Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de falsificare de monedă, depistaţi


NewsBot

Recommended Posts

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale

Mai multe percheziţii se desfăşoară la domiciliile unor persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare specializată în săvârşirea infracţiunilor de falsificare şi punere în circulaţie de bancnote false româneşti şi străine, fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

Poliţişti din cadrul B.C.C.O. Braşov, B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Bacău, S.C.C.O. Mehedinţi, S.C.C.O. Gorj, I.P.J. Braşov şi procurori ai D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov efectuează 29 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov - 24, Bacău, Mehedinţi, Dolj, Iaşi şi Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare şi punere în circulaţie de bancnote false româneşti şi străine, fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

Iniţial, activitatea infracţională a suspecţilor C.O., G.R.V., B.A., V.C.V. şi M. G. a avut drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă românească şi valută. Prin extinderea cercetărilor, au rezultat indicii că suspectul C.O. a falsificat, prin utilizarea unui număr de 377 de identităţi fictive, acte de identificare (cărţi de identitate şi permise de conducere) precum şi contracte de vânzare-cumpărare sau de închiriere.

Documentele false au fost folosite de către suspecţii G.R.V. şi B.A. pentru inducerea în eroare a operatorilor de telefonie mobilă şi a reprezentanţilor de vânzări în vederea achiziţionării de pachete de servicii incluzând telefoane de lux.

De asemenea, suspectul C. O. este bănuit că a confecţionat acte de identificare false - cărţi de identitate şi permise de conducere, pentru 22 de persoane date în urmărire generală sau împotriva cărora au fost emise mandate europene de arestare ori aflate în curs de cercetare penală sau având documentele reţinute sau suspendate de autorităţi, cunoscând situaţia în care se aflau acestea, activitate de natură să îngreuneze depistarea acestora sau urmărirea penală.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 3 months later...

Suspecti de fals de moneda, retinuti

Mai multe persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare infracţională specializată în fals de monedă şi punerea acesteia în circulaţie au fost reţinute.

În cursul zilei de 31 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Novaci au prins în flagrant o persoană, de 17 ani, care intenţiona să pună în circulaţie, la un magazin din localitate, o bancnotă contrafăcută din cupiura de 100 de lei.

Având în vedere că din primele investigaţii efectuate la faţa locului s-a constatat că în urmă cu o zi suspectul mai plasase o bancnotă falsificată de aceeaşi valoare, au fost sesizaţi ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii S.C.C.O. Gorj împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj au fost identificat alţi doi suspecţi, S.L.., de 22 ani şi P.I., de 27 ani, ambii din judeţul Gorj.

La aceeaşi dată, în baza autorizaţiilor de percheziţie domiciliară emise de instanţa de judecată, poliţişti ai S.C.C.O. Gorj şi procurori D.I.I.C.O.T. – B. T. Gorj, cu sprijinul poliţiştilor de la I.P.J. Gorj, au descins la locuinţele suspecţilor majori.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate aparatură electronică (laptop, hard-disk-uri, imprimantă), alte instrumente despre care există indicii că au fost utilizate la contrafacerea bancnotelor, precum coli imprimate ce urmau a fi tăiate şi distribuite.

Documentarea probatorie realizată până la această dată a stabilit că membrii grupării falsificau bancnote din cupiura de 100 lei, de la aceştia fiind ridicate 10 astfel de bancnote.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au fost conduşi cei trei suspecţi împotriva cărora a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru constituirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, falsificare de monede sau alte valori, punerea în circulaţie de monedă contrafăcută şi înşelăciune.

Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 1 februarie a.c., să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Gorj.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi stabilirii răspunderii judiciare în cauză.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Suspecţi de falsificare de monedă, depistaţi

Mai multe persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare specializată în falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote din cupiura de 10 lei au fost depistate.

Poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Oficiul Naţional Central de Combatere a Falsului de Monedă şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., împreună cu procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.G.P.M.B. şi cu suportul tehnic şi informativ al S.R.I., au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în falsificarea de monedă naţională.

În cauză au fost efectuate cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de monedă, prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, şi art. 282 alin. 1 şi 2 Cod penal şi art. 285 Cod penal.

În dimineaţa acestei zilei au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, la trei dintre imobilele vizate au fost identificate şi ridicate aparatură şi utilajele profesionale de tipărit, utilizate pentru contrafacerea bancnotelor.

În fapt, se reţine că, începând cu luna decembrie 2011, membrii grupării, având vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, sub coordonarea liderului B. Mircea, au obţinut beneficii financiare substanţiale din falsificarea şi punerea în circulaţie pe teritoriul României de bancnote contrafăcute, din cupiura de 10 lei.

Suspecţii utilizau aparatură profesională de tipărit, prin metoda serigrafierii, contrafacerea fiind efectuată pe suport de plastic, cu materie primă de calitate, ceea ce conferea bancnotelor realizate un înalt grad de autenticitate.

Membrii grupării sunt suspectaţi că au plasat bancnotele contrafăcute în principal pe raza municipiului Bucureşti, cu ocazia achiziţionării de diverse produse, prin inducerea în eroare a comercianţilor.

Procurorii au retras din circulaţie 4.000 de bancnote contrafăcute.

Polţiştii au condus la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii, şapte persoane faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 weeks later...

Cercetati pentru infractiuni de fals de moneda

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa şi Garda de Coastă Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au documentat şi probat activitatea infracţională a lui F.T.M., de 42 ani, din Constanţa, care în perioada ianuarie-februarie 2012 s-ar fi asociat cu patru persoane, în vederea falsificării şi punerii în circulaţie a unor cantităţi de valută şi lei.

În acest sens, suspectul în cauză a achiziţionat echipamentele necesare şi consumabilele aferente reproducerii monedei EURO cât şi a monedei româneşti, cu ajutorul cărora a efectuat mai multe mostre pentru o reproducere cât mai fidelă a elementelor de siguranţă a acestora.

Totodată, acesta ar fi falsificat mai multe documente de identitate, certificate de naştere, căsătorie cât şi alte înscrisuri.

La data de 15.02.2012, ca urmare a percheziţiilor efectuate la domiciliul acestuia şi la un spaţiu închiriat de el din municipiul Constanţa, au fost identificate mai multe echipamente de editare şi multiplicare, o maşină tipografică şi un aparat de gravat cu laser, unităţi hard şi soft-ware, suporţi optici ce conţin modele de valori străine şi româneşti, peste 1000 holograme inscripţionate 50 EURO, hârtie şi folii de plastic specifice bancnotelor, mai multe cutii cu tuş şi cerneluri tipografice speciale.

Totodată, ca urmare a activităţilor desfăşurate, suspectul şi complicii lui au fost controlaţi în momentul în care intenţionau să părăsească ţara prin Punctul de Trecere a Frontiere Vama Veche, fiind depistaţi cu 62.700 EURO, fără a o declara.

Faţă de F.T.M., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de valori străine, deţinere de instrumente sau materiale cu scopul de a servi la falsificarea monedelor de hârtie româneşti sau străine, fals material în înscrisuri oficiale sub semnătură privată, deţinerea de echipamente în vederea contrafacerii mijloacelor de plată electronice, fapte prevăzută şi pedepsită de art.284, 285 C.P., art.282 C.P. şi art.25 din Legea nr.365/2002.

Faţă de bunurile găsite şi folosite de suspecţi urmează a se dispune confiscarea specială a acestora, valoarea totală fiind de aproximativ 200.000 EURO.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 6 months later...

Descinderi la suspecţi de falsificare de monedă

În această dimineaţă, au fost efectuate 11 descinderi în judeţele Timiş şi Bihor pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în contrafacere şi plasare de bancnote contrafăcute.

Astăzi, Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, cu sprijinul S.O.S. Timişoara, au efectuat 11 descinderi în judeţele Timiş şi Bihor la imobile folosite de membri unei grupări care falsifica bancnote din cupiura de 100 şi 200 de lei.

În urma acestor activităţi au fost identificaţi membri grupării, faţă de aceştia urmând a se dispune măsurile legale.

Din cercetări a rezultat că bancnotele contrafăcute erau plasate pe piaţa din municipiul Timişoara, dar şi în alte judeţe din vestul ţării.

Modul de operare consta în contrafacerea bancnotelor de către liderii grupării şi plasarea acestora pe piaţă, prin intermediul ,,săgeţilor” care cumpărau produse cu valoare mică, de la diverşi comercianţi. Ca urmare a restului primit, în schimbul bancnotei oferite pentru cumpărare, obţineau sume de bani în bancnote reale, de valori mai mici.

Persoanele folosite pentru plasarea bancnotelor aveau o condiţie modestă, provenind din zone şi medii sărace şi plasau banii, cu precădere, în cursul nopţii profitând de faptul că vigilenţa vânzătorilor era scăzută.

Pentru documentării activităţii infracţionale şi destructurarea grupării, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, procurii D.I.I.C.OT. - Serviciul Teritorial Timişoara şi specialişti ai Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă au constituit un grup comun de lucru, reuşind în aproximativ o lună şi jumătate să stabilească modul cum acţionau suspecţii, persoanele care confecţionau banii, tehnicile de falsificare şi persoanele folosite la plasarea banilor în teren.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

UPDATE: Descinderi la suspecţi de falsificare de monedă

În urma descinderilor efectuate în această dimineaţă în judeţele Timiş şi Bihor pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în contrafacere şi plasare de bancnote contrafăcute au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării.

Astăzi, Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, cu sprijinul de specialitate al D.G.I.P.I., S.O.S. Timişoara, Serviciului de Intervenţiei Rapidă şi Serviciului Criminalistic Timiş au efectuat 11 descinderi în judeţele Timiş şi Bihor la imobile folosite de membri unei grupări care falsifica bancnote din cupiura de 100 şi 200 de lei şi le plasa în municipiul Timişoara, dar şi în alte judeţe din vestul ţării.

Nouă dintre percheziţii au avut loc în municipiul Timişoara, iar câte o percheziţie a avut loc pe raza localităţilor Bucovăţ, judeţul Timiş, şi Olcea, din judeţul Bihor.

De asemenea, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării infracţionale.

În urma acestor activităţi au fost identificate toate persoanele faţă de care se efectuează cercetări, acestea fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Timişoara în vederea audierii.

De asemenea, la data de 28 august a.c., T. Gabriel, unul dintre membri grupării, a fost oprit în trafic de poliţişti, în autoturism aflându-se încă două persoane care aveau rolul de ,,săgeţi” în cadrul grupării. Totodată, în autovehicul au fost găsite 86 de bancnote, în cupiura de 200 lei, contrafăcute, existând indicii că pe traseul urmat, de la Timişoara la Piteşti, aceştia au plasat 10 – 14 bancnote de acelaşi fel.

Din anchetă a rezultat că bancnotele contrafăcute erau realizate într-un apartament închiriat de D. Grigore, de 33 de ani, imobil la care avea acces numai acesta.

Bancnotele erau apoi transferate către un alt membru al grupării, F. Sergiu, de 22 de ani, care le plasa contra unui procent cuprins între 20 şi 30 % la ceilalţi membrii ai grupării, B. Florin, de 28 de ani, G. Constantin, de 30 de ani, Ţ. Ioan, de 26 de ani, T. Gabriel, de 26 de ani şi M. Alexandru, de 23 de ani.

La rândul lor aceştia plasau bancnotele contrafăcute pe piaţă, la mici agenţi economici, vânzători ambulanţi de fructe şi legume, centre comerciale, însă nu personal, ci prin intermediul unor ,,săgeţi”.

Persoanele folosite pentru plasarea bancnotelor aveau o condiţie modestă, provenind din zone şi medii sărace şi plasau banii, cu precădere, în cursul nopţii profitând de faptul că vigilenţa vânzătorilor era scăzută.

În final, o parte din banii reali câştigaţi se întorceau în sus pe filieră până la D Grigore.

Prejudiciul estimat până în prezent este de 100.000 lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Si toate stirile au inceput cu babe violate si criminali ....Munca politistilor este neinteresanta in contextul stirilor nationale.Este mult mai instructiv pentru poporul roman sa vada cum mosul din Dolj sau Gorj si-a omorat cumnata cu sapa, cum criminalul de nu stiu unde a batut, violat si omorat japoneza sau cum idiotul din Hunedoara se deada la perversiuni cu fetite de 12 ani.

Doamne cata scarba imi e de ,,presa,, romaneasca....

Link to comment

Ce sa-i faci, asta e-n trend acum! Prin anii '96 mergeam cu televiziunile la actiuni, ii injuram la fiecare pas ca ne incurcau, insa acum ar trebui facut ceva pentru imaginea Politiei!!! Toate articolele si reportajele sunt negative la adresa noastra, putinele stiri din cele pozitive se pierd in noianul de aprecieri negative...

Link to comment
  • 3 weeks later...

Suspecţi de falsificare de bancnote, reţinuţi

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ialomiţa au destructurat o grupare infracţională cu preocupări pe linia falsificării şi plasării de bancnote. În urma a şapte percheziţii desfăşurate ieri, în judeţele Ialomiţa şi Teleorman, zece membri au fost duşi la audieri, trei dintre aceştia fiind reţinuţi.

Ieri, 18 septembrie, poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Ialomiţa, B.C.C.O. Bucureşti, S.C.C.O. Teleorman, împreună cu poliţişti de la I.P.J. Ialomiţa, I.P.J. Teleorman şi luptători de intervenţie rapidă din cadrul S.I.A.S - I.G.P.R., cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., au destructurat o grupare infracţională specializată în falsificarea şi plasarea de bancnote în cupiura de 100 de lei.

În fapt, în urma investigaţiilor efectuate a reieşit că, în perioada aprilie - septembrie a.c., 10 suspecţi cu vârste cuprinse între 17 şi 50 de ani, din comunele Moviliţa şi Borăneşti – judeţul Ialomiţa şi municipiul Alexandria - judeţul Teleorman, au acţionat pe raza judeţelor Ialomiţa, Buzău, Ilfov, Teleorman, Dolj, Olt, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti.

Pentru probarea activităţii infracţionale a suspecţilor, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au efectuat şapte percheziţii la locuinţele şi reşedinţele suspecţilor (patru pe raza comunei Movilita, una pe raza comunei Borăneşti şi doua în municipiul Alexandria), în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Slobozia.

Totodată, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere.

În urma percheziţiilor efectuate, de la locuinţele suspecţilor au fost ridicate, pentru cercetări, 3 imprimante, 19 telefoane mobile, 5 HDD, un laptop, suporturi de stocare a datelor şi alte înscrisuri.

Cei 10 suspecţi au fost conduşi la sediul I.P.J. Ialomiţa, pentru audieri. În urma probatoriului administrat, faţă de trei dintre aceştia s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi Judecătoriei Slobozia, cu propunere de arestare preventivă.

Data: 19/09/2012 Sursa: IPJ IALOMITA

Link to comment
  • 3 months later...

Suspect de punere în circulaţie de monedă contrafăcută, depistat

Poliţiştii din Arad au depistat un bărbat suspectat că a pus în circulaţie mai multe bancnote de 100 de dolari americani contrafăcute.

În cursul lunii ianuarie a.c., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei Oraşului Sântana, au stabilit că pe raza localităţii Sântana, judeţul Arad, au fost puse în circulaţie patru bancnote contrafăcute din cupiura de 100 dolari S.U.A., toate având aceeaşi serie.

În urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti a fost identificat suspectul în acest caz, C. Georgel, în vârstă de 19 ani.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că acesta a indus în eroare trei persoane cu ocazia efectuării unor schimburi valutare, prin oferirea unui curs de schimb mult mai avantajos faţă de cel real.

De asemenea, pe parcursul anchetei suspectul a declarat că bancnotele în cauză provin de la o altă persoană, fără a putea însă să probeze modul în care a intrat în posesia acestora.

Totodată, C. Georgel a fost reţinut de poliţişti şi prezentat Judecătoriei Chişineu Criş cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie de bancnotă străină contrafăcută şi înşelăciune, magistraţii emiţând pe numele acestuia un mandat pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Percheziţii la suspecţi de falsificare şi plasare de monedă falsificată

Opt persoane din judeţul Vâlcea sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate că au falsificat şi plasat pe piaţă bancnote din cupiurile de 20, 50 şi 100 de euro. / La locuinţele acestora, poliţiştii au descoperit imprimante, cititoare de carduri tip MSR, laptopuri, hard-diskuri, telefoane mobile, memory stick-uri, sute de suporţi optici, precum şi alte documente.

În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sprijiniţi de cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, au efectuat şase percheziţii domiciliare, dintre care două în municipiul Rm. Vâlcea, una în comuna Valea Mare, judeţul Vâlcea, două în oraşul Bălceşti, judeţul Vâlcea şi una în municipiul Craiova, judeţul Dolj, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de falsificare şi plasare pe piaţă de monedă falsificată.

Astfel, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Rm. Vâlcea, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul luptătorilor Serviciilor Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Vâlcea şi Dolj, au efectuat percheziţii la locuinţele a patru suspecţi, cu vârste între 20 şi 26 de ani, toţi din judeţul Vâlcea.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit 3 hard-diskuri, 2 imprimante, 3 memory stick- uri, 4 telefoane mobile, 16 cartele SIM, documente şi 20 de suporţi optici.

Trei dintre suspecţii identificaţi au fost conduşi la sediul S.C.C.O. Vâlcea pentru audieri, iar cel de-al patrulea a fost citat procedural, fiind plecat în Italia. Aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de plasare de monedă falsificată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 284 rap. art. 282 alin.1 şi 2 Cod Penal.

Până în prezent, au fost identificate şi retrase din circulaţie 17 bancnote, dintre care una din cupiura de 100 de euro, şapte din cupiura de 50 de euro şi nouă din cupiura de 20 de euro.

Anterior, la data de 6 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Vâlcea, au efectuat patru percheziţii domiciliare în comuna Valea Mare, judeţul Vâlcea, la locuinţele altor patru tineri, cu vârste între 20 şi 26 de ani, suspectaţi că au plasat la sfârşitul anului 2011 şi începutul anului 2012, 3 bancnote de 50 euro şi o bancnotă de 100 euro falsificate, în comuna Valea Mare şi municipiul Rm. Vâlcea.

La locuinţele acestora, poliţiştii au identificat 2 cititoare carduri tip MSR, 5 laptopuri, 2 hard-diskuri, 6 telefoane mobile, 2 memory stick- uri, 130 suporţi optici, precum şi documente ( formulare Western Union, notiţe personale etc.).

În prezent, toţi cei opt suspecţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de plasare de monedă falsificată, iar în funcţie de probatoriul administrat în cauză, se vor lua măsurile legale ce se impun.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Felicitari politistilor din Valcea si Dolj, asta insemnand toti cei care au colaborat pentru destructurarea gruparii!

Link to comment
  • 4 weeks later...

Membrii unei grupări infracţionale, reţinuţi pentru falsificare de bancnote

Trei persoane sunt cercetate de poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. pentru falsificare de monedă. Cei trei sunt suspectaţi că au pus în circulaţie, pe raza a patru judeţe, zeci de bancnote falsificate. În urma a patru percheziţii, au fost ridicate 100 de bancnote din cupiura de 100 lei şi 41 de bancnote din cupiura de 50 lei, toate falsificate.

559025_551407478226688_137380216_n.jpg

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote false.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi S.R.I., precum şi al poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Olt, Servciul pentru Acţiuni Speciale Dolj şi Olt.

La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Olt, au oprit în trafic un autoturism, pe DN 64 Găneasa – Râmnicu-Vâlcea, pe raza localităţii Strejeşti. Au fost identificaţi ocupanţii autoturismului, doi bărbaţi de 37, respectiv 39 de ani, din localitatea Urzicuţa, judeţul Dolj.

În urma controlului autoturismului şi a percheziţiilor corporale efectuate asupra celor două persoane, au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, 29 de bancnote din cupiura de 100 de lei, fiecare având aceeaşi serie.

Autoturismul în cauză a fost preluat de către poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – S.C.F.T.S.B. Craiova şi D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova, au stabilit faptul că, în perioada 28 martie – 11 aprilie a.c., cei doi suspecţi, membri ai unui grup infracţional organizat, împreună cu un tânăr de 26 de ani, din municipiul Băileşti, judeţul Dolj, au falsificat şi au pus în circulaţie, pe raza judeţelor Dolj, Olt, Vâlcea şi Argeş, zeci de bancnote din cupiura de 100 de lei.

În cauză, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare, dintre care 3 în municipiul Băileşti şi o percheziţie domiciliară în Craiova, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate un copiator color, un laptop, suporţi de memorie, documente şi înscrisuri, precum şi suma de 12.250 de lei, din care 100 bancnote din cupiura de 100 lei şi 41 bancnote din cupiura de 50 lei falsificate.

Doi suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În baza probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea celor trei membri ai grupării, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere. Suspecţii urmează a fi prezentaţi Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă.

În sarcina acestora a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie, în orice mod, a valorilor falsificate, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 7 din Legea 39/2003, privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, respectiv art. 282 alin. 1 şi alin. 2 Cod penal.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Cercetaţi de poliţişti după ce au falsificat bani

Doi tineri, suspectaţi de poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate Tîrgu Mureş că au contrafăcut 70 de bancnote din cupiura de 100 de lei, bani aparţinând mătuşii unuia dintre ei, au fost reţinuţi.

La data de 28 martie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 89 de ani s-a prezentat la o agenţie bancară având asupra ei 64 de bancnote din cupiura de 100 lei contrafăcute, fiecare dintre bancnote având aceeaşi serie.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu-Mureş, a reieşit faptul că, un tânăr de 24 ani din Reghin, locuind în aceeaşi casă cu mătuşa sa şi cunoscând că aceasta pe parcursul mai multor ani a adunat suma de 7.000 lei, a înlocuit întreaga sumă deţinută, cu 70 de bancnote false din cupiura de 100 lei, toate având aceeaşi serie.

Tânărul i-a împrumutat unei femei de 45 ani suma de 7.000 lei şi pentru ca mătuşa lui, să nu observe acest lucru, cei doi s-au înţeles să contrafacă bancnotele din cupiura de 100 lei, cu ajutorul fiului femeii. Cel din urmă a fost de acord şi a realizat cu ajutorul unui laptop şi al unei imprimante multifuncţionale 70 de bancnote din cupiura de 100 lei.

După câteva zile, femeia de 45 de ani a restituit întreaga sumă, însă tânărul de 24 de ani a cheltuit-o împreună cu fiul acesteia.

La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Tîrgu Mureş au efectuat două percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate un laptop, o imprimantă multifuncţională, un hard-disk şi o bancnotă contrafăcută din cupiura de 100 de lei, falsificată.

Despre cele 5 bancnote care lipsesc din totalul de 70, tânărul de 24 de ani a declarat că le-a distrus în momentul în care a auzit că este căutat de poliţie.

Faţă de cei doi tineri s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, ulterior fiind prezentaţi pentru audieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin. Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monedă sau alte valori şi înşelăciune, fapte prevăzută şi pedepsită de art.282 al.1 şi art.215 din C.P..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Percheziţii la suspecţi de falsificare de valută

 

În urma unei acţiuni efectuată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, au fost depistaţi patru bărbaţi care sunt suspectaţi că ar fi falsificat şi pus în circulaţie bancnote de 20 şi 50 de euro.

 

La data de 20 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea au efectuat trei percheziţii la locuinţele a patru bărbaţi, din Râmnicu Vâlcea.

 

Doi dintre aceştia sunt suspectaţi că ar fi falsificat cu ajutorul unei imprimante bancnote din cupiuri de 20 şi 50 de euro, după care le puneau în circulaţie, fie plasându-le la două societăţi comerciale, fie prin ceilalţi doi suspecţi.

 

La percheziţii au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor trei bancnote false din cupiura 50 de euro, un laptop, 12 telefoane mobile, trei memory stick-uri, cinci cartele SIM, şase suporţi optici şi un fragment de folie de staniol din care se observă decupate empiric mai multe forme asemănătoare hologramei bancnotei de 50 de euro.

 

De asemenea, a fost ridicată în vederea expertizării şi o imprimantă despre care există suspiciuni că ar fi fost folosită la falsificarea bancnotelor.

 

Cei patru suspecţi au fost conduşi la sediul S.C.C.O. Vâlcea pentru audieri.

Doi dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, iar, la data de 21 iunie a.c., au fost prezentaţi instanţei de judecată care a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acestora.

 

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul tehnic al D.I.P.I..

 

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment

Grupare specializată în falsificare de monedă, destructurată

 

Cinci persoane suspectate că au pus în circulaţie bancnote falsificate din cupiura de 20 şi 50 de euro au fost depistate de poliţişti şi procurori în urma a patru percheziţii.

La data de 26 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Maramureş au efectuat patru percheziţii domiciliare şi au pus în executare cinci mandate de aducere pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în falsificare de monedă.

Grupul infracţional era format din cinci bărbaţi, din judeţul Maramureş, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, care se ocupau cu procurarea şi plasarea de valută falsă, respectiv euro, în cupiură de 50 şi 20 de euro. Cei în cauză acţionau pe raza judeţelor Maramureş, Satu Mare, Bihor, dar şi în străinătate (Italia, Grecia, Spania), fiecare având un rol prestabilit în cadrul grupului.

Aceştia sunt suspectaţi că, în a doua parte a anului 2012, ar fi procurat valută falsă din străinătate şi prin cumpărarea unor bunuri din târguri, pieţe sau prin anunţuri publicitare, schimburi ilegale de valută, plata unor servicii de masaj, ar fi plasat pe piaţă banii. Până în prezent, au fost recuperaţi 4.120 euro (116 bancnote de 20 de euro şi 36 bancnote de 50 de euro).

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri şi înscrisuri. Faţă de cei cinci suspecţi procurorii D.I.I.C.O.T.-B.T. Maramureş a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, falsificare de monede sau de alte valori şi înşelăciune, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupului infracţional organizat.

Pe parcursul anchetei s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al D.I.P.I. De asemenea, activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul I.P.J. Maramureş.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
  • 2 months later...

"Vânzători" implicaţi în activităţi de trafic cu valută contrafăcută, depistaţi

 

Poliţiştii din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălare a Banilor, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti, au depistat doi membri ai unei grupări infracţionale, specializată în producerea şi plasarea de bancnote contrafăcute. Cei doi sunt suspectaţi că au oferit spre vânzare 9.900 de dolari americani, în bancnote susceptibil a fi contrafăcute.

La data de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălare a Banilor - Oficiul Naţional Central pentru combaterea falsului de monedă, cecuri de călătorie, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bucureşti, au organizat, pe raza municipiului Giurgiu, acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia au fost identificaţi doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 54, respectiv 59 de ani. Cei doi sunt suspectaţi că au oferit spre vânzare 9.900 de dolari americani, în bancnote susceptibil a fi contrafăcute, din cupiura de 100 USD, cu 24 serii diferite, pe care intenţionau să le pună în circulaţie.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că suspecţi fac parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în producerea şi plasarea de bancnote contrafăcute.

Faţă de suspecţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi instanţei pentru emiterea mandatelor de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Suspecţi de punere în circulaţie de monedă străină, depistaţi în flagrant

 

Trei bărbaţi, suspectaţi de înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional, au fost depistaţi de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T.. Suspecţii au fost reţinuţi, iar sumele de bani şi autoturismul cu care se deplasau au fost indisponibilizate.

  

    La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, cu spijinul celor de la Poliţia Oraşului Iernut, au depistat trei bărbaţi, doi cetăţeni români şi unul italian, cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani, suspecţi de înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional.

În fapt, aceştia sunt suspectaţi că, în aceeaşi zi, în oraşul Iernut, ar fi plasat spre schimbare cinci bancnote de 100 de euro, suspecte a fi contrafăcute, unui bărbat din localitate.

La scurt timp, cei trei au fost depistaţi într-un autoturism înmatriculat în Ungaria şi imobilizaţi de poliţişti. Asupra lor au fost găsiţi 7.250 de euro, suspectaţi a fi contrafăcuţi, precum şi 1.080 de forinţi, 201.000 de lire italiene şi 2151 de lei, sume suspectate a proveni din schimbul valutar.

Totodată, în interiorul autoturismului în care au fost depistaţi suspecţii, poliţiştii au descoperit 56.400 de euro, din cupiura 100 de euro, bancnote suspecte a fi contrafăcute.

Sumele de bani, precum şi autoturismul cu care se deplasau suspecţii au fost indisponibilizate.

Suspecţii au fost prezentaţi procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, care i-au reţinut pentru înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional.

Aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă care a emis, pe numele lor, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

I.G.P.R. - Centrul Informare şi Relaţii Publice

 

http://youtu.be/GsYG1LIy4eY

Link to comment
  • 5 months later...

Percheziţii la bărbaţi bănuiţi de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune

 

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Suceava au efectuat 4 percheziţii la persoane bănuite de punerea în circulaţie a 31 de bancnote contrafăcute din cupiură de 50 de euro.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, au efectuat cercetări, începând cu luna februarie a.c., faţă de 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 27 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Poliţiştii îl bănuiesc pe unul dintre bărbaţi că în perioada 6 – 9 februarie a.c., ar fi pus în circulație 31 de bancnote contrafăcute din cupiură de 50 de euro, pe care le-ar fi plasat la mai multe persoane, achiziţionând de la acestea telefoane mobile.

Acestea ar proveni de la un bărbat, care, la sfârșitul lunii ianuarie a.c., ar fi intrat în posesia sumei de 3.000 de euro în bancnote contrafăcute din cupiură de 50 de euro şi care ar fi apelat la persoane din anturajul său pentru a le pune în circulație.

Cele 31 de bancnote au fost ridicate de poliţişti pentru cercetări.

Pentru probarea activităţii infracţionale, în cursul zilei de astăzi, poliţiştii au efectuat percheziţii pe raza municipiului Suceava, la locuinţele celor 4 bărbaţi bănuiţi în cauză.

Aceştia urmează să fie conduşi la sediul B.C.C.O. Suceava pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Grupare specializată în punerea în circulaţie de bancnote euro false, destructurată

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională care ar fi plasat pe piaţa românească bancnote euro contrafăcute./ În urma efectuării a 7 percheziţii domiciliare, au fost ridicaţi 1.600 de euro, susceptibili a fi contrafăcuţi, iar 4 membri ai grupării au fost arestaţi.

 

La de 20 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. –Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat 7 percheziţii, pe raza judeţelor Brăila şi Galaţi, la membrii unei grupări infracţionale specializate în punerea în circulaţie de bancnote euro falsificate, precum şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale administrate de aceştia.

 

La activităţi au participat şi poliţişti de la S.C.C.O. Brăila şi din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale - I.P.J. Brăila.

 

În urma percheziţiilor, de la domiciliile a doi dintre membrii grupării, poliţiştii au ridicat 1.600 de euro, în bancnote de 50 şi 100 de euro, susceptibile a fi contrafăcute.

 

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna septembrie 2013, pe raza municipiilor Galaţi şi Brăila, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi plasat pe piaţă bancnote euro contrafăcute, în contextul unor tranzacţii de vânzare-cumpărare de autoturisme second - hand, între persoane fizice.

 

Astfel, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani, sunt bănuiţi că ar fi introdus în România aproximativ 10.000 de euro, în bancnote din cupiură de 50 şi 100 de euro, contrafăcute, pe care le-ar fi obţinut din Grecia.

 

În urma probatoriului administrat în cauză, cei patru au fost prezentaţi magistraţilor, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi punere în circulaţie de valori străine falsificate.

 

 

Sursa:  IGPR

Link to comment
  • 2 months later...

Reţinuţi pentru falsificare de monedă

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Botoşani cercetează doi tineri, bănuiţi că ar fi falsificat şi pus în circulaţie monedă falsificată.

La data de 12 august a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au depistat doi tineri, care ar fi confecţionat şi ar fi pus în circulaţie, pe raza comunei Hăneşti, judeţul Botoşani, o bancnotă ce prezenta elemente de contrafacere, din cupiura de 100 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bancnota ar fi fost pusă în circulaţie de un tânăr de 20 ani şi confecţionată de acesta, împreună cu un alt tânăr, de 22 de ani, ambii din comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani.

De asemenea, au mai fost descoperite încă 4 bancnote din cupiura de 100 de lei, cu aceeaşi serie, precum şi mai multe foi în format A4, cu bancnote imprimate din cupiurile de 100 de lei, atât avers cât şi revers, confecţionate cu ajutorul unei imprimante color.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare şi punere în circulaţie de monedă falsificată şi înşelăciune, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 5 weeks later...
  • Moderator

Se aude ca exista pe piata bancnote de 100 lei false, la prima vedere foarte asemanatoare cu cele autentice.

Pentru a ne putea feri sa ajungem in posesia unor astfel de bancnote, si la randul nostru, sa le punem mai departe in circulatie, contrar legii, este bine sa ne documentam care sunt elementele de siguranta ale bancnotelor, in speta de fata a celei de 100 de lei.

 

100 de lei - I.L. Caragiale

Data punerii în circulaţie: 1 iulie 2005.


Caracteristici
  • Dimensiuni: 147 x 82 mm ± 1mm (similare cu dimensiunile bancnotei de 100€);
  • Culoare predominantă: albastru;
  • Imprimare: mixtă (plană/ în relief), pe polimer.

Avers
  • Portretul dramaturgului Ion Luca Caragiale (1852-1912);
  • O violetă (Viola sororia);
  • Două măşti de teatru stilizate;
  • Stema României;
  • Denumirea băncii centrale emitente;
  • Medalion cu sigla BNR;
  • Valoarea nominală în cifre şi litere;
  • Semnăturile guvernatorului şi casierului central;
  • Data punerii în circulaţie.

Revers
  • Vechea clădire a Teatrului Național din București;
  • Statuia dramaturgului I.L. Caragiale;
  • Valoarea nominală în cifre şi litere;
  • Denumirea băncii centrale emitente;
  • Sigla BNR în colţurile din dreapta-sus şi stânga-jos;
  • Textul Falsificarea acestor bilete se pedepseşte conform legilor;
  • Seria şi numărul bancnotei - cu negru, în stânga, pe verticală; cu roşu şi caractere de înălţime crescătoare, în dreapta, pe orizontală.

 

http://www.bnr.ro/100-de-lei---I.L.-Caragiale-8818.aspx

Edited by danpin
  • Upvote 4
Link to comment
  • 2 weeks later...

Tipografie clandestină de bani falşi, identificată de poliţişti

 

O tipografie clandestină și peste 14.000.000 de euro falși au fost depistați în urma a 15 percheziții domiciliare efectuate ieri, 25 septembrie, în municipiul Oradea.

La data de 25 septembrie a.c., 56 de polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - I.G.P.R., B.C.C.O. Oradea, I.P.J. Bihor și 10 specialiști din cadrul D.G.A.F.-A.N.A.F., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. de la Structura Centrală și S.T. Oradea, au efectuat 15 percheziţii în municipiul Oradea, dintre care 10 la sediul unor societăţi comerciale şi 5 la domiciliul unor persoane fizice.

 

Perchezițiile au fost desfășurate pe baza datelor şi informaţiilor deţinute de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și a colaborării cu autoritățile italiene. De asemenea, întreaga operațiune a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I..

 

În fapt, în luna octombrie 2013, în urma cooperării cu autoritățile italiene, la nivelul Poliției Române a fost inițiat un dosar penal referitor la suspiciuni privind falsificarea de monedă străină.

 

Pe perioada documentării informativ-operativ, Poliția Română a alocat resurse importante, fiind efectuat un schimb permanent de informații prin canalele de cooperare polițienești cu autoritățile italiene.

 

Astfel, a fost identificată o tipografie clandestină la sediul unei societaţi comerciale, în care se falsificau bancnote din cupiura de 50 euro, serii diferite. Totodată, a fost găsită suma totală de 14.090.500 euro, din cupiura de 50 euro, dintre care în tipografie 11.674.000 euro, precum și suma de 2.340.000 euro pe care persoanele bănuite au încercat să o distrugă prin ardere, iar restul banilor în alte locuri din municipiul Oradea, inclusiv la groapa de gunoi.

 

În cauză 20 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- ST Oradea pentru audieri. Procurorii DIICOT au început anterior urmărirea penală față de 5 persoane, 4 cetățeni italieni și 1 cetățean român.

 

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit că bancnotele respective nu erau destinate a fi puse în circulație pe teritoriul României.

 

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de falsificare de monedă, deţinerea de instrumente în vederea falsificării, falsificarea de valori străine şi punerea în circulaţie de valori falsificate.

 

Sursa:  IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.