Jump to content
POLITISTI.ro

Eliberare permis de conducere - expirare, deteriorare, pierdere sau furt


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Documentele necesare pt eliberarea unui nou permis de conducere ca urmare a expirarii, deteriorarii, pierderii/furtului sau schimbarii numelui

Documente necesare:

 • Fişa deţinătorului permisului de conducere (formular tip, procurat de la un birou de copiat acte completat prin dactilografiere, semnat şi datat);
 • Fişă medicală tip permis, încheiată la una din policlinicile abilitate;
 • Taxă reprezentând contravaloarea permisului de conducere plătită la C.E.C. sau B.C.R.;
 • Act de identitate original şi copie xerox;
 • Permisul de conducere sau declaraţia de pierdere şi timbru de 1 RON (permis pierdut);
 • Actul în urma căruia s-a produs schimbarea numelui (certificat căsătorie, hotărâre de divorţ, etc) original şi copie xerox;

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua, am si eu o mica nedumerire, posed permis categoria B din 28.01.2008 , valabilitatea e de 10 ani, e obligatoriu sa il schimb? Daca nu, trebuie sa refac analizele medicale (stiam ca se fac la 5 ani dupa obtinerea permisului dar nu sunr sigur). Multumesc!

Link to comment
 • Moderator

Permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013, îşi păstrează valabilitatea administrativă până la data expirării menţionată în acestea şi nu trebuie preschimbate ca urmare a aplicării modificărilor legislative.

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Având în vedere Legea 203/2012 pentru modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu aplicabilitate din data de 19 ianuarie 2013, documentele necesare eliberării permisului de conducere duplicat (care se eliberează ca urmare a deteriorării, pierderii / furtului sau schimbării numelui) sunt:

1) fişa deţinătorului permisului de conducere completată lizibil, cu majuscule sau tehnoredactată, semnată de titular;

2) actul de identitate al titularului, în original şi copie;

3) dovada plăţii taxelor şi tarifelor aferente eliberării permisului de conducere;

4) declaraţia pe propria răspundere a titularului din care rezultă, după caz, pierderea ori furtul permisului, dată sub sancţiunea prevăzută la art. 292 Cod penal;

5) permisul de conducere în original, în cazul în care acesta nu a fost pierdut sau furat.

- Documentele pentru eliberarea duplicatului se depun personal de către deţinătorul permisului.

- Valabilitatea duplicatului nu poate depăşi data valabilităţii administrative a permisului de conducere pe care îl înlocuieşte.

- În cazul schimbării numelui, solicitantul prezintă şi documentul care atestă acest lucru, în original şi copie.

La expirarea valabilităţii administrative, eliberarea unui nou permis de conducere se efectuează pe baza următoarelor documente:

1) fişa deţinătorului permisului de conducere completată lizibil, cu majuscule sau tehnoredactată, semnată de titular;

2) actul de identitate al titularului, în original şi copie;

3) dovada plăţii taxelor şi tarifelor aferente eliberării permisului de conducere;

4) documentul eliberat de unitatea medicală autorizată, care atestă grupa/categoria de vehicule pe care solicitantul este apt să le conducă.

5) permisul de conducere, în original, cu excepţia cazurilor pierderii, furtului ori reţinerii acestuia de către poliţia rutieră în vederea preschimbării.

- La cererea titularului, se poate elibera un nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă şi înainte de expirarea valabilităţii administrative a permisului anterior, cu condiţia prezentării documentelor enumerate mai sus.​

Link to comment
 • 4 weeks later...

Am permisul valabil (eliberat in 2011), dar mi-am schimbat domiciliul din Bucuresti in Ilfov. Pentru a-mi schimba permisul de conducere este obligatorie fisa medicala in cazul meu, pentru ca nu-mi este clar. Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Link to comment
 • Moderator

Nu eşti obligat să-l schimbi, pentru că noul permis nu are trecută adresa pe el. Dacă totuşi vrei să-l schimbi, nu este necesară fişa medicală, pentru că vei primi un duplicat, a cărui valabilitate nu o să depăşească perioada de valabilitate a actualului permis.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns. in permis scrie Bucuresti, asa ca nu-s in regula cata vreme am adresa de Ilfov in buletin. E OK daca mi se da duplicat. Toate cele bune.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna ziua. Deși pare sa fie clar m-ar ajuta dacă mi-ați răspunde din nou mai clar.

Dacă îmi schimb buletinul din SM in TM si am permis din 2009 cu adresa din SM, nu trebuie sa îmi schimb permisul si nu am nevoie nici de duplicat. Am înțeles eu ceva greșit sau așa este ok?

Multumesc anticipat.

PS. Remarc utilitatea deosebita a forumului, multumiri celor care l-au pus pe picioare.

Link to comment

daca va schimbati domiciliul nu sunteti obligat sa schimbati si permisul de conducere. Puteti sa-l schimbati doar daca doriti dvs. Daca nu il schimbati veti figura in continuare in evidentele Serviciului Rutier SM dar veti avea domiciliul in TM.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna ziua.

Detin un permis de conducere valabil pana in 2016

In 2009 mi-a fost spart autoturismul iar pe langa cd player si altele mi-a fost furat si portofelul cu acte. Mi-am refacut actul de identitate si am scos un duplicat dupa certificatul de inmatriculare. Ulterior am plecat din tara si nu am scos duplicat al permisului de conducere.

Se mai poate scoate duplicat acum avand in vedere ca nu mai gasesc declaratia data de catre politie si ca a trecut atata timp?

Multumesc

Link to comment

Da puteti solicita eliberarea unui nou permis de conducere Vi se va elibera un duplicat al permisului care va avea aceeasi valabilitate. Nu aveti nevoie de vizita medicala.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns dar am omis ceva.

In decembrie 2012 cand am venit inapoi in tara am fost oprit de un echipaj de politie si mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe 3 luni, Neavand permisul sa il predau pe loc mi s-a spus sa imi refac permisul dar daca nu il predau in 5 zile la politia din localitatea unde am domiciliul mi se prelungeste suspendarea cu inca o luna.

Banuiesc ca asa e, la sfarsitul lunii expira cele 4 luni de suspendare.

Trebuie sa astept pana la expirarea perioadei de suspendare pentru eliberarea duplicatului?

Dupa eliberarea duplicatului acesta va fi retinut pentru ca nu l-am predat sau doar se inregistrreaza in baza de date suspendarea chiar daca nu s-a predat actul in sine?

Link to comment
 • 5 weeks later...

Buna . Am shimbat domiciliul si as vrea sa stiu daca trebuie sa fac examen medical si daca trebuie sa-l schimb permisul . in permis nu scrie adresa si este valabil pana in 2019

Link to comment

Buna seara am si eu o intrebare:luna asta mi-am schimbat cartea de identitate si domiciliul, trebuie sa schimb si permisul?permisul imi expira in octombrie si as dorii sa stiu la schimbare daca trebuie sa fac vizita medical sau nu.permisul e din 2003  categoria b  si nu e modelul nou.daca trebuie sa fac vizita medicala se poate face la policlinica de care apartin?

Link to comment

Poti sa iti preschimbi permisul inainte ca valabilitatea acestuia sa expire, iar pentru asta ai nevoie si de vizita medicala pe care o vei efectua doar in unitatile sanitare autoritizate si de catre Ministerul Transporturilor pentru a efectua astfel de activitati.

La schimbarea domiciliului din actul de identitate nu mai esti obligat sa preschimbi si permisul de conducere, acest lucru ramanand la alegerea ta.

Link to comment

In cazul in care am domiciliul stabil in Galati si viza de resedinta in Bucuresti(viza de flotant), se poate elibera permisul de conducere(care va expira in cateva saptamani) in Bucuresti?

Link to comment

Permisul de conducere iti va fi eliberat doar de catre Serviciul Public Comunitar Galati intrucat acolo ai domiciliul. Nu functioneaza aceeasi regula ca in cazul examenului auto pentru obtinerea permisului, in sensul ca in acest caz poti sustine examenul fie la adresa de domiciliu fie la cea de resedinta.

Link to comment
 • 4 weeks later...

Buna ziua, am domiciliul in Tulcea dar locuiesc in Bucuresti si as dori sa stiu daca pot schimba permisul deteriorat in capitala, sau este nevoie sa merg in localitatea de resedinta? ca urmare a uzurii i s-a luat acea folie de plastic de pe fata.

 

Multumesc!

Link to comment
 • 3 weeks later...

ceau Daniel ma numesc :) as avea nevoie de una sau mai multe info, in legatura cu un cazier auto.. ptr prelungire in strainatate... ma poate ajuta cineva ? ms in avans :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.