Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Mersi frumos
da care e procedura de prelungare a categoriilor?
este de ajuns Fişa medicală sau o se trebuiasca mai ceva?

Publicat

Buna ziua,

Am pierdut portofelul, cu buletinul si permisul de conducere. Mi se poate elibera o dovada de conducere cu valabilitate, pe baza pasaportului, pana obtin noua carte de identitate si apoi duplicatul permisului de conducere? Va multumesc.

• 5 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Mersi frumos
Dar cine stie  care e procedura de prelungare a categoriilor?
este de ajuns Fişa medicală sau o se trebuiasca mai ceva?

Modificat de safspy
Publicat

Eu am permisul expirat, pe langa actele necesare, am citit pe diferite site.uri ca trebuie si fisa detinatorului, in cazul meu, o aduc pe cea veche de acum 10 ani(de la scoala de soferi)sau trebuie sa fac alta fisa ? si unde?

Si inca o intrebare..permisul se poate elibera in 24-48 de ore ,daca am dovada (biletul de avion)ca plec din tara? Si daca nu , cand este trimis la domiciliu poate fi primit de o ruda (mama) ?

Va multumesc.

• Moderator
Publicat

Nu mai este nevoie de fișa deținătorului.

Eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă.

Se poate solicita eliberarea unui permis de conducere înainte sau după expirare, după efectuarea vizitei medicale, pe baza următoarelor documente

- cererea titularului (tipizat) se editează informatic la ghiseu și se înmânează titularului pentru a o semna și pentru a completa informațiile privind fișa medicală și dovada plății contravalorii permisului de conducere;

- actul de identitate al titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România,

- dovada plăţii contravalorii permisului de conducere – achitată la CEC

- permisul de conducere

- documentul emis de o unitate medicală autorizată, în original şi copie, din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.

Publicat

Multumesc pt. Raspuns.

La a doua intebare am ramas nelamurita:( incat timp se elibereaza permisul? Se poate in scurt timp cu dovada ?

Publicat

Permisul îl vei primi prin poștă la adresa de domiciliu sau o altă adresa din România indicată de către ține. Oricine poate primi acel permis (vorbește cu curierul) și durează aproximativ o săptămână pana îl primești.

Publicat (modificat)

<p>

Documentele necesare pt eliberarea unui nou permis de conducere ca urmare a expirarii, deteriorarii, pierderii/furtului sau schimbarii numelui

Documente necesare:

[*]Fişa deţinătorului permisului de conducere (formular tip, procurat de la un birou de copiat acte completat prin dactilografiere, semnat şi datat);

[*]Fişă medicală tip permis, încheiată la una din policlinicile abilitate;

[*]Taxă reprezentând contravaloarea permisului de conducere plătită la C.E.C. sau B.C.R.;

[*]Act de identitate original şi copie xerox;

[*]Permisul de conducere sau declaraţia de pierdere şi timbru de 1 RON (permis pierdut);

[*]Actul în urma căruia s-a produs schimbarea numelui (certificat căsătorie, hotărâre de divorţ, etc) original şi copie xerox;

Imi cer scuze am modificat din greșală ceea ce ai scris .

Modificat de Biancaadela
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cat dureaza pana primesc duplicatul permisului romanesc prin procura de la ambasada?permisul a fost pierdut in italia si am trimis cuiva procura de la ambasada cu poze... s-au depus actele si de 15 zile nu am primit nici un raspuns! Va multumesc!

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Va rog sa-mi spuneti daca sunt din jud. Arges si am pierdut permisul de conducere pot lua duplicat din Bucuresti ? Nu ajung curand in Arges . Va multumesc !

• 5 luni mai târziu...
Publicat

Am depus dosarul de preschimbare a permisului si am primit o dovada inlocuitoarea a permisului valabila 15 zile, urmand ca permisul sa vina prin posta.
Ei bine, au trecut cele 15 zile, dar permisul n-a sosit.
Ce mi se poate inampla in cazul in care ma opreste politia? 

• 9 luni mai târziu...
Publicat

Salut!

Daca se poate și cineva este in cunoștința de cauza am o întrebare:

Am permisul de conducere expirat îl pot lua înapoi dacă am buletin de identitate provizoriu? Mulțumesc!

• 4 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna,

Mino ma.numesc.Mă confrunt cu o problemă serioasă pentru mine.Mi-a expirat permisul românesc de conducere de 8 luni deja. Nu am observat.Conduc zilnic la muncă.

Mentionez ca locuiesc in străinătate mai exact in Olanda.Am intreprins toate procedurile ptr a schimba permisul cu unul olandez.Normal e o procedura simpla care se poate face. Dar in cazul in care permisul românesc mi-a expirat, lucrurile stau diferit.Am nevoie de la autoritatea din țară care mi-a eliberat permisul....pe vremuri Politia Rutiera acum am inteles că aparține de prefectură  un fel de document....cu toate datele mele...plus copie dupa permisul expirat stampilat de autoritatea romana in domeniu ca si autoritatile olandeze sa fie convinse ca intr adevar am detinut permisul de conducere. Ei vorbesc simplu....trimite un email...etc...suna.Dar stim ca nu se poate asa.Am sunat la 9 numere online gasite...toate numerele...nu erau cele corecte plus de asta angajatii sunt foarte deranjati ca sa pot macar afla un numar corect unde as putea suna.

Eu nu am cum sa ajung in tara sub nici o forma...imi pierd serviciul.Liber nu mai am.Ce este de facut?

Exista vre o procedura...per email...cumva...in situatia de fata pentru a dobandii actul respectiv?...sau....ambasada Romaniei din Haga ma poate ajuta.Este de competenta lor?

S- a mai confruntat cineva cu un caz asemănător ?

Mulțumesc anticipat.

Modificat de Dida
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Sotia trebuie sa schimbe permisul dupa casatorie si nu gasesc nimic concret pe siteul drpciv ce documente sunt necesare si daca are nevoie si de analizele medicale . Multumesc

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Bună sera! Pe perioada eliberării duplicatului permisului auto e permisă conducerea autovehicoluli? Pe baza cărui act:

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Cu aproximativ 17 ani in urma, anul 2003, nepotul meu mi a distrus ,din greseala,permisul de conducere. In anul 2005 m am casatorit si mi am schimbat numele de familie. Nu am solicitat un permis nou nici nu l am declarat distrus deoarece nu am condus.

Intrebarea mea este care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a obtine din nou un permis de conducere si care sunt amenzile pe care le voi obtine.

Va multumesc!

O zi frumoasa!

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

BUNA ziua ,am o intrebare  .Program de lucru eliberari permise auto retinute din jud. MURES. Multumesc anticipat

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua!Am permisul expirat din 2014,ce acte de reinoire imi trebuiesc si daca trebuie sa sustin vreun examen ceva?Mentionez ca am fost plecata din tara in tot acest timp si nu am avut posibilitatea de a-l reinnoi pana acum.Multumesc anticipat!

Publicat

Am si eu nevoie de o informatie:am permisul de conducere expirat din anul 2014,nu l-am putut reinnoi pana acum din motiv ca am fost plecata din tara si acum am revenit definitiv.Intrebarea mea este: de ce documente am nevoie pentru reinnoirea lui si daca se da examen din nou?Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.