Jump to content
POLITISTI.ro

Permisul expirat al celuilalt, ma ajuta d.p.d.v. al aparari mele in instanta?

MakaTM

Recommended Posts

As dori si eu sa primesc anumite informatii de la dumneavoastra, desi deja cu tot tam-tam-ul creat la sectia de rutiera a judetului Timis am exasperat unul din colegii dumneavoastra. In data de 30.12.2011 am avut o tamponare intr-o intersectie semaforizata cu un domn, eu veneam pe prima banda lansat din spate (semaforul avand secunde care indica momentul schimbarii culorii) in momentul in care semaforul a schimbat culoarea pe verde eu am trecut de el cu jumate de masina aproximativ, domnul cu care m-am tamponat venea din stanga mea (semaforul lui se face rosu cu 3 secunde inainte ca semaforul unde eram eu sa fie verde fapt cronometrat) domnul a sustinut si la sectie ca el a trecut pe verde eu la fel, cu mine in masina se afla si prietena mea. Dupa momentul producerii impactului domnul sustine ca a incercat sa opreasca una din masinile care au plecat de la semafor de pe banda a 2 a insa nici una din aceste masini nu a oprit el apoi sustinand ca a retinut numarul uneia dintre masini TM-92-CIP, am vorbit cu domnul sa mergem la politie ajungem acolo spunem agentei care era de servici cele intamplate, iar aceasta ne spune daca amandoi sustineti ca ati trecut pe verde vom aplica regula semnelor, iar domnul avea cedeaza afland ca va fi declarat vinovat incepe ca el va face anunt in presa sa vina baiatul acela ca si martor, (acum am gresit eu) Agenta ne-a dat declaratie si ne-a spus sa venim a 2 a zi la ora 12 daca nu ne hotaram, eu am gresit ca am fost de acord, si plecam de la sectie, dupa 2 ore ma suna cetateanul cu care am avut tamponarea ca s-a intors la locul accidentului iar acolo a gasit unul din martorii accidentului, si daca nu doresc sa mergem atunci la sectie eu am spus ca nu. A 2 a zi astazi ne-am prezentat la sectie, eu cu prietena mea si domnul a venit cu 2 martori, unul din ei fiind cel observat de domn dar in schimb numarul sau de la masina era TM-26-CIP care sustinea ca eu am patruns in intersectie pe culoarea rosie, iar cel de-al doilea era un conducator din alta masina care de asemenea sustinea, insa probleme indicau contrariul si anume ca in urma domnului numai trecuse nici o alta masina toate fiind stationate. Astfel am adus si eu doi martori pe langa fata care era cu mine, colegul dumneavoastra a solutionat cazul ca domnul a fost vinovat patrunzand in intersectie pe culoarea rosie si astfel i-a fost retinut permisul de conducere, dupa care el a inceput ca va depune contestatie. Iar acum intrebarea mea este urmatoarea, dupa ce am primit de la agent copii dupa toate documentele domnului, am ajuns acasa si m-am uitat putin peste ele moment in care am aflat ca domnul avea permisul expirat de 4 ani (in data de 09.01.2012 se implinesc 4 ani de cand este expirat) ma poate ajuta acest lucru in apararea mea in instanta? Prin faptul ca in momentul in care unei persoane cu varsta de 56 de ani ii este expirat permisul de 4 ani, acesta nu a venit sa il reinoasca unde sunt necesare anumite teste medicale. (pe langa proba video a camerelor de luat vederi din intersectie) si a martorului din masina.

• Moderator

Nu trebuie confundata valabilitatea permisului de conducere cu dreptul unei persoane de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Altfel spus, faptul ca un conducator auto are valabilitatea permisului de conducere expirata nu inseamna ca acesta nu are dreptul sa conduca autovehicule, e doar o fapta contraventionala sanctionata de lege cu amenda.

In cazul in care o persoana are suspendat sau anulat dreptul de a conduce si este este depistat la volan, fapta constituie infractiune la regimul rutier si se intocmeste dosar de cercetare penala.

• Upvote 1

• Moderator

Sau cu alte cuvinte, faptul că omul nu a efectuat formalităţile necesare pentru preschimbarea permisului de conducere, nu înseamnă că nu mai avea dreptul să conducă o maşină pe drumurile publice.

Sigur poţi folosi în apărarea ta absolut orice, dar asta nu înseamnă că dacă avea permisul expirat va avea obligatoriu o relevanţă pentru judecător, întrucât dreptul de a conduce nu l-a pierdut, ci doar nu a efectuat nişte formalităţi pe care legea îl obligă.