Jump to content
POLITISTI.ro

Zvonuri privind pensionarea - se schimba legea sau nu ?


nutug69

Recommended Posts

Salut .  In ultima vreme circula foarte multe zvonuri perivind pensionare . Cum ca , cei care au deja 25 de ani in sistem ar trebui sa plece , ca , asta ar fi ultimul teren ... din august se schimba legea sau se da nu stiu ce ordonanata . Daca  cineva dintre voi cunoaste ceva , v-a ruga sa comentam si sa ne informam reciproc . O zi buna si multa sanatate .

  • Upvote 1
Link to comment

Chiar azi am citit o stire pe Mediafax, ca la nivelul MAI s-au depus 5.000 de cereri de pensionare.( daca nu ma insel asta inseamna circa 8-10% din efectivul ministerului) Zvonurile ca se schimba legea pensionarii, au un sambure de adevar. Cu siguranta se va face o analiza la nivel de minister si vor constata ca  plecarile din sistem sunt majore si afecteaza ordinea publica,nu sunt acoperite de catre cele 3 surse ( concurs incadrare directa, concurs TCO si promotiile care termina scolile/academia in acest an). Ca si masuri se vor recomanda ministrului de interne :

PLANUL A. Limitarea valului de pensionare prin schimbarea legii pensionarii in sensul sa o faca mai putin atractiva (diminueaza procentul de salariu /baza de calcul la pensie astfel ca pensia nu va mai fi atractiva ) ori o va face mai restrictiva ( prin ridicarea varstei de pensionare si/sau vechimea minima ).

PLANUL B. Nu limiteaza pensionarile, dar se pot lua masuri de angajare de noi cadre prin : marirea cifrelor de scolarizare in unitatile de invatamant ale MAI, diminuarea perioadei de scolarizare a scolii de la 2 ani la un an, concursuri/incadrari directe.

Depinde de ministru la care plan/masuri va aplica.Depinde si cat de vocale vor fi sindicatele din politie.

Ca si termen de modificare a legii pensiilor in ceea ce ne priveste, nu vad un orizont imediat avand in vedere ca politicienii sunt ocupati cu alegerile locale, vine vacanta parlamentara si alegerile generale , astfel ca daca parlamentarii vor vrea modificarea legii o vad pe undeva la sfarsitul anului  2016. cu aplicare de la 1 ianuarie 2017. Dar.....  Guvernul este abilitat pe perioada vacantei parlamentare sa emita ordonante, asa ca ne putem trezi oricand ca tehnocratii in baza unei note de fundamentare sa adopte o astfel de ordonanta.

Ceea ce v-am expus nu este un zvon, nu am auzit de la nimeni , este doar opinia mea .

Recomand colegilor care se incadreaza ca vechime si varsta in prevederile legale sa opteze cat mai repede pentru pensia de limita de varsta, m-am obisnuit ca in tara noastra si mai ales cu politicienii nostri, nimic din ce este bun sa tina foarte mult. ! In opinia mea este o lege a pensionarii foarte avantajoasa, emisa pe fondul influentei foarte mari a unui ministru de interne sprijinit de o majoritate impresionanta. Cu acest context noi politistii nu ne vom mai inatalni degraba. Pe langa toate relele pe care le-a facut fostul ministru de interne, legea pensiilor militare a fost o bila alba pentru el.

Edited by LORD
  • Upvote 2
Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri , pentru pareri .  Cei din zona ,, centrala " , de unde ,, se da ora exacta " ... nimic , nimic ?  O zi buna .

Link to comment

Sa le ramana de cap celor ce au imprastiat zvonurile. Tactica securista. M-am pensionat cu 01.06.2016 si acum imi pare rau caci nu s-a intamplat nimic !!!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.