Jump to content

Cerasela
 Share

Recommended Posts

Sindicatele din poliţie ameninţă cu proteste, dacă în această săptămână, ministrul Traian Igaş nu stabileşte o întâlnire pentru rezolvarea problemelor legate de drepturile salariale şi condiţiile de muncă. Sindicatul "Pro Lex" precizează, luni, într-o adresă către ministrul Administraţiei şi Internelor, că are în vedere proteste de stradă, dacă în săptămâna 16-20 ianuarie, nu li se soluţionează o serie de revendicări.

Poliţiştii cer acordarea restanţelor la drepturile salariale şi la norma de echipament, acordarea sporului de confidenţialitate pentru promoţia 2009, încadrarea agenţilor de poliţie cu studii superioare în clasele de salarizare corespunzătoare studiilor, reţinerea cotizaţiei sindicale pe statul de plată şi efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potrivit adresei către ministru. "Pro Lex", împreună cu alte trei sindicate ale poliţiştilor au solicitat o întrevedere ministrului pe aceste probleme din 22 decembrie anul trecut, fără a primi un răspuns.

Poliţiştii au mai protestat în vara anului trecut, nemulţumiţi de anunţatele disponibilizări de la acea dată şi de reducerea normei de hrană.

Anunţul poliţiştilor privind intenţia de a ieşi în stradă vine pe fondul a trei zile de proteste violente în Capitală. Câteva mii de oameni au ieşit în stradă la nivel naţional nemulţumiţi iniţial de scandalul dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul subsecretar de stat Raed Arafat, care a dus la demisia din MS a fondatorului SMURD. Oamenii au ieşit să protesteze fiind împotriva proiectului legii sănătăţii iniţiat de consilierii preşedintelui, dar şi de nivelul de viaţă din ce în ce mai scăzut.

Sursa: mediafax.ro

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

E bine venita miscare. Bravo Politia- bine gandit. Nu au nevoie de "bugetari", de hahalere, de politisti, asistente...

Politia e cu noi!!!

Edited by hydro314
 • Upvote 5
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Pro Lex nu este cel cu Lincu, care spunea ca stie cine este "Regina"? pe care l-au fugarit procurorii intr-o perchezitie, probleme cu taxele de sindicat? sau incurc eu sindicatele?

Link to comment
Share on other sites

Chiar sa se fi gandit cineva si la Promotia 2009 kre nu beneficiaza de sporul de confidentialitate ?!

Sunt aproape convins ca vom primi si banii din urma :))

Edited by D3mon
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

In loc sa carcotiti atat, mai bine ne-am mobiliza si am protesta, cu ajutorul sindicatelor. Acum este momentul sa punem presiune pe guvernanti.

 • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Mai baieti, mai! Linistiti-va ca nu vom iesi in strada. Se va institui situatia de urgenta la nivelul M.A.I. si vom fi nevoiti sa stam in unitati si subunitati. Asa ca degeaba visam la proteste si speram la banii restanti. Cel putin deocamdata.

Edited by dorian
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

hydro314 ......nu stiu ce tot incerci tu sa faci.....dar sincer....vorbind la modul cel mai serios.....tu parca vii din alt film cu post-urile tale... asta e parerea mea..

Link to comment
Share on other sites

Cred că era mai util Leonidas67 dacă postai şi ceva din acel anunţ, fără să mai fie nevoie să navigăm spre spre site. On topic se aude că şi SNAP-ul se pregăteşte de proteste. Sper ca măcar acum să fim mai mulţi la Bucureşti.

Link to comment
Share on other sites

au fost facute insttintari de la minister cu restantele ce trebuie achiate iar la final se specifica clar: SE VORACHITA CAND FOR FI FONDURI! avsnd in vedere ca nu toti politistii pot iesi in strada si nu pot intrerupe munca... nu se poate rezolva nimic prin proteste. trebuie cautate alte metode!

Link to comment
Share on other sites

@ hidro ....

hidro ... apa ...albastru, un ochi de apa albastru ... un ochi albastru ... en fin, da-o-n 3.14 zda ma-si de treaba, cam mult prea incitante postarile tale, esti cumva de la baietii "dinamovisti" ai lu' nenea oprea?

daca ai de gind sa-mi oferi "diverse", te anunt de pe acum ca frigiderul, lada frigorifica si debaraua sunt pline "de carne", sisibau sunt cu acte in regula, recunosc si o sustin, totul pe un fond de paranoia patologica, iar daca mai ai ceva "bun" de adaugat, iti raspund de pe acum, hotarit DA!!!

Link to comment
Share on other sites

Ori e unul din baietii cu ochi albastri cu rol de incitare! Nu crezi serhente Garcia? E o varianta, nu?

Link to comment
Share on other sites

oricum nu prea l-a bagat nimeni in seama nu si-a atins scopul daca urmarea sa incite

Edited by Pathfinder
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nu crezi serhente Garcia?

sergentul GARCEA nu crede, nu gindeste, executa doar ce i se ordona, sa traiti coane fanica :emo-yessir::beer:

Link to comment
Share on other sites

Este oficial. Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie organizează pe data de 27.01.2012 miting de protest la Bucureşti.

preluare site SNAP

Vă aducem la cunoştintă că la data de 16.01.2012 prin adresa nr.2722, Sindicatul National al Agentilor de Politie a solicitat primului ministru Emil Boc demiterea ministrului administratiei si internelor Constantin Traian Igas.

Fundamentul acestei solicitări vine ca urmare a nemultumirilor referitoare la:

- neplata drepturilor salariale restante pentru politisti (drepturile de echipament, restanta de la norma de hrană);

- refuzul nejustificat al ministrului Traian Igas de a se consulta cu organizatiile sindicale pentru diferite probleme care se răsfrâng asupra politistilor;

- lipsa proiectelor pentru absortia fondurilor europene prin care să fie îmbunătătite conditiile de muncă ale politistilor;

De asemenea mentionăm că tot la aceiasi dată am solicitat Primăriei Generale a Municipiului Bucuresti autorizatie pentru organizarea de proteste în data de 27.01.2012.

Autorizatia a fost solicitată pentru un număr de 5000 de politisti, care sunt asteptati din toată tara, iar calendarul actiunilor este următorul:

- în intervalul 11:00 – 12:00 actiunile de protest vor avea loc în fata Guvernului României, Piata Victoriei;

- în intervalul 12:00 – 13:00 manifestantii se vor deplasa pe bld. Victoria până în fata Ministerului Administratiei si Internelor;

- în intervalul 13:00 – 16:00 actiunile de protest se vor desfăsura în fata Ministerului Administratiei si Internelor si vor fi îndreptate exclusiv împotriva ministrului Constantin Traian Igas.

Totodată dorim să precizăm că vom anula actiunile protest numai în cazul în care până la data protestului politistii îsi vor primi drepturile salariale restante (drepturi de echipament, restanta de la norma de hrană) sau ministrul Constantin Traian Igas îsi va da demisia.

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Dacă stăm acasă, în loc să mergem la Bucureşti, aşa va fi un mare fâs. În loc să fiţi cârcotaşi mai bine urcaţi-vă în autobuze pe 27.

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ideea e alta.Exista riscul ca pe 27 politistii sa protesteze singuri.Situatia este destul de delicata si ca urmare e fluida.Daca insa maine sau poimaine ar fi 1-200 de uniforme albastre printre protestatari este game over pt. Base si guvern.''Politia-i cu noi '' ar scoate alte mii in strada.Mii care se uita la TV pt. ca nu cred inca ca se poate.

Edited by mihai81
 • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.