Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Wow! :o

Sunt creme de la creme ai Politiei si nimeni nu are nicio sansa in fata lor! :emo-yessir:

Publicat

Faptul ca sunt foarte bine pregatiti fizic si mental,ca sunt protejati de lege si de cagule le confera siguranta si eficacitate in interventii .La multi ani !

Publicat

Luminati-ma si pe mine, sa pricep si eu: cate servicii speciale sint in cadrul politiei? stiam de spir, care dupa aia s-a facut dpir, acuma vad ca e sias, care, din cate arata poza aia, e acelasi lucru cu acvila?

• Moderator
Publicat

SIAS - are competență pe toată țara, ei sunt și cei care coordonează activitatea celorlate servicii de intervenție.

După care există astfel de servicii cu competență teritorială redusă, adică acționează cu precădere numai în anumite zone.

SSIR - sunt cei din București

SIR - sunt în fiecare județ

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Se mai foloseste denumirea dpir in unele judete pentru actualele SIR?

Modificat de maf150
Publicat

Foarte, foarte, foarte frumoasa prezentarea si emotionanta, mai ales la sfarsit. :(

Publicat

Multumim Stefan pentru clip-uri. Intradevar impresionante. :good:

Stiu ca ce am sa spun in continuare va deranja pe multi si poate starni niste dezbateri aprinse, datorita sensibilitatii subiectului, dar asta e doar o parere a mea. Si nimeni nu o sa mi-o poata schimba. Deci:

SIAS-ul, aceasta unitate speciala a politiei a fost dintotdeauna, este si in prezent si va ramane multa vreme de acum inainte CEA MAI BUNA, CEA MAI EXPERIMENTATA, cu alte cuvinte CEA MAI ADEVARATA dintre toate trupele speciale ce exista sau au existat in tara asta.

Veti gasi pe net diverse povesti sau legende privind alte forte speciale ce inca exista sau au fost desfiintate, in care multi isi aroga titluri si merite, cum ca ar fi cei mai cei, cei mai buni, etc.

Ei bine, sunt doar vorbe goale, lipsite de argumentul unor actiuni sau activitati care sa confirme astfel de afirmatii. Asa ca acesti colegi ai nostri sunt cei mai buni si cei mai experimentati. Iar acest lucru il dovedeste activitatea si misiunile pe care le-au dus la bun sfarsit. Ei si-au vazut de treaba lor intotdeuna si au lasat ca faptele sa vorbeasca in locul lor.

Ceilalti sunt doar niste baieti "bine antrenati" ... si doar atat.

Iar Politia Romana si politistii trebuie sa fie mandri de acest lucru.

Toata stima domnilor colegi! :emo-yessir:

PS: Nu lucrez la SIAS, doar am urmarit fenomenul.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Nu filmul, ci activitatea lor spune totul despre valoarea și profesionalismul polițiștilor de la SIAS.

Păcat că nu sunt promovați mai mult.

• Moderator
Publicat

Păcat că nu sunt promovați mai mult.

Asta își propune și acest topic, să popularizeze activitatea și realizările acestor polițiști, pentru ca cei ce citesc aici să vadă că există oameni cu onoare care pun suflet, pasiune și încearcă să-și facă meseria cât mai bine cu putință. Depinde și de noi ca aceste lucruri pozitive să fie cunoscute de către pubilc. Iar acest lucru este valabil pentru toate compartimentele poliției.
Pentru că de aspectele negative se ocupă alții și o fac cu succes.

Revenind ontopic, merită menționat aici și faptul că la începutul acestei luni, SIAS-ul a organizat un curs la care au participat polițiști de la SIR din toată țara, curs privind situațiile luării de ostateci în mijloacele de transport în comun, la care au fost prezenți la București și specialiști din trupele similare de poliție din Germania.

siasspirsir2.pngsiasspirsir3.pngsiasspirsir4.png

siasspirsir5.pngsiasspirsir6.png

Antrenamente, căldură mare, etc. smile.gif
  • Apreciez 2
Publicat

Oooohh, I would have loved to have been there.:D

Multumim pentru poze.

Publicat

Asta cu promovarea s-a cam schimbat in ultimul timp!

Usor , usor trebuie sa fie acolo unde ii este locul...

Important este sa vrea si altii care au promovarea actiunilor politiei ca si atributie!

• 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat

Multumim Stefan pentru clip-uri. Intradevar impresionante. :good:

Stiu ca ce am sa spun in continuare va deranja pe multi si poate starni niste dezbateri aprinse, datorita sensibilitatii subiectului, dar asta e doar o parere a mea. Si nimeni u o sa mi-o poata schimba. Deci:

SIAS-ul, aceasta unitate speciala a politiei a fost dintotdeauna, este si in prezent si va ramane multa vreme de acum inainte CEA MAI BUNA, CEA MAI EXPERIMENTATA, cu alte cuvinte CEA MAI ADEVARATA dintre toate trupele speciale ce exista sau au existat in tara asta.

Veti gasi pe net diverse povesti sau legende privind alte forte speciale ce inca exista sau au fost desfiintate, in care multi isi aroga titluri si merite, cum ca ar fi cei mai cei, cei mai buni, etc.

Ei bine, sunt doar vorbe goale, lipsite de argumentul unor actiuni sau activitati care sa confirme astfel de afirmatii. Asa ca acesti colegi ai nostri sunt cei mai buni si cei mai experimentati. Iar acest lucru il dovedeste activitatea si misiunile pe care le-au dus la bun sfarsit. Ei si-au vazut de treaba lor intotdeuna si au lasat ca faptele sa vorbeasca in locul lor.

Iar Politia Romana si politistii trebuie sa fie mandri de acest lucru.

Toata stima domnilor colegi! :emo-yessir:

PS: Nu lucrez la SIAS, doar am urmarit fenomenul.

Te referi la Acvila???Ce parere ai despre unitatea asta?

Publicat

georgedi nu mă refer deloc la Acvila, m-am referit la SIAS, scrie destul de clar și în postul pe care l-ai citat. Despre ei se discuta aici.

Acvila a fost o unitate ce a plecat încă de la înființare cu stângul. Au existat ceva ambiții ale unor șmecheri care nu și-au găsit locul sau au fost înlăturați (părerile sunt îmărțite) de prin SPP și „mulțumită” unei susțineri politice foarte puternice de la aceea vreme, au fost total greșit amplasați în ministerul ăsta de interne. Probabil și datorită nehotărârii sau a unei doze de infatuare. Și aici mă refer la faptul că aceea unitate s-a vrut a fi „miezul din Fanta”. Ei nu erau nici colo și nici colo, s-a dorit sa nu se subordoneze nimănui decât direct ministrului, ceea ce i-a și costat ulterior și după părerea mea a fost o mare greșală. Competențele lor au fost tot timpul o nebuloasă, nu se știa sigur unde trebuie să intervină, sub comanda cui, etc, etc.

De aceea nici nu au avut misiuni, doar câteva. Au fost un fel de fotomodele, s-au filmat și fotografiat în toți acei ani cât au existat, de aceea ai să și găsești pe net la o simplă căutare tone de fotografii și filmulețe. Au beneficiat de fonduri substanțiale și s-au antrenat după cum le-a dorit sufletul, cu cea mai bună tehnică de la aceea vreme. Din păcate au rămas doar niște băieți bine antrenați și atât, pentru că misiunile le-au lipsit. De aceea nici nu se poate determina care era nivelul lor real, din moment ce nu au avut misiuni, doar s-au antrenat, filmat și fotografiat. Păcat de băieții ăia care au pus suflet mult pe acolo, au avut neșansa să ajungă niște instrumente pentru satisfacerea unor ambiții personale ale unor politicieni șmecheri.

Publicat

Ce s-a intamplat cu colegii nostri din SIAS care au decedat?

,,Se mai făcea că viaţa unui poliţist avea oarece valoare, fiindcă pereţii celebrului S.S.P.I.R. sunt plini de tablouri înfăţişând chipuri de tineri polişti cu chenar negru. Probabil că aceşti eroi fără nume sunt consideraţi piese de schimb. Familiile lor or avea aceeaşi părere ? "

• Membru
Publicat

Rookie,

Eu am inteles ca te referi la SIAS in topicul tau, insa intrebarea mea ''Te referi la Acvila???'' se indrepta catre paragraful din topicul tau

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

la SIAS, mai exista un al treilea politist cazut la datorie, dar pt ca nu este POLITICALLY CORRECT, nu au putut sa vb despre el in film, si in public, in general.

este vb despre Sorin Mihu Constantinescu, care a fost "impins" de un procuror militar spre suicid, dupa ce a impuscat mortal un infractor si a ranit grav pe altul. povestea este lunga, asa ca cine este interesat sa dea o cautare pe google cu numele politistului.

l-am cunoscut personal, asa ca am simtit nevoia sa-mi invoc numele... macar atat :(

• Apreciez 1
Publicat

Am citit despre colegul nostru ,Dumnezeu sa-l odihneasca !Indivizi ca acel magistrat sunt peste tot in tara asta .Sunt multi politisti care nu sunt ajutati in momente grele si din nefericire sunt destul de multe aceste cazuri ,mai mult sau mai putin grave !

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.