Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua. Am urmarit acest forum dar nu am gasit si situatie in care ma aflu. Mi-a fost retinut permisul pentru 90 de zile datorita depsirii vitezei legale cu 50km/h.

In aceasta perioada expira si valabilitatea permisului. Cand pot sa-mi preschimb permisul expirat? Pot aduce documentele necesare inaintea perioadei de expirare a permisului, sau ridic permisul expirat la termenul stabilit si apoi depun actele pentru preschimbare. Multumesc anticipat

Publicat

I-mi va fi returnat permisul chiar daca este expirat ? Sau va ramane la sediul SRPCIV de care apartin pana cand aduc documentele pentru noul permis? In aceste conditii mi se va da o dovada de circulatie ?

Publicat

Iti va fi restituit permisul expirat, pana atunci mergi la vizita medicala si plateste taxa pt. permis la bcr sau cec.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna!Mi-am pierdut permisul de conducere si as dori sa stiu daca pot sa il fac in alt judet decat cel in care am domiciliul fara a avea flotant.Pot sa-l reinnoiesc daca ma prezint cu fisa medicala si documentele necesare sau doar sa primesc un duplicat?Acelasi lucru as dori sa stiu despre cazier, daca il pot obtine din alt judet?Va multumesc anticipat!

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Am si eu o intrebare va rog frumos daca se poate Dece este nevoie ca un cursant care a absolvit scoala de soferi cat.b este nevoit sa astepte aproape 2 luni de zile sai fie eliberat permisul de conducere?

Publicat

Buna ziua,

Sunt din Bucuresti si trebuie sa-mi reinnoiesc permisul de conducere. Am 2 intrebari:

1. Poza se face la Dumneavoastra in Pipera sau trebuie sa o fac eu in alta parte? Daca se face la Dumneavoastra, in cat timp este gata si cat ma mai costa?

2. Dupa ce am depus dosarul si pana imi revine noul permis de conducere,  mai pot circula cu masina?

• Moderator
Publicat

La noi nu se fac fotografii, pentru că permisul de conducere nu se eliberează de către Poliţia Română.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Buna seara,ma numesc George sunt din Bucuresti si am si eu o intrebare pt voi daca puteti sa ma lamuriti. In putin timp imi va expira permisul de conducere,as vrea sa stiu in cat timp de la depunerea actelor  mi se va elibera permisul de conducere cu o noua valabilitate administrativa? va multumesc .

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara! Am o mica nelamurire daca ma poate ajuta cineva.

Am obtinut permisul in Bucuresti in 2008 avand domiciliul acolo. Momentan stau in alt judet, dar am acelas domiciliu si doresc sa obtin categoria C,C+E in judetul actual avand viza de flotant.

Intrebarea mea este:

In permis mi se va specifica ca am obtinut B-ul in Bucuresti si C-ul in alt judet? Va multumesc!

Publicat (modificat)

Buna ziua,

Mi-a fost retinut permisul pentru ca era deteriorat. Dl. politist care mi l-a retinut n-a stiut sa-mi spuna cum procedez mai departe, mi-a dat o dovada si mi-a spus ca banuieste  ca il voi lua inapoi de la Udriste.

Eu, in acelasi timp, banuiesc ca trebuie sa platesc taxa de permis nou si sa ma duc la DRPCIV ? Am nevoie de fisa medicala? Permisul mai avea 5 ani valabilitate. Precizez ca am incercat sa sun la sediul din Pipera, dar fara rezultat.

PS. In cat timp se elibereaza?

Modificat de vienna
  • Moderator
Publicat

Trebuie să mergi la DRPCIV și ai nevoie de fișă medicală.

Publicat (modificat)

Multumesc pentru raspuns.

Nu exista nicio posibilitate fara fisa medicala? Ideea este ca trebuie sa plec din tara cu masina vineri. Nu pot cere un duplicat dupa cel vechi? Mi se pare penibil ca sa mi se ceara fisa medicala, nu am 60 de ani. Au trecut de abia 5 ani de cand mi s-a emis permisul.

Later edit. Am gasit mai sus acest post: 

"Fişa medicală este obligatorie doar în cazul în care se solicită eliberarea unui permis cu o nouă valabilitate administrativă, indiferent dacă solicitarea se face înainte sau după data expirării permisului. Fişa medicală este valabilă un an de zile.

În cazul în care îţi schimbi permisul pentru că s-a deteriorat, ţi-a fost furat, l-ai pierdut sau ţi-ai schimbat numele, îţi va fi eliberat un duplicat cu aceeasi valabilitate ca a celui înlocuit;
Cazurile în care nu este necesară fişa medicală sunt cele în care se solicită eliberarea unui duplicat:
- când permisul a fost pierdut;
- când permisul a fost furat;
- când permisul s-a deteriorat;
- dacă titularul permisului şi-a schimbat numele."

Cred ca ma incadrez in acest caz. Practic motivul pentru care permisul a fost retinut a fost deteriorarea, lucru care apare la punctul 3 mai sus!

Trebuie să mergi la DRPCIV și ai nevoie de fișă medicală.

Modificat de vienna
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna! Eu mi-am pierdut permisul de conducere in italia si mi-am luat bilet de avion pe 12 martie pentru Bucuresti. Reusesc sa depun actele si sa-mi elibereze duplicatul permisului de conducere in aceeasi zi? Am domiciliul in Suceava Multumesc anticipat!

Buna! Eu mi-am pierdut permisul de conducere in italia si mi-am luat bilet de avion pe 12 martie pentru Bucuresti. Reusesc sa depun actele si sa-mi elibereze duplicatul permisului de conducere in aceeasi zi? Am domiciliul in Suceava Multumesc anticipat!

Publicat

Buna seara. Mi-ar fi si mie utila o confirmare a corectitudinii solutiei pe care o anticipez in cazul meu. Astfel, in noiembrie 2013 am accidentat pe trecerea de pietoni doua persoane. Mi s-a intocmit dosar penal pt. vatamare corporala din culpa si mi-a fost retinut permisul de conducere. Mi-a fost eliberata dovada cu drept de circulatie, pe care o prelungesc de atunci lunar, prin cerere la parchet. La sfarsitul acestei luni imi expira perioada de valabilitate a permisului auto. In urma documentarii personale, am aflat ca, in baza art. 7 din Ordinul MAI nr. 123/2013, nu pot solicita in acest moment eliberarea unui nou permis. Mai mentionez ca anticipez o clasare a dosarului penal (nu intru in amanunte). In aceasta ipoteza, este corect din partea mea sa asum ca, pana la clasarea dosarului si comunicarea deciziei parchetului, voi beneficia in continuare de dreptul de a conduce, urmand ca apoi sa-mi fie suspendat acest drept pentru o perioada de 3 luni, dupa care imi va fi restituit permisul expirat, iar abia ulterior il voi putea schimba cu unul nou in conditiile Ordinului mentionat?

Multumesc anticipat pt. raspuns. 

Publicat

Buna ziua,am si eu o intrebare,acuma o luna si 2 saptamani mi-am bagat dosarul pentru preschimbare permis de conducere din spaniola in romana si nici in momentul de fata nu mi-a ajuns permisu,imi puteti spune de ce dureaza asa de mult? precizez sunt din Brasov am fost la politie sa intreb si dateau din umeri ca nu stiu sa astept acasa,l-eam zis sa imi dea un numar de telefon din spania sa sun la iei sa ma lamureasca si pe mine de ce dureaza asa mult mi-au zis ca nu au...eu vreau sa dau examen pentru C,C+E si nu pot face nimic pentru ca nu am permisu de conducere....ce este de facut in cazul asta sau daca ma poate ajuta cineva cu un numar de telefon din spania de la permise din madrid.Multumesc

Publicat

...precizez sunt din Brasov am fost la politie sa intreb...

Gresit! Nu ai fost la politie! Politia Romana nu se mai ocupa de asa ceva din anul 2002. La nivelul fiecarui judet exista un serviciu in cadrul prefecturii care se ocupa cu eliberarea permiselor de conducere - Serviciul Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Ai rabdare, dureaza pana se fac verificarile necesare preschimbarii permisului de conducere. Verificarile in Spania nu se fac telefonic, ci in baza unor adrese scrise, trimise catre autoritatile spaniole.

P.S. Nu inteleg, de ce faultezi limba romana? Ai stat prea mult in strainatate, Raducioiule?

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna dimineata. Daca doresc preschimbarea unui permis de conducere deja expirat primesc dovada inlocuitoare pana la sosirea permisului nou? Multumesc.

Publicat

Cum adica "pana la sosire" ?? Vine cu trenul permisul asta? 

P.S.: Orice document retinut in vederea preschimbarii (exceptie C.I. si Pasaportul) primesc dovada...

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

BUna ziua.

In 2013 am fost depistat cu 102km/h in localitate. PV+permis retinut. Contestatie in instanta, proces castigat la judecatorie, politia a facut recurs (respins), politia depus apel - azi am primit sentinta: "Admite apelul. Schimbă sentinţa în sensul că respinge plângerea ca neîntemeiată. Definitivă.".  Proces pierdut.

Ce mi s-a intamplat: azi: am constatat ca nu-mi gasesc permisul pentru a-l preda. Problema este mai complicata deoarece permisul este eliberat in alt judet, intre timp mutandu-ma in bucuresti (am c.I. de bucuresti), permisul a ramas pe alt judet. Din scanarile pe care le am ale permisului, era valabil pana-n 2016.

Care sunt pasii? Intrebari:

1. In maxim 15 zile din ziua pronuntarii sentintei (azi) trebuie predate permisul (sau din momentul in care primesc acasa sentinta)? Ex.: daca fac toate formalitatile si obtin noul permis maine si-l depun maine, incepe termenul de 3 luni de maine sau maine+15zile?

2. maine fac fisa medicala, ma duc la pol. bucuresti, declar pierderea, mi se emite alt permis pe care-l depun tot la pol. bucuresti? Sau se poate obtine duplicat (dar pe bucuresti, nu pe vechiul judet?).

3. mai pot da examenul auto pentru incercarea reducerii pedepsei la 1 luna in conditiile in care a fost un process. Daca fac permis cu adresa de bucuresti, pot face toate demersurile in bucuresti? Amenda mai poate fi platita redus 50% din momentul deciziei definitive?

Multumesc

Publicat

am asa o intrebare in permisul meu de conducere data pine kind este valabil categoria B si categoria D este diferita, cine stie de ce categoria D este cu 5 ani mai scurta?

• Moderator
Publicat

Pentru că aşa spune legea.

Art. 24. din privind circulaţia pe drumurile publice

(5) Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere, pe categorii de vehicule, este următoarea:
a) 5 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb şi Tv;
b) 10 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, A1, A2, A, B, Bl şi BE.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.