Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

asa stiu si eu dar speta teoretoca presupune existenta CI si nu se pune in discutie identitatea persoanei ci refuzul sau de a fi amprentat. Nu vrea muschiul lui si gata. ce facem? il drogam si apoi facem amprentarea sau il imploram in genunchi? :)

daca testul cu detectorul nu este obligatoriu si poate fi refuzat, daca am dreptul sa refuz recoltarea de probe biologice (si asta tot in cazul savirsirii unor infractiuni!!) atunci de ce nu as avea dreptul sa refuz amprentarea? legea nu ma obliga in mod expres si nici nu ma sanctioneaza ptr acest refuz, indiferent de motivul invocat.

toti stim ca in materie penala daca o fapta nu este expres prevazuta in lege ca sanctionabila, nu poate fi pedepsita prin asimilare (de ex. cu refuzul de recoltare). pe cale de consecinta, parerea mea este ca nu poate fi amprentat. moral/imoral, ingreunarea cercetarilor asta este legea. nu exista o prevedere legala care sa ma oblige la amprentare - spre deosebire de obligatia de a prezenta acte de identitate, de exemplu.

gresesc?

• Moderator
Publicat

Eu am vreut sa subliniez ca amprentarea nu se dispune numai in cauzele penale.

Trebuie luat in calcul si ca in urma unor cercetari la fata locului, de unde au fost ridicate foarte multe urme papilare, toate persoanele ce au legatura sau puteau intra in legatura cu locul respectiv, sunt amprentate tocmai pentru ca urmele acestora sa poata fi eliminate.

In concluzie, amprentarea nu presupune neaparat introducerea persoanei respective intr-un cerc de suspecti, ori acuzarea acesteia de savarsirea unor fapte penale.

Publicat

nu a semnat fisele ;)

Cu ocazia fiecărei amprentări, persoana în cauză semnează fișele pe care sunt aplicate amprentele, dar și datele de stare civilă. Prin aceasta persoana amprentată certifică corectitudinea datelor și că impresiunile papilare îi aparțin. Deci, își exprimă în acest fel acordul asupra prelucrării datelor personale.

Nu înțeleg de ce polițistul este vinovat că l-a convins pe prietenul tău să se supună amprentării și fotografierii?!

Publicat

Sincer nu am vazut vreo amprentare cu forta.

Iar momentul alegerii efectuarii unei astfel de operatiuni tine de tactica politieneasca. Orice persoana ce se afla intr-o ancheta sau este supus unor verificari, trece prin mai multe stari, iar politistul, daca este profesionist, va fi destul de abil astfel incat ... chiar suspectul sa solicite amprentarea pentru a-si demonstra nevinovatia.

Eu am văzut Cătălin!... La toaletarea cadavrelor. Și Doamneee...ce s-a mai opus! :ner:

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Nu căutati să-l lamuriti pe maxu08, pentru ca știe foarte bine că pe baza informatiilor furnizate și în varianta expusă de el, nu avem niciun argument.

De data aceasta, trebuie să recunosc, că și-a scos armele de avocat la atac numai și numai pentru a crea un cerc vicios și chiar de a cere o ”proba diabolica”.

Maxu08, ești un profesionist în branșa ta, din câte mi-am putut da seama. Totuși, arată-ne în continuare respectul cuvenit, de care ai dat dovadă în postările anterioare.

Ai primit suficiente informații din postările colegilor, dar dacă dorești lămuriri în profunzime, acest lucru nu se poate realiza moca :beer: .

Așa că, fă bine și dă câte o bere la toți colegii de forum și o să primești un răspuns public și fără echivoc, la nelămurirea ta.

Modificat de lionn
  • Moderator
Publicat

Eu am văzut Cătălin!... La toaletarea cadavrelor. Și Doamneee...ce s-a mai opus! :ner:

Corect! Am pierdut din vedere acele situatii si ai perfecta dreptate. La unele cazuri la care am asistat ... s-a lasat chiar cu fracturarea tuturor degetelor. :ner: :good:

maxu daca nu vrea muschiul lui si gata, eu zic ca as putea merge pe "relativ noua" infractiune de sfidare a organelor judiciare. Si nu cred ca putem spune ca e vorba despre o sanctiune prin asimilare. :P

Publicat

corect lionn

maxu vrea multe informatii moca

la el daca vine clientul, da drumul la ceas

noi le oferim gratis, ca, de , suntem in slujba cetateanului

• Apreciez 1
Publicat

Eh nu poti sa il compari cu cetateanul de rand care ti-ar face rau daca ar putea. Prin prisma meseriei sale intelege mai bine cum merg lucrurile :)

Publicat

maxu vrea multe informatii moca

la el daca vine clientul, da drumul la ceas

noi le oferim gratis, ca, de , suntem in slujba cetateanului

nu inteleg ce te deranjeaza - discutia in sine (pe care eu personal am precizat-o ca fiind academica si nu altceva) sau faptul ca eu cistig mai mult decit tine? ca sa stiu cum voi continua discutia, ce tema sa aleg.

Faptul ca nu ai argumente legale sau teoretice legate de problema expusa si muti discutia la aspecte ce tin de persoana mea privind cersitul de informatii sau la venitul meu anual, ma dezamageste.

Din respect pentru clienti si meseria mea nu fac o lista de colegi de pe forum care au beneficiat de ajutorul meu GRATUIT ca sa ma apar. Asta ca sa inchidem discutia intr-un mod civilizat, ca intelectualii

• Apreciez 4
Publicat

maxu, nu ma deranjeaza nici discutia si nici faptul ca tu castigi mai mult ca mine.

fiecare cu meseria pe care si-a ales-o.

nu stau in acest sistem pentru bani

si vezi ca aceasta discutie nu a fost chiar academica, deoarece ai precizat de la inceput ca un prieten al tau a fost amprentat,"" putin fortat""-asa cum te-ai exprimat-si doreai sa afli mai multe informatii privind procedura amprentarii, posibil, prietenul tau avand intentia de a formula o plangere.

multe aspecte tin de bucataria interna.

la noi , atata timp cat nu se intampla nimic totul e bine.daca gresim cu ceva, ni se spune ca nu ne-am orientat

inca odata, nu am nimic cu tine personal,chiar apreciez prezenta ta aici pe forum

• Apreciez 1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.