Jump to content
  • 0

Arte martiale, ce e permis si ce nu


Bursucu
 Share

Question

Buna ziua.

Am o intrebare care ma chinuie de mult timp.

De mic copil am fost pasionat de arte martiale si am frecventat diverse cluburi. Am avut ocazia sa invat multe elemente din stiluri diferite de la diversi oameni. Am aflat de multe elemente de lupta si aparare care par dubioase din punct de vedere etic si legal.

Unul dintre acestea este Sokuto (si derivatele acestui procedeu). Mi-a fost prezentat ca o tehnica de aparare foarte buna, si chiar este. Necesita putina forta si adversarul este neutralizat instantaneu. Implica o lovitura la genunchi care indoaie genunchiul in sens contrar si il rupe. Aceast lucru m-a pus pe ganduri.

Vorbind pur teoretic, daca as fi atacat cu un cutit sau topor, etc, Doamne Fereste, as folosi Sokuto imediat. E mai bine decat sa ma aleg cu un cutit in gat.

Dar in cazul in care ma ataca unul cu maine goale si eu aplic lovitura asta, nu ar fi considerat un exces si ar iesi din aria apararii legitime? Chestia asta schilodeste. Piciorul nu va mai fi niciodata la fel.

Asta vreau sa stiu. Mi-a fost prezentat ca o chestie de aparare dar nu mi s-a spus nimic de implicatiile legale.

(Oricum, multumesc lui Dumnezeu, nu am avut niciodata o situatie violenta in care sa am vreo vina si din care sa nu pot scapa cu un pic de spray cu piper si fuga. :)  )

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Vezi sa nu dai cu "sokuto" pe langa si sa iti iei un cutit in gat. Asta daca frecventezi astfel de anturaje...ah...sa nu uit. Mai lasa filmele cu Van Damme.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.