Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

150.000 de ţigarete descoperite de poliţiştii mureşeni, în interiorul a două autoturisme

 

Poliţiştii mureşeni au oprit în trafic, pentru control, două autovehicule în care au descoperit, ascunse în locuri special amenajate, aproximativ 150.000 de ţigarete fără timbre de marcaj fiscal emise de autorităţile române. / Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două autoturisme indisponibilizate.

În noaptea de 8 spre 9 iulie a.c., în urma unei acţiuni la care au participat poliţişti din cadrul I.P.J. Mureş, beneficiind de sprijinul ofiţerilor D.G.I.P.I., au fost oprite în trafic, pe raza municipiului Tg. Mureş, două autoturisme. În urma controlului efectuat, într-unul din autoturisme au fost descoperite 49.140 de ţigarete, iar în cel de-al doilea 100.000 de ţigarete, fără timbre de marcaj fiscal emise de autorităţile române, ascunse în locuri special amenajate.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că acestea nu au fost supuse regimului fiscal de accizare, în acest fel realizându-se o ascundere a sursei impozabile sau taxabile şi, implicit, o sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două autoturisme indisponibilizate.

În urma probatoriului administrat, la data de 9 iulie a.c., în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei doi conducători auto, ambii din judeţul Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi complicitate la deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului, cuantificat de către comisarii Gărzii Financiare – Secţia Mureş, se ridică la aproximativ 48.000 de lei.

La data de 9 iulie a.c. faţă de cei doi suspecţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore după care, fiind prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă, instanţa a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 20 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 year later...

Aproape 110.000 de ţigarete, indisponibilizate 

 

În urma percheziţionării unui autoturism, poliţiştii din Bistrița-Năsăud au descoperit aproape 110.000 de ţigarete despre care există indicii că au fost introduse în ţară cu nerespectarea prevederilor legale.

La data de 20 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bistriţa-Năsăud, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, au oprit în trafic, pe raza localităţii Salva, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 26 ani, din județul Maramureș.

În urma percheziţionării autoturismului, polițiștii au găsit 109.920 de ţigarete de provenienţă Ucraina cu privire la care proprietarul autoturismului nu a putut prezenta documente justificative.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate.

I.G.P.R. - Serviciul Informare și Relații Publice 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.