Jump to content
POLITISTI.ro

Actiuni ale politistilor in vederea prevenirii accidentelor rutiere


Recommended Posts

Acţiuni ale poliţiştilor în vederea prevenirii accidentelor rutiere

Aproape 180 de acţiuni au fost desfăşurate de poliţiştii de la transporturi şi poliţiştii de la rutieră, pentru prevenirea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată. Peste 1000 de participanţi la trafic au fost depistaţi săvârşind diferite abateri.

În primele şase luni ale anului 2011, Poliţia Transporturi, prin secţiile regionale de poliţie transporturi şi serviciile (birourile) judeţene subordonate acestora, împreună cu structurile corespondente ale Poliţiei Rutiere, a iniţiat şi desfăşurat în sistem integrat, acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată şi constatarea actelor de nerespectare a normelor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic, mai ales de către conducătorii autovehiculelor.

În cadrul celor 179 de acţiuni desfăşurate au fost verificate 2.492 de autovehicule. Astfel, peste 1000 de participanţi la trafic au fost depistaţi săvârşind diferite abateri, 201 dintre aceştia fiind avertizaţi, iar 864 participanţi la trafic au fost sancţionaţi contravenţional.

De asemneea, au fost ridicate în vederea suspendării 99 de permise de conducere auto şi 60 de certificate de înmatriculare auto.

Poliţiştii au întocmit 23 de informări către primăriile comunale şi orăşeneşti, administratori ai unor segmente de drum public cu care se intersectează calea ferată, în vederea îmbunătăţirii sistemului de presemnalizare şi semnalizare rutieră şi încunoştinţării deţinătorilor de vehicule, privind riscurile la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere instituite în aceste zone.

POLIŢIA ROMÂNĂ ATRAGE ATENŢIA TUTUROR CONDUCĂTORILOR AUTO ASUPRA RESPECTĂRII REGULILOR DE CIRCULAŢIE LA TRECERILE DE NIVEL CU CALEA FERATĂ!

Semnalele luminoase şi acustice şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

De asemenea, în zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

♦ Stimaţi conducători auto, respectaţi-vă viaţa şi pe a celorlalţi ocupanţi ai autovehiculului pe care îl conduceţi!

♦ Cele câteva minute de aşteptare la barieră şi o asigurare temeinică la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie !

♦ Trecerile la nivel cu calea ferată sunt adevărate capcane pentru şoferii imprudenţi!

♦ Respectaţi semnalele luminoase şi acustice, barierele instalate la trecerile de nivel cu calea ferată şi asiguraţi-vă înainte de a face vreo manevră de traversare a unei treceri la nivel cu calea ferată!

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R

Link to post
Share on other sites
 • 5 weeks later...

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere şi a furturilor din autoturisme, în municipiul Constanţa.

 

Vineri, 26 august 2011, ora 10.00, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa vor derula o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere şi a furturilor din autoturisme în municipiul Constanţa.

Demersul se înscrie în campania „Vacanţă în siguranţă”, iniţiată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în cadrul campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”, parte integrantă a Programului de acţiune şi atitudine 2010-2012 al Poliţiei Rutiere şi în „Programul de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, Constanţa 2011”, care urmăreşte creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor împotriva infracţiunilor de furt din autoturisme.

Compartimentul Relaţii Publice - I.P.J.Constanta

Link to post
Share on other sites
 • 9 months later...

Acţiune pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietoni

Într-o singură zi, peste 1.500 de pietoni au fost depistaţi de poliţişti în timp ce au traversat strada prin loc necorespunzător. De asemenea, poliţiştii au aplicat 356 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducător auto sau pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

La data de 15 iunie a.c., sub directa coordonare a Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., peste 1.150 de poliţişti rutieri au acţionat în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, în special a celor generate de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător sau a celor generate de traversarea neregulamentară.

În timpul acţiunii, poliţiştii au aplicat 4.537 de sancţiuni contravenţionale pentru diferite nereguli la regimul rutier, dintre care 1.532 pietonilor care au traversat neregulamentar şi 356 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Totodată, au fost ridicate în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 410 permise de conducere.

Reamintim faptul că, în perioada 15 – 17 iunie a.c., în intervalele orare 9.00 -13.00 şi 18.00 - 21.00, sub directa coordonare a Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., poliţiştii rutieri desfăşoară acţiuni punctuale pentru combaterea indisciplinei conducătorilor auto în ceea ce priveşte acordarea priorităţii de trecere pietonilor, angajaţi în traversare regulamentar prin loc corespunzător şi respectiv, a indisciplinei pietonilor angajaţi în traversare prin loc nepermis, în zonele cunoscute ca sensibile şi în care au fost înregistrate evenimente rutiere pe acest fond.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietoni

În perioada 9-11 august a.c., poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., vor desfăşura, la nivel naţional, acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, precum şi pentru depistarea pietonilor care nu respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, la data de 9 august a.c., toate structurile de poliţie rutieră judeţene vor executa, pe raza oraşelor şi a municipiilor din zona de competenţă, acţiuni pentru combaterea indisciplinei pietonilor angajaţi în traversare prin loc nepermis.

La data de 10, respectiv 11 august a.c., în oraşele şi municipiile din judeţ se vor organiza acţiuni pentru combaterea indisciplinei conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, angajaţi în traversare regulamentară prin loc corespunzător.

Cu ocazia acestor acţiuni, ce au ca scop reducerea numărului accidentelor rutiere determinate de încălcarea normelor rutiere în ceea ce priveşte traversarea neregulamentară a pietonilor, respectiv, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, poliţiştii rutieri vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră.

Informaţii de background:

Din analiza de risc rutier rezultă că una dintre principalele cauze generatoare de accidente o reprezintă traversarea neregulamentară a pietonilor, respectiv neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate.

În perioada 1 ianuarie - 5 august a.c., comparativ cu perioada similară a anului 2011, s-au înregistrat 393 accidente (-44), soldate cu decesul a 34 persoane (-13) şi rănirea gravă a altor 369 (-31), ce au avut drept principală cauză generatoare neacordarea prioritaţii de trecere pietonilor.

Totodată, în aceeaşi perioadă, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul traversării neregulamentare a pietonilor s-au produs 859 accidente (+44), soldate cu decesul a 175 persoane (-2) şi rănirea gravă a altor 689 (+42).

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Acţiune pentru reducerea riscului rutier

În perioada 30 august – 1 septembrie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. va coordona o acţiune la nivel naţional pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere şi respectarea perioadelor de conducere şi odihnă de conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de mărfuri.

Pentru reducerea riscului rutier, în perioada 30 august – 1 septembrie 2012, vor fi organizate acţiuni de control în trafic la nivel naţional, pe toată reţeaua de drumuri naţionale. Activităţile vor viza vehiculele destinate transportului rutier public de mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 16 tone, inclusiv cele care transportă mărfuri periculoase.

Joi, 30 august a.c., şi sâmbătă, 1 septembrie a.c., acţiunea se va desfăşura în intervalul 09:00 – 16:00, iar vineri, 31 august a.c., în intervalul 13:00 – 20:00.

Obiectivele prioritare ale acţiunii sunt reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul vitezei, depăşirii neregulamentare şi neacordării priorităţii, sancţionarea nerespectării perioadelor de conducere şi de odihnă şi verificarea legalităţii transportului rutier public efectuat.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...

Acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere

Peste 45.000 de sancțiuni au fost aplicate în urma unei acțiuni naționale care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. De asemenea, polițiștii au reținut 830 de permise de conducere, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

În perioada 7 – 14 aprilie a.c., Poliția Română prin Direcţia Rutieră a coordonat o acțiune la nivel național, la care au participat aproape 1.400 de poliţişti, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 45.589 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 830 permise de conducere, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise pe tronsonul de drum cu mai mult de 50 km/h.

Totodată, polițiștii au constatat 230 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Polițiștii continuă acţiunea şi în intervalul 15-21 aprilie a.c., când la nivel european se desfăşoară operaţiunea „SPEED”, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre. Activitatea se înscrie în calendarul Organizaţiei Poliţiilor Europene – T.I.S.P.O.L, pentru anul 2013, iar acțiunea desfășurată în perioada 7-14 aprilie a precedat și completat activitatea desfășurată la nivel internațional.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites

Acțiune națională pentru prevenirea evenimentelor rutiere

Pe parcursul unei acțiuni care a durat 15 zile, polițiștii rutieri au constatat peste 92.000 de încălcări ale regimului legal de viteză. De asemenea, pentru depășirea vitezei legale au fost ridicate 1.670 de permise de conducere.

În perioada 7-21 aprilie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. a coordonat o acțiune la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

La activități au participat zilnic, în medie, 1460 poliţişti rutieri, cu 515 aparate radar, fiind constatate 92.371 de abateri de la regimul legal de viteză.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 1.670 de permise de conducere, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise pe tronsonul de drum cu mai mult de 50 km/h şi au fost constatate 505 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În perioada 15-21 aprilie a.c., activitatea s-a suprapus cu operaţiunea „SPEED”, desfășurată la nivel european, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites

am si eu o curiozitate.. nu ar fi mai ok ca aceste comunicate sa fie date INAINTE si nu DUPA actiuni?

Link to post
Share on other sites

Am plecat de la ideea ca se numeste campanie de PREVENIRE. Altfel de ce nu i se schimba denumirea in campanie de CONSTATARE. Credeam ca scopul acestor campanii este de a creste awarness-ul publicului tinta - in speta conducatorii auto - si nu de a face colectie de permise , taloane si amenzi.

Este pur si simplu o parere, sper sa nu mi-o ia cineva in nume de rau sau sa fiu interpretat aiurea...

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Prevenire a ACCIDENTELOR, NU prevenirea COCALARILOR. E o diferenţă aici.

Prevenirea accidentelor se face prin temperarea şi îndepărtarea cocalarilor sau a dobitocilor, inconştienţilor, etc din trafic, iar acest lucru se realizează prin aplicarea de sancţiuni, suspendarea permiselor şi aşa mai departe.

Link to post
Share on other sites
 • Membru
BGeorge

Ce rost ar mai avea atunci prevenirea daca nu sunt aplicate sanctiuni?

Am vazut destule cazuri in care dupa ce treceau de radar(probabil aveau statie sau detector) ignorau orice regula de circulatie. Mai sunt cativa cocalari de genu', dar o sa le vina si lor randul.

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
NewsBot

Poliţiştii rutieri, în acţiune!

 

164 de şoferi au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri pe D.N.7, în cadrul unei acţiuni coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru monitorizarea/fluidizarea traficului, precum şi pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente.

 

La data de, 2 mai a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe D.N.7, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

 

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu au respectat regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit 10 autospeciale dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

 

Radarele au fost amplasate în sistem cascadă, în aşa-zisele „puncte negre” - acolo unde şoferii sunt predispuşi la comiterea de accidente rutiere ca urmare a depăşirii vitezei legale de deplasare.

 

Au fost depistaţi şi sancţionaţi 164 conducători auto pentru abateri de la normele rutiere privind limita de viteză pe un sector de drum, dintre care şapte pentru depăşirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50km/h. Faţă de aceştia s-a luat măsura complementară de reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce un autoturism pe drumurile publice.

 

Totodată au fost constatate patru infracţiuni la regimul circulaţiei, două pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi două pentru conducere fără permis.

 


 

Reamintim tuturor conducătorilor auto că în această perioadă se acţionează zilnic, cu toate aparatele de măsurare a vitezei şi le recomandăm să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

 

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să evite să se angajeze în depăşiri. Atunci când, prin manevra de depăşire, se trece peste axa care separă sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.

 

Înainte de a pleca la drum:

- Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare;

- Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor;

- Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale;

- Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă;

- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule;

- Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri;

- Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

- Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Acţiune la nivel naţional pentru verificarea respectării regimului legal de viteză

 

Aproape 4.300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi 80 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării, de către poliţiştii rutieri, în timpul unei acţiuni desfăşurată ieri, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru verificarea respectării regimului legal de viteză.

 

Ieri, poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R. ce a urmărit, în special, depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

 

Astfel, pe autostrăzile, drumurile naţionale şi judeţene din toată ţara, au fost instalate 438 de autospeciale care au avut montate aparatură de filmare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 4.290 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării, 80 de permise de conducere, întrucât conducătorii autovehiculelor au fost depistaţi în timp ce conduceau cu mai mult de 50 de km/h peste limita admisă pe sectorul de drum respectiv.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to post
Share on other sites
 • 4 months later...

Acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

 

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave şi fluidizarea traficului rutier, poliţiştii de la rutieră şi de la ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere - I.G.P.R., desfăşoară o acţiune pe patru drumuri naţionale. În trei zile, poliţiştii au aplicat aproape 2.400 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 100 de permise de conducere.

Acţiunea are loc pe D.N. 2 Bucureşti – Buzău – Suceava, D.N. 1 Bucureşti – Braşov – Cluj – Oradea – Borş, D.N.6 Bucureşti – Alexandria – Craiova –Timiş şi D.N. 7 Bucureşti – Piteşti – Sibiu – Arad – Nădlac.

În perioada 26 - 28 decembrie a.c., poliţiştii au constatat 18 infracţiuni, dintre care 16 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 2.372 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancţiunile aplicate, 1.449 au fost pentru viteză, 246 pentru centură şi 62 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 104 permise de conducere, dintre care 62 pentru viteză, 18 pentru depăşire neregulamentară, 10 pentru neacordare de prioritate şi 6 pentru consum de alcool, fiind retrase şi 27 de certificate de înmatriculare.

Acţiunea continuă, poliţiştii urmărind prevenirea evenimentelor grave, în special a celor generate de viteza excesivă şi de consumul de alcool.

Poliţia Română atrage atenţia asupra necesităţii respectării regulilor de circulaţie.

Drum Bun!

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites

Polițiști în stradă, pentru prevenirea accidentelor rutiere

Poliția Română, prin polițiștii de la rutieră și de la ordine publică, acționează pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave şi fluidizarea traficului rutier. Ieri, poliţiştii au aplicat aproape 8.500 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 300 de permise de conducere. Acțiunea continuă și astăzi.

Poliţia Română atrage atenţia asupra necesităţii respectării regulilor de circulaţie.

În cadrul activităților desfășurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul depășirii limitelor legale de viteză și din cauza vitezei neadaptate la condițiile meteo și de drum, polițiștii folosesc aproximativ 500 de aparate radar.

La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii au constatat 124 infracţiuni, dintre care 104 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 8.351 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancţiunile aplicate, 4.713 au fost pentru viteză, 71 pentru depăşire neregulamentară și 38 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 302 permise de conducere, dintre care 120 pentru viteză, 71 pentru depăşire neregulamentară şi 50 pentru consum de alcool, fiind retrase şi 108 certificate de înmatriculare.

Acţiunea pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului continuă.

Stimați conducători auto, programaţi călătoriile în aşa fel încât să nu conduceţi în stare de oboseală și nu consumați alcool înainte de a vă urca la volan!

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Peste 6.000 polițiști, respectiv 3.000 de polițiști de la rutieră, sprijiniți de 3.000 de polițiști de la ordine publică se află la datorie, în aceste zile, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave şi fluidizarea traficului rutier.

Întrucât în această perioadă, se preconizează creșterea valorilor de trafic ca urmare a deplasărilor cetățenilor români care și-au încheiat vacanța în România și se întorc în țările în care domiciliază/lucrează și a turiștilor care au petrecut sărbătorile de iarnă în afara țării, Poliția Română a suplimentat numărul efectivelor de poliție rutieră și de ordine publică. Aproximativ 1.600 de polițiști (840 de polițiști de la rutieră și 725 de la ordine publică) acționează suplimentar în zona județelor de la granița de sud și vest, respectiv în județele Constanța, Călărași, Giurgiu, Dolj, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

Poliţiştii români acţionează în principal pentru fluidizarea circulaţiei pe principalele căi rutiere şi preîntâmpinarea producerii de evenimente grave, fiind organizate acţiuni „în oglindă” cu polițiștii bulgari, în zona frontierei de Sud şi cu poliţiştii maghiari, în zona frontierei de Vest.

POLIŢIA ROMÂNĂ vă urează DRUM BUN, fără evenimente rutiere!

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea accidentelor rutiere

 

Poliţia Română a luat măsuri suplimentare la acest sfârşit de săptămână pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave şi fluidizarea traficului rutier. Aproape 17.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi peste 585 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

 

6.000 de poliţişti de la rutieră şi ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au acţionat, în perioada 4 - 5 ianuarie a.c., la nivel naţional, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere cu consecinţe grave.

 

Poliţiştii au urmărit, în special, depistarea şi sancţionarea celor care depăşesc limita legală de viteză sau conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

La acţiune, poliţiştii au folosit aproximativ 500 de aparate radar.

 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 212 infracţiuni, dintre care 180 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 16.951 de sancţiuni contravenţionale.

 

Dintre sancţiunile aplicate, 9.614 au fost pentru viteză, 137 pentru depăşire neregulamentară şi 75 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 586 permise de conducere, dintre care 244 pentru viteză, 137 pentru depăşire neregulamentară şi 92 pentru consum de alcool.

Totodată, au fost retrase şi 203 certificate de înmatriculare.

 

Exemple:

 

ALBA - Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud - Compartimentul Rutier şi Biroul Ordine Publică au oprit pentru control, pe strada Valea Aiudului, din municipiul Aiud, un autovehicul condus de un bărbat din judeţul Alba.
Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,85 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Faţă de bărbat s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/litru alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin 1 din OUG 195/2002, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

BUCUREŞTI – Un bărbat a fost depistat în timp ce conducea pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, din municipiul Bucureşti, cu viteza de 103 km/h. I s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

BUZĂU – Poliţiştii au depistat un tânăr de 23 de ani, din Merei, care a condus autoturismul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propuneri legale.

CLUJ - Poliţiştii rutieri din cadrul Postului de Poliţie Comunal Iclod au oprit în trafic, pentru control, un clujean de 25 de ani.
La solicitarea poliţiştilor, conducătorul auto a refuzat efectuarea testării aerului expirat cât şi recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin. 5 din OUG 195/2002-republicată.

DOLJ - Un tânăr de 20 de ani, din Craiova, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul, pe bulevardul Dacia, cu viteza de 101 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 765 de lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.

MUREŞ – Poliţiştii au depistat un bărbat în timp ce conducea autoturismul, în localitatea Sînpaul, cu viteza de 108 km/h. Acestuia i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile.

TULCEA – Un tânăr de 22 de ani, din Tulcea, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, pe strada Isaccea, din municipiul Tulcea, având o alcoolemie de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Serviciul Judeţean de Urgenţă Tulcea unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

TIMIŞ – Poliţiştii au depistat în trafic, un conducător auto, în timp ce conducea un ATV, pe strada Nicolae Bălcescu, din Lugoj, fiind în stare de ebrietate. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool în aerul expirat. S-au efectuat acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.87 alin 1, din OUG.195/2002.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to post
Share on other sites
 • 5 months later...
Acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere
 
Poliţia Română acţionează pentru salvarea de vieţi, prin depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului./ 81 de infracţiuni au fost constatate şi 7.055 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, într-o singură zi, de poliţiştii de la rutieră şi de cei de la ordine publică, în urma acţiunii coordonate de Poliţia Română, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
 
La acest sfârşit de săptămână, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., la nivel naţional, sunt monitorizate cu prioritate sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic. În perioada 13-15 iunie a.c., poliţiştii utilizează peste 400 de aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”. 
 
La data de 13 iunie a.c., au fost prezenţi în stradă 1.090 de poliţişti de la rutieră şi 250 de poliţişti de ordine publică, fiind utilizate 444 de aparate radar.
 
Scopul acţiunilor desfăşurate este acela de a salva vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere. 
 
La mulţumim conducătorilor auto care adoptă o manieră preventivă de condus şi respectă regulile de circulaţie. 
 
De asemenea, le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă. 
 
Poliţia Rutieră Română este la datorie, iar orice încălcare a legii este sancţionată.
 
În cursul zilei de 13 iunie, au fost constatate 81 de infracţiuni, dintre care 69 la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 7.055 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.204.253 de lei.
 
Dintre sancţiunile aplicate, 4.070 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 88 pentru depăşiri neregulamentare, 34 pentru consum de alcool şi 2.814 pentru alte abateri la regimul rutier.
 
De asemenea, poliţiştii au reţinut 338 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 99 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 88 pentru depăşiri neregulamentare, 34 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 117 pentru alte abateri de circulaţie.
 
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au retras 161 de certificate de înmatriculare.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
Alege viaţa! Acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere
 
Poliţia Română atrage atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie! 82 de infracţiuni au fost constatate şi aproape 10.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în cursul zilei de ieri, de poliţiştii de la rutieră şi de cei de la ordine publică. 130 de permise de conducere au fost reținute de polițiști pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare.
 
Poliţia Română acţionează pentru salvarea de vieţi, prin depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului.
 
Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, au acţionat ieri, 27 iunie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere. Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”.
 
Au fost prezenţi în stradă aproape 2.000 de poliţişti, dintre care 1.179 de la rutieră şi 815 de la ordine publică, care au utilizat 462 de aparate radar.
 
Polițiștii au constatat 82 de infracţiuni, dintre care 65 la regimul circulaţiei şi au aplicat 9.806 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.109.072 de lei.
 
Dintre sancţiunile aplicate, 6.320 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 112 pentru depăşiri neregulamentare şi 23 pentru consum de alcool.
 
De asemenea, poliţiştii au reţinut 385 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 130 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare.
 
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au retras 135 de certificate de înmatriculare.
 
 
* * * 
 
Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. 
 
Poliţia Română mulţumeşte conducătorilor auto care conduc preventiv şi respectă regulile de circulaţie. De asemenea, recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.
 
Poliţia Rutieră Română este la datorie, iar orice încălcare a legii este sancţionată.
 
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
Alege viaţa! Respectă regulile de traversare a drumului public!
 
Peste 1.000 de șoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau regulamentar și peste 12.800 de pietoni angajaţi neregulamentar în traversarea drumului public au fost sancționați de polițiști, în ultimele două zile. Poliţia Română acţionează pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și le recomandă atât șoferilor, cât și pietonilor să respecte regulile de circulație. 
 
În zilele de 9 şi 10 iulie a.c., Direcţia Rutieră a coordonat împreună cu Direcţia de Ordine Publică o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii angajaţi în traversarea drumurilor publice, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.
 
În urma acţiunii, în care au fost angrenaţi peste 3.200 de poliţişti, dintre care 1.659 de la rutieră, au fost aplicate 19.040 de sancţiuni contravenţionale. 
 
Poliţiştii au sancţionat 1.011 de conducători de autovehicule care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi 8.582 de pietoni care au traversat neregulamentar drumul public.
 
Faţă de conducătorii auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile. 
 
În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au reţinut 1.440 de permise de conducere.
 
Poliţia Română atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.
 
Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.
 
Poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzii, după o asigurare prealabilă.
 
Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
Alege viaţa! Acţiune pentru prevenirea nerespectării regimului legal de viteză
 
Poliţia Română desfăşoară, în perioada 18-24 august a.c., o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, circumscrisă calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.
 
În perioada 18-24 august a.c., poliţiştii rutieri vor acţiona, la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.
 
În cadrul acţiunii, vor fi folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.
 
Acţiunea este circumscrisă calendarului de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2014, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „SPEED”, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.
 
ATENŢIE, VITEZA UCIDE!
 
Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.
 
Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

ACŢIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

Poliţiştii au constatat 425 de infracţiuni şi au aplicat peste 19.000 de sancţiuni contravenţionale, în ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În perioada 22-28 noiembrie a.c., Poliţia Română a acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe sectoarele de drumuri naţionale şi pe cele cunoscute ca având valori ridicate de trafic.

La acţiunile organizate au participat 2.177 de poliţişti, dintre care 1.343 de la rutieră. În urma activităţilor efectuate, au fost constatate 425 de infracţiuni, dintre care 359 la regimul circulaţiei, şi au fost aplicate 19.219 sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancţiunile aplicate, 5.272 au fost pentru indisciplina pietonilor, 720 pentru neacordarea priorităţii de trecere şi 13.227 pentru viteză neregulamentară.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 1.868 de permise de conducere şi au retras 787 de certificate de înmatriculare.

Sursă: IGPR

Link to post
Share on other sites

POLIŢIA ROMÂNĂ, ÎN TRAFIC PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR DE CIRCULAŢIE

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, Poliţia Rutieră Română recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte regulile de conduită preventivă.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto, pentru lipsa anvelopelor de iarnă/dotărilor specifice şi au retras 26 de certificate de înmatriculare.

Totodată, administratorilor de drumuri le-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, pentru lipsa intervenţiei (una în judeţul Dâmboviţa şi una în judeţul Mehedinţi).

Şi astăzi, Poliţia Română acţionează cu 13.474 de poliţişti şi 1.323 de autospeciale, pentru salvarea de vieţi şi prevenirea accidentelor de circulaţie. De asemenea, a fost stabilită o rezervă de intervenţie, formată din 1.151 de poliţişti şi 1.089 autospeciale.

NU UITAŢI!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă, zăpadă bătătorită sau are îmbrăcămintea din piatră cubică!

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ninsorii, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.

Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Verificaţi instalaţia de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz, precum şi instalaţia de climatizare. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare.

Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă! Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu mâzgă sau polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

La pornire pentru a evita patinarea roţilor, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.

Dacă este necesar să conduceţi pe vreme de iarnă, plănuiţi deplasarea din timp. Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare. Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuați deplasarea și alegeți să vă retrageți în localități, acolo unde puteți găsi adăpost!

În situaţia în care rămâneţi în pană pe un sector de drum înzăpezit, scoateţi autovehiculul cât mai în afara părţii carosabile pentru a nu bloca intervenţia utilajelor de deszăpezire şi aprindeţi lămpile de poziţie şi de avarie.

Sursa: IGPR

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

ACŢIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

 

Poliţiştii au constatat 490 de infracţiuni şi au aplicat peste 14.500 de sancţiuni contravenţionale, în ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea accidentelor rutiere.

 

În perioada 5-11 decembrie a.c., Poliţia Română a continuat acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe sectoarele de drumuri naţionale şi pe cele cunoscute ca având valori ridicate de trafic.

 

La acţiunile organizate au participat 2.298 de poliţişti, dintre care 1.377 de la rutieră. În urma activităţilor efectuate, au fost constatate 490 de infracţiuni, dintre care 416 la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 14.569 de sancţiuni contravenţionale.

 

Dintre sancţiunile aplicate, 3.913 au fost pentru indisciplina pietonilor, 542 pentru neacordarea priorităţii de trecere şi 10.114 pentru viteză neregulamentară.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 1.737 de permise de conducere şi au retras 904 de certificate de înmatriculare.
 

Sursă: IGPR

Link to post
Share on other sites
ACŢIUNE EUROPEANĂ PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE
 
În perioada 8 – 14 decembrie a.c., Poliția Română a participat alături de polițiile din celelalte state membre ale Uniunii Europene la o acțiune internațională care a urmărit prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool şi droguri. În urma activităților desfășurate în trafic, poliţiştii au constatat peste 270 de infracţiuni şi au aplicat aproape 450 de sancţiuni contravenţionale.
 
Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
 
În perioada 8 – 14 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, au acţionat la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool şi droguri.
 
Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au constatat 274 de infracţiuni de conducere a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,80 g/l, fiind întocmite tot atâtea dosare de cercetare penală.
 
De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 448 de sancţiuni contravenţionale, privind conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, reţinând totodată 448 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.
 
Sursa: IGPR
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Alleycat
   By Alleycat
   Voiam să vă întreb dacă se știe cineva, dacă începând cu 2018, punctul de amendă va rămâne plafonat la 145 de lei, sau va crește la 10% din salariul minim (190 de lei). Vă rog să-mi spuneți dacă s-a plafonat, ce act legislativ prevede acest lucru. Multumesc pentru ajutor.
  • POPABOGDAN
   By POPABOGDAN
   Buna ziua.
   Rugam pe cei din cadrul Politiei rutiere sa posteze TABELUL CONTRAVENTIONAL  referitor la OUG195/2002 .Stiu ca  majoritatea politistilor de la  rutiera au un astfel de  tabel care le usureaza munca .
   Ar fi de mare ajutor si celor care lucreaza in Punctele de trecere a frontierei .
   Multumesc.
  • Luci92
   By Luci92
   Buna ziua,
   Sunt absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti, Facultatea Transporturi, Specializarea Autovehicule Rutiere, lucrez ca inginer proiectant mecanic pentru un producator de automobile din tara noastra. Ma intrebam daca pot lucra in politie cu calificarea pe care o am, ma intereseaza expertizele accidentelor.
   Stiu de la facultate ca se fac expertize cu ajutorul carora, calculand energia cinetica a autovehiculului, a impactului, deformari, s.a, se pot afla anumite date: viteza in momentul impactului, distanta de franare, minte vinovatul sau nu  etc.
   Cum se numeste meseria, cum o pot ocupa, depun un CV undeva, trebuie sa fac un master? Mentionez ca sunt student in anul 1 la master, asta ca sa se stie ca am beneficiat deja de un an de invatamant gratuit.
   Va multumesc anticipat!
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.