Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
pyanystul

Alcoolemia din sange, in cat timp dispare?

Question

pyanystul

Buna ziua,

Vreau sa fac o fapta buna sau o fapta rea, nici nu stiu cum sa o cataloghez:

Am un vecin (dusman), care de pe la ora 22:00 pana pe la 00:00 bea pana aproape sa nu se mai ridice de la masa, si incepe sa injure pe toata lumea, inclusiv pe mine (fara nici un motiv intemeiat).In dimineata urmatoare, in jur de ora  08:00-09:00, pleaca cu masina la munca, si asta se repeta aproape zilnic.

Intrebarea mea este:daca eu sesizez organele in drept cum ca el ar conduce un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si este supus testului, exista sanse mari ca sa el sa mai aiba alcoolemie in sange?

Nu vreau sa ii fac neaparat un rau(desi el mi-a facut si imi face in continuare), dar daca el are alcoolemie in sange sigur nu mai este 100% lucid, si poate oricand sa produca un accident.

Va multumesc!

P.S. Nu veniti cu sfaturi sa vorbesc cu el, sa il sfatuiesc ce e bine si ce este rau, ca nu ai cu cine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
genessys30

Cu siguranță că va mai avea ceva în sânge ca urmare a alcoolului consumat seara. Aici însă contează ce anume bea, ce cantitate, ce greutate are și de cum metabolizează organismul său alcoolul. Nu îi faci un rău dacă sesizezi poliția și le pui astfel de lucruri în vedere, din contră, îi faci un bine lui și altora care ar putea fi victimele unui accident produs de acesta. 

Nu putem ști decât dacă la orele la care spui tu că pleacă cu mașina suflă în etilotest iar această testare o face poliția rutieră prin constatare directă, dacă oprește un șofer și pare băut, ori atunci când cineva sesizează că altcineva s-a urcat băut la volan, unde poliția vine, îl oprește și îl testează iar dacă se confirmă alcoolul, în funcție de valoare îi vor fi întocmite actele care se impun. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Adrianiliescu
   By Adrianiliescu
   Buna ziua! In data de 11.07.2015 am fost surprins conducand un autovehicul sub influienta bauturilor alcoolice!
   Etilotestul a aratat o valoare de 0.74 mg/l,dupa care am mers la spital pentru recoltarea probelor biologice de sange!
   intrebarea mea : In cat timp voi primi rezultatele analizei alcoolemiei? Astept de 3 luni si n am nici un raspuns! exista un termen limita de solutionare,sau voi sta sa astept pana ce MAI aloca bani pentru plata analizelor? Daca MAI nu aloca bani 5 ani,5 ani voi astepta rezultatele? Va multumesc!
  • ancalxndr
   By ancalxndr
   Buna seara, situatia mea pe scurt e urmatoarea: in luna mai 2014 mi-a fost retinut permisul pentru consum de alcool, mi s-a intocmit dosar penal, s-a dat o sentinta care prevede 8 luni inchisoare si suplimentar amanarea aplicarii pedepsei. Parchetul a facut apel, Curtea de Apel a respins apelul. Astept hotararea definitiva. De mentionat ca niciunde in hotarare nu e prevazut complementar interzicerea dreptului de a conduce, mai mult instanta apreciaza ca nu trebuie sa fiu privat de acest drept si ca permisul trebuie doar suspendat si nu anulat. In consecinta, am sa ma duc cu hotararea definitiva sa imi cer permisul inapoi. Intrebarea mea este de cand curge masura suspendarii permisului pe 90 de zile, de la data retinerii permisului sau de la data eliberarii hotararii definitive?
  • Marius
   By Marius
   Rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală este dat de prima prelevare de mostre biologice
    

    
   Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a emis o hotărâre pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept vizând interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 336 alin. (1) din Codul penal, în sensul de a se stabili rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală în ipoteza unei duble prelevări de mostre biologice.
    
   Noul Cod penal, în art. 336 alin. (1), a incriminat fapta de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, iar legiuitorul nu a preluat textul din vechea reglementare, ci a modificat condiţiile de incriminare în ceea ce priveşte momentul în care este necesară existenţa îmbibaţiei alcoolice în sângele conducătorului auto.
   Dacă din reglementarea anterioară se desprindea concluzia că îmbibaţia alcoolică peste limita prevăzută de lege trebuie să se găsească în sângele conducătorului auto la momentul conducerii autovehiculului, noua reglementare prevede că momentul relevant este cel al prelevării mostrelor biologice.
   Problema de drept ridicată, în legătură cu modificarea textului de lege, este aceea de a şti care este rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală în ipoteza unei duble prelevări, în condiţiile în care, conform aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1512/2013, la art. 10 alin. (1) se prevede că pentru determinarea alcoolemiei se vor recolta tot două probe de sânge.
    
   Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis sesizarea şi a decis (Decizia nr. 3/2014, în vigoare de la 28 mai 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 392/2014) că, în aplicarea art. 336 alin. (1) din Codul penal, în ipoteza unei duble prelevări de mostre biologice, rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală (pentru reţinerea infracţiunii de "conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe") este cel dat de prima prelevare.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.