Jump to content
POLITISTI.ro

Consum si trafic de droguri


Angelica
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am informatii cu privire la consumatori de droguri (marijuana) si chiar trafic? 

Nu am dovezi concrete cum ar fi inregistrari sau poze. Cunosc doar date de genul: nume, varsta, ocupatia, numere de telefon, eventual adrese. Dar oricum presupun ca nu este o fapta atat de grava consumul, mai ales daca persoanele respective consuma in casa si nu poseda drogul asupra lor in momentul perchezitiei, Tin sa mentionez ca persoana in cauza conduce sub influenta drogului.  Ar trebui sa fac o declaratie la o sectie de politie? Se poate face si anonima? O  sa fie tratata problema cu seriozitate sau ar trebui sa " inchid ochii " in continuare? 

Multumesc!

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Nu, în niciun caz nu trebuie să închizi ochii. Trebuie să mergi la poliție și dicuți cu un polițist. Acesta știe ce are de făcut, să facă demersurile necesare, să te îndrume către colegii lui competenți să soluționeze astfel de situații, după caz și poate să-ți ofere confidențialitatea necesară.

Link to comment
 • Moderator

Sigur că da, puteţi merge la orice secţie de poliţie, unde să faceţi un denunţ. Iar colegii de acolo ştiu foarte bine ce au de făcut mai departe.
Nu se poate anonimă şi e normal să fie aşa. Imaginaţi-vă că cineva cu care sunteţi într-un conflict ar putea merge să depună astfel de anonime împotriva dvs afirmând că comiteţi sau aţi comis fel şi fel de fapte antisociale, toate rodul bogat al imaginaţiei. Cu siguranţă nu vi se va părea corect să pierdeţi vremea pe la audieri şi tot felul de verificări, doar datorită simţului civic determinat de anumite interese. În consecinţă trebuie să vă asumaţi responsabilitatea pentru afirmaţiile dvs.

În schimb dacă este vorba despre vreo reţea sau organizaţie infracţională periculoasă, cu siguranţă colegii de acolo ştiu ce au de făcut astfel încât să vă protejeze. 

Link to comment
 • Marius changed the title to Consum si trafic de marijuana
 • 6 months later...

O persoana apropiata mie se afla intr-o situatie cu cea a Angelicai. O cunostinta de a ei pune in pericol viata unor minori deorece ii incurajeaza sa cumpere si sa consume droguri. Prietena mea nu are destule dovezi insa are cateva informatii care ar putea ajuta politistii in investigatie. Ideea e ca aceasta prietena urmeaza sa plece din tara pentru cateva luni si ii este frica ca daca merge sa depuna marturie impotriva acelei persoane, nu va putea parasi tara, deoarece va fi chemata tot mai des pentru a mai oferi diverse informatii politistilor. Totodata ii este teama si de faptul ca declaratia nu poate fi facuta anonima deoarece persoana despre care doreste sa ofere informatii este destul de violenta. Imi puteti spune mai multe despre ce implica acest procedeu? Credeti ca ar trebui sa o incurajez sa ia atitudine? Multi din prietenii ei au fost influentati sa inceapa un stil de viata nociv din cauza acestui om, de aceea ea ar dori sa ofere informatiile pe care le are pentru a se lua atitudine...

Link to comment
 • 11 months later...

Buna ziua,scuze daca nu postez unde trebue,dar am o mare problema,fiul meu,in varsta de 20 de ani,recent intors din spania am constatat ca se drogheaza,acum o saptamana i-am gasit in buzunar un plic cu ceva dubios,semana cumva cu niste buruieni tocate si uscate.Am inteles ca prostiile alea se pun in tigara.M-am pus cu ochii pe el si am ajuns sa stiu si de unde-si cumpara zarzavatul ala,care ar fi niste plante stropite cu nu stiu ce substante,otravuri de soareci si alte alea.As vrea sa stiu ce si cum as putea face pentru ca acei trei tipi ce se ocupa cu vanzarea sa intre naibii in puscarie,sa nu mai distruga si pe altii.Va multumesc anticipat,si din nou cer scuze,rog seriozitate,am ajuns sa nu mai pot dormi noaptea din cauza asta

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Mergi la poliţie şi soliciţi să vorbeşti cu un poliţist de la crimă organizată. Va fi nevoie să depui un denunţ. Mai multe detalii despre plângere/denunţ aici:

 

 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna, sunt arbitru de fotbal. Mi sa intamplat sa aflu ca un coleg, vinde  jucatorilor anumite droguri inainte meciurilor, chiar si la minori si asta se intampla in fiecare meci ce arbitreaza... Ce pot face pentru ca politia sa sa l perchezitioneze?  Sau sa l prinda in flagrant.

Inafara de a merge la sectie.. eventual daca sun la 112 si le explic totul?

Link to comment
 • Moderator

Mergi la structura de Combatere a Criminalitatii Organizate si cere sa vorbesti cu politistii de acolo.

Nu sunt de ajuns niste date prin telefon, va trebui sa vorbesti direct cu cei de acolo.

Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

La serviciul de combatere a criminalitatii organizate. Mergi la poarta Politiei si intreaba cum poti lua legatura cu cineva de acolo!

Succes!

Link to comment
 • Marius changed the title to Consum si trafic de droguri

Multumesc pentru urare ,dar am nevoie de mai mult decat succes....

Mi-au spus ca eu ca simpla persoana fizica nu pot contacta serviciul respectiv....

Eu ma pot adresa numai proximistului si ,daca el considera, ma trimite mai departe....

Deci , repet intrebarea - ce fac? stau si privesc si ascult cum deasupra apartamentului meu se intampla faptele respective si eu nu pot face ,legal, absolut nimic?

Multumesc.

 

 

Link to comment

Cu tot respectul si cu toate multumirile si aprecierile pentru raspunsuri , acestea se contrazic cu situatia reala si cu faptele.

Repet - eu nu pot contacta direct directia respectiva - asa mi-au spus (spuneti-mi dvs exact unde pot vorbi cu cineva de la ei daca se poate)

In legatura cu formularul de pe site - sigur ca l-am completat , chiar de doua ori pentru ca nu mi s-a raspuns din prima (acesta ajunge la sectia de politie locala).

Apoi am fost certat pe ton ridicat de proximist care mi-a reprosat ca am  facut sesizarea de doua ori (si el a fost mustrat de superiori)

Mi-a spus ca a fost intr-un concediu prelungit si ca trebuia sa vin la sectie sa il caut pe el , nu sa fac petitii online .

In legatura cu cazul mi-a spus ca el  e foarte ocupat si lucreaza numai cu probe , dovezi , martori etc. Si cand voi avea aceste elemente sa vin la el....

Deci , imi pare rau , dar aceasta este realitatea.... sa fac eu ancheta in locul politiei? as face dar ma depaseste ca putere si posibilitati .....

Edited by adyyy7
Link to comment

Buna ziua

Zilele trecute am creat un cont fals ,prin care ma dadeam oarecum un organ al legii si le-am dat mesaj unor tovarasi care cu o seara inainte au postat niste poze cu niste jointuri si cum cantareau ei 10 g de "marfa"

Si le-ma dat un mesaj in care scria sa se duca la cea mai apropiata sectie de politie pentru a da declaratii pentru postarile acestora de pe retelele de socializare. 

Este o fapta penala? Am incercat sa obtin ceva de la ei? intrebarea mea e daca ei pot afla cine sunt daca se duc sa depuna plangere la politie sau daca se gaseste vreun cap de acuzare.

Link to comment
 • Marius changed the title to Trafic de droguri
 • 4 months later...

Buna seara, 

sunt din Constanța, am 19 ani aproape 20 și am o prietena (17 ani) care a fost amenințată de către o cunoscută ca va merge la poliție și ca o va acuza de trafic când ca împlini vârsta de 18 ani, peste puțin timp... Precizez ca ambele sunt minore, 17 ani, iar disputa a început când una i a furat iubitul celeilalte și persoana respectiva a devenit frustrata de chestia aceasta (comportament infantil de copile la 17 ani)...

Ce risca prietena mea dacă acea cunoscuta va merge sa o declare la poliție pentru ceva neadevărat? 

Va mulțumesc, o seara plăcută 

Link to comment
 • Marius unlocked this topic
 • 3 years later...

Daca sunt in masina(sau pe strada) cu o cunostiinta care are asupra sa droguri, eu neavand niciun fel de substanta asupra mea si nestiind intentiile acestuia, sau imi spune sa il conduc cu masina pana undeva in scop de plimbare, insa acesta isi cumpara/vinde substante interzise la fata locului fara sa stiu, in urma unei perchezitii negasind nimic la mine sau in masina insa se gaseste asupra prietenului, poti pati ceva din punct de vedere legal? Pot fi considerat complice, traficant, consumator?

Pe scurt: Stau cu cineva afara sau in mașină si eu nu stiu de detinerea asupra lui a drogurilor. 

Edited by Orlyorly
 • Downvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.