Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Sunt din Suceava, insa de cativa ani stau in Bucuresti. Mi-a expirat permisul de conducere auto. Am facut consultul medical in Bucuresti:

- Exista posibilitatea sa nu fac deplasarea la Suceava pentru preschimbarea permisului? (trimiterea actelor prin posta/ procura notariala/ eliberea unui nou permis auto in Bucuresti)

Multumesc,

Adrian

Publicat

Buna ziua!

Ma puteti ajuta cu o informatie?Mi s-a furat portofelul in care aveam permisul si buletinu!Mentionez ca sunt plecat din tara,buletinul am reusit sa il fac prin Consulat cu procura...am inteles ca si permisul se poate face tot prin procura dar cei de la Consulat imi cer sa le duc si fisa medica...permisul meu mai era valabil cam 7 ani.Am numai ctg.B.Imi puteti spune exact ce acte imi trebuie si daca pot face o procura la alt notar decat cel de la consulat?

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Se poate schimba permisul inainte de data expirarii.Al meu expira in septembrie dar as vrea sa-l schimb in august din motive de timp disponibil.Fisa medicala cat timp e valabila ?Multumesc anticipat

Publicat

Fişa medicală este obligatorie doar în cazul în care se solicită eliberarea unui permis cu o nouă valabilitate administrativă, indiferent dacă solicitarea se face înainte sau după data expirării permisului. Fişa medicală este valabilă un an de zile.

În cazul în care îţi schimbi permisul pentru că s-a deteriorat, ţi-a fost furat, l-ai pierdut sau ţi-ai schimbat numele, îţi va fi eliberat un duplicat cu aceeasi valabilitate ca a celui înlocuit;
Cazurile în care nu este necesară fişa medicală sunt cele în care se solicită eliberarea unui duplicat:
- când permisul a fost pierdut;
- când permisul a fost furat;
- când permisul s-a deteriorat;
- dacă titularul permisului şi-a schimbat numele.
Publicat

Multumesc pentru raspuns.Daca am inteles bine inseamna ca pot scoate noul permis cu o noua valabilitate administrativa si in august chiar daca cel vechi expira in septembrie.Am fost indus in eroare de o cunostiinta care sustinea ca trebuie obligatoriu ca permisul vechi sa fie in luna expirarii pt a putea cere unul cu o noua valabilitate .

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

As avea cateva intrebari la situatia in care se afla mama mea. Situatia este urmatoarea: mama are permis de conducere din 1991 si expirat in 2001. Nu si l-a mai reinnoit. Ea lucreaza in Italia si ar avea ocazia sa isi faca permisul acolo (scoala). Intre timp si-a schimbat si numele.

Intrebarile mele ar fi:

1. Procedeaza corect daca mai face scoala de soferi inca o data in Italia?

2. Daca nu,  ce este de facut, care sunt pasii care trebuie urmati?

Multumesc

• Moderator
Publicat

Nu e nevoie să facă şcoala acolo. Poate solicita preschimbarea celui românesc. Chiar dacă nu a solicitat preschimbarea în ţară, iar permisul este expirat, dreptul de a conduce nu l-a pierdut.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

M-am mutat in Ploiesti cu serviciul dar am inca buletin pe Craiova, la parinti.Imi va expira permisul in septembrie si am inteles ca pot depune actele si la Ploiesti si sa primesc permisul aici.Intrebarea mea este daca poza se face la sediul din Ploiesti sau trebuie sa fac eu poza si in cat timp primesc permisul?Multumesc anticipat

Publicat

Fotografia se realizeaza la Serviciul Public Comunitar, iar permisul iti va fi trimis prin posta la adresa indicata de tine cand te prezinti la ghiseu.Poti face permisul si la Ploiesti.

• Apreciez 1
Publicat

Multumesc pt raspuns.Voi ridica permisul de  la biroul unde depun actele.Am inteles ca se poate si asa.

Publicat

Buna ziua, recent mi-am schimbat cartea de identitate, in urma casatoriei. As vrea sa stiu in cat timp am obligatia de a schimba si permisul de conducere? Multumesc. Emilia

Publicat

Am pierdut permisul si buletinul ce pot face sa pot sa conduc deoarece lucrez si nu pot sa astept 20 de zile pana imi face buletinul,multumesc.

• Moderator
Publicat

Trebuie să soliciţi eliberarea unor noi documente pentru a putea conduce. Până atunci poţi efectua concediu de odihnă.

Publicat

EmiliaP Legal imediat dupa ce ai intrat in posesia actului de identitate ai obligatia sa soliciti si preschimbarea permisului.

Publicat

Buna ziua! Am permis din 2001, dar nu am avut masina si nu am condus de atunci pana acum. A si expirat si m-am si casatorit. Nu l-am schimbat. Cum fac acum sa il schimb? Ma asteapta o amenda ceva?

• Moderator
Publicat

Nu te asteaptă nicio amendă. Trebuie să mergi si să-l schimbi.

Te duci la o clinică autorizată să faci fișa medicală si plătesti contravaloarea permisului la CEC (parcă acolo se plăteste, sper să nu mă însel). După care cu fisa medicală si chitanta trebuie să mergi la ghiseul de permise. Acolo vei face o poză, completezi un formular după care îl vei primi prin postă la adresa indicată de tine.

Publicat

Am o nelamurire, daca permisul are o adresa de domiciliu si cartea de identitate o alta adresa, la care dintre ele schimb permisul expirat?

Multumes anticipat !

Publicat

Pentru Monicka : De regula noul permis de conducere se elibereaza la sediul SRPCIV de unde ai domiciliul. Daca doresti noul permis iti poate fi eliberat de oricare alta unitate a SRPCIV din tara.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.