Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Procedura dupa recoltarea probelor de sange


l0rika

Question

Buna ziua,

Saptamana trecuta am fost testat cu etilotestul si mi-a iesit o alcoolemie 0.03. Am solicitat probe biologice. La final doar o dovada am primit de la politist, nici o amenda, nici un sfat ce ar trebui sa fac in continuare. Credeam ca voi fi sunat sa imi zica cineva rezultatul analizelor si sa-mi explice ce am de facut in continuare.

Imi puteti zice ce ar trebui sa fac in continuare? Sa mai astept? Asta s-a intamplat in Fagaras, eu sunt in Cluj Napoca (si permisul a fost emis de catre politia clujeana). Acea perioada de 15 zile va incepe cand primesc rezultatele (daca iese pozitiv) sau a inceput deja cand am primit dovada? Daca nu am primit amenda nu o pot plati. As vrea sa platesc doar jumatatea.

Pe internet am citit legislatia care zice foarte clar care este procedura cand recoltarea probelor biologice este solicitata de catre sofer dar nu scrie nicaieri ce se va intampla dupa asta.

 

Multumesc

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Ovidiu9b

Sall , stie cineva unde sunt trimisi soferii pentru probe biologice daca au fost prinsi cu pozitiv pe fiola sau drugtest ?

 

Ps...ma intereseaza institutia din brasov doar

Edited by Ovidiu9b
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru
Roby

 Ai fost prins sau presimti ca urmeaza ? 🤔

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • pyanystul
   By pyanystul
   Buna ziua,
   Vreau sa fac o fapta buna sau o fapta rea, nici nu stiu cum sa o cataloghez:
   Am un vecin (dusman), care de pe la ora 22:00 pana pe la 00:00 bea pana aproape sa nu se mai ridice de la masa, si incepe sa injure pe toata lumea, inclusiv pe mine (fara nici un motiv intemeiat).In dimineata urmatoare, in jur de ora  08:00-09:00, pleaca cu masina la munca, si asta se repeta aproape zilnic.
   Intrebarea mea este:daca eu sesizez organele in drept cum ca el ar conduce un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si este supus testului, exista sanse mari ca sa el sa mai aiba alcoolemie in sange?
   Nu vreau sa ii fac neaparat un rau(desi el mi-a facut si imi face in continuare), dar daca el are alcoolemie in sange sigur nu mai este 100% lucid, si poate oricand sa produca un accident.
   Va multumesc!
   P.S. Nu veniti cu sfaturi sa vorbesc cu el, sa il sfatuiesc ce e bine si ce este rau, ca nu ai cu cine...
  • Adrianiliescu
   By Adrianiliescu
   Buna ziua! In data de 11.07.2015 am fost surprins conducand un autovehicul sub influienta bauturilor alcoolice!
   Etilotestul a aratat o valoare de 0.74 mg/l,dupa care am mers la spital pentru recoltarea probelor biologice de sange!
   intrebarea mea : In cat timp voi primi rezultatele analizei alcoolemiei? Astept de 3 luni si n am nici un raspuns! exista un termen limita de solutionare,sau voi sta sa astept pana ce MAI aloca bani pentru plata analizelor? Daca MAI nu aloca bani 5 ani,5 ani voi astepta rezultatele? Va multumesc!
  • ancalxndr
   By ancalxndr
   Buna seara, situatia mea pe scurt e urmatoarea: in luna mai 2014 mi-a fost retinut permisul pentru consum de alcool, mi s-a intocmit dosar penal, s-a dat o sentinta care prevede 8 luni inchisoare si suplimentar amanarea aplicarii pedepsei. Parchetul a facut apel, Curtea de Apel a respins apelul. Astept hotararea definitiva. De mentionat ca niciunde in hotarare nu e prevazut complementar interzicerea dreptului de a conduce, mai mult instanta apreciaza ca nu trebuie sa fiu privat de acest drept si ca permisul trebuie doar suspendat si nu anulat. In consecinta, am sa ma duc cu hotararea definitiva sa imi cer permisul inapoi. Intrebarea mea este de cand curge masura suspendarii permisului pe 90 de zile, de la data retinerii permisului sau de la data eliberarii hotararii definitive?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.