Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Arestaţi preventiv pentru trafic de droguri

În ziua de 23 august a.c., poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.OT. - Serviciul Teritorial Iaşi, au executat o acţiune pe linia traficului intern de droguri de risc, respectiv canabis.

Marţi, 23 august a.c., poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi i-au prins în flagrant pe P.I.., de 26 de ani şi H.D., de 40 de ani, ambii din municipiul Iaşi, în timp ce deţineau, în scopul comercializării, 30 de grame canabis, respectiv 10 grame canabis.

Au fost efectuate percheziţii domiciliare, fiind găsite la reşedinţa lui P.I. aproximativ 170 de grame canabis, droguri de risc, interzise prin Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, pe care acesta intenţiona să o comercializeze potenţialilor consumatori, de pe raza municipiului Iaşi.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 ore a suspecţilor, iar ieri, 24 august, faţă de cei doi s-a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 months later...
 • Replies 54
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  55

Suspecţi de trafic de droguri, reţinuţi de poliţişti

La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, şi procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, cu sprijinul D.G.I.P.I., au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri, pe raza judeţelor Mehedinţi şi Dolj.

Astfel, au fost prinşi în flagrant A.M., din Drobeta Turnu Severin şi M.F., din comuna Piscu Vechi, judeţul Dolj, ambii de 18 ani, în timp ce comercializau aproximativ 50 grame cannabis, contra sumei de 1.500 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că drogurile au fost cultivate de către M.F..

Suspecţii au fost prezentaţi procurorilor, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin.1 din Legea 143/2000.

Astăzi, cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Suspecţi de trafic de droguri de risc, reţinuţi

Trei timişoreni au fost surprinşi în flagrant delict de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. în timp ce încercau să comercializeze o jumătate de kilogram de cannabis.

La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale, au surprins în flagrant delict trei persoane, în timp ce încercau să comercializeze o jumătate de kilogram de cannabis.

M.D, de 23 de ani, M.B., de 21 de ani şi M.P., de 45 de ani, toţi din comuna Traian Vuia, încercau să comercializeze drogurile pe raza municipiului Lugoj, contra sumei de 3.500 de euro.

Din verificări a reieşit că drogurile de risc erau cultivate de cei trei într-o localitate din zona lacului Surduc. De asemene, poliţiştii au mai depistat peste un kilogram de cannabis ce provenea din cultura respectivă şi care urma să fie comercializat pe piaţa ilicită a drogurilor de pe raza judeţului Timiş. Întreaga cantitate de cannabis a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Cei trei suspecţi au fost duşi la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, unde a fost dispusă reţinerea lui M.B şi a lui M.P. pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză, cercetările continuă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Suspecţi de trafic de droguri de risc si mare risc, reţinuţi

Doi suspecţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, prinşi în timp ce încercau să vândă 100 grame de cannabis

La data de 24.11.2011, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Gorj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Craiova şi I.P.J. Gorj, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., au organizat şi desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant a membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc.

Astfel, au fost prinşi în flagrant, în timp ce intenţionau să vândă 100 grame de cannabis, contra sumei de 250 de lei, suspecţii M. RICĂ, de 29 ani şi D. DORINEL, de 23 ani, din judeţul Gorj.

În continuarea cercetărilor, au fost depistaţi, în municipiul Târgu Jiu, alţi trei suspecţi, respectiv C. CRISTIAN, de 29 ani, D. VASILE, de 25 ani, C. ALEXANDRU, de 22 ani, toţi din judeţul Gorj.

De asemenea, au fost efectuate simultan şapte percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupului infracţional, fiind descoperite şi ridicate peste 200 grame de cannabis şi 0,5 grame de cocaină.

Suspecţii au fost prezentaţi procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj, fiind dispusă reţinerea pentru 24 de ore a celor cinci. Astăzi, 25.11.2011, cei în cauză vor fi prezentaţi judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 1 month later...

Suspecţi de trafic de droguri de risc, arestaţi preventiv

Doi tineri din Tulcea sunt suspectaţi de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au comercializat cannabis, achiziţionat din Spania. Unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant în timp ce a primit, prin intermediul unei firme de coletărie internaţională şi transport persoane, un colet, în care se aflau 40 de grame de cannabis.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea şi procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, beneficiind de sprijinul D.G.I.P.I., l-au prins în flagrant, pe str. Babadag din municipiul Tulcea, pe C. Iulian, de 23 ani, din Tulcea, în timp ce ridica un colet care în care existau suspiciuni că s-ar afla cannabis vegetal.

După desfacerea coletului, s-a constatat că într-o cutie de chipsuri erau ascunse aproximativ 40 de grame de fragmente vegetale. Substanţa a fost ridicată şi urmează a fi supusă analizelor de specialitate.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că drogurile erau achiziţionate din Spania şi trimise în România, prin intermediul unei firme de coletărie internaţională şi transport persoane, destinaţia fiind municipiul Tulcea, de unde erau preluate de C. Iulian şi E. Cosmin, de 25 de ani din Tulcea, care le comercializau.

În cauză s-au efectuat două percheziţii domiciliare în Tulcea, la locuinţele suspecţilor, unde a fost identificat şi un cântar elecronic de precizie.

Tinerii au fost reţinuţi pentru 24 ore pe bază de ordonanţă de reţinere, iar Tribunalul Tulcea a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni grave, trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
 • 1 month later...

Suspecţi de trafic de droguri, prinşi în flagrant

Două persoane din municipiul Lupeni, judeţul Hunedoara, au fost surprinse de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., în timp ce încercau să vândă o jumătate de kilogram de haşiş.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au documentat şi probat activitatea infracţională a două persoane, soţ şi soţie, ambele din municipiul Lupeni, suspectate de trafic de droguri de risc.

În fapt, în urma investigaţiilor efectuate, a rezultat faptul că suspecţii H.P. şi H.C.A., au introdus în ţară, la sfârşitul anului 2011, mai multe sute de grame de haşiş, pe care l-au comercializat pe raza municipiilor Petroşani şi Lupeni.

În cursul lunii ianuarie 2012, aceştia au părăsit ţara cu destinaţia Italia, cu intenţia de a efectua un nou transport de haşiş destinat consumatorilor din Valea Jiului.

La data de 20 februarie a.c., ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara au organizat o acţiune de prindere în flagrant, în zona unei staţii de carburanţi din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara.

Astfel, s-a reuşit prinderea în flagrant a surorilor: H.C.A., de 38 de ani şi B.D.R., de 25 de ani, în timp ce încercau să vândă 0,5 kilograme de haşiş, contra sumei de 4.300 de euro.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 19 februarie a.c., H.C.A. s-a întors în ţară având asupra ei drogurile, cu intenţia de a le vinde şi a se întoarce rapid în Italia, unde o aşteaptă soţul ei, H.P..

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui H.C.A., urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie sesizat Tribunalul Hunedoara cu propunerea de arestare preventivă faţă de aceasta şi în lipsă faţă de soţul acesteia, în sarcina celor doi reţinându-se săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2 al. 1 şi art. 3 al. 1 din Legea 143/2000.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
 • 2 months later...

Arestaţi preventiv pentru trafic de droguri

Trei bărbaţi au fost surprinşi în flagrant de poliţiştii B.C.C.O. Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea în timp ce încercau să comercializeze un kg de rezină de cannabis.

În perioada aprilie – mai a.c., poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au documentat activitatea infracţională a unei grupări de criminalitate organizată specializată în traficul de droguri de risc, respectiv rezină de cannabis.

Gruparea era formată din trei persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, respectiv R.P., de 40 de ani, L.C., de 22 de ani, ambii din judeţul Caraş Severin şi S.L., de 29 de ani, din judeţul Arad şi acţiona pe raza judeţelor Bihor, Arad şi Caraş Severin.

În urma unui flagrant organizat de poliţiştii B.C.C.O. Oradea la sfârşitul lunii aprilie a.c., cei trei suspecţi au fost prinşi în flagrant pe D.N. 79, într-o parcare din apropierea localităţii bihorene Avram Iancu, în timp ce încercau să comercializeze un kg de rezină de cannabis, în schimbul sumei de 5.000 de euro.

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 15 de ani.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 months later...

Suspecţi de trafic de droguri de risc, reţinuţi

Ieri, 25 septembrie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bistriţa-Năsăud au efectuat percheziţii domiciliare la două persoane suspectate că au cultivat droguri de risc la locuinţele lor. Au fost ridicate plante şi seminţe de cannabis, precum şi instrumente folosite în activitatea infracţională. Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistriţa Năsăud efectuează cercetări faţă de D.C.R., de 31 de ani şi B.A.V., de 29 de ani, ambii din Bistriţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi punere la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului de droguri.

Cei doi sunt suspectaţi că au cultivat cannabis în grădina locuinţei lui D.C.R., şi în ghivece, la locuinţa lui B.A.V.. Până în prezent au fost identificaţi patru consumatori de droguri, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, care îşi procurau droguri de risc de la cei doi.

La data de 25 septembrie a.c., în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud, poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu poliţişti de la I.P.J. Bistriţa-Năsăud, au efectuat două percheziţii la locuinţele suspecţilor.

Astfel, au fost găsite şi ridicate, în vederea efectuării de cercetări, 16 plante de cannabis, cu înălţimi cuprinse între 0,50-1,20 de metri, având aproximativ 650 grame substanţă vegetală de culoare verde, 60 grame de cannabis, 15 grame seminţe de cannabis, instrumente şi ustensile folosite în activitatea infracţională pentru mărunţirea, cântărirea şi ambalarea drogurilor.

În urma acţiunii, au fost conduşi la sediul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud, pentru audieri, şase persoane.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 ore faţă de cei doi suspecţi, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi punere la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 143/2000.

Astăzi, suspecţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Suspecţi de trafic de droguri de risc, suprinşi în flagrant

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au depistat două persoane suspectate de trafic cu cannabis pe raza municipiului Iaşi. În urma mai multor percheziţii corporale, domiciliare şi asupra a două autoturisme, poliţiştii au ridicat zeci de pliculeţe şi ţigări cu cannabis, instrumente folosite la activitatea infracţională şi bani.

La data 25 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Iaşi l-au prins în flagrant pe C.F., de 39 de ani, din Iaşi, în timp ce vindea lui G.C., de 28 de ani, din Iaşi, o doză de cannabis.

În urma percheziţiei corporale şi asupra autoturismului aparţinând lui C.F. au fost descoperite şi ridicate 51 pliculeţe de cannabis, având greutatea de 35 de grame şi 3.096 de lei. Totodată, în autoturismul lui G.C. s-au descoperit o râşniţă şi mai multe ţigări cu cannabis.

În aceeaşi zi, poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiul Iaşi, în urma cărora au fost ridicate 50 de grame cannabis (skunk), ustensile şi instrumente de preparare, cântărire şi ambalare a drogurilor şi suma de 130.000 de lei.

Cei doi suspecţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143/2000.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui C.F., acesta urmând să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Suspecţi de trafic de droguri, arestaţi

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale –I.G.P.R., au destructurat o grupare implicată în traficul ilicit de droguri de risc, care acţiona pe raza judeţului Timiş. Peste 12 kg de plante de cannabis au fost ridicate în urma percheziţiilor desfăşurate la locuinţele suspecţilor.

522308_479095588791211_1199277791_n.jpg

În urma cercetărilor, poliţiştii şi procurorii au identificat trei membri ai unei grupări infracţionale, respectiv B.S., de 22 de ani, S.A., de 26 de ani şi A.D., de 26 de ani.

La sfârşitul lunii septembrie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au descins la locuinţa lui B.S., suspectat că deţine o cultură de cannabis într-o zonă rurală a judeţului Timiş. Din cercetări, s-a stabilit faptul că acesta a recoltat plante de cannabis, în vederea uscării şi distribuirii către consumatori. În urma percheziţiei, în curtea locuinţei a fost descoperită o seră în care se aflau şi plante nerecoltate. De asemenea, în interiorul locuinţei şi într-o anexă au fost găsite 12 kilograme de plante uscate. Toate plantele au fost ridicate, iar cultura de cannabis a fost distrusă.

B.S. a fost reţinut pentru 24 de ore, iar instanţa de judecată a dispus arestarea acestuia pentru 20 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc.

În zilele de 29 şi 30 octombrie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T, cu sprijinul luptătorilor din cadrul S.I.R., au efectuat percheziţii la locuinţele celorlalţi doi suspecţi, respectiv S.A. şi A.D., de unde au fost ridicate 200 grame de cannabis.

În cursul zilei de ieri, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, pe numele lui S.A., instanţa a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Astăzi, 31 octombrie, A.D. va fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Reţinuţi pentru trafic de droguri de risc

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara au depistat două persoane, suspectate de trafic ilicit de droguri de risc.

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Timişoara - Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, beneficiind de suportul tehnic şi operativ al specialiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au depistat în flagrant, pe raza oraşului Băile Herculane, doi tineri în timp ce încercau să comercializeze 530 de grame de cannabis, în schimbul a 3.000 de euro.

Din verificările efectuate s-a stabilit că suspecţii, P. Costinel, de 34 de ani şi R. Felix, de 31 de ani, ambii din judeţul Dolj, plasau comercializau cannabis şi marijuana, în judeţele Dolj şi Timiş.

Drogurile erau procurate din Spania şi ascunse în interiorul bagajelor, pentru a fi introduse în ţară.

Cei trei tineri urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc.

Cercetările continuă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Percheziţii la suspecţi de trafic de droguri

Două persoane din judeţul Dâmboviţa sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au comercializat cannabis. Acestea au fost reţinute pentru trafic de droguri de risc.

Ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Dâmboviţa şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmboviţa au efectuat percheziţii la locuinţele a doi bărbaţi, de 33, respectiv 21 de ani, ambii din comuna Lucieni, suspectaţi de trafic de droguri.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite 50 de grame de cannabis, o armă de foc supusă autorizării, mai multe seminţe de cannabis, precum şi instrumente de preparat şi cântărit drogurile.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că suspecţii, în perioada septembrie - decembrie 2012, au comercializat droguri de risc, respectiv cannabis, unor consumatori din municipiul Târgovişte, drogurile provenind de la o plantaţie înfiinţată la domiciliul unuia dintre suspecţi.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de cei doi, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T –Biroul Teritorial Dâmboviţa a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 5 weeks later...

Suspecţi de trafic de droguri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, identificaţi de poliţişti

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit, la locuinţa a doi fraţi, aproximativ un kg de cannabis, trei arme, muniţia aferentă, dar şi aparatură de inscripţionat şi citit date informatice aflate pe carduri.

La data de 8 februarie a.c., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vaslui, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale şi criminalişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Vaslui, la locuinţele a doi fraţi de 30, respectiv 27 de ani, din comuna Băcani.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit trei arme de foc şi muniţia aferentă, dar şi aparatură de inscripţionat şi citit date informatice aflate pe carduri, de tip MSR. De asemenea, a fost ridicat aproximativ un kg de cannabis, drog de risc, ce urma să fie pus în vânzare către diverşi consumatori.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, din ianuarie 2013 şi până în prezent, cei doi fraţi au pus în vânzare aproximativ două kg cannabis, pe raza municipiului Bârlad. Drogurile de risc, disimulate în colete, le primeau din Spania, prin firme de curierat.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de tânărul în vârstă de 30 de ani, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, introducere de droguri de risc în ţară şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În continuare se desfăşoară activităţi operative pentru localizarea şi prinderea celui de-al doilea suspect.

Sursa: IGPR

Link to comment
 • 3 weeks later...

9 percheziţii la suspecţi de trafic de droguri

Peste 3.000 de fire de cannabis şi aproximativ 30 kg. de cannabis uscat au fost descoperite în urma mai multor percheziţii desfăşurate în judeţul Arad./ Mai multe persoane de cetăţenie vietnameză vor fi audiate.

În această dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, poliţişti din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad - B.C.C.O. Timiş, B.C.C.O. Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, cu sprijinul de specialitate al Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din judeţele Arad şi Timiş, au desfăşurat 9 percheziţii, la suspecţi de trafic de droguri.

Poliţiştii au descins în 5 imobile din judeţul Arad, 3 în Bucureşti şi una în judeţul Ilfov.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J. Arad şi I.P.J. Timiş.

În fapt, membrii unui grup infracţional, cetăţeni vietnamezi, sunt suspectaţi că plantau, uscau şi prelucrau cannabis, în vederea comercializării în afara ţării.

Astfel, în incinta unor hale ce au aparţinut unor foste C.A.P.-uri, au fost depistate mai multe culturi de cannabis. Plantaţiile conţineau aproximativ 3.000 de fire de cannabis, în diverse stadii de creştere şi aproximativ 30 kg. de cannabis uscat.

Nouă persoane urmează a fi conduse pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad.

Sursa: IPJ ARAD

Link to comment
 • 2 weeks later...

Suspecţi de trafic de droguri, cercetaţi de poliţişti

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul internaţional de droguri de risc. / Poliţiştii şi procurorii au ridicat în vederea confiscării 4 kg de cannabis, cântare electronice, instrumente folosite pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat şi doze porţionate.

În acest sens, la data de 15 martie a.c., poliţiştii şi procurorii au organizat o acţiune în cadrul căreia s-au desfăşurat 21 de percheziţii domiciliare, dintre care 20 pe raza municipiului Sibiu şi una pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În cauză sunt suspectate 21 de persoane, învinuite de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

De asemenea, vor fi puse în executare şi 20 de mandate de aducere pentru consumatori.

La activităţi participă şi efective ale I.P.J. Sibiu, precum şi luptători de intervenţie rapidă din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Sibiu şi Serviciului Acţiuni Speciale Alba.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R..

În cadrul acţiunii au fost identificate 4 kg de cannabis, cântare electronice, instrumente folosite pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat şi doze porţionate.

Din investigaţii a rezultat faptul că, gruparea infracţională, constituită în scopul desfăşurării de activităţi pe linia traficului ilicit de droguri pe raza judeţului Sibiu, este bine elaborată, cu interconexiuni între membrii grupării, pe care caută să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare, cât şi prin prisma modalităţilor de distribuţie.

Membrii grupării comercializau drogurile – cannabis, stradal, către diferiţii consumatori, clienţii fiind dirijaţi către unul sau altul dintre suspecţi în funcţie de gradul de ocupare al acestora.

Din investigaţii a reieşit că aceştia se foloseau în activitatea infracţională şi de minori, pe care îi trimiteau uneori să le predea marfa celorlalţi colaboratori ai lor.

Cantităţile de stupefiante erau introduse în ţară din străinătate, respectiv din Spania şi Germania, prin intermediul serviciilor de coletărie sau cu ajutorul unor apropiaţi cu autocarul, disimulate în bagaje.

Aceştia comercializau cannabisul la preţul de 60-70 de lei/gram.

Persoanele identificate în urma acţiunii vor fi conduse pentru audieri la procurorii DIICOT – S.T. Sibiu, urmând ca, în funcţie de probatoriul existent în cauză, să fie dispuse măsuri legale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Suspecţi de trafic de cannabis, reţinuţi de poliţişti

Doi membri ai unei grupări infracţionale, suspectaţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, au fost reţinuţi, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile lor, de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurori.

În cursul anului 2012, poliţiştii B.C.C.O. Timişoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat cercetări privind o grupare infracţională specializată în trafic de droguri. Membrii grupării sunt suspectaţi că au comercializat consumatorilor de pe raza municipiului Timişoara, cannabis, amfetamină şi comprimate ecstasy.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificaţi patru membrii ai grupării, suspectaţi că distribuiau drogurile la preţul de 60 de lei/gram de cannabis şi 70 – 80 de lei/comprimat ecstasy sau gram de amfetamină. Drogurile oferite spre vânzare proveneau din Cehia, de unde erau aduse personal de către suspecţi.

La data de 25 aprilie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Timişoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au prins în flagrant un tânăr de 26 de ani, în timp ce încerca să comercializeze cannabis, în Timişoara.

În aceeaşi zi, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, au descins la locuinţele a doi suspecţi, din Timişoara. În urma percheziţiilor au fost ridicate aproximativ 30 de grame de cannabis.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 10 persoane pentru audieri.

În cauză, a fost dispusă reţinerea pe 24 de ore a doi suspecţi, urmând ca astăzi, 26 aprilie, aceştia să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

936298_556364077731028_1443352162_n.jpg

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 5 months later...

Suspecţi de trafic de droguri de risc, reţinuţi

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au reţinut 13 persoane, suspectate de comercializare de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele acestora, s-au descoperit 100 de grame de materie vegetală, 150 de plicuri ce conţineau substanţe cu efect psihoactiv, mai multe cântare electronice, precum şi un laborator clandestin folosit pentru obţinerea substanţelor cu efecte psihoactive.

 

La data de 23 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Oradea, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, au efectuat 26 percheziţii în municipiile Oradea, Timişoara şi Craiova, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în operaţiuni ilegale cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

 

În fapt, la data de 15 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au început urmărirea penală faţă de 26 persoane, suspectate că, începând cu anul 2013, au comercializat pe raza judeţului Bihor diferite cantităţi de substanţe cu efect psihoactiv.

 

La percheziţii, au fost găsite şi ridicate 100 de grame materie vegetală, 150 de plicuri conţinând substanţe cu efect psihoactiv, cântare electronice, precum şi 35.000 de lei. De asemenea, a fost descoperit şi un laborator clandestin folosit pentru obţinerea substanţelor cu efecte psihoactive.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 23 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T . au dispus reţinerea pentru 24 ore a 13 suspecţi, urmând ca în cursul zilei de astăzi să se solicite instanţei de judecată arestarea preventivă pentru opt dintre aceştia.

 

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Reţinuţi pentru trafic de droguri de risc

 

În cursul acestei dimineţi, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat trei percheziţii pe raza municipiului Timişoara, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc. Trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Azi, 5 noiembrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat trei percheziţii pe raza municipiului Timişoara, la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de droguri de risc.

Totodată, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere, persoanele identificate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, pentru audieri.

În cursul anului 2013, din investigaţiile efectuate de poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Timişoara - Serviciul Antidrog, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, a reieşit că membrii grupării, conduşi de un tânăr de 28 de ani, ar fi distribuit droguri de risc, la nivel stradal, pe raza municipiului Timişoara.

În activitatea infracţională de distribuţie a drogurilor erau implicate şi persoane minore.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat în locuinţa liderului grupării aproximativ 30 de grame de cannabis, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Patru tineri, cu vârste între 17 şi 28 de ani, au fost depistaţi în cursul zilei de azi, faţă de aceştia efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. 

Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Suspecţi de trafic de cannabis, reţinuţi

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Gorj şi procurorii D.I.I.C.O.T. au surprins, ieri, doi dintre membrii unei grupări specializată în trafic de droguri, în timp ce vindeau cannabis. / Ulterior, în aceeaşi zi, în urma efectuării a şase percheziţii la locuinţele suspecţilor, s-au descoperit mai multe plante de cannabis.

Ieri, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj, au prins în flagrant, în comuna Florești, judeţul Mehedinți, doi bărbaţi, de 33, respectiv 20 de ani, în timp ce vindeau 13 grame de cannabis, în schimbul a 780 de lei.

Ulterior, în aceeaşi zi, s-au efectuat percheziţii, pe raza comunei Florești, la locuinţele a şase persoane, cu vârste între 18 şi 35 de ani, membre ale grupului infracțional.

La acţiune au participat şi poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinți şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 8 telefoane mobile, 18 cartele SIM, un laptop, 420 de lei și 2 plante de cannabis (dintre care una uscată).

Patru persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, în vederea audierii. În urma probatoriului administrat în cauză, față de acestea s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În continuare, se efectuează cercetări faţă de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire, sub orice formă, a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, care nu este, potrivit legii, grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, trafic transfrontalier de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.I.P.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Suspecţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, reţinuţi

 

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., cercetează doi tineri din judeţul Suceava, suspectaţi că deţin şi vând droguri de risc şi mare risc. În urma unui flagrant şi a percheziţiilor efectuate la locuinţa suspecţilor, cei doi au fost reţinuţi.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au stabilit, în urma investigaţiilor, faptul că, un tânăr de 24 de ani, prin intermediul altuia, de 23 de ani, ar fi vândut, în Suceava, comprimate de ecstasy şi droguri de risc (praf).

La data de 15 ianuarie a.c., poliţiştii antidrog l-au prins în flagrant pe suspectul de 24 de ani, având asupra sa 2.000 de lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea drogurilor.

La aceeaşi dată, au fost efectuate 3 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate, în vederea cercetărilor, un calculator, 2 laptopuri, 3 telefoane mobile, 2 cântare electronice pentru cântărirea drogurilor, plicuri autosigilante goale pentru ambalarea drogurilor, 4 grame fragmente vegetale impregnate cu droguri de mare risc şi un plic substanţă, sub formă de pulbere, precum şi înscrisuri.

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere. Suspecţii au fost conduşi pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava. În cauză, s-a dispus reţinerea celor doi suspecţi, pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I..

La activităţi au participat şi luptători de Serviciul Acţiuni Speciale al I.P.J. Suceava şi poliţişti ai Poliţiei municipiului Suceava.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Suspecţi de trafic internaţional de droguri de risc, reţinuţi de poliţişti

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti şi Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o reţea specializată în trafic internaţional de droguri, pe ruta Spania-România. Trei suspecţi au fost prinşi în flagrant, având asupra lor 8 kg. de cannabis. 

Ieri, poliţiştii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Piteşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au depistat, în flagrant, pe raza municipiului Piteşti, trei tineri, cu vârste între 28 şi 35 de ani, în timp ce transportau, într-un autoturism, opt kg. de cannabis.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, suspecţii, aflându-se în Spania, ar fi procurat de la o altă persoană 15 calupuri cu cannabis, pe care le-au transportat în România, în vederea comercializării pe raza municipiului Bucureşti.

Valoarea de piaţă a drogurilor se ridică la 50.000 de euro.

De asemenea, au mai fost ridicate, pentru cercetări, 3 telefoane mobile, 3 cartele sim şi 900 de euro.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au dispus, în cursul acestei zile, măsura preventivă a reţinerii faţă de cele trei persoane, urmând să fie prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti şi Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. continuă activităţile specifice în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a membrilor reţelei de traficanţi.

 I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 1 month later...
Reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. au confiscat 1,5 kg de cocaină. Doi bărbaţi bănuiţi de trafic de droguri de mare risc au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. 
 
La data de 6 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, B.C.C.O. Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au prins în flagrant un bărbat, de 38 de ani, care ar fi încercat să comercializeze, în municipiul Timişoara, 1,355 de kg de cocaină provenită din Spania.
 
Ulterior, a fost depistat un alt bărbat, de 39 de ani, bănuit că ar fi participat la activitatea infracţională.
 
Cei doi în perioada 2012 - 2014, ar fi fost implicaţi în introducerea în ţară şi comercializarea a peste 7 kg de cocaină provenită din Spania.
 
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arad.
 
Procurorii i-au reţinut pe cei doi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă. 
 
Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 2 weeks later...

Tineri bănuţi de trafic de cannabis, reţinuţi

I.G.P.R. - Centrul
Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Neamţ şi procurorii D.I.I.C.O.T. au percheziţionat locuinţele a patru tineri, care ar fi introdus ilegal în ţară cannabis, pentru consum şi comercializare. Au fost ridicate mai multe grame de haşiş şi bani care ar proveni din traficul de droguri.

Ieri, 19 martie, poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Neamţ şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamţ au prins în flagrant un tânăr, de 30 de ani, în municipiul Piatra Neamţ, asupra lui fiind găsite 200 de grame de cannabis, destinată comercializării.
La aceeaşi dată, au fost efectuate 4 percheziţii în judeţ, la persoane bănuite de trafic de droguri.

Din cercetări a reieşit faptul că, patru tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc.

Din cercetări, a mai rezultat faptul că doi dintre tineri ar fi introdus în ţară 400 de grame de cannabis, pe care le-ar fi comercializat la diverşi consumatori, pe raza judeţului Neamţ.

În urma percheziţiilor, la una dintre locuinţe au fost găsite aproximativ 10 grame de rezină de cannabis (haşiş) şi sumele de 2.500 de lei şi 50 de euro, bani proveniţi din activitatea infracţională.

În cauză, împotriva celor patru a fost luată luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143 / 2000, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al DIPI.

La activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul B.C.C.O. Bacău.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

 

Link to comment
 • 2 months later...

Flagrant şi percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic internaţional de droguri de risc. 6 kg. de fragmente vegetale susceptibile a fi cannabis au fost depistate în urma unui flagrant.

La data de 20 mai a.c, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Olt au prins în flagrant, pe raza municipiului Slatina, patru tineri, din localitate, în timp ce ridicau de la o agenţie de turism două colete.

Cele două colete conţineau 12 pachete învelite cu bandă adezivă de culoare maronie, în interiorul cărora se aflau aproximativ 6 kg. de fragmente vegetale (inflorescenţe) de culoare verde, susceptibile a fi cannabis.

Totodată, poliţiştii şi procurorii au efectuat 8 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Slatina, la locuinţele membrilor unui grup infracţional specializat în trafic şi consum de droguri.

La percheziţii, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, o armă, 3 cartuşe, 2 laptopuri, 2 telefoane mobile şi înscrisuri.

De asemenea, au fost puse în executare 74 mandate de aducere, toate persoanele fiind conduse la sediul S.C.C.O. Olt, pentru audieri.

Din cercetări, a reieşit că, din luna iulie 2013 până în prezent, membrii grupului infracţional ar fi procurat droguri din Spania, le-ar fi introdus în ţară prin intermediul societăţilor de transport şi coletărie, pentru a le comercializa pe raza municipiului Slatina, judeţul Olt.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere şi comercializare de droguri de risc, fără drept, deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept şi introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept.

La acţiune au participat şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi jandarmi.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...
Şase persoane reţinute pentru trafic de cannabis
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Gorj şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională ai cărei membri sunt bănuiţi de trafic de droguri de risc. În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate pentru cercetări peste 300 de telefoane mobile, peste 100 de aparate electronice şi electrocasnice, 20 de jante auto, un motoscuter, 6 biciclete, bani şi cannabis.
 
La data de 27 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj au efectuat 14 percheziţii în Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Timiş, la locuinţele mai multor persoane, bănuite de trafic ilicit de droguri de risc.
 
La acţiune au participat şi poliţişti de la B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Mehedinţi şi I.P.J. Gorj.
 
Din cercetări a reieşit că mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, care locuiesc în municipiul Motru şi localităţile învecinate, ar fi procurat, deţinut şi distribuit cannabis.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii şi procurorii au depistat şi ridicat, pentru cercetări, 45 de grame de cannabis, 18 telefoane mobile, 33 de cartele SIM, 9.000 de lei şi 875 de euro.
 
De asemenea, dintr-una din locuinţele percheziţionate, poliţiştii au ridicat 290 de telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 testere pentru laptop, 15 DVD-writer-uri, 9 aparate foto, 1 cameră video, 5 antene parabolice, 5 unităţi centrale de calcul, 3 copiatoare, o imprimantă, 56 de cartele telefonice şi 21 de DVD-uri.
 
Din aceeaşi locuinţă, au fost ridicate pentru cercetări şi 10 bormaşini, o staţie de amplificare, 2 generatoare de curent, o boxă audio, 1 ferăstrău electric, o casă de marcat, un suflător de frunze electric, 20 de jante auto, 6 biciclete, 1 aparat de sudură, 27 de radio-casetofoane, un scanner, un televizor, un CD-player, 3 GPS-uri şi un motoscuter, despre care există bănuiala că ar fi fost sustrase.
 
În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a reţinut, pentru 24 de ore, şase dintre membrii grupării şi a dispus cercetarea în stare de libertate, sub control judiciar, a altor trei, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic ilicit de droguri de risc.
 
Cele șase persoane reținute vor fi prezentate astăzi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al DIPI.
 
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale în cauză.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.