Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Alcoolemia din sange, in cat timp dispare?


pyanystul
 Share

Question

Buna ziua,

Vreau sa fac o fapta buna sau o fapta rea, nici nu stiu cum sa o cataloghez:

Am un vecin (dusman), care de pe la ora 22:00 pana pe la 00:00 bea pana aproape sa nu se mai ridice de la masa, si incepe sa injure pe toata lumea, inclusiv pe mine (fara nici un motiv intemeiat).In dimineata urmatoare, in jur de ora  08:00-09:00, pleaca cu masina la munca, si asta se repeta aproape zilnic.

Intrebarea mea este:daca eu sesizez organele in drept cum ca el ar conduce un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si este supus testului, exista sanse mari ca sa el sa mai aiba alcoolemie in sange?

Nu vreau sa ii fac neaparat un rau(desi el mi-a facut si imi face in continuare), dar daca el are alcoolemie in sange sigur nu mai este 100% lucid, si poate oricand sa produca un accident.

Va multumesc!

P.S. Nu veniti cu sfaturi sa vorbesc cu el, sa il sfatuiesc ce e bine si ce este rau, ca nu ai cu cine...

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Cu siguranță că va mai avea ceva în sânge ca urmare a alcoolului consumat seara. Aici însă contează ce anume bea, ce cantitate, ce greutate are și de cum metabolizează organismul său alcoolul. Nu îi faci un rău dacă sesizezi poliția și le pui astfel de lucruri în vedere, din contră, îi faci un bine lui și altora care ar putea fi victimele unui accident produs de acesta. 

Nu putem ști decât dacă la orele la care spui tu că pleacă cu mașina suflă în etilotest iar această testare o face poliția rutieră prin constatare directă, dacă oprește un șofer și pare băut, ori atunci când cineva sesizează că altcineva s-a urcat băut la volan, unde poliția vine, îl oprește și îl testează iar dacă se confirmă alcoolul, în funcție de valoare îi vor fi întocmite actele care se impun. 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.