Jump to content
POLITISTI.ro

Question

mara

Buna ziua,

Am o situatie careia as dori sa ii pun capat pentru ca a ajuns sa ma scoata din sarite.

Exista urmatoarea ecuatie: presedinte bloc (vecin) prieten la catarama si la pahar cu politistul de proximitate.

Presedintele - vecin - hartuieste permanent familia mea pe diverse teme, ne ameninta in fel si chip etc. Vazand stimabilul ca nu parem deranjati de tirul indreptat impotriva noastra, contacteaza, pentru a nu stiu cata oara pe prietenul de proximitate care ne cheama la politie cu invitatie tip sau dupa caz apare la usa sau dupa caz ne suna de pe pozitii de intimidare.

Ce pot face pentru a pune punct acestei situatii ? Cum si unde il pot reclama pe politistul de proximitate si ce dovezi as putea aduce astfel incat acesta sa fie macar indepartat din zona in care locuiesc ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

 • 0
Marius

Mai exact, in ce constau sau la ce se refera "diverse teme"?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
mara

Pai, de-alungul anilor ar fi multe.... dar ma voi concentra pe ultimele "teme"

1. mi-am pus rufele la uscat la uscatorie (toti proprietarii avem acces, destinatia fiind cea strict de uscatorie) - dansul a schimbat lacatelul de la usa cu rufelemele inauntru fara sa ma anunte motivand ca o firma care executa niste lucrari la bloc si-a depozitat niste unelete

2. in fata boxei noastre am depozitat 2 fotolii, intr-o zi nu le-am mai gasit si, cautandu-le, le-am gasit in rulota muncitorilor de la aceeasi firma, acestia spunandu-le ca obiectele respective le-au fost date de catre domnul presedinte

3. telefoane repetate pe motiv ca fetita mea de 3 ani face zgomot, in conditiile in care ea nu este acasa

4. reclamatie la politie pentru ca putin din roata de la masina atingea spatiul verde din fata blocului

toate astea doar in ultimele 2 luni

ieri domnul de proximitate a fost vazut intr-un tete a tete cu domnul presedinte si tot ieri sotul meu a gasit in cutia postala o invitatie de lprezentare la sectia de politie, semnata de domnul politist de proximitate, motivul binenteles nu il cunoastem... poate fi orice...

Daca va intrebati de ce se intampla toate aceste lucruri... raspunsul este foarte simplu... domnul presedinte are un principiu de viata: cine nu este cu mine este impotriva mea si "il belesc" (scuze, dar aici am citat)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Kayne

si care ar fi fost acele motive pentru care dansul considera ca "nu sunteti cu el"...?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
mara

Aici vb despre un individ care simte nevoia adulatiei... a stimei nepretuite, a recunostintei pe viata etc. Noi suntem oameni ocupati, ne platim datoriile fata de bloc, punem intrebari cand observam ca facura la intretinere este mai mare decat ar trebui. si atat

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Şi care e problema dacă poliţistul de proximitate este în relaţii bune cu preşedintele de bloc? Asta nu înseamnă automat că nu îşi poate face treaba cu obiectivitate şi profesionalism.

În urma celeilalte plângeri făcute la poliţie ce s-a întâmplat, care a fost rezultatul cercetărilor?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
mara

si ca o completare... dansul este remunerat pentru activitatea pe care o presteaza in folosul nostru, al propietarilor, dar este extrem de deranjat cand cineva pune intrebari. Iar daca pui intrebari dansul o ia ca pe un afont si atunci apar |temele| ca sa zic asa...

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Kayne

asta ma duce cu gandul, la prima strigare, la un bloc de 4 etaje, majoritatea pensionari sau in prag de, cu un dl presedinte ales pe viata cu o varsta trecuta de 50 ani...

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
mara

rezultatul a fost 0. oricum era o prostie... dar... noi nu avem timp de asa ceva. Nu stiu daca intelegeti. Asa oricine se poate juca cu nervii si timpul oricui.

Catalin, imi cer scuze... eu am fost reclamata, eu nu am reclamat nimic pana acum. Acum vreau sa reclam! Atitudinea preseditelui de bloc este una, dar a politistului care, intre noi fie vorba desi stie care este situatia, intra in jocul asta

Kayne... este mai rau... blocul este de 7 etaje cu 80% pensionari, in special femei :-) de regula vaduve

o alta intrebare... sotul meu TREBUIE sa se prezinte la sectie la domnul politist de proximitate ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Dacă rezultatul a fost zero, înseamnă că la poliţie ai găsit obiectivitate în aprecierea stării de fapt. Corect?

Ştiu şi e de înţeles faptul că este neplăcut, supărător şi frustrant când un reclamangiu de profesie, pur şi simplu te hărţuieşte cu nişte reclamaţii nefondate, dar din păcate aşa e legea. In general noi poliţiştii ne confruntăm mult mai des cu astfel de situaţii, în care suntem reclamaţi fără nişte motive temeinice. Dar asta e, orice cetăţean are dreptul de a reclama orice şi când doreşte, iar poliţistul fie că vrea sau nu este obligat să facă cercetări şi să soluţioneze.

După mai multe plângeri de acest tip, în care nu se confirmă cele reclamate, te poţi îndrepta şi tu cu o plângere împotriva lui pentru denunţuri calomnioase repetate şi îţi vei susţine plângerea tocmai cu rezulatetele din plângerile cu care te hărţuieşte în prezent.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Nu e nimic rau sa stai de vorba cu politistul, poate in felul asta, expunand si punctul tau de vedere se clarifica situatia.

Nu vad ce motive ai avea sa-l reclami pe politist, pentru ca din ce spui, esti deranjata doar de faptul ca sta de vorba cu presedintele de asociatie, ori politistul are obligatia sa asculte toate opiniile. Mai mult ca sigur, asta e si motivul pentru care l-a invitat pe sotul tau la sediul politiei, sa vada si versiunea voastra, astfel incat sa-si poata forma o imagine cat mai clara.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Eduard

Mai sunt si alti locatari care au probleme cu dl. presedinte ? Ca daca nu mai sunt, atunci este o stare conflictuala si trebuie mediata !

Incercati pe cale pasnica si amiabila o discutie intre dvs, dl. presedinte si politist .( daca se poate la sediul politiei ). Poate exista totusi o cale de impacare !

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
mara

eu am mai stat de vorba cu politistul in urma cu doi ani cand eu am fost reclamata... la acelasi politist... mie totusi mi se pare un abuz aici. Politistul de proximitate stiu ca este mediator si om de teren in comunitate. Faptul ca il cheama la sectie pe sotul meu mi se pare o pozitie de intimidare. Cand am fost eu reclamata dansul a venit la usa, l-am pofitit in casa, mi-a spus despre ce este vorba, eu i-am explicat si i-am demostrat aberatiile reclamatiei . Acum nu prea vad de ce a ales aceasta cale... In plus, noi am primit invitatia ieri, exact in ziua cand domnul politist a fost vazut discutand cu domnul presedinte. Am gasit-o in cutia postala (ea nu a fost trimisa prin posta) si este datata cu 24.11. Iar asta nu mi se pare in regula. Plus ca ieri a fost sambata, cand domnul politist nu lucreaza.

Eduard, sunt mai multe familii care au probleme cu domnul presedinte.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Simplul fapt de a te invita la sediul poliţiei nu constituie un abuz, la fel cum şi faptul că stă de vorbă cu cel ce a făcut reclamaţia sau că nu a trimis invitaţia prin poştă (până la urmă e normal şi logic să nu o mai trimită prin poştă dacă el oricum ajunge în zonă). Dacă vei formula o plângere bazată pe aceste lucruri mă tem că vei fi dezamăgită de rezultatul verificărilor, ca să nu mai spun că cei ce vor efectua verificările se vor distra citind acele "acuzaţii" (pentru tine e foarte posibil să nu ţi se pară, fiind implicată, dar pentru un străin cu siguranţă vor avea un iz puţin penibil).

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
mara

ok multumesc. Maine o sa vedem despre ce este vorba. Daca va fi cazul o sa revin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Elvis

Mara cred ca in foarte scurt timp noi politistii o sa fim reclamati de cetateni pentru ca nu curge apa calda la robinet iar din aceasta cauza nu pot sa se spele si sa faca copii.

Ce legatura are politistul cu reclamatiile unui presedinte de bloc ales de voi?

Pai politistul a stat de vorba si cu sotul tau si cu tine.

Daca il reclama presedintele ca sunteti prieteni?

Orice persoana din acesta tara are dreptul sa formuleze petitii si sa primeasca raspuns in termenul legal.

Daca tu vei face o reclamatie impotriva presedintelui de bloc si vei demonstra cu probe ca te hartuieste sau ca declaratiile domnului sunt calomnioase, te poti indrepta cu plangere penala impotriva presedintelui ,repet ales in mod democratic chiar de voi care aveti probleme cu el.

Dar nu vad ce treaba are politistul de proximitate.

Te-a jignit, te-a injurat, te-a lovit, ai facut o reclamatie si nu a verificat-o etc ?

Sa inteleg ca daca il vezi ca stat de vorba cu base o sa spui ca este prieten si cu el ?

Sincer iti spun ca nu asta este cauza pentru care te sicaneaza reclamangiul ala, prietenia cu politistul de proximitate.

Te reclama pentru ca ii sta in fire.

Edited by Elvis

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
drAGO5

Mara, politistul de proximitate are atributia de serviciu de a pastra permanent legatura cu presedintele si cu administratorul asociatiei de proprietari si de voie, sau de nevoie trebuie sase intalneasca cu acestia.Rolul lui este de a solutiona problemele ivite, pe cat posibil, pe cale amiabila. Nu este o regula ca politistul de proximitate sa fie liber sambata. De foarte multe ori lucreaza ore suplimentare care nu se contabilizeaza si nu se platesc tocmai din respect pentru cetateni si pentru profesia de politist. Daca ai probleme pe linie de asociatie si ai dovezi ca presedintele nu-si indeplineste atributiile, una din solutii este aceea de a cere justificat in adunarea generala schimbarea acestuia,iar a doua solutie este de a formula o petitie la primaria de la locul tau de domiciliu, pentru ca au infiintat un compartiment special pentru verificarea neregulilor din asociatiile de proprietari si persoanele cu functii de conducere din asociatie pot fi sanctionate contraventional de cei de la primarie. Politistul de proximitate cand face verificari sta de vorba cu maimulte persoane de pe scara si daca majoritatea ii da dreptate presedintelui, inseamna ca problema este la dvs. si atunci trebuie sa va supuneti majoritatii. Nu incercati sa pasati responsabilitatea pe umerii politistului, analizati-va in primul rand pe dvs. si vedeti unde gresiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
andreib

Mara cred ca in foarte scurt timp noi politistii o sa fim reclamati de cetateni pentru ca nu curge apa calda la robinet iar din aceasta cauza nu pot sa se spele si sa faca copii.

Ce legatura are politistul cu reclamatiile unui presedinte de bloc ales de voi?

Pai politistul a stat de vorba si cu sotul tau si cu tine.

Daca il reclama presedintele ca sunteti prieteni?

Orice persoana din acesta tara are dreptul sa formuleze petitii si sa primeasca raspuns in termenul legal.

Daca tu vei face o reclamatie impotriva presedintelui de bloc si vei demonstra cu probe ca te hartuieste sau ca declaratiile domnului sunt calomnioase, te poti indrepta cu plangere penala impotriva presedintelui ,repet ales in mod democratic chiar de voi care aveti probleme cu el.

Dar nu vad ce treaba are politistul de proximitate.

Te-a jignit, te-a injurat, te-a lovit, ai facut o reclamatie si nu a verificat-o etc ?

Sa inteleg ca daca il vezi ca stat de vorba cu base o sa spui ca este prieten si cu el ?

Sincer iti spun ca nu asta este cauza pentru care te sicaneaza reclamangiul ala, prietenia cu politistul de proximitate.

Te reclama pentru ca ii sta in fire.

ma lasi bre cu ideile tale maretze...asa ii ridici in slavi pe proximisti de parca ar fi dumnezei si nu sunt supusi greselii sau coruptiei.

si hai sa iti spun si d ece gandesc asa. in primul rand sunt foarte bun prieten cu "seful"/liderul proximistilor dintr-o localitate. ma inteleg cat de cat ok cu toti proximistii din acea localitate. si sa nu uitam lucrez la militie.

locuiam intr-un bloc de 4 etaje la parter....si deasupra noastra se afla o familie de galagiosi. in urma sesizarilor repetate un anume militian de proximitate dupa ce a facut-o pe mama nebuna n-a avut ce face si a amendat pe unul din copii adulti ai familiei care facea zgomot sistematic in fiecare noapte. au trecut vreo 2 ani in care s-a cam lasat pacea in sesnul ca mama se ducea sa doarma la bunica si pe mine ma durea in fund de galagia lui.

ei bine, nu va spun ca anul trecut a inceput cel de sus sa ii faca reclamatii lu mama. stii pe ce motiv??? ca se trezeste noaptea si tranteste usa la baie, trage apa, si merge prin casa in calcaie si apasand intentionat. mishto, nu? am mentionat ca noi stam la parter si cei care faceau reclamatii sus la etaj? am mentionat oare ca apartamentul era recent renovat, cu polistiren pe tavan si tavan fals,pe jos covoare groase, peretii imbracati in rigips si antifon, inclusiv polistiren la subsol?

in conditiile astea proximistu a inteles ca sunetele se propaga de la parter catre etajul 1, iar familia de sus, care culmea avea si copil sub un an nu putea sa doarma ca mama se trezea noaptea sa mearga la baie? deci pe mine nu ma deranja faptul ca toata ziua se auzeau bocanituri si bufnturi si alte zgomote de la ei si copilul lor dar pe ei ii deranja ca noi mergeam prin casa. in fine, pana la urma mama a primit 2 amenzi in valoare totala de 7 mil. apoi am aflat ca de fapt muitianu de proximitate era afin cu cel de deasupra noastra, numa dupa ce am terminat treaba mi-a spus si mama cum s-au comportat cu ea cand au chemat-o la politie si in ce hal au vorbit cu ea....asta in conditiile in care lucram la aceeasi sectie cu muitianu respectiv. putea macar sa vorbeasca frumos cu ea.

am vb cu seful de la OP si cu greu m-am abtinut sa nu-i umflu ochii idiotului care i-a dat amenda mamei.

in principiu, simpatizez cu intitiatoarea topicului si ii recomand calduros sa se duca in audienta la comandantul politiei si daca lucrurile persista sa isi ia un avocat sa faca o plangere pentru abuz in serviciu. numa asa pot fi potoliti idiotii de oameni care cica se numesc politisti dar se cred dumnezei pe tarlaua lor.

inteleg ca nu toti sunt la fel, ma repet, sunt prieten cu unii dintre proximisti si la vechiul loc de munca si la noul...dar unii intrec masura si trebuie sa li se dea peste nas.

 • Downvote 11

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Elvis

Andrei esti cumva betivan si nenorocit?

Nu de alta, dar asa a spus chiar domnul chestor Popa.

Iar daca suntem unde suntem ni se datoreaza si noua.

In timp ce vad o adevarata ,,casta" in cazul procurorilor, judecatorilor, doctorilor ,as putea spune chiar si in cazul jandarilor, noi ,,militienii" nu contenim in a da cu rahat unul in altul.

Pai si daca tie ti s-a intamplat dupa cum relatezi esti sigur ca politistul de proximitate descris de Mara este vinovat?

Deja il judeci fara macar sa il cunosti.

Eu fiind un picut mai batran am incercat sa calmez firea razboinica a doamnei Mara, nu de alta dar sunt destui care o vor invata sa-l reclame pe domnul proximist.

Si ca sa fiu sincer eu nu-i simpatizez pe cei care invata cetatenii sa reclame politistii numai pentru ca si lor ,,li s-a intamplat".

Mai ales politistii ca ii invata sa reclame.Pentru asta exista avocati.

Tin sa-ti reamintesc ca 99,99 % din proximisti isi fac treaba acolo unde sunt, iar daca mai sunt exceptii nu fac decat sa intareasca regula.

,,Fericiţi făcătorii de pace"

 • Upvote 4
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

andreib să ştii că oricărui om, cu cât este mai cinstit, cu atât mai greu îi este să bănuiască pe alții că nu-s cinstiți, iar reciproca e perfect valabilă.

Iar dacă tu trăieşti cu impresia că acel poliţist se face automat vinovat de ceva, deşi nu-l cunoşti, nu ştii nimic despre el şi nici măcar nu există elemente care să indice vreo vinovăţie, de orice fel, asta se datorează faptului că te ştii pe tine însuţi cum acţionezi şi cum îţi faci serviciul ... şi e evident că ai impresia că şi ceilalţi procedează la fel.

Şi întradevăr ai dreptate, există uscături peste tot, iar poliţia nu face excepţie, tu eşti o dovadă vie şi elocventă.

Cel mai probabil tu NU eşti un poliţist, ci eşti doar unul dintre aceia ce doar lucrează la poliţie, din moment ce sfătuieşti iniţiatoarea acestui topic să-l reclame pe acel poliţist pentru "abuz în seviciu" !? :doh:

Spune-ne şi nouă ce anume, din ceea ce a povestit iniţiatoarea topicului că a făcut poliţistul de proximitate îndeplineşte toate elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu?

Nu de alta dar nu aş vrea să cred că habar nu ai despre munca asta de poliţie.

 • Upvote 2
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
bozo

Andreib chiar nu era nevoie sa apara unul ca tine sa ne faca de ras in public. Te rog sa te abtii daca nu cunosti omul pe care il acuzi. Mama ta merita amenda in contul educatiei pe care ti-a dat-o, daca iti permiti sa scrii aici "muitianu; umflu ochii idiotului "

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
cristm

Totusi sa nu uitam ca exista si uscaturi in orice sistem,si al nostru nu duce lipsa deloc,pacat ca inca exista ,,militieni,,in sistem in gandire si comportament.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
andreib

mda...la cate mi-a dat sistemul asta n-am mila de nimic si atunci cand vad un militian cu apucaturi militienesti il sanctionez. nu stau la discutii...daca asta ma face pe mine uscatura, fie. las ca sunt eu uscatura politiei romane, eu sunt betivanul si nenorocitul care a intrat in sistem pe pile, care ia spaga, si care face pe dumnezeu in sector si ii las pe altii sa fie politisti adevarati, mandrii ca ei stiu sa dea cu pixu pe foaie.

nu-mi place ipocrizia, nu-mi place aroganta, nu-mi place nesimtirea si minciuna....mai cu seama cand vin din partea militienilor si indiferent cat de blamat voi fi de restul politistilor nu ma voi opri niciodata din a reclama faptele antisociale ale dragilor "colegi" politisti si de a sfatui si pe altii sa faca la fel.

daca "politistul" in cauza ar fi virtutea intruchipata n-ar avea de ce sa se teama de o eventuala reclamatie. si d ece sa ne ascundem dupa degete? de ce sa ne protejam "colegii" ??? protejati voi pe unul care face abuzuri in serviciu si alte cele care fac necinste politiei romane daca asa credeti ca veti fi vazuti mai bine.

si ce daca "ma rascol" impotriva colegilor in public? eu macar am curajul sa spun ca politia nu e cum ar trebui si ca fac ceva pentru a scapa de scursorile din sistem.

Tin sa-ti reamintesc ca 99,99 % din proximisti isi fac treaba acolo unde sunt, iar daca mai sunt exceptii nu fac decat sa intareasca regula.

ma indoiesc foarte mult de procentul ala

andreib să ştii că oricărui om, cu cât este mai cinstit, cu atât mai greu îi este să bănuiască pe alții că nu-s cinstiți, iar reciproca e perfect valabilă.

Iar dacă tu trăieşti cu impresia că acel poliţist se face automat vinovat de ceva, deşi nu-l cunoşti, nu ştii nimic despre el şi nici măcar nu există elemente care să indice vreo vinovăţie, de orice fel, asta se datorează faptului că te ştii pe tine însuţi cum acţionezi şi cum îţi faci serviciul ... şi e evident că ai impresia că şi ceilalţi procedează la fel.

Şi întradevăr ai dreptate, există uscături peste tot, iar poliţia nu face excepţie, tu eşti o dovadă vie şi elocventă.

sa inteleg ca din postarea ta, avand in vedere ca tu ma arati cu degetul ca fiind un personal auxiliar in politie cu insigna de politist si apucaturi de mafiot te recunosti pe tine insuti??? cel putin asta reiese din postul tau : ca uscaturile se recunosc intre ele, bunii se recunosc intre ei.

si nu doar logica ta e buna....iti spun eu ca un om cinstit care a trecut prin multe nenorociri, oricat de bun ar fi la suflet, in sistemul asta va pune absolut totul al indoiala si va crede in primul rand ca totul e facut cu rea credinta. nu mai intru in detalii ca imi spuneti ca iar arunc cu noroi in colegi in public, desi merita.

Edited by andreib
 • Downvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
mara

revin doar pentru a puncta putin... domnul politist are ore de sprit cu domnul presedinte in spatele blocului in vazul tuturor. Sa gandesc ca si asta face parte din atributiile primului ? Nu stiu de ce am sperat ca cineva imi va spune unde as putea sa reclam aceasta "buna colaborare" intre politist si presedintele nostru de bloc. In plus nu este numai spritul, vorbim de concedii impreuna, chefuri la gratar tot in spatele blocului, etc.

Dar... cel mai bine, ar fi sa inchideti acest topic, pentru ca pe mine nu m-a ajutat si nu cred ca va ajuta pe nimeni.

In ceea ce priveste postarea lui Elvis... daca unii politisti se ocupa de asemenea spete mai mult ca sigur ca la un moment dat vor raspunde si de furnizarea apei calde...

 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
andreib

Spune-ne şi nouă ce anume, din ceea ce a povestit iniţiatoarea topicului că a făcut poliţistul de proximitate îndeplineşte toate elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu?

citeste al 6-lea rand din postul initial....cam da de gandit si cel putin merita a fi intrebat politistul ce e cu acele "apeluri de intimidare" si apoi autoritatile competente sa stabileasca daca este cazul de abuz in serviciu

 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

andreib

Te rog, incearca sa dai dovada de putina decenta si sa ne scutesti cu aceste lectii de moralitate, pentru ca nu faci altceva decat sa-ti exprimi frustrarile datorate unor evenimente anterioare traite de tine, iar astea chiar nu au nicio legatura cu subiectul dezbatut aici.

Te-am remarcat de ceva timp pe forum, iti place sa faci pe desteptul, dar te asigur ca nu impresionezi pe nimeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Similar Content

  • Popicu
   By Popicu
   Trec printr-o chestie mai putin obisnuita. O persoana, (am banuieli cine ar putea fi insa nu stiu sigur) trimite constant e-mailuri de pe o adresa de gmail (fara a isi da numele si prenumele sau date de contact, este un user inventat) catre partenera mea de viata. Fosta mea relatie s-a incheiat acum cateva luni iar unul din principalele motive au fost aceste emailuri. Persoana nu face amenintari, insa trimite neadevaruri despre mine si practic pune la indoiala loialitatea mea fata de partenera. Am schimbat partenera de viata, dar si noua partenera a inceput sa primeasca astfel de mesaje. Ceea ce e o dovada a faptului ca totusi eu sunt persoana luata in vizor si nu era o vendetta personala cu fosta prietena. Actuala partenera de viata mi-a spus ca nu mai avem ce discuta pana problema asta nu se rezolva. 
             Aceasta persoana "binevoitoare" imi submineaza orice sansa de a avea o viata sociala normala, o relatie normala. Daca mi-ar trimite mie mesajele le-as ignora si nu ar fi nici o problema. Trimitandu-le partenerelor mele de viata practic face ca acestea sa nu mai aiba incredere in mine. Am incercat sa ma pun in pielea acestei persoane si sa vad cum pot afla detaliile partenerei (atat fosta cat si actuala). Detaliile de contact, in cazul acesta se pot afla de pe Facebook sau de pe Google cunoscand numele.
             Am cerut sfatul unui cunoscut, avocat de profesie, si acesta mi-a spus ca va cauta sa gaseasca o incadrare juridica pentru situatia asta insa este destul de dificil avand in vedere ca hartuirea se face in mod indirect iar eu nu am cum demonstra numele persoanei din spatele adresei de email. Poate politia romana sa afle numele persoanei aflate in spatele unei adrese de email? In mod normal, s-ar putea folosi IP-urile de pe care sunt trimise mailurile insa acestea sunt dovezi circumstantiale intrucat un email se poate trimite si dintr-un restaurant pe wi-fi si nu numai de acasa. In plus politica Google face ca IP-urile de pe care sunt trimise mailurile sa fie confidentiale si sa poata fi facute publice pe baza de citatie. La crearea unui cont de email, providerul de servicii cere o adresa de email secundara pentru confirmarea contului. Poate Politia Romana sa afle aceasta adresa sau identitatea persoanei? Ce as avea eu nevoie sa fac pentru a asigura legalitatea unei actiuni ca si aceasta din partea politiei?
             Va rog sa ma ajutati sa imi recapat dreptul la o viata personala normala!
   va multumesc!
  • Anna26
   By Anna26
   Buna ziua,
   De aproximativ un an, cel putin o data pe luna, un vecin de cartier ma urmareste. De multe ori ma si opreste pe strada si imi face avansuri pe care le-am refuzat de fiecare data ferm. Nu il cunosc, insa este foarte insistent si are o privire pierduta, banuiesc ca ar avea probleme mintale. A ajuns sa imi fie frica de fiecare data cand ies din casa, desi nu a fost niciodată violent.
   Mentionez ca nu îmi pot dovedi prin acte resedinta la adresa curenta, deci nici motivul pentru care il intalnesc atat de des, deoarece am grija de locuinta unei mătuși ce este plecata in străinătate.
   Cum as putea proceda in acest caz si ce dovezi pot strange impotriva lui avand in vedere ca nu este violent? 
    
  • kryssu77
   By kryssu77
   Buna seara ! Am nevoie urgent de o indrumare pentru o situatie in care ma confrunt de un an de zile aproape zi de zi. 
   Locuiesc intrun bloc cu pereti destul de subtiri si se aude tot de la vecini. 
   Deasupra mea locuiesc un cuplu cu un copil care sunt intrun permanent scandal.
   Si prin asta ma refer la URLETE, plansetele continue ale fetitei care nu cred ca este la scoala, injuraturi si agresiuni din partea ambilor parinti. 
   Se aude tot prin pereti, fetita este lovita iar ea tipa si isi roaga mama sa nu mai dea in ea.. este ingrozitor... 
   Problema este ca aceste izbucniri sunt mult prea dese insa dupa 10, 15 minute se calmeaza.
   De aceea nu am apelat la politie ca sa fac reclamatie, pentru ca ar putea veni si ar fi totul bine si frumos. 
   Dati-mi totusi, va rog, un sfat cu ce as putea sa fac. 
   Nu zgomotul ma deranjeaza pe mine ci faptul ca acea fetita este agresata, si plange in fiecare zi. sa mai adaug si faptul ca episoadele astea se intampla si la 12, 1, 2,3 noaptea...
   Astept un raspuns si va multumesc anticipat !
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.