Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Offfffffffffffff,cit ne mai amarim!

Normal itr-o tara civilizata progarmul de lucru este de 40 de ore pe saptamana

daca lucrezi program de la 8 la 16/ai 5 zile pe saptamina si faci 40 de ore.

pina aici totul ii foarte simplu ca socoteala ii simpla

Treaba se complica la cei care lucreaza in ture

schimbul 1,2 ori 3

sau poate 12/24,12/48

sau 24 cu 72

aici incepe adevarata nebunie a celor care sunt mai mult militieni decot contabili

Va intreb,de ce in regiile autonome cei care lucreaza simbata ,duminica,sarbatori legale,plata acestor ore este dubla

Normal intr-o luna sunt atitea zile lucratoare.Sa luam generic 21 x 8 = 168 ore,acesta este suma orelor pentru care esti platit.Dar daca din aceste zile se lucreaza in zilele amintite normal ar fi sa se adauge ceva.Contractul nostru colectiv este facut de catre unii care nu au lucrat niciodata de paste craciun ,revelion,simbata si duminica.Daca lucrau gindeau altfel.

eu unul sunt catre finbalul carierei,am lucrat destul pentru patrie si popor fara nici macar o multumire.Dar voi cei tineri,incercati sa va cereti drepturile.Militati pentru unirea sindicatelor,pentru ca numai asa vom fi puternici

Publicat

20val nu exista contract colectiv de munca pentru politisti.

Indiferent la ce program lucrezi in ture, 8 ore, 12/24, 24/72, depasesti 168 de ore lunar , nu mai vorbim de orele lucrate sambata , duminica si in sarbatorile legale.

• 5 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Elvis, vreau sa iti spun ca allyyys25 avea dreptate in privinta timpul lucrat efectiv intr-o luna. Nu o spun eu, ci Serviciul Juridic. I-a raspuns unui coleg care a solicitat exact ceea ce spui tu.

Iar in ceea ce priveste contractul colectiv de munca....lipseste cu desavarsire la nivelul politistilor (alt raspuns, tot de la Serviciul Juridic trimis aceluiasi coleg care solicita liberele aferente Pastelui desi era in concediu pt ca asa e stipulat in contractul colectiv de munca).

Modificat de mdaniel
  • 3 ani mai târziu...
Publicat

In conditiile in care  luna martie  are 31 de zile dintre care 23  sunt lucratoare si in perioada 20-31 politistul care lucreaza in ture este in concediu  cate libere aferente trebuie sa primeasca in perioada in care este la serviciu  01-19?   cum se calculeaza pentru ca am primit mai multe variante...si o baza legala daca exista

• Membru
Publicat (modificat)

Intre 1-19.03 sunt 13 zile lucratoare inmultit cu 8 ore rezulta 104 ore. Daca intri in concediu din 20 pana la sfarsitul lunii si ai lucrat in intervalul 1-19 sa presupunem, 112 ore se acorda diferenta de la 104  ore la 112 adica 8 ore liber. Daca in acelasi interval ai lucrat 120 ore  ai 16 ore liber, etc.. Este foarte simplu. Sper ca ai inteles. Si daca ai lucrat 104 ore nu mai ai dreptul la libere.

Modificat de tanya

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.