Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

În cât timp vin rezultatele analizei alcoolemiei?

Adrianiliescu

Question

Buna ziua! In data de 11.07.2015 am fost surprins conducand un autovehicul sub influienta bauturilor alcoolice!

Etilotestul a aratat o valoare de 0.74 mg/l,dupa care am mers la spital pentru recoltarea probelor biologice de sange!

intrebarea mea : In cat timp voi primi rezultatele analizei alcoolemiei? Astept de 3 luni si n am nici un raspuns! exista un termen limita de solutionare,sau voi sta sa astept pana ce MAI aloca bani pentru plata analizelor? Daca MAI nu aloca bani 5 ani,5 ani voi astepta rezultatele? Va multumesc!

17 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Tu nu vei primi niciun rezultat, doar poliţistul care instrumentează dosarul de cercetare penală le primeşte. Referitor la durată, nu avem de unde să ştim, în funcţie de acordarea sumelor necesare poate să dureze de la o săptămână, lună chiar şi ani, pentru că IML nu comunică rezultatul înainte de a se achita contravaloarea analizelor. Nu există niciun termen în acest sens. Oricum, nu ştiu de ce te grăbeşti pentru că cel mai probabil permisul tău se anulează.

• Upvote 3
  • 0

Trebuia sa te gandesti atunci la urmari si sa platesti analiza imediat, ca uite urmarile; si am o banuiala ca o sa mai astepti ceva vreme si pentru ca te-ai ambitionat si zgarcit la o taxa, care nu e cine stie ce, fata de fapta ta, acum tragi ponoasele ca timp, ca pedeapsa inca nu o cunosti!!!! Iti meriti soarta!

• 0

Sorinel ,am specificat faptul ca nu se mai puteau plăti la momentul respectiv ! Diverși indivizi care si dau cu părerea fără a înțelege situația ! Tipic românește ... Sunteți ca niște ' țațe ' 

dati sfaturi ,trebuia ,te ai zgârcit ... Pai la ce sa ma zgârcesc ma nene dacă nu puteam plăti eu personal?! MAI trebuia sa aloce bani pt plata ,am spus clar!Citește si pe urma iti dai cu părerea ! Am intrebat aici in speranța ca a mai fost cineva in situația asta si știe sa mi spună ce si cum ,nu sa ti dai tu cu părerea ce trebuia sa fac sau nu ... 

• Downvote 3
  • 0
acum o oră, Adrianiliescu a scris:

ma nene

M.A.I nu trebuie să se grăbească să plătescă pentru toți bețivanii. Pentru ce să-ți recuperezi mai repede permisul? nu poți să bei decât când conduci? Iar despre recuperarea permisului de conducere studiază art.116 din O.U.G nr.195/2002. Și să mai știi  că în Romania speranța este cea mai mare prostituată pentru că toți trăiesc cu ea.

• Upvote 4
  • Downvote 1
  • 0

Rezultatul probabil a fost deja ridicat si se afla la dosarul cauzei . O sa iti fie prezentat inainte de a fi trimis in judecata . In orice caz , nu iti face sperante ca iti vei recupera permisul pentru ca acesta ramane suspendat pana la solutionarea cauzei , iar la alcolemia pe care ai avut-o cel mai probabil iti va fi anulat . Dupa pronuntarea instantei definitiva si irevocabila va incepe sa decurca termenul pronuntat de instanta in care nu ai dreptul de a candida pt obtinerea unui nou permis de conducere , si acest termen varieaza in functie de aprecierea instantei intre 1-5 ani . 

Edited by Orbu
  • 0

Imi putesti spune si mie unde trebuie platite recalcularea analizelor de sange?

mentionez ca am cerut recalcularea la bucuresti si eu sunt din craiova

• 0

Buna ziua. In data de 02.06 am fost detectat cu o alcoolemie de 0.44 in aerul expirat, ca urmare am mers la INML pt detectarea alcoomiei in sange. Pe data de 06.07 am platit taxa si inca nu am primit raspuns. Ce demersuri ar trebui sa fac? Multumesc mult

• 0

Buna ziua , ma puteți lămurii in următoarea situație , am fost oprit de poliție și mi-a ieșit la aparatul de suflat 0.06 , și am solicitat analize de sânge (mi s-a luat de 2 ori sânge ) .Analizele se trimit poliției sau îmi vin doar mie ? 
Pentru ca in cazul in care sosesc mai repede și le primesc iar in sânge iese ca as avea alcoolemie nu mai are rost sa contest amenda  și sa plătesc și avocat .

• 0
  • Moderator

Rezultatul analizelor va fi trimis de către IML politiei, iar timpul în care vor fi gata depinde de cum se miscă cei de la IML în primă fază, după care perioada se va mai mări în functie de cât de repede va fi achitată contravaloarea efectuării analizelor. Pt că IML-ul nu trimite rezultatul decât după ce a fost achitată contravaloarea.

• 0

🤗am achitat taxa recalculare alcoolemie sânge la spitalul mina Minovici bucurești.in cât timp vor veni rezultatele și ce urmează după aceea care este următorul pas?multumesc frumos 

Edited by Marius
A fost eliminată formatarea textului.
  • 0
  • Membru

Dacă ai achitat-o tu, vor veni destul de repede.

Urmează sa dai o declarație. Ții legătura cu polițistul care efectuează cercetările în dosar și te prezinți când te cheamă el.

• 0

Buna seara.

Tatal meu a fost gasit cu alcoolemie de 0.42 la etilotest, si a fost preluat pentru prelevari probe de sange la spital. Presupunem ca rezultatele vor iesi peste 0.80 la cele de sange, dar intrebarea este alta.
El a mai avut in ultimul an (2022) permisul retinut de 3 ori,timp de 90 de zile, tot din cauza alcoolemiei la volan.
In ce maniera credeti ca vor influenta aceste antecedente la pedeapsa pentru actuala cauza? Stim ca este caz penal chiar daca inca nu a primit rezultatele de la Institutul de Medicina Legala, dar am vrea sa stim daca este vreo sansa ca aceasta infractiune sa se soldeze doar cu amenda penala.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri