Jump to content
POLITISTI.ro

Amanarea aplicarii pedepsei/suspendare permis


ancalxndr

Recommended Posts

Buna seara, situatia mea pe scurt e urmatoarea: in luna mai 2014 mi-a fost retinut permisul pentru consum de alcool, mi s-a intocmit dosar penal, s-a dat o sentinta care prevede 8 luni inchisoare si suplimentar amanarea aplicarii pedepsei. Parchetul a facut apel, Curtea de Apel a respins apelul. Astept hotararea definitiva. De mentionat ca niciunde in hotarare nu e prevazut complementar interzicerea dreptului de a conduce, mai mult instanta apreciaza ca nu trebuie sa fiu privat de acest drept si ca permisul trebuie doar suspendat si nu anulat. In consecinta, am sa ma duc cu hotararea definitiva sa imi cer permisul inapoi. Intrebarea mea este de cand curge masura suspendarii permisului pe 90 de zile, de la data retinerii permisului sau de la data eliberarii hotararii definitive?

Link to comment

Cand ti-a fost retinut permisul de conducere ti s-a eliberat o dovada inlocuitoare fara drept de conducere. Toata perioada cat nu ai avut drept de conducere se considera suspendare. Daca ai primit amanarea aplicarii pedepsei asta sa iti fie invatatura de minte. In caz de recidiva nu vei mai beneficia de clementa din partea instantei de judecata, pedeapsa pentru noua infractiune se va adauga la cea primita acum (8 luni) iar permisul cu siguranta se va anula! 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna seara,deci la fel  am patit si eu ,numai ca la mine a fost refuz de probe ,s-a dat sentinta de 8 luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei si acum astept hotararea definitiva.Spuneti-mi ati mai aflat dupa cat timp se da permisul?Va multumesc

am gasit pana la urma:

modificarile intervenite in OUG 195/2002 incepand de la 1 feb, ca trebuie sa ne mai uitam si pe acolo sau cand avem nedumerire ne uitam in LPACP sau LPACPP, vom intelege exact ca permisul nu se anuleaza, ci se suspenda pentru o perioada de 90 de zile.

Conform art. 59 pct. 2 şi art. 104 din Legea nr. 255/2013 (#M18), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală), la articolul 103 alineatul (1), litera c) va avea următorul cuprins:
#M18
ART. 103*)
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
................................................................................. 

"c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce."

Cat despre anulare in afara de condamnarea la amenda penala sau in regim privativ, este clar ca doar in cazul in care se dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, se va anula.
Conform art. 59 pct. 4 şi art. 104 din Legea nr. 255/2013 (#M18), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală), la articolul 116 alineatul (1), literele b) şi d) vor avea următorul cuprins

Link to comment
  • 1 year later...

pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. 1 C.P. (fapta - 19.9.2016) În baza art. 83 alin. 1 C.P., amână aplicarea pedepsei stabilite, pe un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 84 C.P., termen care se calculează începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. 2. În baza art. 85 alin. 1 C. P., inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 3. În baza art. 86 alin. 1 C.P. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 85 alin. 1 lit. c)-e) C.P. se comunică Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. 4. În baza art. 404 alin. 3 C.P.P. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 398 C.P.P., art. 274 C.P.P. obligă pe inculpat la plata cheltuieli judiciare avansate de stat în sumă de 200 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19.6.2017.

Hotarare 90/2017 din 19.06.2017 Mia spus domnu avocat sa astept hotararea definitiva si apoi cu dovada care am primito fara drept de conducere sa ma duc la politie sami ridic permisu este suspendat 90 de zile din cate am citit si eu asa este la amanarea aplicari pedepsei ma puteti ajuta asa este ?? Va rog 

 

Link to comment
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.