Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Asigurare auto in vederea inmatricularii


misterclaude27

Question

misterclaude27

Buna ziua, 

Am o nelamurire care tine mai mult de asigurari decat de politie, dar sperand ca v-ati mai intalnit cu asemenea situatii, poate ma puteti ajuta.

Un prieten a cumparat o masina acum mai bine de un an (un an si 2-3 zile).
In momentul in care a cumparat-o, s-a trecut pe certificat "instrainat catre..." si dansul a facut asigurare RCA in vederea inmatricularii pe numele lui. Dupa care a mers la primaria de unde apartine si a inregistrat masina pe numele lui la impozit.

 Toate bune pana aici, problema e ca a trecut un an de zile si el n-a inmatriculat masina (din cauza timbrului de mediu). Acum ar vrea s-o inmatriculeze. Doar ca ieri i-a expirat asigurarea veche si trebuie sa faca din nou asigurare RCA, pe minim 6 luni, in vederea inmatricularii. Intrebarea mea e: se poate sa faci de 2 ori asigurare in vederea inmatricularii pe acelasi vehicul? El trebuia s-o inmatriculeze cat timp era valabila prima polita... acum ca a expirat, ce e de facut? Nu are nevoie de fisa de inmatriculare vizata in ultimele 30 de zile ca sa-si poata face RCA in vederea inmatricularii? Nu exista o baza de date a asiguratorilor unde se specifica deja ca masina respectiva a avut o asigurare in vederea inmatricularii si totusi nu a fost inmatriculata?

Multumesc foarte mult,

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Buna ziua,

Un cetatean european (din Portugalia) urmeaza sa inceapa de luni studii universitare in Romania. Acesta a venit cu masina personala care trebuie sa o inregistreze temporar.

Acum problema: In vederea inregistrarii temporare ii trebuie asigurarea auto in vederea inmatricularii, iar pentru eliberarea asigurarii masina trebuie inregistrata in Serviciul Public de Taxe si Impozite, pentru inregistrare la Taxe si Impozite, masina trebuie inamtriculata (am ajuns de unde am plecat).

Sunt convins ca undeva gresim intr-un fel, dar nimeni momentan nu a reusit sa ne ajute.

Imi puteti spune va rog, care sunt pasii corecti pentru a putea obtine asigurarea si inmatricula masina?

 

Multumim anticipat pentru timpul si raspunsul acordat.

O zii frumoasa,

Ramoiu Radu.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
genessys30

Răspunsul îl vei găsi și primi de la SRPCIV-ul localității respective, cel subordonat Instituției Prefectului, procedură ce nu ține de Poliția Română și de care aceasta nu se mai ocupă de câțiva ani. Ei sunt cei mai în măsură să-ți răspundă exact. Noi doar putem presupune.

Link to post
Share on other sites
 • 0
MuraruPetronel

Buna ziua, tocmai am achizitionat o masina sh din romania inmatriculata pe jud Bacau si doresc sa o transcriu pe mine,jud Iasi, asigurarea pe numele fostului proprietar expira maine,deja am facut actele pentru transcrierea masinii, inclusiv asigurare in vederea inmatricularii pentru 6 luni, programarea pentru inmatriculare este pe 7 decembrie, intrebarea este, pot circula legal cu asigurarea in vederea inmatricularii pana cand trsanscriu masina pe mine? Sau trebuie sa fac alta asigurare pe numele fostului proprietar pana pe 7 decembrie cand o sa o transcriu pe mine? Va multumesc!

Link to post
Share on other sites
 • 0
Gheibrial123

Buna ziua! Am un autorurism inmatriculat in Germania adus pe roti de acolo si sunt in procesul de inmatriculare in Romania. Am o nelamurire cu privire la polita RCA obligatorie la prima inmatriculare; aceasta, evident, trebuie sa fie  valabila, insa, exista o perioada minima obligatorie? ( 6,12 luni) Imi va fi ceruta o polita RCA valabila minim 6 luni la biroul de inmatriculari sau nu conteaza perioada atat timp cat este valabila?

Va multumesc anticipat, o zi frumoasa!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru

La momentul (data) cand ti se eliberează plăcuțele cu numerele, fie ele provizorii (roșii) sau definitive (negre), politia RCA trebuie sa fie valabila.

Daca sunt numere provizorii, ele vor avea valabilitate cate este RCA (nu mai mult de 3 luni, chiar dacă RCA ai pe 5, sa zicem)

Daca sunt negre, mergi cu asigurarea in vederea înmatriculării(pe serie de șasiu) cat este valabila, dupa care ai obligația sa iti inchei alta, de data asta pe numărul de înmatriculare atribuit mașinii.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • robye89
   By robye89
   Buna ziua. am o masina in uk care este asigurata la tesco insurance.
   urmeaza sa plec in romania dar am doar o hartie A4 drept asigurare care am primito pe email de la asigurator
   am incercat sa cer "green card" pentru ca asa am inteles ca se procedeaza
   dar mi-au zis ca nu am nevoie si aceasta hartie este valabila in toata europa
   timp de 90 de zile.
   este adevarat? nu as vrea sa ma aleg cu dosar penal si amenzi etc.... 
  • uniq
   By uniq
   De multe ori m-am aflat in aceasta situatie as dori sa cunosc opinia voastra in special a unui politist cine este vinovat 
    
  • Marius1123
   By Marius1123
   Buna ziua,
   Am o intrebare simpla: Constatarea amiabila inlocuieste autorizatia de reparatie in cazul in care este intocmita si semnata de ambele parti? Pot circula cu autovehiculul pana la service (250 km)?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.