Jump to content
POLITISTI.ro

Zvonuri privind pensionarea - se schimba legea sau nu ?

Postare recomandată

Publicat

Salut .  In ultima vreme circula foarte multe zvonuri perivind pensionare . Cum ca , cei care au deja 25 de ani in sistem ar trebui sa plece , ca , asta ar fi ultimul teren ... din august se schimba legea sau se da nu stiu ce ordonanata . Daca  cineva dintre voi cunoaste ceva , v-a ruga sa comentam si sa ne informam reciproc . O zi buna si multa sanatate .

• Apreciez 1
Publicat

Sunt zvonuri, dar cu siguranta pana la alegeri nu se schimba legea de pensionare. Dupa alegeri nimeni nu stie.

Publicat (modificat)

Chiar azi am citit o stire pe Mediafax, ca la nivelul MAI s-au depus 5.000 de cereri de pensionare.( daca nu ma insel asta inseamna circa 8-10% din efectivul ministerului) Zvonurile ca se schimba legea pensionarii, au un sambure de adevar. Cu siguranta se va face o analiza la nivel de minister si vor constata ca  plecarile din sistem sunt majore si afecteaza ordinea publica,nu sunt acoperite de catre cele 3 surse ( concurs incadrare directa, concurs TCO si promotiile care termina scolile/academia in acest an). Ca si masuri se vor recomanda ministrului de interne :

PLANUL A. Limitarea valului de pensionare prin schimbarea legii pensionarii in sensul sa o faca mai putin atractiva (diminueaza procentul de salariu /baza de calcul la pensie astfel ca pensia nu va mai fi atractiva ) ori o va face mai restrictiva ( prin ridicarea varstei de pensionare si/sau vechimea minima ).

PLANUL B. Nu limiteaza pensionarile, dar se pot lua masuri de angajare de noi cadre prin : marirea cifrelor de scolarizare in unitatile de invatamant ale MAI, diminuarea perioadei de scolarizare a scolii de la 2 ani la un an, concursuri/incadrari directe.

Depinde de ministru la care plan/masuri va aplica.Depinde si cat de vocale vor fi sindicatele din politie.

Ca si termen de modificare a legii pensiilor in ceea ce ne priveste, nu vad un orizont imediat avand in vedere ca politicienii sunt ocupati cu alegerile locale, vine vacanta parlamentara si alegerile generale , astfel ca daca parlamentarii vor vrea modificarea legii o vad pe undeva la sfarsitul anului  2016. cu aplicare de la 1 ianuarie 2017. Dar.....  Guvernul este abilitat pe perioada vacantei parlamentare sa emita ordonante, asa ca ne putem trezi oricand ca tehnocratii in baza unei note de fundamentare sa adopte o astfel de ordonanta.

Ceea ce v-am expus nu este un zvon, nu am auzit de la nimeni , este doar opinia mea .

Recomand colegilor care se incadreaza ca vechime si varsta in prevederile legale sa opteze cat mai repede pentru pensia de limita de varsta, m-am obisnuit ca in tara noastra si mai ales cu politicienii nostri, nimic din ce este bun sa tina foarte mult. ! In opinia mea este o lege a pensionarii foarte avantajoasa, emisa pe fondul influentei foarte mari a unui ministru de interne sprijinit de o majoritate impresionanta. Cu acest context noi politistii nu ne vom mai inatalni degraba. Pe langa toate relele pe care le-a facut fostul ministru de interne, legea pensiilor militare a fost o bila alba pentru el.

Modificat de LORD
  • Apreciez 2
Publicat

Multumesc pentru raspunsuri , pentru pareri .  Cei din zona ,, centrala " , de unde ,, se da ora exacta " ... nimic , nimic ?  O zi buna .

Publicat

Sa le ramana de cap celor ce au imprastiat zvonurile. Tactica securista. M-am pensionat cu 01.06.2016 si acum imi pare rau caci nu s-a intamplat nimic !!!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.