Angelica Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am informatii cu privire la consumatori de droguri (marijuana) si chiar trafic? Nu am dovezi concrete cum ar fi inregistrari sau poze. Cunosc doar date de genul: nume, varsta, ocupatia, numere de telefon, eventual adrese. Dar oricum presupun ca nu este o fapta atat de grava consumul, mai ales daca persoanele respective consuma in casa si nu poseda drogul asupra lor in momentul perchezitiei, Tin sa mentionez ca persoana in cauza conduce sub influenta drogului. Ar trebui sa fac o declaratie la o sectie de politie? Se poate face si anonima? O sa fie tratata problema cu seriozitate sau ar trebui sa " inchid ochii " in continuare? Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Solution Marius Posted February 1, 2016 Moderator Solution Share Posted February 1, 2016 Nu, în niciun caz nu trebuie să închizi ochii. Trebuie să mergi la poliție și dicuți cu un polițist. Acesta știe ce are de făcut, să facă demersurile necesare, să te îndrume către colegii lui competenți să soluționeze astfel de situații, după caz și poate să-ți ofere confidențialitatea necesară. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted February 1, 2016 Moderator Share Posted February 1, 2016 Sigur că da, puteţi merge la orice secţie de poliţie, unde să faceţi un denunţ. Iar colegii de acolo ştiu foarte bine ce au de făcut mai departe. Nu se poate anonimă şi e normal să fie aşa. Imaginaţi-vă că cineva cu care sunteţi într-un conflict ar putea merge să depună astfel de anonime împotriva dvs afirmând că comiteţi sau aţi comis fel şi fel de fapte antisociale, toate rodul bogat al imaginaţiei. Cu siguranţă nu vi se va părea corect să pierdeţi vremea pe la audieri şi tot felul de verificări, doar datorită simţului civic determinat de anumite interese. În consecinţă trebuie să vă asumaţi responsabilitatea pentru afirmaţiile dvs. În schimb dacă este vorba despre vreo reţea sau organizaţie infracţională periculoasă, cu siguranţă colegii de acolo ştiu ce au de făcut astfel încât să vă protejeze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milena Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 O persoana apropiata mie se afla intr-o situatie cu cea a Angelicai. O cunostinta de a ei pune in pericol viata unor minori deorece ii incurajeaza sa cumpere si sa consume droguri. Prietena mea nu are destule dovezi insa are cateva informatii care ar putea ajuta politistii in investigatie. Ideea e ca aceasta prietena urmeaza sa plece din tara pentru cateva luni si ii este frica ca daca merge sa depuna marturie impotriva acelei persoane, nu va putea parasi tara, deoarece va fi chemata tot mai des pentru a mai oferi diverse informatii politistilor. Totodata ii este teama si de faptul ca declaratia nu poate fi facuta anonima deoarece persoana despre care doreste sa ofere informatii este destul de violenta. Imi puteti spune mai multe despre ce implica acest procedeu? Credeti ca ar trebui sa o incurajez sa ia atitudine? Multi din prietenii ei au fost influentati sa inceapa un stil de viata nociv din cauza acestui om, de aceea ea ar dori sa ofere informatiile pe care le are pentru a se lua atitudine... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabau70 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Buna ziua,scuze daca nu postez unde trebue,dar am o mare problema,fiul meu,in varsta de 20 de ani,recent intors din spania am constatat ca se drogheaza,acum o saptamana i-am gasit in buzunar un plic cu ceva dubios,semana cumva cu niste buruieni tocate si uscate.Am inteles ca prostiile alea se pun in tigara.M-am pus cu ochii pe el si am ajuns sa stiu si de unde-si cumpara zarzavatul ala,care ar fi niste plante stropite cu nu stiu ce substante,otravuri de soareci si alte alea.As vrea sa stiu ce si cum as putea face pentru ca acei trei tipi ce se ocupa cu vanzarea sa intre naibii in puscarie,sa nu mai distruga si pe altii.Va multumesc anticipat,si din nou cer scuze,rog seriozitate,am ajuns sa nu mai pot dormi noaptea din cauza asta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted August 19, 2017 Moderator Share Posted August 19, 2017 Mergi la poliţie şi soliciţi să vorbeşti cu un poliţist de la crimă organizată. Va fi nevoie să depui un denunţ. Mai multe detalii despre plângere/denunţ aici: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seedaan1fan Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Buna, sunt arbitru de fotbal. Mi sa intamplat sa aflu ca un coleg, vinde jucatorilor anumite droguri inainte meciurilor, chiar si la minori si asta se intampla in fiecare meci ce arbitreaza... Ce pot face pentru ca politia sa sa l perchezitioneze? Sau sa l prinda in flagrant. Inafara de a merge la sectie.. eventual daca sun la 112 si le explic totul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator danpin Posted September 9, 2017 Moderator Share Posted September 9, 2017 Mergi la structura de Combatere a Criminalitatii Organizate si cere sa vorbesti cu politistii de acolo. Nu sunt de ajuns niste date prin telefon, va trebui sa vorbesti direct cu cei de acolo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seedaan1fan Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Nu stiu cum sa va explic, dar din punct de vedere profesional as prefera sa raman anonim, pentru asta ziceam de al denunta prin telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sache Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 O sa ramai anonim, dar trebuie sa vorbesti personal cu cei de la Combaterea Criminalitatii Organizate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adyyy7 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Buna seara. Am deasupra apartamentului un cuib de traficanti si consumatori. Proximistul nu se baga. Ce fac? Unde ma adresez? Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator danpin Posted October 17, 2017 Moderator Share Posted October 17, 2017 La serviciul de combatere a criminalitatii organizate. Mergi la poarta Politiei si intreaba cum poti lua legatura cu cineva de acolo! Succes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adyyy7 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Multumesc pentru urare ,dar am nevoie de mai mult decat succes.... Mi-au spus ca eu ca simpla persoana fizica nu pot contacta serviciul respectiv.... Eu ma pot adresa numai proximistului si ,daca el considera, ma trimite mai departe.... Deci , repet intrebarea - ce fac? stau si privesc si ascult cum deasupra apartamentului meu se intampla faptele respective si eu nu pot face ,legal, absolut nimic? Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator danpin Posted October 18, 2017 Moderator Share Posted October 18, 2017 Imi este greu sa cred ca asa ti s-a spus... Pe site-ul politiei exista un formular pentru petitii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adyyy7 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 (edited) Cu tot respectul si cu toate multumirile si aprecierile pentru raspunsuri , acestea se contrazic cu situatia reala si cu faptele. Repet - eu nu pot contacta direct directia respectiva - asa mi-au spus (spuneti-mi dvs exact unde pot vorbi cu cineva de la ei daca se poate) In legatura cu formularul de pe site - sigur ca l-am completat , chiar de doua ori pentru ca nu mi s-a raspuns din prima (acesta ajunge la sectia de politie locala). Apoi am fost certat pe ton ridicat de proximist care mi-a reprosat ca am facut sesizarea de doua ori (si el a fost mustrat de superiori) Mi-a spus ca a fost intr-un concediu prelungit si ca trebuia sa vin la sectie sa il caut pe el , nu sa fac petitii online . In legatura cu cazul mi-a spus ca el e foarte ocupat si lucreaza numai cu probe , dovezi , martori etc. Si cand voi avea aceste elemente sa vin la el.... Deci , imi pare rau , dar aceasta este realitatea.... sa fac eu ancheta in locul politiei? as face dar ma depaseste ca putere si posibilitati ..... Edited October 19, 2017 by adyyy7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yocretzu25 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Buna ziua Zilele trecute am creat un cont fals ,prin care ma dadeam oarecum un organ al legii si le-am dat mesaj unor tovarasi care cu o seara inainte au postat niste poze cu niste jointuri si cum cantareau ei 10 g de "marfa" Si le-ma dat un mesaj in care scria sa se duca la cea mai apropiata sectie de politie pentru a da declaratii pentru postarile acestora de pe retelele de socializare. Este o fapta penala? Am incercat sa obtin ceva de la ei? intrebarea mea e daca ei pot afla cine sunt daca se duc sa depuna plangere la politie sau daca se gaseste vreun cap de acuzare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flavius99 Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Buna seara, sunt din Constanța, am 19 ani aproape 20 și am o prietena (17 ani) care a fost amenințată de către o cunoscută ca va merge la poliție și ca o va acuza de trafic când ca împlini vârsta de 18 ani, peste puțin timp... Precizez ca ambele sunt minore, 17 ani, iar disputa a început când una i a furat iubitul celeilalte și persoana respectiva a devenit frustrata de chestia aceasta (comportament infantil de copile la 17 ani)... Ce risca prietena mea dacă acea cunoscuta va merge sa o declare la poliție pentru ceva neadevărat? Va mulțumesc, o seara plăcută Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orlyorly Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 (edited) Daca sunt in masina(sau pe strada) cu o cunostiinta care are asupra sa droguri, eu neavand niciun fel de substanta asupra mea si nestiind intentiile acestuia, sau imi spune sa il conduc cu masina pana undeva in scop de plimbare, insa acesta isi cumpara/vinde substante interzise la fata locului fara sa stiu, in urma unei perchezitii negasind nimic la mine sau in masina insa se gaseste asupra prietenului, poti pati ceva din punct de vedere legal? Pot fi considerat complice, traficant, consumator? Pe scurt: Stau cu cineva afara sau in mașină si eu nu stiu de detinerea asupra lui a drogurilor. Edited March 21, 2022 by Orlyorly 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator danpin Posted March 22, 2022 Moderator Share Posted March 22, 2022 Eu cred că știi, dar vrei să afli dacă poți să fii tras la răspundere pentru asta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts