Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura dupa recoltarea probelor de sange


l0rika

Recommended Posts

Buna ziua,

Saptamana trecuta am fost testat cu etilotestul si mi-a iesit o alcoolemie 0.03. Am solicitat probe biologice. La final doar o dovada am primit de la politist, nici o amenda, nici un sfat ce ar trebui sa fac in continuare. Credeam ca voi fi sunat sa imi zica cineva rezultatul analizelor si sa-mi explice ce am de facut in continuare.

Imi puteti zice ce ar trebui sa fac in continuare? Sa mai astept? Asta s-a intamplat in Fagaras, eu sunt in Cluj Napoca (si permisul a fost emis de catre politia clujeana). Acea perioada de 15 zile va incepe cand primesc rezultatele (daca iese pozitiv) sau a inceput deja cand am primit dovada? Daca nu am primit amenda nu o pot plati. As vrea sa platesc doar jumatatea.

Pe internet am citit legislatia care zice foarte clar care este procedura cand recoltarea probelor biologice este solicitata de catre sofer dar nu scrie nicaieri ce se va intampla dupa asta.

 

Multumesc

Link to comment
  • 9 months later...

Sall , stie cineva unde sunt trimisi soferii pentru probe biologice daca au fost prinsi cu pozitiv pe fiola sau drugtest ?

 

Ps...ma intereseaza institutia din brasov doar

Edited by Ovidiu9b
Link to comment
  • 1 year later...

 

Vă salut!

Legat de o procedură rutieră pe care eu n-am înțeles-o în  totalitate. 

Atunci când contravenientul solicită recoltarea de probe biologice  de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în cazul în care etilo  indică valoarea de până în 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Care este procedura de eliberare a dovezii cu drept de circulație 15 zile ? " valabilitatea dovezii intră în vigoare la 24 de ore de la recoltarea  celei de-a doua recoltare  a probei biologice " ( conf. art. 192/2 HG 1391/06" 

Trebuie eliberata dovadă 15 zile și ulterior după ce vine buletinul de analiza toxicologică  încadrez la contravenție? 

Dacă buletinul de analiza toxicologica nu apare în 24 de ore ce trebuie să fac? Nu înțeleg practica contravențională . Dacă știe cineva vreo soluție/trick la speță asta mi-ar fi de ajutor.

Mulțumesc anticipat!

Link to comment
  • Moderator

După recoltarea probelor biologice de sânge se eliberează o dovadă înlocuitoare a permisului cu valabilitate de 15 zile, care intră în vigoare la 24 de ore de la recoltarea  celei de-a doua probe. În situația în care buletinul de analiză toxicologică nu este emis de IML în cele 15 zile, valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului se prelungește.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.