asemenea, s-a înregistrat o scădere cu 26,8% a numărului infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor şcolare.

POLIŢIA ROMÂNĂ UREAZĂ TUTUROR ELEVILOR, UN AN ŞCOLAR PLIN DE REALIZĂRI!

Stimaţi părinţi,

PENTRU A VĂ ŢINE COPILUL CÂT MAI DEPARTE DE UN COMPORTAMENT DEVIANT, POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

• Comunicaţi cu copilul dumneavoastră! Acesta trebuie înţeles, iar personalitatea lui respectată;

• Fiţi fermi cu copilul, dar nu agresivi! Violenţa nu rezolvă problemele ci, mai degrabă, le amplifică;

• Verificaţi de câţi bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră şi cum îi cheltuieşte;

• Dacă fiul sau fiica dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor şi nu acceptaţi răspunsuri facile;

• Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute;

• Educaţi copilul să nu primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să nu dea relaţii despre programul dumneavoastră de lucru;

• Interesaţi-vă permanent de situaţia şcolară a copilului dumneavoastră;

• Încercaţi să-i cunoaşteţi şi să vă apropiaţi de prietenii copiilor dumneavoastră şi de familiile lor;

• Asiguraţi în familie un climat afectiv, de bună înţelegere;

• Distribuiţi copiilor sarcini clare în desfăşurarea vieţii de familie, care să le dezvolte simţul responsabilităţii şi al utilităţii, fără a exagera însă;

• Atunci când observaţi o schimbare negativă în comportamentul copilului dumneavoastră, motivaţi-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă;

• Alegeţi comunicarea: lipsa dialogului creează bariere greu de trecut în relaţia copil-părinţi;

• Când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de tineret), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor;

• Luaţi toate măsurile de educare, creştere şi supraveghere specifică fiecărei vârste în parte, cu scopul de a nu vă înregistra în categoria celor ce spun „copilul meu este în închisoare“ sau „copilul meu este un infractor”!

POLIŢIA ROMANĂ RECOMANDĂ TINERILOR:

• Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant;

• Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător;

• Nu intraţi în anturaje dubioase!

• Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc;

• Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii;

• Dacă aveţi ocazia, combateţi delincvenţa legată de droguri, demascând plasatorii şi eventualii consumatori!

În încheiere, reamintim copiilor câteva reguli care îi vor ajuta să circule corect şi în siguranţă pe drumurile publice:

• Circulaţi numai pe trotuare sau pe potecile laterale ale drumurilor;

• Nu vă angajaţi în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

• Traversaţi numai pe “zebră” şi numai la culoarea verde a semaforului electric;

• În intersecţiile fară marcaje traversaţi numai pe la colţul străzii şi numai după ce v-aţi asigurat atent din ambele părţi că nu se apropie nici un vehicul;

• Aşteptaţi sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului numai pe trotuar sau pe refugiile special amenajate;

• Nu vă jucaţi pe partea carosabilă a drumurilor publice sau în apropierea acestora, ori pe aleile intens circulate dintre blocurile de locuinţe şi folosiţi pentru joacă numai locurile unde nu circulă maşini: parcuri, terenuri de sport, curtea casei sau a şcolii.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • Moderator

Păi nu se lăudau jandarii că fac ei ordine și au grijă de școli? Au uitat sau au văzut că treaba nu e așa de ușoară când nu mai sunt în aberația numită „sistem integrat” și tot în sarcina polițiștilor au revenit și aceste activități. Nici măcar pe puștanii din școli nu-i pot liniști domnii jandari - salvatorii naţiei.

Link to comment
  • 1 year later...

Poliţiştii bucureşteni continuă acţiunile preventive în şcolile din Capitală

 

Cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă, Poliţia Capitalei a ţinut să fie aproape de elevi şi cadrele didactice, continuând proiectele privind siguranţa în mediul şcolar şi siguranţa elevilor.

Conform Dispoziţiei Directorului General Adjunct al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi preîntâmpinarea eventualelor evenimente nedorite în perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii bucureşteni au fost prezenţi în şcolile din Capitală. 

Astfel, în ziua de miercuri, 4 decembrie a.c., poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiilor 1 – 26 Poliţie, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi preventiv educative în 193 de şcoli din Bucureşti.

Activităţile poliţiştilor bucureşteni au fost realizate în beneficiul a peste 7.500 de elevi din mediul preuniversitar şi 265 de cadre didactice, fiind menite a contribui la sporirea gradului de siguranţă în mediul şcolar, dar şi în afara acestuia.

Cu această ocazie, poliţiştii Capitalei au prezentat elevilor materiale preventive care au avut ca temă principală preîntâmpinarea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2013/2014.

Totodată, poliţiştii bucureşteni au prezentat elevilor şi au dezbătut împreună cu aceştia teme privind „Violenţa în familie”, „Reguli de circulaţie”, „Prevenirea absenteismului”, „Prevenirea delincvenţei juvenile”, „Consecinţele infracţiunilor de furt şi însuşirea bunului găsit”, „Drogurile distrug viaţa”, precum şi alte aspecte rezultate din problematica specifică fiecărei unităţi de învăţământ.

Poliţia Capitalei va continua activităţile preventive în unităţile de învăţământ preuniversitare, siguranţa elevilor fiind un obiectiv principal al poliţiştilor bucureşteni de proximitate.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 months later...
Acţiuni ale poliţiştilor pentru combaterea absenteismului şcolar
 
Siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate a Poliţiei Române. 24 de elevi care absentau de la orele de curs au fost depistaţi de poliţiştii din Râmnicu Vâlcea, în urma unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea absenteismului şcolar. 
 
Poliţiştii vâlceni au acţionat în zona adiacentă a şcolilor din municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, precum şi pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şi abandonului şcolar.
 
În urma unei acţiuni punctuale organizată de poliţiştii din Râmnicu Vâlcea, în unităţile de învăţământ şi zona adiacentă acestora, au fost identificate şi controlate 26 de unităţi de alimentaţie publică, unde au fost depistaţi 24 de elevi care absentau de la orele de curs. 
 
Au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ, ai căror elevi au fost depistaţi, în vederea stabilirii măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare. 
 
Administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a prevederilor Legii nr. 61/1991 Republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare Şi Relaţii Publice
Link to comment
  • 11 months later...

CONTROALE ÎN ZONA ŞCOLILOR ŞI A CĂMINELOR-INTERNAT PENTRU ELEVI

 

Poliţia Română a acţionat, în prima jumătate a lunii ianuarie, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar şi a efectuat verificări la agenţii economici amplasaţi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar din ţară.

 

Poliţiştii au acţionat, sub directa coordonarea a Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun, a încălcărilor prevederilor legale privind protecţia consumatorului la unităţile de alimentaţie publică din vecinătatea şcolilor şi a căminelor-internat pentru elevi, precum şi a absenteismului şcolar.

 

Astfel, poliţiştii au efectuat controale la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, ce au ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare şi care oferă ilicit, spre vânzare, elevilor, băuturi alcoolice şi ţigări.

 

La nivel naţional, în perioada 16-30 ianuarie a.c., au fost desfăşurate 4.989 de acţiuni şi controale, la care au fost angrenaţi 7.200 de poliţişti, alături de care au participat cadre didactice şi reprezentanţi ai altor instituţii.

 

Pe parcursul activităţilor au fost verificate 6.578 de societăţi comerciale din zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

 

În urma controalelor şi verificărilor, au fost constatate 100 de infracţiuni şi s-au aplicat 7.467 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 611.000 de lei (50 la HG nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizica şi morala a elevilor şi studenţilor, 328 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 897 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 6.192 la alte acte normative). Au fost identificaţi 583 de elevi care frecventau barurile şi cafenelele, absentând de la orele de curs.
 

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.