Jump to content
POLITISTI.ro

Atitudine ferma a unui politist rutier


Recommended Posts

Un mare BRAVO politistului care apare in filmare.Toti cocalarii si nesimtitii de teapa acestui idiot smecher (soferul) merita sanctiunea maxima prevazuta de lege.

Link to comment

Apropo de acest video, as avea nevoie si eu de un sfat de la colegii mai in varsta daca au placerea sa imi spuna.

Daca se presupune ca opresc un autoturism in trafic si persoana respectiva pe langa faptul ca nu vrea sa imi prezinte documentele se blocheaza in masina. :ph34r: Cum procedez?

Multumesc anticipat

Link to comment

Super calm colegul de la rutiera si ferm.

Imi pare rau ca nu a cazut telefonul intr-o pozitie sa pot vedea si cum ii sar mucii marlanului pe banchete cand i-au dat cu spray lacrimogen :emo-box: :ner:

Link to comment

Mai devreme am vazut si eu video asta. Intr-adevar, genial politistul. Tot respectul pentru el. Asa merita niste g*noaie care au o clasa mai mult ca si trenul si s-au trezit peste noapte de la coada vacii la volanul masinii. :))

Cat despre ceea ce a intrebat kocolinos, la noi inca functioneaza orientarea in teren. Depinde de fiecare situatie in parte. Unii colegi din tara ii luau inclusiv cu masina pe trailer si ii duceau la sediu. :))

  • Upvote 3
Link to comment
  • Member

Sincere felicitari, colegului nostru!(daca il cunoasteti chiar v-as ruga sa-i transmiteti ). ..cat despre soferul ala... n-ai ce sa faci, marlanul tot marlan... dar poate doar asa va invata si el cum sa se comporte pe viitor

Link to comment
  • Member

Buna intrebare kocolinos. Stie vreun coleg de la rutiera raspunsul dupa manualul de buna practici?? caci, eu, dupa mintea mea, cu un martor, l as lasa acolo pana ii verific proprietarul masinii. daca dupa semnalmente e chiar el, atunci ii scriu in lipsa amenda si ii iau permisul; daca nu...ma complic nitzel si poate ii sparg geamul, cu riscul de a face ulterior rapoarte peste rapoarte....Deci, o rezolvare din manualul de bune practici sau ceva de genul asta este sau nu? chiar sunt curios...

Link to comment

Spay iritant-lacrimogen in sistemul de ventilatie al masinii, sau pe romaneste " ii dai la parbriz" ca pe acolo au cam toate filtrele de polen :D

Nu mai stiu exact in ce carte am citit, dar sunt sigur ca asa este ;)

Edited by Ziggye
Link to comment
  • Member

In topicul cu modalitati de actiune in sitatii neobisnuite se afla detalii legat de cum se actioneaza intr-o astfel de situatie

Link to comment

Cam asa ar fi in manualul de bune practici... Dar ce faci daca trupa de mascati e la 100 de km, cum e in cazul meu? Nu mai bine il convingi pe gunoier sa deschida un pic geamul, sa te auda si apoi ii improspatezi un pic aerul cu un jet? Ca dupa aia are timp el sa stea inchis in masina... :ner:

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Merită felicitați ambii polițisti, au procedat exemplar. Dacă urmăriți cu atenție și colegul său a procedat foarte bine în sprijinul coegului său, a adus martor asistent. :clip:

  • Upvote 3
Link to comment

Chiar, daca il cunoaste cineva pe acel politist, sa il felicite din partea noastra, iar daca am sti macar numarul auto al gunoiului ar fi bestial, poate avem ocazia sa il mai premiem si noi. :)

Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri,indrumare si promptitudine dragi colegi (asta daca imi permiteti sa va tutuiesc spunandu-va colegi :emo-yessir: )

Link to comment

Ce sa zic si eu am dat peste acest gen de conducatori auto, se cam cred ca le stiu pe toate...l-au executat adevarat....respecte

Link to comment

Felicitari colegului :good: ...trebuie sa ne tinem tari pe picioare, deoarece "ei este multi", iar noi suntem putini si "disponibilizati"...

Link to comment

Totusi am citit pe anumite siteuri ca politistii ar fi cercetati pentru abuz in serviciu. Daca e asa mai merita sa ne riscam pielea? Sunt de acord ca politistul a procedat corect, conform legilor de 2 lei si procedurilor inexistente doar la modul general nu si pentru fiecare situatie in parte.

  • Downvote 2
Link to comment

Este dreptul oricărui cetățean să reclame tot ce dorește. Polițistul din imagini a procedat exact ca la manual. Nu va păți nimic.

Edited by Dan
Link to comment

Buna seara, dragi colegi de forum ("politisti" suna cam oficial :) )

Dupa cum probabil banuiti, clipul a starnit discutii aprinse. M-am bucurat sa constat ca pe forumul de motociclisti marea majoritate a comentariilor erau de sustinere pentru politistul din video. Dar, evident, au fost si cativa "baieti" care au sustinut ca politistul si-a depasit atributiunile, ca n-avea voie sa ii verifice masina daca nu avea mandat, etc etc.

Raspunsul meu a fost acesta, si as vrea sa-mi spuneti daca este corect, multumesc:

==========================

Fir-ar al naibii de cod rutier, cum il stie lumea dupa ureche....

Articolul 108, aliniatul 9. refuzul Inmanarii actului de identitate, a permisului de conducere, a certificatului de Inmatriculare sau de Inregistrare, a celorlalte documente prevazute de lege, la cererea politistului rutier, precum si refuzul de a permite verificarea vehiculului; (asta e contraventie)

Articolul 35, aliniatul 3: In exercitarea atributiilor care Ii revin, politistul rutier are dreptul sa verifice vehiculul, precum si identitatea conducatorului sau a pasagerilor aflati In interiorul acestuia atunci cand exista indicii despre savarsirea unei fapte de natura contraventionala sau penala.

Altfel spus: te opreste si-ti cere actele. Are dreptul sa te verifice pe tine si masina. Daca are indicii despre savarsirea unei contraventii sau infractiuni, poate sa-i verifice si pe pasageri. Daca refuzi sa-i dai actele (cazul melteanului din clip) tocmai ti-ai aruncat toate drepturile la gunoi si poate sa faca ce vrea.

snapback.pngadiy32, on 26 July 2012 - 09:39 PM, said:

Autoturismul este o proprietate privata ca si o casa,curte!Poate fi controlata (perchezitionata) doar cu acordul proprietarului sau cu mandat!

Mai citeste, mai citeste...

====================================

Edited by GrigoreDolghin
  • Upvote 4
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.